Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2341 - 2360 Napsat příspěvek
reaguje na: KARLOS
Na jednu stranu píšeš, že otevíral diskuzi a témata, na druhou že jednoznačně nemohl Putina odsoudit. Hlavně on neutrální nebyl. Když jdeš okolo scény znásilnění a oběma ukážeš tytyty, tak to není neutralita, tak jsi na straně toho, kdo znásilňuje. 
938764
Na jednu stranu píšeš, že otevíral diskuzi a témata, na druhou že jednoznačně nemohl Putina odsoudit. Hlavně on neutrální nebyl. Když jdeš okolo scény znásilnění a oběma ukážeš tytyty, tak to není neutralita, tak jsi na straně toho, kdo znásilňuje. 
938761
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: SteKi
Pro mě největší mafie kam se hrabe Cosa Nostra😀
938763
Pro mě největší mafie kam se hrabe Cosa Nostra😀
938762
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Moja kresťanská rodina ma naučila jedno. NIKDY nehovor nič proti cirkvi a ich predstavitelom. To sa nemôže! Nech je to čokoľvek, nechaj si to pre seba. Krásne to napísal disk, predsa by si neveril tomu že veriaci by si myslel, alebo nebodaj robil niečo zlé ..... :D:D:D:D:D Ale hlavne, že je Vatikán plný pedofilov, ktorých posťahovali zo svojho pôsobiska keď sa im na to prišlo. Cool organizácia :+
938762
Moja kresťanská rodina ma naučila jedno. NIKDY nehovor nič proti cirkvi a ich predstavitelom. To sa nemôže! Nech je to čokoľvek, nechaj si to pre seba. Krásne to napísal disk, predsa by si neveril tomu že veriaci by si myslel, alebo nebodaj robil niečo zlé ..... *:D**:D**:D**:D**:D* Ale hlavne, že je Vatikán plný pedofilov, ktorých posťahovali zo svojho pôsobiska keď sa im na to prišlo. Cool organizácia *:+*
938760
4 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
Složité je to v tom, že jeho úřad nemůže podporovat žádné násilí a to ani tomu obrannému. To je dáno hluboko v církevním učení, nikoliv jako jeho názor.
Ten jeho postoj byl v tomhle logický a v pravdě dost nezáviděníhodný. On jednoduše nemůže ukázat prstem ani na Putina, dokonce ani na Hitlera, když základ učení, které jako vedoucí osoba zaštiťuje, říká, že i ti mají nárok na milosrdenství a odpuštění, pokud by upřímně litovali svých činů, ať už jsou jakékoliv zrůdnosti.
Chápu, že nevěřícímu se to špatně tráví, když s tím mají problém i ty největší katolické konzervy, nerknuli srdcem i duš katolíci liberálové jako já, nebo Disk. Ale to je ta podstata věci.
A navíc pro jedny činy zapominas na činy druhé. Smějete se, že gender nerovnoprávnost, ale až za něj se otevřely témata a diskuse reformy kněžského úřadu (o možnosti změnit celibát na dobrovolný např), že se do výkonných funkcí ženy zapojily (už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné, výkonné pozice ve všech skektrech páteř se také ženám otevřely), či že za něj menšiny dostaly nebývalé podpory, to všechno je jeho vizitka.
Stejně tak to, že se začalo s řešením kostlivců ve skříni a skandály se pod koberec nezametaji...
938761
Složité je to v tom, že jeho úřad nemůže podporovat žádné násilí a to ani tomu obrannému. To je dáno hluboko v církevním učení, nikoliv jako jeho názor. Ten jeho postoj byl v tomhle logický a v pravdě dost nezáviděníhodný. On jednoduše nemůže ukázat prstem ani na Putina, dokonce ani na Hitlera, když základ učení, které jako vedoucí osoba zaštiťuje, říká, že i ti mají nárok na milosrdenství a odpuštění, pokud by upřímně litovali svých činů, ať už jsou jakékoliv zrůdnosti. Chápu, že nevěřícímu se to špatně tráví, když s tím mají problém i ty největší katolické konzervy, nerknuli srdcem i duš katolíci liberálové jako já, nebo Disk. Ale to je ta podstata věci. A navíc pro jedny činy zapominas na činy druhé. Smějete se, že gender nerovnoprávnost, ale až za něj se otevřely témata a diskuse reformy kněžského úřadu (o možnosti změnit celibát na dobrovolný např), že se do výkonných funkcí ženy zapojily (už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné, výkonné pozice ve všech skektrech páteř se také ženám otevřely), či že za něj menšiny dostaly nebývalé podpory, to všechno je jeho vizitka. Stejně tak to, že se začalo s řešením kostlivců ve skříni a skandály se pod koberec nezametaji...
