Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2321 - 2340 Napsat příspěvek
První "měkké" přistání Starship do Indického oceánu potom co úspěšně vypustila testovácí várku satelitů. Krásný úspěch :+
953077
[url=https://gizmodo.com/app/uploads/2025/08/Screenshot-2025-08-26-at-20.38.18.jpg]První "měkké" přistání Starship [/url]do Indického oceánu potom co úspěšně vypustila testovácí várku satelitů. Krásný úspěch *:+*
1 -1
reagují: Tyller
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
"Říkat, že bydlím v nájmu, protože bych radši šel do domu než bytu, je blbost jak vrata."

Nepamätám si že  by som toto niekde tvrdil. Moja argumentácia bola vyložene o tom, že keď už investovať do bývania tak radšej dom.  Súhlasím že bývať v nájme pokiaľ nie si nomád čo každých pár rokov mení miesto bydliska sú peniaze spláchnuté do kanála. 
Pokiaľ chce esmo byt je to samozrejme na ňom, každému čo jemu vyhovuje. 
953075
[i]"Říkat, že bydlím v nájmu, protože bych radši šel do domu než bytu, je blbost jak vrata."[/i] Nepamätám si že  by som toto niekde tvrdil. Moja argumentácia bola vyložene o tom, že keď už investovať do bývania tak radšej dom.  Súhlasím že bývať v nájme pokiaľ nie si nomád čo každých pár rokov mení miesto bydliska sú peniaze spláchnuté do kanála.  Pokiaľ chce esmo byt je to samozrejme na ňom, každému čo jemu vyhovuje. 
953069
0 0
reagovat
reaguje na: okkac
Podle mě tam není ani jeden slabý song, ale pro mě je nejlepší Nightwish song Ghost Love Score. To je tak neuvěřitelně našlapaná desetiminutivá jízda, ktera se mi nikdy neohrala.
953074
Podle mě tam není ani jeden slabý song, ale pro mě je nejlepší Nightwish song Ghost Love Score. To je tak neuvěřitelně našlapaná desetiminutivá jízda, ktera se mi nikdy neohrala.
953062
1 0
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: HAL
No ale to sedí s tím co jsem psal, když vezmeš v potaz růst ceny nemovitosti, případně investici rozdílu s nájmem, tak jsi prostě za těch posledních 10 let ve větších městech v ČR pod půlkou. 
953072
No ale to sedí s tím co jsem psal, když vezmeš v potaz růst ceny nemovitosti, případně investici rozdílu s nájmem, tak jsi prostě za těch posledních 10 let ve větších městech v ČR pod půlkou. 
953071
1 0
reagovat
Ehh, řekněme že pohled na to co je jak moc rizikové bude značně individuální, ale obecně investice do celého amerického trhu ti dá skoro 10%, do celého rozvinutého trhu jen o trochu míň (průměr za posledních 100 let), a to se obecně bere jako maximálně střední riziko, vyloženě dost konzervativní investice když to namícháš třeba s dluhopisy.
Rizikové fondy, to máš spíš třeba emerging markets jako Čína a Indie, nebo ETF zaměřené na start-upy.

Jen doplňuju, nerozporuju výhodnost nemovitosti na hypotéku (nemovitost za cash už trochu jo)
953071
Ehh, řekněme že pohled na to co je jak moc rizikové bude značně individuální, ale obecně investice do celého amerického trhu ti dá skoro 10%, do celého rozvinutého trhu jen o trochu míň (průměr za posledních 100 let), a to se obecně bere jako maximálně střední riziko, vyloženě dost konzervativní investice když to namícháš třeba s dluhopisy. Rizikové fondy, to máš spíš třeba emerging markets jako Čína a Indie, nebo ETF zaměřené na start-upy. Jen doplňuju, nerozporuju výhodnost nemovitosti na hypotéku (nemovitost za cash už trochu jo)
953067
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Tak muzes mit jednopodlazni dum, tam se ti toho zas tolik srat nebude. K tomu je zahrada, patrne lepsi lokalita, vetsi soukromi a sousede jen v okolnich domech. Uz to vnimam jako dost vyrazny bonus. Zit v baraku, kde treba tretina bytu je najemnich, lidi se tam toci kazdych par mesicu a je jim vse u prdele, zatimco ty tam jses na "vecne casy"...
953070
Tak muzes mit jednopodlazni dum, tam se ti toho zas tolik srat nebude. K tomu je zahrada, patrne lepsi lokalita, vetsi soukromi a sousede jen v okolnich domech. Uz to vnimam jako dost vyrazny bonus. Zit v baraku, kde treba tretina bytu je najemnich, lidi se tam toci kazdych par mesicu a je jim vse u prdele, zatimco ty tam jses na "vecne casy"...
953068
2 0
reagovat
reaguje na: Tyller
Protože byla diskuze o tom, jestli si vzít hypotéku nebo bydlet v nájmu. Kterou si esmo klidně může brát na domek, to je jeho věc. 

