Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 6281 - 6300 Napsat příspěvek
Ja sa snazim s eng titulkami kukat b cove sci-fi z 50. Rokov. Ale aj tak som v prdeli a casto sa stracam. Akoze dej pochopim, ale dialogom malokedy rozumiem komplet. Nejaku konverzacku by som nezvladol. Resp. Skusal som, ale vobec som si tie filmy nevychutnal
854260
Ja sa snazim s eng titulkami kukat b cove sci-fi z 50. Rokov. Ale aj tak som v prdeli a casto sa stracam. Akoze dej pochopim, ale dialogom malokedy rozumiem komplet. Nejaku konverzacku by som nezvladol. Resp. Skusal som, ale vobec som si tie filmy nevychutnal
4 0
reagují: Gonzi
reagovat
Inak to, že zrazu začneš premýšľať v cudzom jazyku je veľmi zvláštny pocit. Mne sa to stalo keď som premietal dva týždne v Zlíne na filmovom festivale :D V podstate po prvom týždni som už rozmýšľal po česky. 
854258
Inak to, že zrazu začneš premýšľať v cudzom jazyku je veľmi zvláštny pocit. Mne sa to stalo keď som premietal dva týždne v Zlíne na filmovom festivale *:D* V podstate po prvom týždni som už rozmýšľal po česky. 
7 0
reagují: verbst
reagovat
Ve škole nám pouštěli na učení Přátelé s anglickými titulky. Ideální výuka. 
Ja si pouštěl v originále třeba nové díly Breaking Bad, aby mi to nikdo nevyspoileroval.
854257
Ve škole nám pouštěli na učení Přátelé s anglickými titulky. Ideální výuka.  Ja si pouštěl v originále třeba nové díly Breaking Bad, aby mi to nikdo nevyspoileroval.
6 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Jj, HIMYM je na to tez dobrej. Taky Entourage. Nebo vselijaky podcasty apod na Youtube. Kdy se spolu proste bavi 2-3 lidi,neodrikavaji scenar, to je zas neco jinyho.
854254
Jj, HIMYM je na to tez dobrej. Taky Entourage. Nebo vselijaky podcasty apod na Youtube. Kdy se spolu proste bavi 2-3 lidi,neodrikavaji scenar, to je zas neco jinyho.
854238
4 0
reagovat
Já teda na škole v UK nebo pobytu v Americe nebyl, ale víc jak čtyři roky sem jel noci dvanáct+ hodin denně v jednom velkým pražským hotelu a to byla velká škola. Půlku dnů sem pomalu ani nepromluvil česky, tam se jela angličtina od nevidím do nevidím.

Vlastně i půlka kolegů byla z Anglie, JAR atd, takže ani společná jídla a kalby nebyli moc v češtině, no :) Dá se říct, že když sem odtamtud vypadnul, tak už sem i přemejšlel v angličtině. Rozmluvilo mě to parádně a někdy možná až moc. Protože sem o tom úplně přestal uvažovat a určitě dneska sekám v těch freneticky napsanejch mailech strašně chyb :D
854249
Já teda na škole v UK nebo pobytu v Americe nebyl, ale víc jak čtyři roky sem jel noci dvanáct+ hodin denně v jednom velkým pražským hotelu a to byla velká škola. Půlku dnů sem pomalu ani nepromluvil česky, tam se jela angličtina od nevidím do nevidím. Vlastně i půlka kolegů byla z Anglie, JAR atd, takže ani společná jídla a kalby nebyli moc v češtině, no :) Dá se říct, že když sem odtamtud vypadnul, tak už sem i přemejšlel v angličtině. Rozmluvilo mě to parádně a někdy možná až moc. Protože sem o tom úplně přestal uvažovat a určitě dneska sekám v těch freneticky napsanejch mailech strašně chyb :D
9 0
reagovat
Ja som začínal najprv sledovaním s titulkami (cz/sk). Potom, keď som nechcel čakať na preklady, tak som začal sledovať s titulkami anglickými. A keď som sa dostal k bodu, že niektoré veci nemali ani anglické titulky, tak som si to začal prekladať sám z odposluchu. To bolo obdobie, kedy som spravil v mojej angličtine asi prvý naozaj veľký skok a naučil som sa rozumieť aj viacerým prízvukom vrátane toho britského, ktorému som predtým rozumel len minimálne. A zhruba v tej dobe som začal čítať aj anglické knihy. Zo začiatku som musel dosť často googliť rôzne idiomy, odborné termíny a málo používané slová, takže to nebolo veľmi komfortné čítanie, ale naučil som sa pritom strašne moc.

