Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2301 - 2320 Napsat příspěvek
Diky hoši, že jste otevřeli diskuzi na téma Japonsko a Tokyo. Já tam taky letím v květnu na něco přes 3 týdny, takže za tipy jsem taky rád. Tokyo je v plánu až na konec. Letí se do Osaky a jde se na Expo, pak Kyoto, a dolů do Hirošimy, Kagoshima a přelet na Okinawu a z Okinawy do Tokya. 
933922
Diky hoši, že jste otevřeli diskuzi na téma Japonsko a Tokyo. Já tam taky letím v květnu na něco přes 3 týdny, takže za tipy jsem taky rád. Tokyo je v plánu až na konec. Letí se do Osaky a jde se na Expo, pak Kyoto, a dolů do Hirošimy, Kagoshima a přelet na Okinawu a z Okinawy do Tokya. 
12 0
reagovat
reaguje na: Vincent
ZOO mi stačila v Himeji... z těch betonových výběhů mi bylo spíš smutno, Japonci se ke zvířatům fakt nechovají úplně hezky. Jinak je Ueno park fajn,  vlastně jsem tamtudy nikdy nešel přes den, ale i v noci vypadaly ty nasvícené vodotrysky pěkně.

A od Pokemon Center mě hodně odradily ty masivní fronty. Čekat tam půl dne na vstup, to je jen pro opravdové fanoušky :D

SIMku jsem koupil jednoduše až na letišti, jako klasicky snad kdekoli při cestování, žádný problém.
933910
ZOO mi stačila v Himeji... z těch betonových výběhů mi bylo spíš smutno, Japonci se ke zvířatům fakt nechovají úplně hezky. Jinak je Ueno park fajn,  vlastně jsem tamtudy nikdy nešel přes den, ale i v noci vypadaly ty nasvícené vodotrysky pěkně. A od Pokemon Center mě hodně odradily ty masivní fronty. Čekat tam půl dne na vstup, to je jen pro opravdové fanoušky *:D* SIMku jsem koupil jednoduše až na letišti, jako klasicky snad kdekoli při cestování, žádný problém.
933907
2 0
reagovat
Taky ohledne internetu bych doporucoval v dnesni dobe asi mistni eSIM. V roce 2019 jsem si na letisti vyzvednul Pocket WiFi, coz je dobry ze muzes vic pristroju na to pouzivat, udelal jsem rezervaci online a cekalo to na me nekde v Narite. Pak to posles postou zpatky z Narity nez odletis.

Kouknul jsem se do emailu zpetne a pouzil jsem tuhle firmu a vsechno klaplo bez problemu tak jak melo. Dokonce mi to behem pobytu vymenili, protoze rychlosti byly pomalejsi nez jsem platil, a prisla mi obalka na hotel na recepci bez problemu.

link
933909
Taky ohledne internetu bych doporucoval v dnesni dobe asi mistni eSIM. V roce 2019 jsem si na letisti vyzvednul Pocket WiFi, coz je dobry ze muzes vic pristroju na to pouzivat, udelal jsem rezervaci online a cekalo to na me nekde v Narite. Pak to posles postou zpatky z Narity nez odletis. Kouknul jsem se do emailu zpetne a pouzil jsem tuhle firmu a vsechno klaplo bez problemu tak jak melo. Dokonce mi to behem pobytu vymenili, protoze rychlosti byly pomalejsi nez jsem platil, a prisla mi obalka na hotel na recepci bez problemu. https://globaladvancedcomm.com
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Hlavní chrámový district v Tokyu je Asakusa (tam je to Senso-Ji) - jako stojí za vidění, navíc je to kousek od Tokyo Sky Tree, ale je tam strašně moc lidí což zážitku poněkud ubírá. Nedá se to srovnat s chrámovými oblastmi v Kyotu a Naře.