Říkat, že bydlím v nájmu, protože bych radši šel do domu než bytu, je blbost jak vrata. Zvlášť když viz níže i po pár letech můžeš byt za dům v klidu vyměnit o moc výhodněji o nárůst ceny bytu a bez desítek nájmů v kanálu. 

Jestli někdy čekat s nákupem nemovitosti, tak když jsou jasné signály ke snižování úrokové míry, což teď spíš nejsou a nebudou. Navíc se nabídka dlouhodobě zhoršuje, než aby se zlepšovala.
953069
Protože byla diskuze o tom, jestli si vzít hypotéku nebo bydlet v nájmu. Kterou si esmo klidně může brát na domek, to je jeho věc.  Říkat, že bydlím v nájmu, protože bych radši šel do domu než bytu, je blbost jak vrata. Zvlášť když viz níže i po pár letech můžeš byt za dům v klidu vyměnit o moc výhodněji o nárůst ceny bytu a bez desítek nájmů v kanálu.  Jestli někdy čekat s nákupem nemovitosti, tak když jsou jasné signály ke snižování úrokové míry, což teď spíš nejsou a nebudou. Navíc se nabídka dlouhodobě zhoršuje, než aby se zlepšovala.
953066
2 0
reagovat
"Síce musím každú chvíľu niečo opravovať"

Tohle je hlavní důvod proč bych barák nechtěl, pokud bych neměl velkou rodinu a psy kteří potřebují zahradu, s barákem je prostě hrozně moc sraní a mnohem větší náklady na údržbu, vidím to dobře u táty (pravda, to je taky už starší barák... na druhou stranu mnohé novostavby mají dispozice spíš jako velký byt, takže tam vůbec nevidím výhody).
953068
"Síce musím každú chvíľu niečo opravovať" Tohle je hlavní důvod proč bych barák nechtěl, pokud bych neměl velkou rodinu a psy kteří potřebují zahradu, s barákem je prostě hrozně moc sraní a mnohem větší náklady na údržbu, vidím to dobře u táty (pravda, to je taky už starší barák... na druhou stranu mnohé novostavby mají dispozice spíš jako velký byt, takže tam vůbec nevidím výhody).
953058
2 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: Papricek
To jsem nepsal, psal jsem to jako příklad toho co je konzervativní. A 7 % opravdu konzervativní není, to už jsou rizikovější fondy. 

Nájemní bydlení máš při fixaci hypotéky na o dost horší úrovni. Kdyby sis vzal hypotéku před lety s 10 letou fixací, dneska můžeš být na splátkách klidně na čtvrtině nájmu v té lokalitě. Beze srandy. Rozdíl si pak klidně dej na těch tvých konzervativních 7 %.

953067
To jsem nepsal, psal jsem to jako příklad toho co je konzervativní. A 7 % opravdu konzervativní není, to už jsou rizikovější fondy.  Nájemní bydlení máš při fixaci hypotéky na o dost horší úrovni. Kdyby sis vzal hypotéku před lety s 10 letou fixací, dneska můžeš být na splátkách klidně na čtvrtině nájmu v té lokalitě. Beze srandy. Rozdíl si pak klidně dej na těch tvých konzervativních 7 %.      
953065
1 0
reagují: HAL
reagovat
Vysvetlíš mi prečo by diskusia dom vs byt mala byť slamený panák? 
953066
Vysvetlíš mi prečo by diskusia dom vs byt mala byť slamený panák? 
953061
1 0
reagovat
Nájemní bydlení taky nestojí 10k, je to zjednodušený příklad. A spoření není investování.
953065
Nájemní bydlení taky nestojí 10k, je to zjednodušený příklad. A spoření není investování.
953064
2 0
reagovat
reaguje na: Papricek
Neumí no, ale nájemní bydlení neumí být jaksi zdarma. Tam ti v té kalkulaci za 30 let létá pár milionů vyhozených z okna. Které to složené úročení umí, když si dáváš bokem. :-) 
A 7 % opravdu není konzervativní investování, to je víc než dvojnásobek spořícího účtu. 
953064
Neumí no, ale nájemní bydlení neumí být jaksi zdarma. Tam ti v té kalkulaci za 30 let létá pár milionů vyhozených z okna. Které to složené úročení umí, když si dáváš bokem. :-)  A 7 % opravdu není konzervativní investování, to je víc než dvojnásobek spořícího účtu. 
953063
1 0
reagují: Papricek
reagovat
Genius na to být asi nemusíš. I při konzervativním investování s průměrným ročním zhodnocením nějakých 6-7%, ti z počátečního vkladu dejme tomu 500k (záloha hypotéky), a pravidelných platbách 10k měsíčně, za 30 let udělá 15M. Což může cca odpovídat hodnotě bytu. Cihly složené úročení zatím furt neumí.
953063
Genius na to být asi nemusíš. I při konzervativním investování s průměrným ročním zhodnocením nějakých 6-7%, ti z počátečního vkladu dejme tomu 500k (záloha hypotéky), a pravidelných platbách 10k měsíčně, za 30 let udělá 15M. Což může cca odpovídat hodnotě bytu. Cihly složené úročení zatím furt neumí.
953048
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
První album s Hietalou, který tomu dodal tu správnou šťávu, první tři songy jsou total bangery a z nich Dead To The World je pro mne top Nightwish song.;)
953062
První album s Hietalou, který tomu dodal tu správnou šťávu, první tři songy jsou total bangery a z nich Dead To The World je pro mne top Nightwish song.*;)*
953055
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Tak budeš masturbovat do konce života, protože existuje hezčí holka než ta, na kterou bys měl. 

