Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2281 - 2300 Napsat příspěvek
Komiksové tipy sem klidně pište, já se obvykle hrabu jen v dost hluboké historii a rád zjistím co je teď trendy. 
952107
Komiksové tipy sem klidně pište, já se obvykle hrabu jen v dost hluboké historii a rád zjistím co je teď trendy. 
2 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Tak furt lepší než politika, ne? 
952106
Tak furt lepší než politika, ne? 
952104
7 0
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: holub109
Napiš mi pak SZ, ať to tady nespamuji komiksovými tipy. 
952104
Napiš mi pak SZ, ať to tady nespamuji komiksovými tipy. 
952070
0 0
reagují: Demonic8
reagovat
reaguje na: Gonzi
Já vloni měl tu dvou rourovou a i tak jsem byl zklamaný. :) Ale známému to fungovalo parádně a jo, ta nejlevnější z ACTIONU. 
952095
Já vloni měl tu dvou rourovou a i tak jsem byl zklamaný. *:)* Ale známému to fungovalo parádně a jo, ta nejlevnější z ACTIONU. 
952078
1 0
reagovat
reaguje na: Tyller
Není, měl by se odpařovat. Což IMHO nic moc dávat vlhkost do tepla...
952094
Není, měl by se odpařovat. Což IMHO nic moc dávat vlhkost do tepla...
952051
1 0
reagovat
Pro nový vstup do DC taky mohu doporučit prakticky všechny dosavadní "Absolute Universe" počiny, zatím jich není tolik a zatím nejsou ani tak dlouhé, ale už teď se plno lidí shoduje, že je to jeden z nejlepších alternativních vesmírů v historii DC. Taková Absolute Wonder Woman je přímo dokonalá (a vyhrála zaslouženě před pár dny Eisnerovu cenu za nejlepší novou sérii), ale Absolute Martian Manhunter je taky jeden z nejlepších/nejunikátnějších komiksů v současnosti. A ani Snyderův Absolute Batman nebo Aaronův Absolute Superman příliš nezaostávají. Zatím o něco méně mě zaujal jen Absolute Green Lantern a Absolute Flash. 
Od Kinga jinak rozhodně doporučuji taky jeho další minisérie jako Mister Miracle nebo Supergirl: Woman of Tomorrow
Brilantní je i Hickmanův House of X/Power of X "restart" X-Menů, případně prakticky celej Immortal Hulk od Al Ewinga.
Kdybys chtěl zkusit něco mimo DC a Marvel... současná nejlepší vycházející série je podle mě bezesporu Power Fantasy od Kieron Gillena, autora The Wicked + The Divine a mnoha dalších přinejmenším velmi zajímavých komiksů (např. Immortal X-Men, což je mimochodem navazující série po House of X/Power of X, SW: Darth Vader, SW: Doctor Aphra atd.). Každopádně Power Fantasy má podle mě podobné DNA jako legendární Watchmen (temný realistický alternativní vesmír na kraji apokalypsy s propracovanou vlastní historií 20. století, která se čtenáři krásně postupně odhaluje), jen s větším důrazem na komplikované a pro osud světa velmi důležité vztahové drama. 
