Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 19721 - 19740 Napsat příspěvek
reaguje na: Vincent
Děkuju moc, bylo to vážně zajímavé a poučné čtení. Doufejme, že dosavadní protesty přinesou nějakou změnu, protože, jak to tak čtu, je to opravdu potřeba. :+
756427
Děkuju moc, bylo to vážně zajímavé a poučné čtení. Doufejme, že dosavadní protesty přinesou nějakou změnu, protože, jak to tak čtu, je to opravdu potřeba. *:+*
756335
4 -3
reagovat
reaguje na: Cinefil
Tady Michal Šopor zpovídá demonstranty. Někteří mají rozumné názory. Jiní o něco méně. ;)
756404
[url=https://www.youtube.com/watch?v=4q1hwaxfH3s]Tady[/url] Michal Šopor zpovídá demonstranty. Někteří mají rozumné názory. Jiní o něco méně. *;)*
756346
2 -3
reagovat
reaguje na: Vincent
Skvělý příspěvek, díky moc :+:+:+
756383
Skvělý příspěvek, díky moc *:+**:+**:+*
756335
5 -3
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
"Levá perspektiva je radikálně levicová, antikapitalistická organizace bojující za sociální spravedlnost, práva pracujících, solidaritu s utlačovanými národy a s oběťmi agrese. Hlásíme se k tradicím marxistického hnutí, dělnickým bojům a revolučním snahám o překonání kapitalismu, jakými byly např. ruská nebo kubánská revoluce." Tak to je vysoce důvěryhodný server :-
756373
[i][b]"Levá perspektiva[/b][/i] je radikálně levicová, antikapitalistická organizace bojující za sociální spravedlnost, práva pracujících, solidaritu s utlačovanými národy a s oběťmi agrese. Hlásíme se k tradicím marxistického hnutí, dělnickým bojům a revolučním snahám o překonání kapitalismu, jakými byly např. ruská nebo kubánská revoluce." Tak to je vysoce důvěryhodný server *:-*
756372
9 -3
reagovat
reaguje na: Vincent
Skvělý a silný příspěvek, já jen doplním tenhle smutný výčet link
756372
Skvělý a silný příspěvek, já jen doplním tenhle smutný výčet https://levaperspektiva.cz/clanky/neozbrojeni-a-mrtvi/
756335
2 -8
reagují: Muf
reagovat
Večer jsem četl rozhovor s Michalem Šoporem, jehož videa sleduju nějaký ten pátek. Jako člověk žijící 7 let v LA toho má taky co říct. 
756346
Večer jsem četl rozhovor s [url=https://refresher.cz/85285-Michal-Sopor-Policiste-v-Los-Angeles-jsou-uplne-pos-i-Demonstrujicich-je-hodne-a-maji-toho-dost-Rozhovor-]Michalem Šoporem[/url], jehož videa sleduju nějaký ten pátek. Jako člověk žijící 7 let v LA toho má taky co říct. 
1 -7
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: Vincent
:+:+:+
756343
*:+**:+**:+*
756335
4 -3
reagovat
reaguje na: Vincent
Díky za super příspěvek :+
756340
Díky za super příspěvek *:+*
756335
7 -3
reagovat
reaguje na: Vincent
Děkuju. :+
756339
Děkuju. *:+*
756335
7 -3
reagovat
Vazim si mistniho zajmu o "pohled z druhe strany" a po pravde receno ani nevim kde zacit. Ziju na druhe strane louze u vic nez 10 let a za tu dobu jsem se octnul sam v situacich, kde jsem si uvedomil az v tu chvili jak strasne tezky to maji cernosi v Americe. O zkusenostech s policii bych mohl u piva vypravet par historek. Nektery na verejnosti samozrejme publikovat nebudu, o nektery bych se mohl podelit. V Cesku mame zkusenosti s policii takovou, ze si s nich pomalu delame prdel, kdyz nas nekde zastavi. V Americe je to tak trochu naopak. Nebyly to ani 2 roky co jsem tady byl, policajt (beloch) me zastavil, hned zavolal posilu, a prvni otazka byla odkud jsem. V tu chvili nastesti vedle me sedela pritelkyne (Americanka), coz se mi stalo trosku vyhodou. Jedna z jeho prvnich vet byla, ze mi sebere papiry, odtahne auto, a deportuje me. A proc takovej povyk? Protoze jsem vyjizdel z myho parkoviste u domu co jsem bydlel a podle nej jsem mel prikazanej smer doprava a ja jsem vyjel rovne a doleva. On shodou nahodou bydlel naproti, a byl venku pred barakem ve tme v tmave modry uniforme, a podle neho na me signalizoval a maval rukou abych zastavil, coz ve tme absolutne neslo videt. Nedalo mu to, sednul do sluzebniho auta, i kdyz mel po sluzbe, dohnal me, a nasledne zacal recitovat vety o zatknuti, deportaci, apod. Az pozdeji mi znamej rikal, ze povetsinou tim autem, kterym jsem jel, v Miami jezdi cernosi.. tak jsem si jen rikal, aha zajimavy. Proc tuhle historku vzpominam? Protoze jestli se mu takhle moc libil muj prizvuk, tak si celkem dokazu predstavit co by potkalo cernocha. Pritelkyne se u toho tak trochu rozbrecela z tech jeho natlaku, on se ji zeptal odkud je, ona rekla mesto na severu USA a jeli jsme dal vesele na veceri bez pokuty. Rychlostni limity jsou obcas az usmevne nizky v Americe, takze obcas jsem byl zastaven za rychlost od te doby, a setkal jsem se s ferovejma poldama, ktery jen delali svuj job, napsali mi v klidu pokutu, a jel jsem dal bez jakejchkoliv xenofobnich narazek.

Proc pisu, ze si to nekteri Cesi nedokazou predstavit cim si cernosi v Americe prochazeli od jejich prichodu sem, a cim si stale musi prochazet, protoze rasismus nejen, ze stale existuje, ale od voleb 2016 jsou rasisti o mnoho vic hlasiti a je to znat. Lidi, o kterych jsem to nevedel, tak pisou takovy nesmysly na socialni site, ze bych to od nich nikdy necekal. Trump jim bohuzel dal "hlas" a "znormalizoval" rasisticky chovani, najednou se cejti bezpecneji vsichni mistni rasisti.

Na tohle tema by se dalo napsat spousta eseji, vypovedi, historek, apod, ale jedno je jisty. Tyhle problemy existuji a pokud to clovek nezazije na vlastni kuzi, tak nevi o cem mluvi. Imigranti v Americe to taky nemaji jednoduchy, ale to je zase tema na jindy. Cesi se casto dopousteji xenofobie nebo rasismu v tom stylu, ze si to ani neuvedomujou, kdyz obcas vtipkujou s kamarady a podobne, ale dokud si to clovek neuvedomi, nebo se takovejma nazorama nedostane do problemu, tak se to chovani proste nezmeni.

Miami neni typicky Americky mesto. Jsou tady lidi z ruznejch koutu sveta, a je to videt. Nic to nemeni na tom, ze se clovek setka s rasismem i tady, a uvedomi si tim, ze v jinejch castech Ameriky, kde prevazujou belosi a neni tam moc mezinarodnich lidi, tak to maji cernosi jeste o mnoho vic tezsi. Jednou jsme s kamaradem (puvodne z Ruska) delali road trip z Miami do New Yorku, a bylo videt jak moc jsme jiny, kdyz jsme delali zastavky v Georgii, Jizni a Severni Karoline, takovy ty typicky jizansky staty. Nechtel bych v techto mistech bydlet a bejt cernej, hispanskyho puvodu, apod.

Nicmene zpatky k momentalnim prostestum a co si o tom myslim a jak to vidim z prvni ruky. Protesty jsou potreba, protoze je potreba zmena. Je tolik pripadu, kde zemre cernoch pri rutinni policejni zastavce (projeli stopku, meli proslou registraci vozidla, atd.), ze je z toho cloveku k placi. Jak rikam, bejt zastavenej v Americe policajtem, clovek nevi co se stane. Pokud je ridic cernoch, tak to plati o to vic. Jeden spatnej pohyb, a je dalsi mrtvej. Moje zena v rodine par policajtu, a kdyz se s nima clovek bavi, tak je videt, ze to maji proste nastaveny jinak. To mysleni "my proti jim" tam je at chteji nebo ne. Ja je zase na jednu stranu chapu, protoze zbrane tady ma fakt kazdej, a neboji se je pouzit. Jsou ale hranice, ktery by se meli dodrzovat.