Do přírody mimo město... na celodenní výlet už můžeš rovnou vyrazit směr Fuji, z centra města to nikam blízko do přírody moc není, no, když nepočítám upravené parky - ten v Shibuji kolem Meiji Jingu chrámu byl docela pěkný. Je sympatické jak to v něm žije.
933908
Hlavní chrámový district v Tokyu je Asakusa (tam je to Senso-Ji) - jako stojí za vidění, navíc je to kousek od Tokyo Sky Tree, ale je tam strašně moc lidí což zážitku poněkud ubírá. Nedá se to srovnat s chrámovými oblastmi v Kyotu a Naře. Do přírody mimo město... na celodenní výlet už můžeš rovnou vyrazit směr Fuji, z centra města to nikam blízko do přírody moc není, no, když nepočítám upravené parky - ten v Shibuji kolem Meiji Jingu chrámu byl docela pěkný. Je sympatické jak to v něm žije.
933904
1 0
reagovat
Ohledne parku, jsou fakt krasny i uprostred Tokya. Co si pamatuju tak jsem byl v Yoyogi, Shinjuku Gyoen a Ueno Park (tam je aji ZOO pokud bys chtel). Jo a pokud te bavi Pokemon, tak bych zasel do nejakyho Pokemon Cafe a oficialniho obchodu taky.

link

Pokemon Center Tokyo DX ma to Cafe hned vedle toho tusim, tak se muzes podivat.
933907
Ohledne parku, jsou fakt krasny i uprostred Tokya. Co si pamatuju tak jsem byl v Yoyogi, Shinjuku Gyoen a Ueno Park (tam je aji ZOO pokud bys chtel). Jo a pokud te bavi Pokemon, tak bych zasel do nejakyho Pokemon Cafe a oficialniho obchodu taky. https://www.pokemon-cafe.jp/en/cafe/ Pokemon Center Tokyo DX ma to Cafe hned vedle toho tusim, tak se muzes podivat.
933904
2 0
reagují: HAL
reagovat
Celkem zajimavej exhibit maji v tom Mori Art Museum, zasel bych hnedka :)
link
933906
Celkem zajimavej exhibit maji v tom Mori Art Museum, zasel bych hnedka :) https://www.mori.art.museum/en/exhibitions/machine_love/index.html
933899
1 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jojo, už to čtu, ale asi si to neodpustím :D budu se maximálně snažit nikoho nepřejet, nicméně jsem se už objednal příští týden na úřad abych si vyřídil ten mezinárodní řidičák. TeamLab doporučuje hodně lidí, rozhodně bych chtěl navštívit nějaké chrámy, muzea a třeba ten New York Bar zní skvěle. A rád bych si naplánoval i nějaký celodenní výlet třeba mimo Tokio, do nějakého parku, na  hike, no prostě někam do přírody mimo město.