A potom je tu můj velmi oblíbený autor Rick Remender, který napsal opravdu hodně dobrých až výborných sérií (Deadly Class, Black Science, Seven to Eternity, The Low, nová série The Sacrificers), dále Greg Rucka (Lazarus), znovu Hickman a jeho úžasně velkolepá alt-history fantasy East of West. Nebo např. příjemně děsivá a atmosférická Something is Killing the Children od Jamese Tyniona IV s bonusem v podobě vskutku sympatické a badass hlavní hrdinky. :+
952084
Pro nový vstup do DC taky mohu doporučit prakticky všechny dosavadní "Absolute Universe" počiny, zatím jich není tolik a zatím nejsou ani tak dlouhé, ale už teď se plno lidí shoduje, že je to jeden z nejlepších alternativních vesmírů v historii DC. Taková [b]Absolute Wonder Woman[/b] je přímo dokonalá (a vyhrála zaslouženě před pár dny Eisnerovu cenu za nejlepší novou sérii), ale [b]Absolute Martian Manhunter[/b] je taky jeden z nejlepších/nejunikátnějších komiksů v současnosti. A ani Snyderův [b]Absolute Batman[/b] nebo Aaronův [b]Absolute Superman[/b] příliš nezaostávají. Zatím o něco méně mě zaujal jen Absolute Green Lantern a Absolute Flash.  Od Kinga jinak rozhodně doporučuji taky jeho další minisérie jako [b]Mister Miracle[/b] nebo [b]Supergirl: Woman of Tomorrow[/b].  Brilantní je i Hickmanův [b]House of X/Power of X [/b]"restart" X-Menů, případně prakticky celej [b]Immortal Hulk[/b] od Al Ewinga. Kdybys chtěl zkusit něco mimo DC a Marvel... současná nejlepší vycházející série je podle mě bezesporu [b]Power Fantasy[/b] od Kieron Gillena, autora The Wicked + The Divine a mnoha dalších přinejmenším velmi zajímavých komiksů (např. Immortal X-Men, což je mimochodem navazující série po House of X/Power of X, SW: Darth Vader, SW: Doctor Aphra atd.). Každopádně Power Fantasy má podle mě podobné DNA jako legendární Watchmen (temný realistický alternativní vesmír na kraji apokalypsy s propracovanou vlastní historií 20. století, která se čtenáři krásně postupně odhaluje), jen s větším důrazem na komplikované a pro osud světa velmi důležité vztahové drama.  A potom je tu můj velmi oblíbený autor Rick Remender, který napsal opravdu hodně dobrých až výborných sérií ([b]Deadly Class, Black Science, Seven to Eternity, The Low,[/b] nová série [b]The Sacrificers[/b]), dále Greg Rucka ([b]Lazarus[/b]), znovu Hickman a jeho úžasně velkolepá alt-history fantasy [b]East of West[/b]. Nebo např. příjemně děsivá a atmosférická [b]Something is Killing the Children[/b] od Jamese Tyniona IV s bonusem v podobě vskutku sympatické a badass hlavní hrdinky. *:+*
952070
3 0
reagovat
Já jsem dneska přečetl Brodeckovu zprávu od Larceneta. Samozřejmě doporučuji, ale vědět přesně do čeho jdu, tak si to nechám na nějaký podzimní sychravý den :)))
952083
Já jsem dneska přečetl Brodeckovu zprávu od Larceneta. Samozřejmě doporučuji, ale vědět přesně do čeho jdu, tak si to nechám na nějaký podzimní sychravý den :)))
952070
0 0
reagovat
Tituly jsou možná provařené, nicméně doporučení si zaslouží, ačkoli se třeba jedná o starší kousky:
Zázraky (Kurt Busiek, Alex Ross; naprosto dechberoucí dílo a redefinice historie Marvelu, možná i média)
Sentry (Paul Jenkins; další úchvatný kousek, ačkoli tentokrát v o trochu tradičnějším pojetí)
The Incredible Hulk: Tiché výkřiky (Dale Keown, Peter David; vynikající vhled do nitra zeleného obra)
She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená (Dan Slott; zábavná a odlehčená hříčka)
Captain America: Vyvolení (David Morrell; možná lehce patetické, nicméně myšlenkově a inspiračně silné)
Wolverine (Chris Claremont, Frank Miller; kéž by si takovou vyspělost mnohdy dovolily i filmoví superhrdinové)
Úhel pohledu (Todd McFarlane; střet Spider-Mana s depresivním okolím, zatímco se snaží nevzdat se svých zásad)
952079
Tituly jsou možná provařené, nicméně doporučení si zaslouží, ačkoli se třeba jedná o starší kousky: [b]Zázraky [/b](Kurt Busiek, Alex Ross; naprosto dechberoucí dílo a redefinice historie Marvelu, možná i média) [b]Sentry [/b](Paul Jenkins; další úchvatný kousek, ačkoli tentokrát v o trochu tradičnějším pojetí) [b]The Incredible Hulk: Tiché výkřiky[/b] (Dale Keown, Peter David; vynikající vhled do nitra zeleného obra) [b]She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená[/b] (Dan Slott; zábavná a odlehčená hříčka) [b]Captain America: Vyvolení[/b] (David Morrell; možná lehce patetické, nicméně myšlenkově a inspiračně silné) [b]Wolverine [/b](Chris Claremont, Frank Miller; kéž by si takovou vyspělost mnohdy dovolily i filmoví superhrdinové) [b]Úhel pohledu[/b] (Todd McFarlane; střet Spider-Mana s depresivním okolím, zatímco se snaží nevzdat se svých zásad)
952070
6 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Mobilní klima má několik naprosto zásadních problémů:
  • Jednotka je vevnitř, kde také hřeje a hučí
  • Nasává vnitřní vzduch, ten "rozdělí" na studený a teplý a teplý fouká ven. Širokou rourou. Která hřeje.
  • ^ čímž vzniká podtlak a do bytu se dveřmi/okny/stěnami nasává vzduch z širšího okolí. Ten teplý.
  • Zdůrazňuju, že v bodě 2 tvůj částečně nachlazený vzduch místo toho fouká ven.
Dřív se dala sehnat dvourourová klimatizace, která si nasála venkovní vzduch, ohřála jej ještě víc a vrátila ven. Zásadní rozdíl v účinnosti, ale lidi jsou debilní idioti a tak si to dnes nikde nekoupíš.

Každopádně pointa je, že bez ohledu na účinnost samotné klimatizační jednotky máš obrovské ztráty díky elementární fyziky. Ideální by naopak bylo tu jednotku postavit na balkón, tu druhou rouru tam dodělat např. 3D tiskem dílu (nebo prostě izolepou - typicky to saje místnost "bokem" jednotky) a takto tyto dvě roury prostrčit dovnitř - jednotka by ti pak natáhla vzduch z místnosti a ochlazený foukla zpět. Většina hluku, tepla atd. by zůstala na balkóně.

Mimochodem, ty americké okenní klimatizace nemají defacto žádný z těchto problémů, protože mají jasné rozdělení na vnitřní a vnější část.
952078
Mobilní klima má několik naprosto zásadních problémů: [list][*]Jednotka je vevnitř, kde také hřeje a hučí[/*][*]Nasává vnitřní vzduch, ten "rozdělí" na studený a teplý a teplý fouká ven. Širokou rourou. Která hřeje.[/*][*]^ čímž vzniká podtlak a do bytu se dveřmi/okny/stěnami nasává vzduch z širšího okolí. Ten teplý.[/*][*]Zdůrazňuju, že v bodě 2 tvůj částečně nachlazený vzduch místo toho fouká ven.[/*][/list]Dřív se dala sehnat dvourourová klimatizace, která si nasála venkovní vzduch, ohřála jej ještě víc a vrátila ven. Zásadní rozdíl v účinnosti, ale lidi jsou debilní idioti a tak si to dnes nikde nekoupíš. Každopádně pointa je, že bez ohledu na účinnost samotné klimatizační jednotky máš obrovské ztráty díky elementární fyziky. Ideální by naopak bylo tu jednotku postavit na balkón, tu druhou rouru tam dodělat např. 3D tiskem dílu (nebo prostě izolepou - typicky to saje místnost "bokem" jednotky) a takto tyto dvě roury prostrčit dovnitř - jednotka by ti pak natáhla vzduch z místnosti a ochlazený foukla zpět. Většina hluku, tepla atd. by zůstala na balkóně. Mimochodem, ty americké okenní klimatizace nemají defacto žádný z těchto problémů, protože mají jasné rozdělení na vnitřní a vnější část.
952047
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
~6.
952076
~6.
952050
1 0
reagovat

Vision: O trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře

Sakra, tohle byl neskutečnej náhul a proto bych to tu všem rád doporučil. Tom King napsal jeden z nejlepších komiksů, co jsem od Marvelu četl. Příběh Visiona a jeho robotické rodinky je překvapivě velmi emotivní, prokreslený a skvěle napsaný. Kresba je krásná, ale za mě to hlavně stojí na silném scénáři, který naštěstí nesklouzne k laciné mlátičce. Výborná věc a pokud by mě někdo další komiksová doporučení, tak budu jen rád :+
952070
Sakra, tohle byl neskutečnej náhul a proto bych to tu všem rád doporučil. Tom King napsal jeden z nejlepších komiksů, co jsem od Marvelu četl. Příběh Visiona a jeho robotické rodinky je překvapivě velmi emotivní, prokreslený a skvěle napsaný. Kresba je krásná, ale za mě to hlavně stojí na silném scénáři, který naštěstí nesklouzne k laciné mlátičce. Výborná věc a pokud by mě někdo další komiksová doporučení, tak budu jen rád *:+*
Vision: O trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře
8 0
reagují: hroubek, connor, House5, Ne__Ty
reagovat
Jeli jsme na dovolenou do Jeseníku, at jsme v chladku.
Vsak nepadl tam dnes kur.a teplotní rekord? Celý park v lázních jsme vzdali..
A to v horkach běhám, i jezdím na kole a letos jsem se uz tak 23x spálil 
952058
Jeli jsme na dovolenou do Jeseníku, at jsme v chladku. Vsak nepadl tam dnes kur.a teplotní rekord? Celý park v lázních jsme vzdali.. A to v horkach běhám, i jezdím na kole a letos jsem se uz tak 23x spálil 
3 0
reagovat
reaguje na: Gacy
Jen 38% vlhkost vzduchu? Rookie numbers :D
Hrat 2 hodiny tennis na betonu, kdyz je venku 40° a pres 80% vlhkost vzduchu je teprv poradny zradlo! :))
952052
Jen 38% vlhkost vzduchu? Rookie numbers *:D* Hrat 2 hodiny tennis na betonu, kdyz je venku 40° a pres 80% vlhkost vzduchu je teprv poradny zradlo! *:))*
952015
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já měl plán koupit takovou polomobilní, přidělat ji nad kuchyňskou linku a odvést to nad digestoř

Ako si mal v tom prípade v pláne riešiť kondenz? Či u mobilných klimatizácií tento problém nie je? 
952051
[i]Já měl plán koupit takovou polomobilní, přidělat ji nad kuchyňskou linku a odvést to nad digestoř [/i]Ako si mal v tom prípade v pláne riešiť kondenz? Či u mobilných klimatizácií tento problém nie je? 
952047
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
Taky mám první pul rok tepelné čerpadlo dvoupatrový barak , kolik platíš zálohy na elektřinu ? 
952050
Taky mám první pul rok tepelné čerpadlo dvoupatrový barak , kolik platíš zálohy na elektřinu ? 
952027
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
Jo kvůli miminku jsem letos klimatizaci chtěl. Samozřejmě kvůli ultra zateplení velký problém. Mobilní podle mne k ničemu i když jsem měl pevný adaptér na okno. A to jsem kupoval nějakou dražší. 
Ale był jsem u známého, který už se na to nemohl koukat. Naložil mne do auta, jeli jsme koupit do Actionu nějakou klidu za asi 4 tisíce a pak velký vrták do zdi, ale fakt gigantický. No a ten blázen s mou pomocí vyvrtal do velmi široké zdi díru a tím jsme prostrčili tu mobilní rouru. Co bude dělat v zimě netuším, ale funguje to skvěle. Docela velký obývák s kuchyní a nejnižší režim vyloženě zima i teď... 
Já měl plán koupit takovou polomobilní, přidělat ji nad kuchyňskou linku a odvést to nad digestoř. Když jsme vyklízeli jeden byt, tak tam to týpek namontoval do staré šachty na krbová kamna a fungovalo to skvěle. V jednom AirBNB jsem to viděl i ve světlíku z WC, byl to teda randál, ale asi funkční. 
952047
Jo kvůli miminku jsem letos klimatizaci chtěl. Samozřejmě kvůli ultra zateplení velký problém. Mobilní podle mne k ničemu i když jsem měl pevný adaptér na okno. A to jsem kupoval nějakou dražší.  Ale był jsem u známého, který už se na to nemohl koukat. Naložil mne do auta, jeli jsme koupit do Actionu nějakou klidu za asi 4 tisíce a pak velký vrták do zdi, ale fakt gigantický. No a ten blázen s mou pomocí vyvrtal do velmi široké zdi díru a tím jsme prostrčili tu mobilní rouru. Co bude dělat v zimě netuším, ale funguje to skvěle. Docela velký obývák s kuchyní a nejnižší režim vyloženě zima i teď...  Já měl plán koupit takovou polomobilní, přidělat ji nad kuchyňskou linku a odvést to nad digestoř. Když jsme vyklízeli jeden byt, tak tam to týpek namontoval do staré šachty na krbová kamna a fungovalo to skvěle. V jednom AirBNB jsem to viděl i ve světlíku z WC, byl to teda randál, ale asi funkční. 
1 0
reagují: Gonzi, Tyller
reagovat
reaguje na: okkac
Přijdu si pro radu, až to konečně rozseknem, jo? :D
952046
Přijdu si pro radu, až to konečně rozseknem, jo? *:D*
952044
1 0
reagovat
reaguje na: verbst
Stále jsme BD, ale jsou diskuze a bude hlasování na podzim o transformaci do SVJ. Ale skoro každý si tady udělal nějakou rekonstrukci. Já mám naštěstí 5m lodžii, kde jsem dal na podlahu venkovní jednotku, takhle to nebyl skoro žádný zásah do fasády, kromě  provrtání do bytu, ale ta venkovní jednotka je za zábradlím a nenarušuje vzhled fasády a ten průraz není vystaven venkvním vlivům (balkón je zasklený bežně, když jede klima, tak částečně ho otevřu ať cirkuluje vzduch). 2+1 byty bez lodžie to tak nemůžou udělat. To musí dát všichni ať to nějak esteticky vypadá a mít souhlas s umístěním na fasádu.

Předokenní roley jsem si dal na vlastní náklady na okna a dveře, kde je lodžie ještě před rekonstrukcí. Už jsem je měl na motor a vypínače, tak při rekonstrukci se zasekaly kabely, teď jsem si tam i nedávno instaloval Shelly modul ať si to ovládám na dálku. Bohužle ve 3 pokojích jsem to nějak neplánoval a neudělal přípravu, že po rekonstrukci bytu jsme jako BD nechali nainstalovat ty rolety skoro všude (u 3+1 bytů na 3 pokoje, kromě té lodžie, protože to je 5 metrů zasklení), u 2+1 bytů na všechny okna, ale to je už na lanko a štve mne to, ale do sádrošového podhledu už jsem nechtěl vrtat. Naštěstí ty na té lodžii jsou na východ a mám tam pracovní kout, takže jsou mnohem více důležitější. Ale možnosti udělat z bytu za slunečného dne totální jeskyni bez jediného luxu/candely světla je fajn :D
952044
Stále jsme BD, ale jsou diskuze a bude hlasování na podzim o transformaci do SVJ. Ale skoro každý si tady udělal nějakou rekonstrukci. Já mám naštěstí 5m lodžii, kde jsem dal na podlahu venkovní jednotku, takhle to nebyl skoro žádný zásah do fasády, kromě  provrtání do bytu, ale ta venkovní jednotka je za zábradlím a nenarušuje vzhled fasády a ten průraz není vystaven venkvním vlivům (balkón je zasklený bežně, když jede klima, tak částečně ho otevřu ať cirkuluje vzduch). 2+1 byty bez lodžie to tak nemůžou udělat. To musí dát všichni ať to nějak esteticky vypadá a mít souhlas s umístěním na fasádu. Předokenní roley jsem si dal na vlastní náklady na okna a dveře, kde je lodžie ještě před rekonstrukcí. Už jsem je měl na motor a vypínače, tak při rekonstrukci se zasekaly kabely, teď jsem si tam i nedávno instaloval Shelly modul ať si to ovládám na dálku. Bohužle ve 3 pokojích jsem to nějak neplánoval a neudělal přípravu, že po rekonstrukci bytu jsme jako BD nechali nainstalovat ty rolety skoro všude (u 3+1 bytů na 3 pokoje, kromě té lodžie, protože to je 5 metrů zasklení), u 2+1 bytů na všechny okna, ale to je už na lanko a štve mne to, ale do sádrošového podhledu už jsem nechtěl vrtat. Naštěstí ty na té lodžii jsou na východ a mám tam pracovní kout, takže jsou mnohem více důležitější. Ale možnosti udělat z bytu za slunečného dne totální jeskyni bez jediného luxu/candely světla je fajn :D
952034
2 0
reagují: verbst
reagovat
Já si v těch vedrech říkám, že teď jsem skutečně teplej. :D8)
952042
Já si v těch vedrech říkám, že teď jsem skutečně teplej. *:D**8)*
10 0
reagovat
Boha, to sú vysoké stupne. Pekne 18-20 max. Ideal 8)
952037
Boha, to sú vysoké stupne. Pekne 18-20 max. Ideal *8)*
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se