Zrovna na tohle jsem dělal parádní graf, který zobrazoval cenu bytu, cenu RD a dojezdovou vzdálenost. Budeš si to tak nějak muset vizualizovat také. 

Ale jako logika budu radši bydlet v nájmu, protože je dům lepší než byt je dost absurdní. 

A diskuze dům vs. byt je slaměný panák, na kterého si útoč sám prosím. 
953061
Tak budeš masturbovat do konce života, protože existuje hezčí holka než ta, na kterou bys měl.  Zrovna na tohle jsem dělal parádní graf, který zobrazoval cenu bytu, cenu RD a dojezdovou vzdálenost. Budeš si to tak nějak muset vizualizovat také.  Ale jako logika budu radši bydlet v nájmu, protože je dům lepší než byt je dost absurdní.  A diskuze dům vs. byt je slaměný panák, na kterého si útoč sám prosím. 
953058
0 0
reagovat
Jj, se vším souhlasím. Spíš píšu o typickém pohledu "mám 20k na nájem, tak nedám 26k za hypotéku". Protože to lidé říkají takhle. Správně je to ale "mám 20k na nájem, ale už nemám na 13k nájem a 13k investici". (neřeším ani výhodnost, preference, ani možnosti řeším čistě přemýšlení, kdy hypotéka a nájem nelze přímo porovnávat).
953060
Jj, se vším souhlasím. Spíš píšu o typickém pohledu "mám 20k na nájem, tak nedám 26k za hypotéku". Protože to lidé říkají takhle. Správně je to ale "mám 20k na nájem, ale už nemám na 13k nájem a 13k investici". (neřeším ani výhodnost, preference, ani možnosti řeším čistě přemýšlení, kdy hypotéka a nájem nelze přímo porovnávat).
953044
0 0
reagovat
Tak ja hlavne porovnávam alternatívy byt a dom, keďže som zažil oboje.
Pri dome máš proste to "svoje" kdežto pri byte vždy vlastníš iba "časť."
Na paneláku som zažil chuťovky typu že po x rokoch sme sa dohodli že je treba spraviť nejaké úpravy. 
Mali sme napríklad zastaralú vodoinštalaciu. Myslíš že to bola priorita? Nie, radšej sa išlo zatepľovať, lebo vedľajší vchod sa zateplili a my predsa nebudeme horší.  Trubky ešte niekoľko rokov počkajú, veď to je len voda. 
V suteréne bolo mesiac cítiť plyn. Vraveli sme správcom, nikoho to neštvalo , mali nás za paranoikov.  Až sme na vlastné triko zavolali plynárov. Tý použili sondu na detekciu plynu. Prístroju skoro vyrazilo dekel, také hodnoty tam boli. 
To bol jeden z tých momentov keď sa vo mne začali lámať pocity že o veci typu strecha nad hlavou sa nechcem deliť s nikým okrem vlastnej rodiny. 

Keď už si vytiahol tu analógiu s ženskou tak: Radšej zainvestujem viac a budem mať ženskú pre seba, než sa o ňu deliť s  ďalšími ľudmi a riešiť veci typu že jeden ju nafarbil na blond, ďalší jej nalakoval nechty na modro a nikto sa nevie dohodnúť kedy jej zaplatiť vyšetrenie či nemá nejaké pohlavné choroby. 