Samozřejmě nejvíc se těším na tu samotnou SW Celebration. Star Wars jsou sice momentálně napojený na přístroje a udržovaný v umělým spánku, ale panel k Andorovi co tam asi bude by mohl být zajímavej, a kdo ví, co ještě oznámí. Po tomhle už každopádně budu moct odškrtnout jeden velkej dream of mine, a to byl Star Wars Disney park v Los Angeles. Jako není to to samý pochopitelně, ale close enough.
933904
Jojo, už to čtu, ale asi si to neodpustím *:D* budu se maximálně snažit nikoho nepřejet, nicméně jsem se už objednal příští týden na úřad abych si vyřídil ten mezinárodní řidičák. TeamLab doporučuje hodně lidí, rozhodně bych chtěl navštívit nějaké chrámy, muzea a třeba ten New York Bar zní skvěle. A rád bych si naplánoval i nějaký celodenní výlet třeba mimo Tokio, do nějakého parku, na  hike, no prostě někam do přírody mimo město. Samozřejmě nejvíc se těším na tu samotnou SW Celebration. Star Wars jsou sice momentálně napojený na přístroje a udržovaný v umělým spánku, ale panel k Andorovi co tam asi bude by mohl být zajímavej, a kdo ví, co ještě oznámí. Po tomhle už každopádně budu moct odškrtnout jeden velkej dream of mine, a to byl Star Wars Disney park v Los Angeles. Jako není to to samý pochopitelně, ale close enough.
933903
4 0
reagují: HAL, Vincent
reagovat
Na tohle tam místní strašně nadávají a já se jim moc nedivím :D
Ale vypadalo to jako docela dobrá sranda.
933903
Na tohle tam místní strašně nadávají a já se jim moc nedivím *:D* Ale vypadalo to jako docela dobrá sranda.
933899
0 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Vincent
You had me at Mario Kart
933899
You had me at Mario Kart
933896
3 0
reagují: Vincent, HAL
reagovat
Byl jsem v Tokiu v roce 2019 a bylo to samozrejme super. Veci je tam spousta. Jak uz nekdo doporucoval, tak co si tak letmo vzpomenu, tak tady je par veci (je mozny ze kvuli COVIDu nektere jsou zavrene).
  • TeamLab Borderless 
  • Shibuya Crossing (klasika)
  • Akihabara (obzvlast pokud mas rad anime a nebo collectibles)
  • Mario Kart jizda po Tokiu je dobra sranda (potrebujes na to mit vyrizenej mezinarodni ridicak, takovy to lejstro)
  • Toky Metropolitan Building ma ted nove projection show (nejvetsi na svete velikosti), a taky je tam vyhlidka na mesto
  • Omoide Yokocho je takova znama ulicka, jsou tam maly restaurace (street food), nejake bary mozna taky
  • Disney Sea (je to trosku na okraji, ale je to jedinej Disney "sea" park na svete, to kdybys mel chut stravit den po atrakcich)
  • Mori Art Museum/Observatory v Roppongi (krasnej vyhled na cely Tokio a zajimave muzeum)
  • Maid Cafe (je jich vic; je to celkem srandovni kulturni zazitek, dobry na people watching, budou ti rikat "Master" a daji ti karticku a tak :D)
  • Aqua City v Odaiba je celkem dobrej shopping mall, je odtamtud i hezkej vyhled na Rainbow Bridge a Tokio
  • Harajuku Street je dalsi klasika
  • Senso-Ji Temple je taky hezky videt
  • Tokyo Dome (pokud ti neco rikat baseball; jsou tam pobliz i batting cages kde muzes potrenovat s robotem kterej ti to hazi klidne i 100 km/h)
  • New York Bar v Park Hyatt Tokyo pokud si chces pripadat jak v Lost in Translation, super vyhled obzvlast na Tokyo vecer, doporucil bych jit na zapad slunce abys videl oboje.
  • Pokud ti bude chybet Ceska kuchyne, tak je Restaurace Dášenka, majitel je velkej fanousek Ceska
  • Shiba-Inu Cafe, Cat Cafe, Owl Cafe, a podobne kavarny jsou taky dobre, pokud chces podrbat zviratka a nebo podrzet nejakeho... ptaka ehm
Byl jsem i v Kyoto, Osaka a Nara, ale tam tusim ty jsi rikal ze nepojedes.
933896
Byl jsem v Tokiu v roce 2019 a bylo to samozrejme super. Veci je tam spousta. Jak uz nekdo doporucoval, tak co si tak letmo vzpomenu, tak tady je par veci (je mozny ze kvuli COVIDu nektere jsou zavrene). [list][*][url=https://www.teamlab.art/e/tokyo/]TeamLab Borderless[/url] [/*][*]Shibuya Crossing (klasika)[/*][*]Akihabara (obzvlast pokud mas rad anime a nebo collectibles)[/*][*]Mario Kart jizda po Tokiu je dobra sranda (potrebujes na to mit vyrizenej mezinarodni ridicak, takovy to lejstro)[/*][*]Toky Metropolitan Building ma ted nove projection show (nejvetsi na svete velikosti), a taky je tam vyhlidka na mesto[/*][*]Omoide Yokocho je takova znama ulicka, jsou tam maly restaurace (street food), nejake bary mozna taky[/*][*]Disney Sea (je to trosku na okraji, ale je to jedinej Disney "sea" park na svete, to kdybys mel chut stravit den po atrakcich)[/*][*][url=https://art-view.roppongihills.com/en/info/]Mori Art Museum/Observatory[/url] v Roppongi (krasnej vyhled na cely Tokio a zajimave muzeum)[/*][*]Maid Cafe (je jich vic; je to celkem srandovni kulturni zazitek, dobry na people watching, budou ti rikat "Master" a daji ti karticku a tak *:D*)[/*][*]Aqua City v Odaiba je celkem dobrej shopping mall, je odtamtud i hezkej vyhled na Rainbow Bridge a Tokio[/*][*]Harajuku Street je dalsi klasika[/*][*]Senso-Ji Temple je taky hezky videt[/*][*]Tokyo Dome (pokud ti neco rikat baseball; jsou tam pobliz i batting cages kde muzes potrenovat s robotem kterej ti to hazi klidne i 100 km/h)[/*][*]New York Bar v Park Hyatt Tokyo pokud si chces pripadat jak v Lost in Translation, super vyhled obzvlast na Tokyo vecer, doporucil bych jit na zapad slunce abys videl oboje.[/*][*]Pokud ti bude chybet Ceska kuchyne, tak je Restaurace Dášenka, majitel je velkej fanousek Ceska[/*][*]Shiba-Inu Cafe, Cat Cafe, Owl Cafe, a podobne kavarny jsou taky dobre, pokud chces podrbat zviratka a nebo podrzet nejakeho... ptaka ehm[/*][/list]Byl jsem i v Kyoto, Osaka a Nara, ale tam tusim ty jsi rikal ze nepojedes.
933697
13 -1
reagují: do_Od
reagovat

