Nikde nevravím že nám EU nepriniesla infraštruktúrny a ekonomický pokrok.
A nikde som ani nezachytil že by to tvrdil Fico.
Čo viem tak jediné reálne nezhody čo Fico s EU má je energetika.
A teda ten Green Deal lebo je celkom blbé že vyrábame auta a zároveň sa u nás vo veľkom začínajú objavovať predajne s čínskymi autami. To našim teda pardon nemeckým a francúzskym fabrikám a teda zamestnanosti u nás tiež nijako nepomôže.
Finančné transakcie a tabuľky nesledujem ale že EU nič nedávame respektíve dávame malo fakt nesúhlasím.
Naspäť posielame nemecké a francúzske autá ktoré ako im ako montovňa vyrábame.
Naspäť posielame potraviny ktoré u nás pestujú Dáni, holanďania a tuším v poslednej dobe aj česi.
Naspäť im posielame našich mladých lekárov a pracovníkov ktorý sa v Rakúsku a Nemecku starajú o pacientov s makajú vo fabrikách
Teraz si prosím nemysli že sa na to sťažujem. Naopak chápem že naša vlastná ekonomika je proste malá a tak ľudia odchádzajú pracovať von Eú teda pomáhame tak ako teraz pomáhajú Ukrajinci nám. Vychytávame pracovné miesta ktoré domáci nechcú.
Do EU sme takto integrovaný naozaj naplno. A na nezdá sa mi že by na tom Fico niečo menil.
Rovnako som nikde nezachytil že by Fico namietal niečo proti migrantom z Ukrajiny, balkánu alebo Indie. Migrantov tu naopak máme plné fabriky, napríklad ako sa tu minule spomínalo teraz máme Peugeot plný Indov.
Ide ale o to že sú to migranti ktorých sme si sem prijali my na základe našich podmienok a nie za to že napríklad nemci svoju migráciu prepísknu a potom sa o svoj problém snažia podeliť.
A čo viem migráciu odmietajú aj Poliaci. Tak za toto by som Fica tiež nekritizoval.
S čím s tebou opatrne súhlasím je že naša národná hrdosť je v hajzlu. Lenže za to nemôže Fico. Fakt ne. Naša národná hrdosť proste nikdy úplne neexistovala. Veď našim národným športom je nadávať na všetkých a na všetko. Keď bola tzv. kauza gorila Matovič ako politik spravil karikatúru štátneho symbolu kde dal namiesto dvojkrížu banán.
Pamätám si ako balkánci z fabriky nechápali ako si to mohol dovoliť. Že u nich by ho za také hanobenie štátneho symbolu ľudia zlynčovali. Tu mu to prešlo.
Náš najväčší problém je proste že tu je reálne každý proti každému.
Táto absencia zdravého patriotizmu a súnáležitosti kde by ľudia proste mali radi a starali sa o svoj štát za ktorého existenciu ich predkovia umierali ma mrzí.
A Fico v tom morálnom bahne dokáže bravúrne chodiť.
Andy: "Fico je zmrd ale náš"
Týmto si myslím dokonale vystihol názor väčšiny jeho voličov.
Na Blahu nemám čo povedať. Respektíve mám, ale nechcem byť vulgárny.
Vetrelec: U nás NIKDY nebude všetko v chill.