Ale tak samozrejme ide o preferencie. Keď som bol mladší vraždil by som za to mať byt v centre mesta. 
Teraz si neviem vynachváliť dom na predmestí. Síce musím každú chvíľu niečo opravovať, ale opravujem svoje  a hlavne vtedy, keď to opravovať potrebujem. 
Byt môže byť fajn ako "investícia" minimálne teda do doby, kým sa štát/ samospráva nezobudí a nezačne riešiť bytovú otázku . Minimálne aspoň u mňa v okolí sa v poslednej dobe  hromadne  rozbiehajú projekty nájomných bytov. 
953058
Tak ja hlavne porovnávam alternatívy byt a dom, keďže som zažil oboje. Pri dome máš proste to "svoje" kdežto pri byte vždy vlastníš iba "časť." Na paneláku som zažil chuťovky typu že po x rokoch sme sa dohodli že je treba spraviť nejaké úpravy.  Mali sme napríklad zastaralú vodoinštalaciu. Myslíš že to bola priorita? Nie, radšej sa išlo zatepľovať, lebo vedľajší vchod sa zateplili a my predsa nebudeme horší.  Trubky ešte niekoľko rokov počkajú, veď to je len voda.  V suteréne bolo mesiac cítiť plyn. Vraveli sme správcom, nikoho to neštvalo , mali nás za paranoikov.  Až sme na vlastné triko zavolali plynárov. Tý použili sondu na detekciu plynu. Prístroju skoro vyrazilo dekel, také hodnoty tam boli.  To bol jeden z tých momentov keď sa vo mne začali lámať pocity že o veci typu strecha nad hlavou sa nechcem deliť s nikým okrem vlastnej rodiny.  Keď už si vytiahol tu analógiu s ženskou tak: Radšej zainvestujem viac a budem mať ženskú pre seba, než sa o ňu deliť s  ďalšími ľudmi a riešiť veci typu že jeden ju nafarbil na blond, ďalší jej nalakoval nechty na modro a nikto sa nevie dohodnúť kedy jej zaplatiť vyšetrenie či nemá nejaké pohlavné choroby.  Ale tak samozrejme ide o preferencie. Keď som bol mladší vraždil by som za to mať byt v centre mesta.  Teraz si neviem vynachváliť dom na predmestí. Síce musím každú chvíľu niečo opravovať, ale opravujem svoje  a hlavne vtedy, keď to opravovať potrebujem.  Byt môže byť fajn ako "investícia" minimálne teda do doby, kým sa štát/ samospráva nezobudí a nezačne riešiť bytovú otázku . Minimálne aspoň u mňa v okolí sa v poslednej dobe  hromadne  rozbiehajú projekty nájomných bytov. 
953048
3 0
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat

MusicZone

K Vašemu tématu, ktere si zítra přečtu, chci jen připsat, že jsem si nostalgicky pustil CD Nightwish Century Child a je to GENIALNI CD.
Možná jedno z jejich vůbec nejlepších (speta mi to ale urcite vyvrátí:D)
953055
K Vašemu tématu, ktere si zítra přečtu, chci jen připsat, že jsem si nostalgicky pustil CD Nightwish Century Child a je to GENIALNI CD. Možná jedno z jejich vůbec nejlepších (speta mi to ale urcite vyvrátí*:D*)
MusicZone
4 0
reagují: okkac
reagovat
reaguje na: The Joker
My už velkej dvojbarákv rodině máme, jestli zůstane jednou mně, nebo bráchovi, to nevím, ale spíš napůl…. Barák bych já osobně řešit nechtěl.
Pokud bych koupil byt, tak se jednou můžu zpět na barák odstěhovat a byt si pronajímat….
A u Vyškova bych fakt bydlet nechtěl, strašná dopravní situace!
953053
My už velkej dvojbarákv rodině máme, jestli zůstane jednou mně, nebo bráchovi, to nevím, ale spíš napůl…. Barák bych já osobně řešit nechtěl. Pokud bych koupil byt, tak se jednou můžu zpět na barák odstěhovat a byt si pronajímat…. A u Vyškova bych fakt bydlet nechtěl, strašná dopravní situace!
953051
3 0
reagovat
Ja Tyllera pochopil tak, ze kdyz neco kupovat, tak rovnou dum... Coz, pokud je esmo nekde od Brna, dava smysl. Brno se stejne rozsiruje a treba smer Vyskov, tam prazdnych (ale holt starych) domu bylo vzdycky dost.
953051
Ja Tyllera pochopil tak, ze kdyz neco kupovat, tak rovnou dum... Coz, pokud je esmo nekde od Brna, dava smysl. Brno se stejne rozsiruje a treba smer Vyskov, tam prazdnych (ale holt starych) domu bylo vzdycky dost.
953048
2 0
reagují: esmo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se