Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2021 - 2040 Napsat příspěvek
reaguje na: Tyller
"v dnešnej dobe za tie ceny" 

Chtěl bych vidět ten princip, který tě nutí na tom trvat jam píšeš. Hypotékou si zafixuješ nájem dopředu. 

Já chápu, že je jednodušší si myslet, že je to teď vyhnané a zlepší se to, ale ceny bytů není sinusoida, ale postupný nárůst. 
953035
"v dnešnej dobe za tie ceny"  Chtěl bych vidět ten princip, který tě nutí na tom trvat jam píšeš. Hypotékou si zafixuješ nájem dopředu.  Já chápu, že je jednodušší si myslet, že je to teď vyhnané a zlepší se to, ale ceny bytů není sinusoida, ale postupný nárůst. 
953029
3 0
reagují: Tyller
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Je to bizár. Roky se na to nadává jako na jeden z nejpalčivějších problémů česka, a žádná z vlád s tím nic nedělá.
953034
Je to bizár. Roky se na to nadává jako na jeden z nejpalčivějších problémů česka, a žádná z vlád s tím nic nedělá.
953033
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: The Joker
Zoufalstvím, ne. Prostě byty nejsou a nestaví se, koukám, že v Ostravě se nestaví taky a roste to tam taky. Do nabídek koukám, že taky minimum na počet obyvatel. 
953033
Zoufalstvím, ne. Prostě byty nejsou a nestaví se, koukám, že v Ostravě se nestaví taky a roste to tam taky. Do nabídek koukám, že taky minimum na počet obyvatel. 
953031
2 0
reagují: The Joker, HAL
reagovat
reaguje na: esmo
Tak hlavně si to musíš spočítat pro svou situaci, lokalitu a plány, ideálně za pomoci někoho kdo tomu opravdu rozumí, orientuje se na českém trhu a přitom je nestranný, ale obecně - hypo není špatná, levnější půjčka neexistuje (měl jsem kdysi masivní vnitřní odpor vůči takovému zadlužení ale léčím se z toho), ale zamyslel bych se hlavně nad aktuálním stavem úrokových sazeb, pokud na to nespěcháš - s inflací po covidu a s útokem na Ukrajinu vyskočily na skoro trojnásbek, od 2023 zase začaly stabilně klesat a nejspíš ještě klesat budou.