Uvidime co se stane s timhle pripadem. Kdyz pred par lety zemrel Eric Garner, tak byl policajt vyhozen, ale odsouzen nebyl. A takovejch pripadu je spousta, kdy nekdo kdo ma "pomahat a chranit" zabije uplne zbytecne nekoho ve sluzbe. Bojim se, ze cim dele tento pripad bude trvat, tim vetsi pravdepodobnost, ze se nakonec policajtum, kteri se podileli na smrti George Floyda, nic nestane. Verejnost na to zapomene casem. Doufam, ze tomu tak nebude, a ze bude spravedlnost vykonana jak se slusi a patri. Takovej precedens je potreba, protoze doba se meni a rasismus nema v nasi spolecnosti co delat, a uz vubec ne v policejnim sboru.

Chapu, ze je tezky se vzit do mistni situace jako outsider, ale apeluju na vsechny co si tohle prectou, aby se na chvili zamysleli jaky to asi je, ze kdyz se dostanete do interakce s policajtem, ze to muze bejt taky vase posledni.

Na druhou stranu jsou ferovy policajti, kteri to delaji pro spravnou vec a nesnazi se zneuzivat svych pramoci. Takovejch jen at je vic - akorat je potreba se zbavit tech "spatnejch jablek."

Nekde jsem cetl, ze kdyz bychom stejnym pristupem brali treba doktory nebo piloty, tak by se to asi nikomu z nas nelibilo. Pilot ma nulovou toleranci co se tyce toho bejt spatnej a nepripravenej. To samy by se melo vyzadovat od policejnich sboru.

Kdybych si spoustu situaci nezazil na vlastni kuzi v Americe, tak bych tomu asi obcas taky tezko veril. Nastesti (nebo obcas na nestesti) jsem mel moznost si toho prozit hodne za tech 13 let tady, a mel jsem tu cest si pokecat se spousta lidma ze vsech koutu Ameriky, sveta, ruzne barvy pleti, nabozenstvi, tak se na to ted vsechno koukam trochu jinak holt. Nemam nikomu za zly, ze neco mu proste nejde do hlavy a ma svuj nazor, ale doufam, ze driv nebo pozdejc si ten clovek uvedomi, ze jeho nazor neni jedinej a ze se treba na tu celou vec kouka spatne a nebo ze proste nedokaze pochopit proc se to tak deje na tom druhym brehu Atlantiku.