938755
14 0
reagují: DarkSith, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
Určitě jsem to nenapsal takhle paušálně. Je mraky herců, co si zaslouží násobně větší kopání. Je rozdíl, když se to napíše po válce s milionem plus mrtvých a po úmrtí herce kvůli obtěžování, které si za života herce vyříkali a ona o něm napsala krásný text narozdíl od Fily. 
938760
Určitě jsem to nenapsal takhle paušálně. Je mraky herců, co si zaslouží násobně větší kopání. Je rozdíl, když se to napíše po válce s milionem plus mrtvých a po úmrtí herce kvůli obtěžování, které si za života herce vyříkali a ona o něm napsala krásný text narozdíl od Fily. 
938754
0 0
reagují: SteKi
reagovat
Vím, že je to blbé, ale je načase dohnat Konkláve. Papež Ralph Fiennes by to tak chtěl.
938759
Vím, že je to blbé, ale je načase dohnat Konkláve. Papež Ralph Fiennes by to tak chtěl.
4 0
reagovat
Tatínek vám přeje hezký svátky a vzkazuje, jestli by alespoň na Velikonoční pondělí nemohl být klid.
938756
Tatínek vám přeje hezký svátky a vzkazuje, jestli by alespoň na Velikonoční pondělí nemohl být klid.
24 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jestli na takhle položenou otázku odpovíš, že je to složité, tak ano. Složité jsou kvadratické rovnice, ne to když jeden diktátor napadne suverénní stát a je z toho nejhorší konflikt od druhé světové v určitém pohledu. 
938755
Jestli na takhle položenou otázku odpovíš, že je to složité, tak ano. Složité jsou kvadratické rovnice, ne to když jeden diktátor napadne suverénní stát a je z toho nejhorší konflikt od druhé světové v určitém pohledu. 
938753
2 -1
reagují: KARLOS
reagovat
Svého času jsi tady psal, že by Kamil Fila neměl u smrti herce psát, jak psal, že "o mrtvých jedině v dobrém" má svůj význam. Já s tím souhlasím. Podobné výroky mi vadí, ale... teď je to jen kopání do mrtvoly.
938754
Svého času jsi tady psal, že by Kamil Fila neměl u smrti herce psát, jak psal, že "o mrtvých jedině v dobrém" má svůj význam. Já s tím souhlasím. Podobné výroky mi vadí, ale... teď je to jen kopání do mrtvoly.
938740
6 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
To jako chceš o věřících tvrdit, že schvalují válečné zločiny? Prosím tě, Tony, přestaň si hrát na velkého znalce všeho a aspoň jeden den se drž rčení "o mrtvých jen dobře". 
938753
To jako chceš o věřících tvrdit, že schvalují válečné zločiny? Prosím tě, Tony, přestaň si hrát na velkého znalce všeho a aspoň jeden den se drž rčení "o mrtvých jen dobře". 
938750
0 0
reagovat
Na ČT24 dneska tyto jeho postoje dávali v souvislost s jeho argentinským původem a tím, že situaci nerozumí / nemá vztah jako my Evropané - neomlouvám, jen uvádím pro kontext.
938752
Na ČT24 dneska tyto jeho postoje dávali v souvislost s jeho argentinským původem a tím, že situaci nerozumí / nemá vztah jako my Evropané - neomlouvám, jen uvádím pro kontext.
938750
3 0
reagovat
Podle mě byl spíše neutrální. A volal po ukončení války. Těžko mohl ve své pozici zastávat jiný postoj. 
938751
Podle mě byl spíše neutrální. A volal po ukončení války. Těžko mohl ve své pozici zastávat jiný postoj. 