Inak ale časom sa to môže aj otočiť a začneš zabúdať svoju materskú reč. Na strednej som mal profku, ktorá s tým mala problém. Žila dlhú dobu v zahraničí a po návrate domov zistila, že zabudla niektoré slovíčka. Nám to prišlo vtedy veľmi vtipné, ale mne sa to po desiatich rokoch v multinárodných korporátoch začína tiež stávať. Často hovorím hlavne so známymi, ktorí vedia anglicky takou anglickou slovenčinou, lebo je to pre mňa jednoduchšie a rýchlejšie ako keby som si mal spomenúť ako sa niečo povie po slovensky.
854248
Ja som začínal najprv sledovaním s titulkami (cz/sk). Potom, keď som nechcel čakať na preklady, tak som začal sledovať s titulkami anglickými. A keď som sa dostal k bodu, že niektoré veci nemali ani anglické titulky, tak som si to začal prekladať sám z odposluchu. To bolo obdobie, kedy som spravil v mojej angličtine asi prvý naozaj veľký skok a naučil som sa rozumieť aj viacerým prízvukom vrátane toho britského, ktorému som predtým rozumel len minimálne. A zhruba v tej dobe som začal čítať aj anglické knihy. Zo začiatku som musel dosť často googliť rôzne idiomy, odborné termíny a málo používané slová, takže to nebolo veľmi komfortné čítanie, ale naučil som sa pritom strašne moc. Inak ale časom sa to môže aj otočiť a začneš zabúdať svoju materskú reč. Na strednej som mal profku, ktorá s tým mala problém. Žila dlhú dobu v zahraničí a po návrate domov zistila, že zabudla niektoré slovíčka. Nám to prišlo vtedy veľmi vtipné, ale mne sa to po desiatich rokoch v multinárodných korporátoch začína tiež stávať. Často hovorím hlavne so známymi, ktorí vedia anglicky takou anglickou slovenčinou, lebo je to pre mňa jednoduchšie a rýchlejšie ako keby som si mal spomenúť ako sa niečo povie po slovensky.
6 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Peaky Blinders jedině s anglickými titulky a vůbec se za to nestydím. Anglické přízvuky jsou kapitola sama pro sebe, já mám podle rodilých mluvčích například australský přízvuk a to jsem v Austrálii nikdy nebyla. :D Ohnuté cockney říznuté dlouhými pobyty v USA. V Americe nemám jediný problém, většinou mám angličtinu i lepší (vzdělání většinové americké populace vs. moje státnice z angličtiny). Ale vysaďte mě v libovolné severní části Anglie nebo ve Skotsku a jsem v pr.... :D
854244
Peaky Blinders jedině s anglickými titulky a vůbec se za to nestydím. Anglické přízvuky jsou kapitola sama pro sebe, já mám podle rodilých mluvčích například australský přízvuk a to jsem v Austrálii nikdy nebyla. *:D* Ohnuté cockney říznuté dlouhými pobyty v USA. V Americe nemám jediný problém, většinou mám angličtinu i lepší (vzdělání většinové americké populace vs. moje státnice z angličtiny). Ale vysaďte mě v libovolné severní části Anglie nebo ve Skotsku a jsem v pr.... *:D*
854238
9 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Ako väčšiu hanbu ako niektorí politici nemôžeme spraviť :) link Dá sa ísť na to podobne ako v boji proti dementorom :))
854242
Ako väčšiu hanbu ako niektorí politici nemôžeme spraviť *:)* https://www.youtube.com/watch?v=s4ed-GN_0CY Dá sa ísť na to podobne ako v boji proti dementorom *:))*
854238
4 0
reagovat
reaguje na: Memphis
U TBBT nesouhlas. Ta se mluví hodně rychle a jakmile se rozebírá něco fyzikálního tak bez znalosti slovíček je člověk lehce víš kde. 
854241
U TBBT nesouhlas. Ta se mluví hodně rychle a jakmile se rozebírá něco fyzikálního tak bez znalosti slovíček je člověk lehce víš kde. 
854238
4 0
reagovat
Já jsem si minuly rok na Comic Conu utvrdil v tom že nemám problém rozumět pokud daný člověk mluví na téma který mě zajímá. 

Ale když jsem prosil o podpis James Obarra (autor komiksu Vrána), tak jsem ze sebe nedostal ani slovo. To s Davidem Lloydem (kreslíř komiksu V jako Vendeta) to bylo o dost lepší ale žádný zázrak to nebyl. Letos bych rád měl podpis a fotku s Jasonem Aaronem. 
854239
Já jsem si minuly rok na Comic Conu utvrdil v tom že nemám problém rozumět pokud daný člověk mluví na téma který mě zajímá.  Ale když jsem prosil o podpis James Obarra (autor komiksu Vrána), tak jsem ze sebe nedostal ani slovo. To s Davidem Lloydem (kreslíř komiksu V jako Vendeta) to bylo o dost lepší ale žádný zázrak to nebyl. Letos bych rád měl podpis a fotku s Jasonem Aaronem. 
5 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Já si takhle vždycky představím Nadala na nějaké tiskovce, abych si uvědomil, že dokonale cizím jazykem člověk fakt mluvit nemusí. :D

South Park asi taky, ale obecně mainstream US sitcomy jako HIMYM, TBBT nebo TaaHM. Žádné složité dialogy nebo přízvuky a sem tam i nějaký ten idiom člověk pochytí.

Naopak britské sitcomy umí být docela náročné. Tam se občas ztratím i se svojí myslím velice dobrou angličtinou. :D
854238
Já si takhle vždycky představím Nadala na nějaké tiskovce, abych si uvědomil, že dokonale cizím jazykem člověk fakt mluvit nemusí. *:D* South Park asi taky, ale obecně mainstream US sitcomy jako HIMYM, TBBT nebo TaaHM. Žádné složité dialogy nebo přízvuky a sem tam i nějaký ten idiom člověk pochytí. Naopak britské sitcomy umí být docela náročné. Tam se občas ztratím i se svojí myslím velice dobrou angličtinou. *:D*
854221
4 0
reagovat
Strejda z USA se těsně před revolucí naučil anglicky na místě, že se koukal na filmy s anglickými titulky, prý to tam běhalo v TV, asi nějaká obdoba teletextu u nás. K tomu měl ENG výkladový slovník. 
On dokonce tvrdí, že je kvůli Magnumovi, který tehdy běžel. :D
Ale podstatný je, že prostě neměl jinou možnost a neměl překladač, prostě se to naučil, za pár měsíců už tam někde pracoval na úřadě. 

K těm scénářům, hodilo by se mi něco na sitcom. Mám parádní nápad. Napsal bych to sem, ale uplně nechci, aby to bylo hned na Voyo. :D
854232
Strejda z USA se těsně před revolucí naučil anglicky na místě, že se koukal na filmy s anglickými titulky, prý to tam běhalo v TV, asi nějaká obdoba teletextu u nás. K tomu měl ENG výkladový slovník.  On dokonce tvrdí, že je kvůli Magnumovi, který tehdy běžel. *:D* Ale podstatný je, že prostě neměl jinou možnost a neměl překladač, prostě se to naučil, za pár měsíců už tam někde pracoval na úřadě.  K těm scénářům, hodilo by se mi něco na sitcom. Mám parádní nápad. Napsal bych to sem, ale uplně nechci, aby to bylo hned na Voyo. *:D*
6 0
reagovat
Já vždy tvrdil, že škola má dát základ gramatiky a nějaké té slovní zásoby, ale nikdy se na ni nespoléhat, že dá vše potřebné. To už je člověk musí chtít sám. Já to měl hlavně od sledování věcí s českýma titulkama v originále a každý seriál odehrávájící se ve speciickém prostředí dokáže naučit plno nových slovíček z oblasti, které škola nikdy učit nebude. Válečné filmy a seriály dají hodně frází a slov z military, seriály a filmy z nemocničního prostředí zas hodně více specializované lékářské angličtiny apod.
A angličtina mne celkem šla, že ve 14 jsem musel za rodiče na dovolené v Kanadě vyřizovat skoro všechno.
Pak během studií na VŠ Erasmus a po škole jsem dělal 10 let v mezinárodní firmě, takže veškerá komunikace a dokumentace v angličtině, mezinárodní kolegová z ůzných poboček skoro denně na meetingu. Teď dělám pro norskou společnost a většina koelgů jsou norové, takže víceméně stále to samé.
Takže angličtina už je někdy i více mluvená během dne, než čeština a občas zapomínám české slovo :D

Škoda že další jazyky už nikdy u mne nedošly nějaké větší úrovně, protože tam už to vyžaduje opravdu mnohem větší úsilí, pokud v dané zemi člověk nebydlí.
Z francouštiny ze střední a VŠ si pomatuju minimum, ze španělštiny co byla pár let během práce takové základy, které by se daly při nějakém pobytu v Jižní Americe nebo Španělsku uplatnit.
A pak už jen pá slovíček z finštiny díky Erasmu a teď pomalu získávám nějakou znalost norštiny díky práci, ale na mluvu to nebude.
854228
Já vždy tvrdil, že škola má dát základ gramatiky a nějaké té slovní zásoby, ale nikdy se na ni nespoléhat, že dá vše potřebné. To už je člověk musí chtít sám. Já to měl hlavně od sledování věcí s českýma titulkama v originále a každý seriál odehrávájící se ve speciickém prostředí dokáže naučit plno nových slovíček z oblasti, které škola nikdy učit nebude. Válečné filmy a seriály dají hodně frází a slov z military, seriály a filmy z nemocničního prostředí zas hodně více specializované lékářské angličtiny apod. A angličtina mne celkem šla, že ve 14 jsem musel za rodiče na dovolené v Kanadě vyřizovat skoro všechno. Pak během studií na VŠ Erasmus a po škole jsem dělal 10 let v mezinárodní firmě, takže veškerá komunikace a dokumentace v angličtině, mezinárodní kolegová z ůzných poboček skoro denně na meetingu. Teď dělám pro norskou společnost a většina koelgů jsou norové, takže víceméně stále to samé. Takže angličtina už je někdy i více mluvená během dne, než čeština a občas zapomínám české slovo *:D* Škoda že další jazyky už nikdy u mne nedošly nějaké větší úrovně, protože tam už to vyžaduje opravdu mnohem větší úsilí, pokud v dané zemi člověk nebydlí. Z francouštiny ze střední a VŠ si pomatuju minimum, ze španělštiny co byla pár let během práce takové základy, které by se daly při nějakém pobytu v Jižní Americe nebo Španělsku uplatnit. A pak už jen pá slovíček z finštiny díky Erasmu a teď pomalu získávám nějakou znalost norštiny díky práci, ale na mluvu to nebude.
6 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Tak to mas podobne, jak kdyz si predstavis, ze spadnes na chodniku, tak se ti vsichni budou smat a ukazovat si prstem... Coz se realne asi nestane. Spis k tobe nekdo hned prijde a zepta se, jestli jsi ok. U ty anglictiny jsem se de facto "inspiroval" u tiskovek treneru v Premier League, tak 12-13 let zpatky. Kdyz jsem slysel ty prizvuky a vselijakou anglictinu a videl, ze tam ten clovek sedi 30 min a snazi se takhle odpovidat rodilym mluvcim... Prislo mi pak jako blbost se bat zeptat na neco na nadrazi, v obchode apod. Prinejhorsim se nedomluvime, nic horsiho se nestane. Je to jen o te hlave, no. :)
854221
Tak to mas podobne, jak kdyz si predstavis, ze spadnes na chodniku, tak se ti vsichni budou smat a ukazovat si prstem... Coz se realne asi nestane. Spis k tobe nekdo hned prijde a zepta se, jestli jsi ok. U ty anglictiny jsem se de facto "inspiroval" u tiskovek treneru v Premier League, tak 12-13 let zpatky. Kdyz jsem slysel ty prizvuky a vselijakou anglictinu a videl, ze tam ten clovek sedi 30 min a snazi se takhle odpovidat rodilym mluvcim... Prislo mi pak jako blbost se bat zeptat na neco na nadrazi, v obchode apod. Prinejhorsim se nedomluvime, nic horsiho se nestane. Je to jen o te hlave, no. :)
854219
7 0
reagují: Memphis
reagovat
Já to měl, jak tu psal Hlad, že „odcházíš ze školy s pocitem, že anglicky neumíš dost na to, abys s lidmi mluvil“. Takže jsem pak všude taky říkal, že hele, neumim ani ň (anebo mi v hlavě najel ten tv jingl na Belmonda, kde byl titulek „Muž, co hovoří mnoha jazyky" a pak scénka, kde zvedne telefon a říká „Yes, no, ok“). Jak jsem se bál, tak jsem pak byl překvapenej, že si pustim třeba video na YouTube a není to úplně zázrak, ale +/- rozumim. Když jsem v Anglii ztratil kufr na letišti, byl jsem nejdřív v prdeli, protože jsem si prostě myslel, že na mě každej bude koukat skrz prsty jako tehdy ve škole, když jsem zblbnul nějakej čas. Jasně, že nekoukali. A to jsem byl fakt na začátku tak mimo, že když po mně chtěli křestní jméno a příjmení, úplně jsem zamrznul ... až mi došlo, že to je přeci na občance i anglicky :D No a najednou tam pošlete po chvíli i vtip, že jako „Tohle byl můj první let, víte“. Nepoznávám se :) a druhej den se ptám v trafice, kde tady mají časopis Empire, i když jsem ho našel sám atd.