Sorry za delku meho prispevku, ale doufam, ze jsem to tak nejak srozumitelne "rozved" jak po me nekteri chteli :)
756335
Vazim si mistniho zajmu o "pohled z druhe strany" a po pravde receno ani nevim kde zacit. Ziju na druhe strane louze u vic nez 10 let a za tu dobu jsem se octnul sam v situacich, kde jsem si uvedomil az v tu chvili jak strasne tezky to maji cernosi v Americe. O zkusenostech s policii bych mohl u piva vypravet par historek. Nektery na verejnosti samozrejme publikovat nebudu, o nektery bych se mohl podelit. V Cesku mame zkusenosti s policii takovou, ze si s nich pomalu delame prdel, kdyz nas nekde zastavi. V Americe je to tak trochu naopak. Nebyly to ani 2 roky co jsem tady byl, policajt (beloch) me zastavil, hned zavolal posilu, a prvni otazka byla odkud jsem. V tu chvili nastesti vedle me sedela pritelkyne (Americanka), coz se mi stalo trosku vyhodou. Jedna z jeho prvnich vet byla, ze mi sebere papiry, odtahne auto, a deportuje me. A proc takovej povyk? Protoze jsem vyjizdel z myho parkoviste u domu co jsem bydlel a podle nej jsem mel prikazanej smer doprava a ja jsem vyjel rovne a doleva. On shodou nahodou bydlel naproti, a byl venku pred barakem ve tme v tmave modry uniforme, a podle neho na me signalizoval a maval rukou abych zastavil, coz ve tme absolutne neslo videt. Nedalo mu to, sednul do sluzebniho auta, i kdyz mel po sluzbe, dohnal me, a nasledne zacal recitovat vety o zatknuti, deportaci, apod. Az pozdeji mi znamej rikal, ze povetsinou tim autem, kterym jsem jel, v Miami jezdi cernosi.. tak jsem si jen rikal, aha zajimavy. Proc tuhle historku vzpominam? Protoze jestli se mu takhle moc libil muj prizvuk, tak si celkem dokazu predstavit co by potkalo cernocha. Pritelkyne se u toho tak trochu rozbrecela z tech jeho natlaku, on se ji zeptal odkud je, ona rekla mesto na severu USA a jeli jsme dal vesele na veceri bez pokuty. Rychlostni limity jsou obcas az usmevne nizky v Americe, takze obcas jsem byl zastaven za rychlost od te doby, a setkal jsem se s ferovejma poldama, ktery jen delali svuj job, napsali mi v klidu pokutu, a jel jsem dal bez jakejchkoliv xenofobnich narazek. Proc pisu, ze si to nekteri Cesi nedokazou predstavit cim si cernosi v Americe prochazeli od jejich prichodu sem, a cim si stale musi prochazet, protoze rasismus nejen, ze stale existuje, ale od voleb 2016 jsou rasisti o mnoho vic hlasiti a je to znat. Lidi, o kterych jsem to nevedel, tak pisou takovy nesmysly na socialni site, ze bych to od nich nikdy necekal. Trump jim bohuzel dal "hlas" a "znormalizoval" rasisticky chovani, najednou se cejti bezpecneji vsichni mistni rasisti. Na tohle tema by se dalo napsat spousta eseji, vypovedi, historek, apod, ale jedno je jisty. Tyhle problemy existuji a pokud to clovek nezazije na vlastni kuzi, tak nevi o cem mluvi. Imigranti v Americe to taky nemaji jednoduchy, ale to je zase tema na jindy. Cesi se casto dopousteji xenofobie nebo rasismu v tom stylu, ze si to ani neuvedomujou, kdyz obcas vtipkujou s kamarady a podobne, ale dokud si to clovek neuvedomi, nebo se takovejma nazorama nedostane do problemu, tak se to chovani proste nezmeni. Miami neni typicky Americky mesto. Jsou tady lidi z ruznejch koutu sveta, a je to videt. Nic to nemeni na tom, ze se clovek setka s rasismem i tady, a uvedomi si tim, ze v jinejch castech Ameriky, kde prevazujou belosi a neni tam moc mezinarodnich lidi, tak to maji cernosi jeste o mnoho vic tezsi. Jednou jsme s kamaradem (puvodne z Ruska) delali road trip z Miami do New Yorku, a bylo videt jak moc jsme jiny, kdyz jsme delali zastavky v Georgii, Jizni a Severni Karoline, takovy ty typicky jizansky staty. Nechtel bych v techto mistech bydlet a bejt cernej, hispanskyho puvodu, apod. Nicmene zpatky k momentalnim prostestum a co si o tom myslim a jak to vidim z prvni ruky. Protesty jsou potreba, protoze je potreba zmena. Je tolik pripadu, kde zemre cernoch pri rutinni policejni zastavce (projeli stopku, meli proslou registraci vozidla, atd.), ze je z toho cloveku k placi. Jak rikam, bejt zastavenej v Americe policajtem, clovek nevi co se stane. Pokud je ridic cernoch, tak to plati o to vic. Jeden spatnej pohyb, a je dalsi mrtvej. Moje zena v rodine par policajtu, a kdyz se s nima clovek bavi, tak je videt, ze to maji proste nastaveny jinak. To mysleni "my proti jim" tam je at chteji nebo