938745
3 0
reagovat
reaguje na: MarvinP
Tuhle poučku říkal Alexandr Mitrofanov, jak se pozná v Evropě Rus, který stojí na straně Putina. Že když se ho zeptáte na Ukrajinu, začne v lepším případě říkat "Je to složité...."
938750
Tuhle poučku říkal Alexandr Mitrofanov, jak se pozná v Evropě Rus, který stojí na straně Putina. Že když se ho zeptáte na Ukrajinu, začne v lepším případě říkat "Je to složité...."
938746
2 -3
reagují: Disketa1, esmo
reagovat
reaguje na: the dark knight
Nebul. 
938749
Nebul. 
938747
0 -1
reagovat
Nestaviaš sa na obranu Izraela, keď sa tu spomenú zverstvá, ktoré páchajú v Gaze?
938748
Nestaviaš sa na obranu Izraela, keď sa tu spomenú zverstvá, ktoré páchajú v Gaze?
938745
1 0
reagovat
Že o schvalování válečných zločinů mluvíš zrovna ty. :D
938747
Že o schvalování válečných zločinů mluvíš zrovna ty. *:D*
938745
3 0
reagovat
Papežova situace v téhle věci byla složitá, pro západ těžko srozumitelná a udělal pár velkých chyb. Nicméně jako papež si prakticky nemohl dovolit vyjádřit se ve prospěch konkrétní válčící strany, nebo ve prospěch pokračování války, nedelal to ani v jiných případech on, ani jeho předchůdci. K 5omu konkrétnímu citátu následně dodal:

"Maybe it wasn't the best way of putting it, but in speaking of the great Russia, I was thinking not so much geographically but culturally"
938746
Papežova situace v téhle věci byla složitá, pro západ těžko srozumitelná a udělal pár velkých chyb. Nicméně jako papež si prakticky nemohl dovolit vyjádřit se ve prospěch konkrétní válčící strany, nebo ve prospěch pokračování války, nedelal to ani v jiných případech on, ani jeho předchůdci. K 5omu konkrétnímu citátu následně dodal: "Maybe it wasn't the best way of putting it, but in speaking of the great Russia, I was thinking not so much geographically but culturally"
7 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tak ono jde být člověk i bez faktického schvalování válečných zločinů. Kor když člověk ze své pozice může udělat strašně moc a kompletně se na to vysere. 
938745
Tak ono jde být člověk i bez faktického schvalování válečných zločinů. Kor když člověk ze své pozice může udělat strašně moc a kompletně se na to vysere. 
938742
1 -2
reagovat
reaguje na: DarkSith
Žen kardinálek asi moc nebude. ;)
938743
Žen kardinálek asi moc nebude. *;)*
938741
0 0
reagovat
Ano, tyhle podobné projevy mě samozřejmě taky namíchly, ale neznamená to, že bych si papeže Františka přestal kvůli tomuhle vážit. Nahlížím na něj jako na celkovou osobnost ve více souvislostech a to dobré u něj převažuje. Papež je taky jenom člověk a to, jak František otevíral mnohé bariéry, to je prostě něco, co jsem si ještě nedávno nedokázal představit, že by se mohlo změnit. Ty se na to díváš se vší úctou jenom politicky, ale pro mě jeho pontifikát znamenal hodně. I díky němu mám k naší církvi a k našemu společenství přes všechny rozpory silnější a zároveň otevřenější vztah. 

A pokud jde o kardinála Duku, vadí mi v konkrétních činech, nikoli proto, že je to Duka. 
938742
Ano, tyhle podobné projevy mě samozřejmě taky namíchly, ale neznamená to, že bych si papeže Františka přestal kvůli tomuhle vážit. Nahlížím na něj jako na celkovou osobnost ve více souvislostech a to dobré u něj převažuje. Papež je taky jenom člověk a to, jak František otevíral mnohé bariéry, to je prostě něco, co jsem si ještě nedávno nedokázal představit, že by se mohlo změnit. Ty se na to díváš se vší úctou jenom politicky, ale pro mě jeho pontifikát znamenal hodně. I díky němu mám k naší církvi a k našemu společenství přes všechny rozpory silnější a zároveň otevřenější vztah.  A pokud jde o kardinála Duku, vadí mi v konkrétních činech, nikoli proto, že je to Duka. 
938740
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist