Chtěl bych začít jíst zdravěji než jím, vědět čemu se vyhnout, čeho si naopak dopřávat atd. Už to tak nějak vím sám o sobě, ale chtěl bych si o tom něco přečíst , povzdělat se a udělat si jasno.
Zkrátka hledám knížku ( nebo web ) , anglicky nebo česky, kde by tak nějak bylo shrnuto : Co jíst a proč(!!) a co nejíst a proč (!), jde mi právě o to, aby to bylo i vysvětlené, zdůvodněné, ale zároveň laicky srozumitelné ( aby to můj mozek pochopil
).Co jsem našel na internetu, tak buď strohé seznamy co jíst a co ne, bez bližšího komentáře, nebo pak rozsáhlé knihy, které jsou už nějak specificky zaměřené, na konkrétní druh stravování ( vegan apod.) nebo, na mě, příliše odborné

Hledám prostě nějaké zlatý střed, ideálně např. 100 stránkovou knihu, o tom, proč např. jíst hodně vlákniny, které bílkoviny, co dělá cukr s tělem, proč málo solit atd.. snad mi rozumíte

No, třeba měl/má někdo podobný problém/přání jako já a dokázal by poradit, v opačném případě, jakoby jste nic nečetli a mé zoufalé volání (
) klidně přeskočte 

)
(ten song šlape neskutečně) a lidi, co pičujou o agrárních textech se asi nikdy nepokoušeli přeložit si něco od AC/DC
. Sám jsem je už neviděl roky, ale říkám si poslední dobou, že by to chtělo napravit, přeci jen nemládnem.