ne. Ja je zase na jednu stranu chapu, protoze zbrane tady ma fakt kazdej, a neboji se je pouzit. Jsou ale hranice, ktery by se meli dodrzovat. Uvidime co se stane s timhle pripadem. Kdyz pred par lety zemrel Eric Garner, tak byl policajt vyhozen, ale odsouzen nebyl. A takovejch pripadu je spousta, kdy nekdo kdo ma "pomahat a chranit" zabije uplne zbytecne nekoho ve sluzbe. Bojim se, ze cim dele tento pripad bude trvat, tim vetsi pravdepodobnost, ze se nakonec policajtum, kteri se podileli na smrti George Floyda, nic nestane. Verejnost na to zapomene casem. Doufam, ze tomu tak nebude, a ze bude spravedlnost vykonana jak se slusi a patri. Takovej precedens je potreba, protoze doba se meni a rasismus nema v nasi spolecnosti co delat, a uz vubec ne v policejnim sboru. Chapu, ze je tezky se vzit do mistni situace jako outsider, ale apeluju na vsechny co si tohle prectou, aby se na chvili zamysleli jaky to asi je, ze kdyz se dostanete do interakce s policajtem, ze to muze bejt taky vase posledni. Na druhou stranu jsou ferovy policajti, kteri to delaji pro spravnou vec a nesnazi se zneuzivat svych pramoci. Takovejch jen at je vic - akorat je potreba se zbavit tech "spatnejch jablek." Nekde jsem cetl, ze kdyz bychom stejnym pristupem brali treba doktory nebo piloty, tak by se to asi nikomu z nas nelibilo. Pilot ma nulovou toleranci co se tyce toho bejt spatnej a nepripravenej. To samy by se melo vyzadovat od policejnich sboru. Kdybych si spoustu situaci nezazil na vlastni kuzi v Americe, tak bych tomu asi obcas taky tezko veril. Nastesti (nebo obcas na nestesti) jsem mel moznost si toho prozit hodne za tech 13 let tady, a mel jsem tu cest si pokecat se spousta lidma ze vsech koutu Ameriky, sveta, ruzne barvy pleti, nabozenstvi, tak se na to ted vsechno koukam trochu jinak holt. Nemam nikomu za zly, ze neco mu proste nejde do hlavy a ma svuj nazor, ale doufam, ze driv nebo pozdejc si ten clovek uvedomi, ze jeho nazor neni jedinej a ze se treba na tu celou vec kouka spatne a nebo ze proste nedokaze pochopit proc se to tak deje na tom druhym brehu Atlantiku. Sorry za delku meho prispevku, ale doufam, ze jsem to tak nejak srozumitelne "rozved" jak po me nekteri chteli :)
46 -2
reagovat
reaguje na: Vincent
Připojuji se k dalším. Klidně to tady dej. Jinak prosím do pošty.
756296
Připojuji se k dalším. Klidně to tady dej. Jinak prosím do pošty.
756224
2 -2
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
:D
756277
*:D*
756274
2 -1
reagovat
reaguje na: Vincent
Pokud tam žiješ, jak píší ostatní, tak bych si opravdu rád přečetl tvůj názor. Jestli to budeš rozesílat do vzkazníků, prosím, pošli mi to taky. Díky. :+ 
756275
Pokud tam žiješ, jak píší ostatní, tak bych si opravdu rád přečetl tvůj názor. Jestli to budeš rozesílat do vzkazníků, prosím, pošli mi to taky. Díky. *:+* 
756224
3 -2
reagovat
Rasisti ne, spis komunisti, gayové a určitě tady bude nějaký Mormon:D
756274
Rasisti ne, spis komunisti, gayové a určitě tady bude nějaký Mormon*:D*
6 -2
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: DarkSith
Myslel sem v Americe, ale potrefena.... :D
756271
Myslel sem v Americe, ale potrefena.... :D
756267
7 -3
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Myslím, že tady rasisti nejsou. Jen ať to sem napíše. Rozumné diskuzi není důvod se bránit. 8)
756267
Myslím, že tady rasisti nejsou. Jen ať to sem napíše. Rozumné diskuzi není důvod se bránit. *8)*
756264
3 -5
reagují: TedGeorge
reagovat
Ja se budu smat, az sem Vincent napise: "No jsou tu sami rasisti, cernosi to maji tezky. Cau" :D
756264
Ja se budu smat, az sem Vincent napise: "No jsou tu sami rasisti, cernosi to maji tezky. Cau" :D
18 -2
reagují: DarkSith
reagovat
Ja bych se rad primluvil, aby to slo sem. :+
756262
Ja bych se rad primluvil, aby to slo sem. *:+*
5 -3
reagovat
PM prosím!
756258
PM prosím!
3 -3
reagovat
Klidně to napiš sem. Já s tvým názorem problém nemám a rád se dozvím něco, co si jinde nepřečtu. :+ Jen jsem nechtěl, aby se tu rozjela další nekonečná debata, která nesouvisí s filmy. I když mi to může být jedno.
756257
Klidně to napiš sem. Já s tvým názorem problém nemám a rád se dozvím něco, co si jinde nepřečtu. *:+* Jen jsem nechtěl, aby se tu rozjela další nekonečná debata, která nesouvisí s filmy. I když mi to může být jedno.
1 -6
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se