Druhá věc je ten blok, že „Jakmile promluvim, tak ... nic“. Když jsem teď měl někde promluvit, i přes online hovor, prostě jsem se tomu vyhnul. U anglicky psaných mailů tápu, ale nějak se s tim peru. A tratim na tom jen já sám, i přes to původní téma, co jste tu načali (dostupnost knížek apod. v angličtině vs. češtině atd.). Takže s tim by bylo vhodný taky něco už konečně udělat.
854219
Já to měl, jak tu psal Hlad, že „odcházíš ze školy s pocitem, že anglicky neumíš dost na to, abys s lidmi mluvil“. Takže jsem pak všude taky říkal, že hele, neumim ani ň (anebo mi v hlavě najel ten tv jingl na Belmonda, kde byl titulek „Muž, co hovoří mnoha jazyky" a pak scénka, kde zvedne telefon a říká „Yes, no, ok“). Jak jsem se bál, tak jsem pak byl překvapenej, že si pustim třeba video na YouTube a není to úplně zázrak, ale +/- rozumim. Když jsem v Anglii ztratil kufr na letišti, byl jsem nejdřív v prdeli, protože jsem si prostě myslel, že na mě každej bude koukat skrz prsty jako tehdy ve škole, když jsem zblbnul nějakej čas. Jasně, že nekoukali. A to jsem byl fakt na začátku tak mimo, že když po mně chtěli křestní jméno a příjmení, úplně jsem zamrznul ... až mi došlo, že to je přeci na občance i anglicky *:D* No a najednou tam pošlete po chvíli i vtip, že jako „Tohle byl můj první let, víte“. Nepoznávám se :) a druhej den se ptám v trafice, kde tady mají časopis Empire, i když jsem ho našel sám atd. Druhá věc je ten blok, že „Jakmile promluvim, tak ... nic“. Když jsem teď měl někde promluvit, i přes online hovor, prostě jsem se tomu vyhnul. U anglicky psaných mailů tápu, ale nějak se s tim peru. A tratim na tom jen já sám, i přes to původní téma, co jste tu načali (dostupnost knížek apod. v angličtině vs. češtině atd.). Takže s tim by bylo vhodný taky něco už konečně udělat.
6 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: SteKi
Hele pokud nenarazíš vyloženě na debila, tak lidi mají vždycky radost, když vidí, že se snažíš mluvit jejich jazykem. A rádi kvůli tobě zpomalí. Pak najednou uvidíš, že to jde. Ne tak, jak by sis představoval, ale jde. A potom už je to jen o praxi, sebevědomí a automatizaci. 
854218
Hele pokud nenarazíš vyloženě na debila, tak lidi mají vždycky radost, když vidí, že se snažíš mluvit jejich jazykem. A rádi kvůli tobě zpomalí. Pak najednou uvidíš, že to jde. Ne tak, jak by sis představoval, ale jde. A potom už je to jen o praxi, sebevědomí a automatizaci. 
854206
11 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Čeština jako jazyk je někde úplně jinde. Vůbec nechápu, jak se to může naučit někdo odjinud, pokud nemá jako základ jiný slovanský jazyk. 
854217
Čeština jako jazyk je někde úplně jinde. Vůbec nechápu, jak se to může naučit někdo odjinud, pokud nemá jako základ jiný slovanský jazyk. 
854201
9 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Imo je to o tom, jak casto anglicky s nekym mluvis. Kdyz vyjimecne, tak ti v tom chybi sebejistota. Kdyz bys musel kazdy den, tak se to zlomi rychle. To same s tim ucenim... Nejlepsi je to spojit s necim, co te bavi. Kdyz te zavrou do tridy, tak je to takove nucene, i kdyz to delas pro sebe. Dnes si nekdo asi tez neoblibi cteni kvuli Bozeny Nemcove. :) Jinak si myslim, ze na zlepseni anglictiny je idealni South Park, aspon ty prvni rady.

Pepo: Tak ten uplne do absurdna dotahl tyhle prazdne volby bez velkych vizi nebo myslenek. Mam pocit, ze od tech minulych na kalkulacce vymenili jen 2-3 otazky z 42. Je to zoufale. :/
854216
Imo je to o tom, jak casto anglicky s nekym mluvis. Kdyz vyjimecne, tak ti v tom chybi sebejistota. Kdyz bys musel kazdy den, tak se to zlomi rychle. To same s tim ucenim... Nejlepsi je to spojit s necim, co te bavi. Kdyz te zavrou do tridy, tak je to takove nucene, i kdyz to delas pro sebe. Dnes si nekdo asi tez neoblibi cteni kvuli Bozeny Nemcove. :) Jinak si myslim, ze na zlepseni anglictiny je idealni South Park, aspon ty prvni rady. Pepo: Tak ten uplne do absurdna dotahl tyhle prazdne volby bez velkych vizi nebo myslenek. Mam pocit, ze od tech minulych na kalkulacce vymenili jen 2-3 otazky z 42. Je to zoufale. :/
854206
7 0
reagovat
Ja som sa angličtinu nikdy v škole ani inak neučil. Chodil som na nemčinu celú základnú a strednú školu, no anglicky rozumiem asi o 100 000 % viac ako nemecky. 
V podstate za všetko vďačím YouTube. Mal som nejaké základy z hier a filmov, ale bolo to ozaj minimum. Učiť sa mi to chodením na nejaký kurz nechcelo, tak som začal pozerať videá na YouTube s témami, ktorá ma zaujímala/bavila resp. som chápal kontext o čom tam asi hovoria. Je neuveriteľné koľko toho človek pochytí časom aj bez tituliek. Normálne som sa po pár rokoch dostal do momentu, že som si mohol pustiť seriál/ktorý ešte nemal české titulky. Jediný problém je, že neviem rozprávať. Naučil som sa len rozumieť. Keď sme boli v Amerike, dokonca sa nám párkrát stálo, že som rozumel niekomu lepšie ako kamoš, ktorý plynule anglicky rozpráva. Len som mu nevedel tak dobre odpovedať. Nejakú tú frázu zo seba dostanem, ale niečo zložitejšie, napríklad sa niekde niečo opýtať neviem. Jednoducho mi tie správne slová neprídu na myseľ, ale keby ich niekto povedal za mňa, okamžite by som rozumel. Ale asi je to ako hovorí Hlad, že možno sa len bojím, ale prax by som v tom určite potreboval. 
854206
Ja som sa angličtinu nikdy v škole ani inak neučil. Chodil som na nemčinu celú základnú a strednú školu, no anglicky rozumiem asi o 100 000 % viac ako nemecky.  V podstate za všetko vďačím YouTube. Mal som nejaké základy z hier a filmov, ale bolo to ozaj minimum. Učiť sa mi to chodením na nejaký kurz nechcelo, tak som začal pozerať videá na YouTube s témami, ktorá ma zaujímala/bavila resp. som chápal kontext o čom tam asi hovoria. Je neuveriteľné koľko toho človek pochytí časom aj bez tituliek. Normálne som sa po pár rokoch dostal do momentu, že som si mohol pustiť seriál/ktorý ešte nemal české titulky. Jediný problém je, že neviem rozprávať. Naučil som sa len rozumieť. Keď sme boli v Amerike, dokonca sa nám párkrát stálo, že som rozumel niekomu lepšie ako kamoš, ktorý plynule anglicky rozpráva. Len som mu nevedel tak dobre odpovedať. Nejakú tú frázu zo seba dostanem, ale niečo zložitejšie, napríklad sa niekde niečo opýtať neviem. Jednoducho mi tie správne slová neprídu na myseľ, ale keby ich niekto povedal za mňa, okamžite by som rozumel. Ale asi je to ako hovorí Hlad, že možno sa len bojím, ale prax by som v tom určite potreboval. 
14 0
reagují: Mr. Hlad, The Joker
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
My taky máme chodil jsem/šel jsem/přišel jsem/chodím/jdu/budu chodit/půjdu...
ale to by školy nesměly učit akademickou angličtinu, jak píšeš.
854201
My taky máme chodil jsem/šel jsem/přišel jsem/chodím/jdu/budu chodit/půjdu... ale to by školy nesměly učit akademickou angličtinu, jak píšeš.
854195
2 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se