Ceny bytů u nás bohužel nejsou bublina, jen prostě (aspoň v Praze) dohnaly západní evropu, mnohem dřív než ji doženou naše platy. Nájmy to naštěstí taky ještě nedohnaly. Tzn čekám že ceny bydlení dál porostou, ale už ne tak rychle.
953032
Tak hlavně si to musíš spočítat pro svou situaci, lokalitu a plány, ideálně za pomoci někoho kdo tomu opravdu rozumí, orientuje se na českém trhu a přitom je nestranný, ale obecně - hypo není špatná, levnější půjčka neexistuje (měl jsem kdysi masivní vnitřní odpor vůči takovému zadlužení ale léčím se z toho), ale zamyslel bych se hlavně nad aktuálním stavem úrokových sazeb, pokud na to nespěcháš - s inflací po covidu a s útokem na Ukrajinu vyskočily na skoro trojnásbek, od 2023 zase začaly stabilně klesat a nejspíš ještě klesat budou. Ceny bytů u nás bohužel nejsou bublina, jen prostě (aspoň v Praze) dohnaly západní evropu, mnohem dřív než ji doženou naše platy. Nájmy to naštěstí taky ještě nedohnaly. Tzn čekám že ceny bydlení dál porostou, ale už ne tak rychle.
953018
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tohle je ale hnany zoufalstvim lidi. Beru ze v Praze a Brne se nestavi dostatecne, ale... Ova??
953031
Tohle je ale hnany zoufalstvim lidi. Beru ze v Praze a Brne se nestavi dostatecne, ale... Ova??
953023
1 0
reagovat
Bydlet na tomto místě budu určitě, máme tu rodinu, firmu ... neplánuju se stěhovat. Jsme spolu už přes 10let, takže ten nápad s hypotékou dává smysl, nicméně jak tu zmiňujete, to východní myšlení vlastnění bytu já zrovna nesdílím. Všichni okolo mě ano, každej můj druhej kamarád řeší vlastní bydlení. Je to takové dogma. Jako souhlasím, že je fajn, když po člověku něco zůstane do té rodiny, alespoň ten byt. Jak píše Tony, je to asi dost safe investice, koukáme po bytech které se právě staví v naší lokalitě. No 114K / m² hned za Brnem, je to masakr, otec zde kupoval ještě za 50K / m² nějak v roce 2011 v novostavbě....
953030
Bydlet na tomto místě budu určitě, máme tu rodinu, firmu ... neplánuju se stěhovat. Jsme spolu už přes 10let, takže ten nápad s hypotékou dává smysl, nicméně jak tu zmiňujete, to východní myšlení vlastnění bytu já zrovna nesdílím. Všichni okolo mě ano, každej můj druhej kamarád řeší vlastní bydlení. Je to takové dogma. Jako souhlasím, že je fajn, když po člověku něco zůstane do té rodiny, alespoň ten byt. Jak píše Tony, je to asi dost safe investice, koukáme po bytech které se právě staví v naší lokalitě. No 114K / m² hned za Brnem, je to masakr, otec zde kupoval ještě za 50K / m² nějak v roce 2011 v novostavbě....
953021
5 0
reagují: Haggar, The Joker
reagovat
Keby ťa prístelka tlačila do kúpy domu povedal by som chod do toho, ale v dnešnej dobe za tie ceny by som byt inak ako nájom asi z princípu riešiť nechcel. Predsa len, pri dome sa predpokladá že vlastníš celú stavbu vrátane toho kúsku zeme na ktorom stojí, takže akékoľvek úpravy, opravy prestavby si riešiš podľa seba. 
Pri byte vlastníš iba niekoľko izieb z danej budovy a rozpadávajúcu fasádu, zatekajúcu strechu alebo energetické siete musíš vždy "konzultovať s ľuďmi na okolo". 
953029
Keby ťa prístelka tlačila do kúpy domu povedal by som chod do toho, ale v dnešnej dobe za tie ceny by som byt inak ako nájom asi z princípu riešiť nechcel. Predsa len, pri dome sa predpokladá že vlastníš celú stavbu vrátane toho kúsku zeme na ktorom stojí, takže akékoľvek úpravy, opravy prestavby si riešiš podľa seba.  Pri byte vlastníš iba niekoľko izieb z danej budovy a rozpadávajúcu fasádu, zatekajúcu strechu alebo energetické siete musíš vždy "konzultovať s ľuďmi na okolo". 
953018
1 0
reagovat
Ak sa rozhodneš pre tú hypo, tak určite zváž aj nejakého finančného poradcu, samozrejme overeného a kvalitného, ako aj kúpu cez realitku, lebo síce si o čosi priplatíš, ale nemusíš riešiť dohadovanie s bankami a s úradmi, dobrý finančák ti dokonca aj vybaví lepšie podmienky ako ty sám, ak má dobre kontakty v bankách. Mne poradkyňa vybavila tesne po začiatku vojny refinanc z 0,9% na 4 roky v jednej banke na 0,9% na 10 rokov, čo je proste banger, ale ona bola bývalá riaditeľka jednej bankovej pobočky, takže ona v tom vedela chodiť a mala aj kontakty. No a pri realitke máš menšiu šancu natrafiť na nejakú nehnuteľnosť, kde by mohol byť problém s vlastníctvom predavájúceho, napr. by získal tú nehnuteľnosť podvodom a ty by si ju od neho kúpil hoci aj v dobrej viere, tie ťahanice, ktoré okolo toho by mohli vzniknúť sú na roky a to nechceš riešiť.
953028
Ak sa rozhodneš pre tú hypo, tak určite zváž aj nejakého finančného poradcu, samozrejme overeného a kvalitného, ako aj kúpu cez realitku, lebo síce si o čosi priplatíš, ale nemusíš riešiť dohadovanie s bankami a s úradmi, dobrý finančák ti dokonca aj vybaví lepšie podmienky ako ty sám, ak má dobre kontakty v bankách. Mne poradkyňa vybavila tesne po začiatku vojny refinanc z 0,9% na 4 roky v jednej banke na 0,9% na 10 rokov, čo je proste banger, ale ona bola bývalá riaditeľka jednej bankovej pobočky, takže ona v tom vedela chodiť a mala aj kontakty. No a pri realitke máš menšiu šancu natrafiť na nejakú nehnuteľnosť, kde by mohol byť problém s vlastníctvom predavájúceho, napr. by získal tú nehnuteľnosť podvodom a ty by si ju od neho kúpil hoci aj v dobrej viere, tie ťahanice, ktoré okolo toho by mohli vzniknúť sú na roky a to nechceš riešiť.
3 0
reagovat
Záleží na vašich finančních možnostech, jak moc vám ty peníze co dáte navíc za hypotéku budou chybět. Jestli "málo", tak do toho jděte. Jestli se budete muset v něčem zásadně omezit, tak bych do toho nešel.

Tohle české smýšlení, že nemít vlastní byt je snad nějaké životní selhání spoustu lidí akorát dostává do problémů.

Úplně jsem neodpověděl na tvoji otázku, ale zrovna tohle je něco co by měl člověk promyslet pořádně a ne si jenom plnit sny:D
953027
Záleží na vašich finančních možnostech, jak moc vám ty peníze co dáte navíc za hypotéku budou chybět. Jestli "málo", tak do toho jděte. Jestli se budete muset v něčem zásadně omezit, tak bych do toho nešel. Tohle české smýšlení, že nemít vlastní byt je snad nějaké životní selhání spoustu lidí akorát dostává do problémů. Úplně jsem neodpověděl na tvoji otázku, ale zrovna tohle je něco co by měl člověk promyslet pořádně a ne si jenom plnit sny*:D*
953018
8 0
reagovat
To ale není bublina. Realitní bublina je hnaná spekulací, ne nedostatkem.

Plus je teda nesmysl se rozhodovat podle toho jestli tam člověk bude 10, 20 let. Dneska už jsou i hypotéční byty tak likvidní, že to jde zrealizovat časově stejně rychle jako je změna nájmu. 
953023
To ale není bublina. Realitní bublina je hnaná spekulací, ne nedostatkem. Plus je teda nesmysl se rozhodovat podle toho jestli tam člověk bude 10, 20 let. Dneska už jsou i hypotéční byty tak likvidní, že to jde zrealizovat časově stejně rychle jako je změna nájmu. 
953021
3 0
reagují: The Joker
reagovat
Tak asi zalezi, jakou davas sanci tomu, ze v tom meste a s tou pritelkyni budes zit/byt i za 20 let. Ta bublina je v CR extremni, v poslednich 10-12 let se z vlastniho bydleni stal stred vesmiru a kdyz nekdo neco musi mit stuj co stuj, tak udela a zaplati cokoliv... Protoze jinak tezko chapu 100-120K / m² v ghetto castech Ovy, ktera je jen za prvni pololeti tohodle roku -2000 lidi. 🤔
953021
Tak asi zalezi, jakou davas sanci tomu, ze v tom meste a s tou pritelkyni budes zit/byt i za 20 let. [url=https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-praha-opet-mezi-nejhorsimi-na-vlastni-byt-je-treba-180-prumernych-mezd-284716]Ta bublina je v CR extremni[/url], v poslednich 10-12 let se z vlastniho bydleni stal stred vesmiru a kdyz nekdo neco musi mit stuj co stuj, tak udela a zaplati cokoliv... Protoze jinak tezko chapu 100-120K / m² v ghetto castech Ovy, ktera je jen za prvni pololeti tohodle roku -2000 lidi. 🤔
953018
1 0
reagují: esmo, AndyKaufman
reagovat
Tak v prvom rade musíš si zistiť či sa finančne oplatí viac hypo alebo nájom. Ja keď som si bral na konci 2019 ešte pred covidom hypo tak nájmy boli oveľa vyššie pri obdobných nehnuteľnostiach ako náklady na hypo+energie. Ono ten čo prenajíma byt tak okrem nákladov na byt (energie a ďalšie veci) + často krát aj hypo ktorú on sám platí za to, tak chce na tom aj zarobiť, takže vyššia cena pri nájmoch ma až tak neprekvapuje, ale možno sa to už zmenilo. Ale tu vo východnej Európe sme hodne unikátny v tom, že je  nás vysoká miera vlastníctva nehnuteľností, inde je to nájom oveľa bežnejší ako vlastníctvo nehnuteľností, asi aj tým, že tam je vyššia miera sťahovania, čo si ty sám tiež musíš zvážiť, či v budúcnosti budeš "kočovať" alebo plus mínus stabilne v jednom regióne žiť. Keby som to chcel ale porovnať veľmi v skratke tak hypo je v podstate to isté ako platenie nájmu akurát s tým, že tá nehnuteľnosť bude jedného dňa tvoja (právne síce tvoja je, ale banka tam má cez hypo záložné právo, nechcem to takto zbytočne komplikovať).
953020
Tak v prvom rade musíš si zistiť či sa finančne oplatí viac hypo alebo nájom. Ja keď som si bral na konci 2019 ešte pred covidom hypo tak nájmy boli oveľa vyššie pri obdobných nehnuteľnostiach ako náklady na hypo+energie. Ono ten čo prenajíma byt tak okrem nákladov na byt (energie a ďalšie veci) + často krát aj hypo ktorú on sám platí za to, tak chce na tom aj zarobiť, takže vyššia cena pri nájmoch ma až tak neprekvapuje, ale možno sa to už zmenilo. Ale tu vo východnej Európe sme hodne unikátny v tom, že je  nás vysoká miera vlastníctva nehnuteľností, inde je to nájom oveľa bežnejší ako vlastníctvo nehnuteľností, asi aj tým, že tam je vyššia miera sťahovania, čo si ty sám tiež musíš zvážiť, či v budúcnosti budeš "kočovať" alebo plus mínus stabilne v jednom regióne žiť. Keby som to chcel ale porovnať veľmi v skratke tak hypo je v podstate to isté ako platenie nájmu akurát s tým, že tá nehnuteľnosť bude jedného dňa tvoja (právne síce tvoja je, ale banka tam má cez hypo záložné právo, nechcem to takto zbytočne komplikovať).
953018
0 0
reagovat
Jděte do toho, při inflaci ta splátka za pár let bude nízká. Pokud nebude jaderná válka, tak půjdou nemovitosti byty vždycky. NIkdo se ani trochu neblíží řešení, aby se začalo víc stavět. Jediné co, tak bych byt vybíral podle některé z pouček, aby měl k bydlení i investiční potenciál. 

