Nemám rád Zemana, o to víc mi vadí primitivní antizemanismus a tahání argumentů a nadávek proti němu ze dna. Projev byl super, ocenění taktéž. Nějak nechápu proč by to neměl dostat Nedvěd (momentálně 2. muž ve vedení loňského finalisty LM, moc výše postavených Čechů po světě neběhá nebo Fibingerová (držitelka 9 zlatých medailí a pořád světová rekordmanka v hale, po 38 letech vůbec nejdéle platný ženský rekord). Neckář, Štaidl nebo FRČ působí vtipně možná tak pro lidi, co je viděli jednou v televizi, jinak se jedná o jedny z nejúspěšnějších lidí ve svých oborech u nás, ať se vám to sympatiemi libí nebo ne. Totéž platí o oceněné podnikatele, to mi udělalo upřímnou radost. Mám pocit, že si většina lidí nepamatuje jaká jména oceňoval Havel nebo Klaus, defacto to nebylo o ničem jiném a úlety podle osobních prefencí by se našly všude, ale to se zase dostáváme k tomu proč by měl být jeden režisér fuj, protože natočil dokument o prezidentovi a druhý huj, protože natočil dokument o prezidentovi. Taky jsem měl za to, že už je přílišná stigmatizace signatářů anticharty a vůbec nejenom umělců aktivních za minulého režimu tak nějak přežitek, mám pocit, že se tu z výše zmíněných dělá málem Švorcová. Uplně jsem se děsil otevírat diskuze, aby někdo nevytáhnul na toho nešťastného kluka oceněného in memoriam, že chlastal, kouřil jako Zeman...
|
reagovat
|