MusicZone

933839
[url=https://www.youtube.com/watch?v=BSN1rPPKK9s]Woodkid – To The Wilder (from DEATH STRANDING 2: ON THE BEACH)[/url]
MusicZone
8 0
reagovat
Já ti určitě můžu spoustu věcí poradit. (mám už za sebou 18 návštěv Japonska). Napiš mi a určitě ti pár věcí doporučím.
933819
Já ti určitě můžu spoustu věcí poradit. (mám už za sebou 18 návštěv Japonska). Napiš mi a určitě ti pár věcí doporučím.
933697
10 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Děkuju ti, Tony. :+
933764
Děkuju ti, Tony. *:+*
933750
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Přesně :+
933752
Přesně *:+*
933750
9 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
Jestli je to pro tebe stejný extrém jako těchto 7 týdnů hrůzy, tak jsi regulérní blázen.

Jenom protože ti vadí, že někde uvidíš duhovou vlajku a ve tvém oblíbeném seriálu je černoch, tak to neznamená že je to extrém. 

Teda rozhodně ne takový jako když nabouráš za 7 týdnů celou mocenskou pozici západního světa budovanou desítky let.

(Stálo mne velké přemáhání, abych to nenapsal brutálně sprostě.)
933750
Jestli je to pro tebe stejný extrém jako těchto 7 týdnů hrůzy, tak jsi regulérní blázen. Jenom protože ti vadí, že někde uvidíš duhovou vlajku a ve tvém oblíbeném seriálu je černoch, tak to neznamená že je to extrém.  Teda rozhodně ne takový jako když nabouráš za 7 týdnů celou mocenskou pozici západního světa budovanou desítky let. (Stálo mne velké přemáhání, abych to nenapsal brutálně sprostě.)
933720
25 0
reagují: Disketa1, TedGeorge
reagovat
Nice, taková akce tam musí být super :+
Koukám že to už je spíš Chiba než Tokyo, no trochu se najezdíš jestli budeš zůstávat poblíž té konvence.