Jaké je worst case scenario, skončíš zase v nájmu? 
953019
Jděte do toho, při inflaci ta splátka za pár let bude nízká. Pokud nebude jaderná válka, tak půjdou nemovitosti byty vždycky. NIkdo se ani trochu neblíží řešení, aby se začalo víc stavět. Jediné co, tak bych byt vybíral podle některé z pouček, aby měl k bydlení i investiční potenciál.  Jaké je worst case scenario, skončíš zase v nájmu? 
4 0
reagovat

Hypotéka

Pánové, přítelkyně mě uhání do společné koupi bytu. Já jsem vůči tomu docela skeptický, nepodléhám té potřebě něco nemovitého vlastit, ale její sen to vždycky byl a to respektuji (já pocházím z rodinného domu, ona zase z malého bytu v pronájmu, takže asi proto).
Tak jsem vytáhl strýčka umělou inteligenci, začli jsme počítat a vyšlo mi, že při půjče 6,5mio na 30 let a s aktuálním průměrným úrokem v ČR zaplatím ... no vlastně ty byty dva.
Jak říkám, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, takže až nyní jsem byl zasažen realitou, co vlastně taková hypotéka znamená. 
Takže vlastně nevím co po vás chci, jenom asi ... toto je dnešní realita? Lidé platí dva byty, ale nakonec jim zůstane jeden? 
Ano mohu říct, že za těch 30 let ten byt skutečně takovou hodnotu bude mít. Ale taky nemusí.
Jak to máte v hlavě nastaveno vy, kteří hypotéku platíte? :)
953018
Pánové, přítelkyně mě uhání do společné koupi bytu. Já jsem vůči tomu docela skeptický, nepodléhám té potřebě něco nemovitého vlastit, ale její sen to vždycky byl a to respektuji (já pocházím z rodinného domu, ona zase z malého bytu v pronájmu, takže asi proto). Tak jsem vytáhl strýčka umělou inteligenci, začli jsme počítat a vyšlo mi, že při půjče 6,5mio na 30 let a s aktuálním průměrným úrokem v ČR zaplatím ... no vlastně ty byty dva. Jak říkám, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, takže až nyní jsem byl zasažen realitou, co vlastně taková hypotéka znamená.  Takže vlastně nevím co po vás chci, jenom asi ... toto je dnešní realita? Lidé platí dva byty, ale nakonec jim zůstane jeden?  Ano mohu říct, že za těch 30 let ten byt skutečně takovou hodnotu bude mít. Ale taky nemusí. Jak to máte v hlavě nastaveno vy, kteří hypotéku platíte? *:)*
Hypotéka
4 0
reagovat

Diskova kronika

Zdena Salivarová 

Naprosto zásadní postava české kultury druhé poloviny dvacátého století, jakkoliv nejspíš zůstane pohříchu známá především jako manželka Josefa Škvoreckého. Její přínos coby zakladatelky a dlouhá léta vlastně jediné zaměstnankyně nakladatelství Sixty-Eight Publishers lze dnes jen těžko plně docenit, byla ovšem zároveň i sama po čertech schopnou spisovatelkou: především její částečně autobiografický román Honzlová bych doporučil k přečtení snad prakticky každému (mimochodem volně ke stažení přes Městskou knihovnu). Já ho četl jako pozdně -náctiletý, dodnes se odhodlávám k tomu absolvovat to znovu (myšleno v dobrém - je to skvělé dílo, leč poněkud "emocionálně vyčerpávající"...), nicméně každopádně tvoří jeden ze základních kamenů mého antikomunismu...

Čest její památce! :+
952971
[b]Zdena Salivarová[/b]  Naprosto zásadní postava české kultury druhé poloviny dvacátého století, jakkoliv nejspíš zůstane pohříchu známá především jako manželka Josefa Škvoreckého. Její přínos coby zakladatelky a dlouhá léta vlastně jediné zaměstnankyně nakladatelství Sixty-Eight Publishers lze dnes jen těžko plně docenit, byla ovšem zároveň i sama po čertech schopnou spisovatelkou: především její částečně autobiografický román Honzlová bych doporučil k přečtení snad prakticky každému (mimochodem [url=https://search.mlp.cz/cz/titul/honzlova/4323983/#book-content]volně ke stažení přes Městskou knihovnu[/url]). Já ho četl jako pozdně -náctiletý, dodnes se odhodlávám k tomu absolvovat to znovu (myšleno v dobrém - je to skvělé dílo, leč poněkud "emocionálně vyčerpávající"...), nicméně každopádně tvoří jeden ze základních kamenů mého antikomunismu... Čest její památce! *:+*
Diskova kronika
13 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Některých věcí se nechcete dožít. Bohužel se stalo. :-
952862
Některých věcí se nechcete dožít. Bohužel se stalo. *:-*
952844
3 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Diskovu kroniku bych si u něj přečetl radši. 
952846
Diskovu kroniku bych si u něj přečetl radši. 
952844
2 -5
reagovat
American filmmaker Woody Allen will headline the Moscow Mayor’s Office film festival that opens this weekend, organizers said.
The four-time Oscar-winning director, 89, is billed as the main guest of honor at the Aug. 23-27 Moscow International Film Week, with Russian media reporting he will appear online rather than in person.
952844
American filmmaker Woody Allen will headline the Moscow Mayor’s Office film festival that opens this weekend, organizers said. The four-time Oscar-winning director, 89, is [url=https://moscowfilmweek.com/]billed[/url] as the main guest of honor at the Aug. 23-27 Moscow International Film Week, with Russian media [url=https://www.novochag.ru/obshchestvo/novosti/vudi-allen-i-emir-kusturica-kak-proidet-mejdunarodnaya-nedelya-kino-v-moskve-v-avguste/?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com]reporting[/url] he will appear online rather than in person.
2 0
reagují: Disketa1, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Milosh
dúfam, že za to dostali minimálne sto tisíc euro, inak to nestálo za to
952759
dúfam, že za to dostali minimálne sto tisíc euro, inak to nestálo za to
952750
4 0
reagovat

TonyZone

952750
https://ibb.co/gbvNGCHZ
TonyZone
12 0
reagují: SteKi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se