Za pár dní toho moc nestihneš, jen takové ty největší turistické klasiky o kterých se dočteš asi všude - tak hlavně u věcí jako Ghibli muzeum nebo teamLab expozice si nezapomeň koupit lístky dopředu, bývají vyprodané.
A na večery jezdi do Shinjuku - Kabukicho a speciálně Golden Gai mají velice fajn noční život, příště plánuju bydlet rovnou tam ať nemusím řešit noční (ranní) přejezdy na hotel někde daleko.
933741
Nice, taková akce tam musí být super *:+* Koukám že to už je spíš Chiba než Tokyo, no trochu se najezdíš jestli budeš zůstávat poblíž té konvence. Za pár dní toho moc nestihneš, jen takové ty největší turistické klasiky o kterých se dočteš asi všude - tak hlavně u věcí jako Ghibli muzeum nebo teamLab expozice si nezapomeň koupit lístky dopředu, bývají vyprodané. A na večery jezdi do Shinjuku - Kabukicho a speciálně Golden Gai mají velice fajn noční život, příště plánuju bydlet rovnou tam ať nemusím řešit noční (ranní) přejezdy na hotel někde daleko.
933697
4 0
reagovat
Hele, vždycky ti vadila diverzita a všechno kolem ní. Trump, Musk a Hegseth teď veškerou diverzitu ruší, měl bys být tedy spokojený. Nevím, proč ti to najednou vadí, vždyť Trumpova administrativa plní tvá přání. 
933729
Hele, vždycky ti vadila diverzita a všechno kolem ní. Trump, Musk a Hegseth teď veškerou diverzitu ruší, měl bys být tedy spokojený. Nevím, proč ti to najednou vadí, vždyť Trumpova administrativa plní tvá přání. 
933724
1 -4
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jestli tady byl nekdo takovy, tak byl nenapadne odklizen na kinobox.
933728
Jestli tady byl nekdo takovy, tak byl nenapadne odklizen na kinobox.
933711
0 0
reagovat
Budiž, ale stejně nebezpečné a škodlivé obojí fakt není, už jen kvůli tomu, že teď se k moci dostal přímo největší šílenec a vůdce MAGA kultu, který plní přesně to, co slíbil a co naplánovali jeho spříznění fanatici v Projektu 2025. A to, co dělají a chtějí dělat je pro demokracii, svobodu a geopolitickou situaci naprosto katastrofické, tisíckrát víc než cokoliv, co možná mohlo byt trochu problematické dříve při snaze o prosazování přesného opaku - větších práv a svobod. Ale tak hlavně, že DEI bylo zrušeno a s ním budou zrušení (přesně tak, jak to každý, kdo má oči a uši musel očekávat) i všichni zástupci LGBT, menšiny, ženy, důležité federální instituce, americká historie, věda a výzkum atd., to si přála přece ta většina lidí, hurá. Návrat středověku. Ameriku/svět čeká růžová budoucnost (počkat, růžová asi ne, neni dostatečně maskulinní, že jo...) ?)
A jak jsem napsal na začátku, snad nikdy předtím takoví magoři v Bílém domě a vládě nebyli a nebyli by tam samozřejmě ani kdyby vyhrála Harris. Když člověk nepochopí nic jiného (protoze nechce), tak snad aspoň tohle. To je ten základ celého velmi nepříjemného problemu, do kterého se teď USA dostalo, a jeden z důvodů, proč to opravdu nelze ani trochu srovnávat s ničím jiným. 
933727
Budiž, ale stejně nebezpečné a škodlivé obojí fakt není, už jen kvůli tomu, že teď se k moci dostal přímo největší šílenec a vůdce MAGA kultu, který plní přesně to, co slíbil a co naplánovali jeho spříznění fanatici v Projektu 2025. A to, co dělají a chtějí dělat je pro demokracii, svobodu a geopolitickou situaci naprosto katastrofické, tisíckrát víc než cokoliv, co možná mohlo byt trochu problematické dříve při snaze o prosazování přesného opaku - větších práv a svobod. Ale tak hlavně, že DEI bylo zrušeno a s ním budou zrušení (přesně tak, jak to každý, kdo má oči a uši musel očekávat) i všichni zástupci LGBT, menšiny, ženy, důležité federální instituce, americká historie, věda a výzkum atd., to si přála přece ta většina lidí, hurá. Návrat středověku. Ameriku/svět čeká růžová budoucnost (počkat, růžová asi ne, neni dostatečně maskulinní, že jo...) *?)* A jak jsem napsal na začátku, snad nikdy předtím takoví magoři v Bílém domě a vládě nebyli a nebyli by tam samozřejmě ani kdyby vyhrála Harris. Když člověk nepochopí nic jiného (protoze nechce), tak snad aspoň tohle. To je ten základ celého velmi nepříjemného problemu, do kterého se teď USA dostalo, a jeden z důvodů, proč to opravdu nelze ani trochu srovnávat s ničím jiným. 
933722
2 -3
reagovat
reaguje na: Disketa1
Nejde o to, že bych se divil. Jen mám na rozdíl od současného ministra obrany USA soudnost a podobnou hloupost bych nikdy nepodpořil. 
933724
Nejde o to, že bych se divil. Jen mám na rozdíl od současného ministra obrany USA soudnost a podobnou hloupost bych nikdy nepodpořil. 
933723
0 0
reagují: Disketa1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist