Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2001 - 2020 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Nájemní bydlení taky nestojí 10k, je to zjednodušený příklad. A spoření není investování.
953065
Nájemní bydlení taky nestojí 10k, je to zjednodušený příklad. A spoření není investování.
953064
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Papricek
Neumí no, ale nájemní bydlení neumí být jaksi zdarma. Tam ti v té kalkulaci za 30 let létá pár milionů vyhozených z okna. Které to složené úročení umí, když si dáváš bokem. :-) 
A 7 % opravdu není konzervativní investování, to je víc než dvojnásobek spořícího účtu. 
953064
Neumí no, ale nájemní bydlení neumí být jaksi zdarma. Tam ti v té kalkulaci za 30 let létá pár milionů vyhozených z okna. Které to složené úročení umí, když si dáváš bokem. :-)  A 7 % opravdu není konzervativní investování, to je víc než dvojnásobek spořícího účtu. 
953063
1 0
reagují: Papricek
reagovat
Genius na to být asi nemusíš. I při konzervativním investování s průměrným ročním zhodnocením nějakých 6-7%, ti z počátečního vkladu dejme tomu 500k (záloha hypotéky), a pravidelných platbách 10k měsíčně, za 30 let udělá 15M. Což může cca odpovídat hodnotě bytu. Cihly složené úročení zatím furt neumí.
953063
Genius na to být asi nemusíš. I při konzervativním investování s průměrným ročním zhodnocením nějakých 6-7%, ti z počátečního vkladu dejme tomu 500k (záloha hypotéky), a pravidelných platbách 10k měsíčně, za 30 let udělá 15M. Což může cca odpovídat hodnotě bytu. Cihly složené úročení zatím furt neumí.
953048
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
První album s Hietalou, který tomu dodal tu správnou šťávu, první tři songy jsou total bangery a z nich Dead To The World je pro mne top Nightwish song.;)
953062
První album s Hietalou, který tomu dodal tu správnou šťávu, první tři songy jsou total bangery a z nich Dead To The World je pro mne top Nightwish song.*;)*
953055
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: Tyller
Tak budeš masturbovat do konce života, protože existuje hezčí holka než ta, na kterou bys měl. 

Zrovna na tohle jsem dělal parádní graf, který zobrazoval cenu bytu, cenu RD a dojezdovou vzdálenost. Budeš si to tak nějak muset vizualizovat také. 

Ale jako logika budu radši bydlet v nájmu, protože je dům lepší než byt je dost absurdní. 

A diskuze dům vs. byt je slaměný panák, na kterého si útoč sám prosím. 
953061
Tak budeš masturbovat do konce života, protože existuje hezčí holka než ta, na kterou bys měl.  Zrovna na tohle jsem dělal parádní graf, který zobrazoval cenu bytu, cenu RD a dojezdovou vzdálenost. Budeš si to tak nějak muset vizualizovat také.  Ale jako logika budu radši bydlet v nájmu, protože je dům lepší než byt je dost absurdní.  A diskuze dům vs. byt je slaměný panák, na kterého si útoč sám prosím. 
953058
0 0
reagují: Tyller
reagovat
reaguje na: HAL
Jj, se vším souhlasím. Spíš píšu o typickém pohledu "mám 20k na nájem, tak nedám 26k za hypotéku". Protože to lidé říkají takhle. Správně je to ale "mám 20k na nájem, ale už nemám na 13k nájem a 13k investici". (neřeším ani výhodnost, preference, ani možnosti řeším čistě přemýšlení, kdy hypotéka a nájem nelze přímo porovnávat).
953060
Jj, se vším souhlasím. Spíš píšu o typickém pohledu "mám 20k na nájem, tak nedám 26k za hypotéku". Protože to lidé říkají takhle. Správně je to ale "mám 20k na nájem, ale už nemám na 13k nájem a 13k investici". (neřeším ani výhodnost, preference, ani možnosti řeším čistě přemýšlení, kdy hypotéka a nájem nelze přímo porovnávat).
953044
0 0
reagovat
Tak ja hlavne porovnávam alternatívy byt a dom, keďže som zažil oboje.
Pri dome máš proste to "svoje" kdežto pri byte vždy vlastníš iba "časť."
Na paneláku som zažil chuťovky typu že po x rokoch sme sa dohodli že je treba spraviť nejaké úpravy. 
Mali sme napríklad zastaralú vodoinštalaciu. Myslíš že to bola priorita? Nie, radšej sa išlo zatepľovať, lebo vedľajší vchod sa zateplili a my predsa nebudeme horší.  Trubky ešte niekoľko rokov počkajú, veď to je len voda. 
V suteréne bolo mesiac cítiť plyn. Vraveli sme správcom, nikoho to neštvalo , mali nás za paranoikov.  Až sme na vlastné triko zavolali plynárov. Tý použili sondu na detekciu plynu. Prístroju skoro vyrazilo dekel, také hodnoty tam boli. 
To bol jeden z tých momentov keď sa vo mne začali lámať pocity že o veci typu strecha nad hlavou sa nechcem deliť s nikým okrem vlastnej rodiny. 

Keď už si vytiahol tu analógiu s ženskou tak: Radšej zainvestujem viac a budem mať ženskú pre seba, než sa o ňu deliť s  ďalšími ľudmi a riešiť veci typu že jeden ju nafarbil na blond, ďalší jej nalakoval nechty na modro a nikto sa nevie dohodnúť kedy jej zaplatiť vyšetrenie či nemá nejaké pohlavné choroby. 

Ale tak samozrejme ide o preferencie. Keď som bol mladší vraždil by som za to mať byt v centre mesta. 
Teraz si neviem vynachváliť dom na predmestí. Síce musím každú chvíľu niečo opravovať, ale opravujem svoje  a hlavne vtedy, keď to opravovať potrebujem. 
Byt môže byť fajn ako "investícia" minimálne teda do doby, kým sa štát/ samospráva nezobudí a nezačne riešiť bytovú otázku . Minimálne aspoň u mňa v okolí sa v poslednej dobe  hromadne  rozbiehajú projekty nájomných bytov. 
953058
Tak ja hlavne porovnávam alternatívy byt a dom, keďže som zažil oboje. Pri dome máš proste to "svoje" kdežto pri byte vždy vlastníš iba "časť." Na paneláku som zažil chuťovky typu že po x rokoch sme sa dohodli že je treba spraviť nejaké úpravy.  Mali sme napríklad zastaralú vodoinštalaciu. Myslíš že to bola priorita? Nie, radšej sa išlo zatepľovať, lebo vedľajší vchod sa zateplili a my predsa nebudeme horší.  Trubky ešte niekoľko rokov počkajú, veď to je len voda.  V suteréne bolo mesiac cítiť plyn. Vraveli sme správcom, nikoho to neštvalo , mali nás za paranoikov.  Až sme na vlastné triko zavolali plynárov. Tý použili sondu na detekciu plynu. Prístroju skoro vyrazilo dekel, také hodnoty tam boli.  To bol jeden z tých momentov keď sa vo mne začali lámať pocity že o veci typu strecha nad hlavou sa nechcem deliť s nikým okrem vlastnej rodiny.  Keď už si vytiahol tu analógiu s ženskou tak: Radšej zainvestujem viac a budem mať ženskú pre seba, než sa o ňu deliť s  ďalšími ľudmi a riešiť veci typu že jeden ju nafarbil na blond, ďalší jej nalakoval nechty na modro a nikto sa nevie dohodnúť kedy jej zaplatiť vyšetrenie či nemá nejaké pohlavné choroby.  Ale tak samozrejme ide o preferencie. Keď som bol mladší vraždil by som za to mať byt v centre mesta.  Teraz si neviem vynachváliť dom na predmestí. Síce musím každú chvíľu niečo opravovať, ale opravujem svoje  a hlavne vtedy, keď to opravovať potrebujem.  Byt môže byť fajn ako "investícia" minimálne teda do doby, kým sa štát/ samospráva nezobudí a nezačne riešiť bytovú otázku . Minimálne aspoň u mňa v okolí sa v poslednej dobe  hromadne  rozbiehajú projekty nájomných bytov. 
953048
3 0
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat

MusicZone

K Vašemu tématu, ktere si zítra přečtu, chci jen připsat, že jsem si nostalgicky pustil CD Nightwish Century Child a je to GENIALNI CD.
Možná jedno z jejich vůbec nejlepších (speta mi to ale urcite vyvrátí:D)
953055
K Vašemu tématu, ktere si zítra přečtu, chci jen připsat, že jsem si nostalgicky pustil CD Nightwish Century Child a je to GENIALNI CD. Možná jedno z jejich vůbec nejlepších (speta mi to ale urcite vyvrátí*:D*)
MusicZone
4 0
reagují: okkac
reagovat
reaguje na: The Joker
My už velkej dvojbarákv rodině máme, jestli zůstane jednou mně, nebo bráchovi, to nevím, ale spíš napůl…. Barák bych já osobně řešit nechtěl.
Pokud bych koupil byt, tak se jednou můžu zpět na barák odstěhovat a byt si pronajímat….
A u Vyškova bych fakt bydlet nechtěl, strašná dopravní situace!
953053
My už velkej dvojbarákv rodině máme, jestli zůstane jednou mně, nebo bráchovi, to nevím, ale spíš napůl…. Barák bych já osobně řešit nechtěl. Pokud bych koupil byt, tak se jednou můžu zpět na barák odstěhovat a byt si pronajímat…. A u Vyškova bych fakt bydlet nechtěl, strašná dopravní situace!
953051
3 0
reagovat
Ja Tyllera pochopil tak, ze kdyz neco kupovat, tak rovnou dum... Coz, pokud je esmo nekde od Brna, dava smysl. Brno se stejne rozsiruje a treba smer Vyskov, tam prazdnych (ale holt starych) domu bylo vzdycky dost.
953051
Ja Tyllera pochopil tak, ze kdyz neco kupovat, tak rovnou dum... Coz, pokud je esmo nekde od Brna, dava smysl. Brno se stejne rozsiruje a treba smer Vyskov, tam prazdnych (ale holt starych) domu bylo vzdycky dost.
953048
2 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Tyller
  • Nekoupi toho bytu vlastnis ještě méně.
  • A ještě méně, protože jestli nejsi investiční génius, tak peníze stejně jako byt ve kterém bydlis nezhodbotis ani z poloviny tak.
  • A ještě méně , protože za tu dobu pošleš cizímu člověku několik milionů. Ale tak hlavně, že to vadí fond oprav. :-) 
Přijde mi, že máš výmluvy typu, že chceš do konce života masturbovat, protože je s ženskou hodně práce .
953048
[list][*]Nekoupi toho bytu vlastnis ještě méně.[/*][*]A ještě méně, protože jestli nejsi investiční génius, tak peníze stejně jako byt ve kterém bydlis nezhodbotis ani z poloviny tak.[/*][*]A ještě méně , protože za tu dobu pošleš cizímu člověku několik milionů. Ale tak hlavně, že to vadí fond oprav. :-) [/*][/list]Přijde mi, že máš výmluvy typu, že chceš do konce života masturbovat, protože je s ženskou hodně práce .
953041
1 0
reagují: Papricek, Tyller, The Joker
reagovat
reaguje na: Gonzi
K tomu PS: Ještě výrazněji pomůže když sice vezme na celých 30 let, ale i s tím se více omezí, a přebytek peněz narve do akcií které mu vrátí 10% ročně zatímco úrokovou sazbu má 4%. Při tom kalkulování je potřeba myslet i na náklady ušlé příležitosti.
A jo, je to hlavně o preferenci, psychologické působení toho být co nejdřív bez dluhů je taky důležité.
953044
K tomu PS: Ještě výrazněji pomůže když sice vezme na celých 30 let, ale i s tím se více omezí, a přebytek peněz narve do akcií které mu vrátí 10% ročně zatímco úrokovou sazbu má 4%. Při tom kalkulování je potřeba myslet i na náklady ušlé příležitosti. A jo, je to hlavně o preferenci, psychologické působení toho být co nejdřív bez dluhů je taky důležité.
953043
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: esmo
Nechci jakkoli rozhodovat za tebe, jen tady dám pár obecných insights, které většině lidí zásadním způsobem unikají, nebo je jen bagatelizují:
  • Když platíš 30k měsíčně nájem, tak máš za 30 let hovno. Když platíš 30k měsíčně hypo, tak máš za 30 let byt/dům/hrad v Karpatech.
  • Když za 15 let máš problém splácet (díky inflaci spíš naopak), tak pořád vlastníš půl domu v Karpatech a prodáš to v aktuální nominální hodnotě.
  • V podstatě i když platíš 15k na úrok a 15k do nemovitosti, tak to znamená, že máš "nájem" 15k. Zbytek je investice. Tzn s nájmem srovnávej jen tu půlku, nikdy ne celou částku.
  • Hypotéka počítá s inflací. Podívej se na cenu bytů 10, 20, 30 let nazpět a řekni si co bys dal za to, kdybys tyto částky mohl dnes splácet, i za cenu nákupu tehdejších "dvou bytů".
  • ^^ Je opravdu potřeba si internalizovat, že inflace "2% ročně" znamená, že stovka má za 30 let kupní sílu 55 futurokorun, kdežto nemovitost za 100 má za 30 let nominální hodnotu 181 futurokorun.
  • Věříš tomu, že inflace je jen 2%? Já rozhodně ne.
PS: Pokud se více omezíš na začátku a dosáhneš např. na 25 let, tak ti to výrazně pomůže. Osobně bych o tom uvažoval, pokud je to jen trochu možné (aka dva roky nebudu "chodit na pivo a jezdit na drahé dovolené, ale celkově ušetřím mega"). Ale to už je víc preference a chladnokrevný kalkul. Zbytek jsou čistá fakta, byť jejich interpretace je individuální.
953043
Nechci jakkoli rozhodovat za tebe, jen tady dám pár obecných insights, které většině lidí zásadním způsobem unikají, nebo je jen bagatelizují:[list][*]Když platíš 30k měsíčně nájem, tak máš za 30 let hovno. Když platíš 30k měsíčně hypo, tak máš za 30 let byt/dům/hrad v Karpatech.[/*][*]Když za 15 let máš problém splácet (díky inflaci spíš naopak), tak pořád vlastníš půl domu v Karpatech a prodáš to v aktuální nominální hodnotě.[/*][*]V podstatě i když platíš 15k na úrok a 15k do nemovitosti, tak to znamená, že máš "nájem" 15k. Zbytek je [b]investice[/b]. Tzn s nájmem srovnávej jen tu půlku, nikdy ne celou částku.[/*][*]Hypotéka počítá s inflací. Podívej se na cenu bytů 10, 20, 30 let nazpět a řekni si co bys dal za to, kdybys tyto částky mohl dnes splácet, i za cenu nákupu tehdejších "dvou bytů".[/*][*]^^ Je opravdu potřeba si internalizovat, že inflace "2% ročně" znamená, že stovka má za 30 let kupní sílu 55 futurokorun, kdežto nemovitost za 100 má za 30 let nominální hodnotu 181 futurokorun.[/*][*]Věříš tomu, že inflace je jen 2%? Já rozhodně ne.[/*][/list]PS: Pokud se více omezíš na začátku a dosáhneš např. na 25 let, tak ti to výrazně pomůže. Osobně bych o tom uvažoval, pokud je to jen trochu možné (aka dva roky nebudu "chodit na pivo a jezdit na drahé dovolené, ale celkově ušetřím mega"). Ale to už je víc preference a chladnokrevný kalkul. Zbytek jsou čistá fakta, byť jejich interpretace je individuální.
953018
6 0
reagují: HAL
reagovat
Pokud ti to nějak zásadně neovlivní životní úroveň, tak bych do toho prostě šel. Jasně, budeš platit víc, než za nájem, ale po 30ti letech to bude tvoje. Když budeš platit třicet let nájem, ty peníze svým způsobem házíš z okna.
Šance, že cena nemovitostí neporoste a ty na tom ve finále proděláš, je minimální.
Takže jediné negativum je opravdu dočasné snížení životní úrovně. Ne na 30 let, ale jen na tu dobu než inflace dorovná nájem k těm splátkám.
953042
Pokud ti to nějak zásadně neovlivní životní úroveň, tak bych do toho prostě šel. Jasně, budeš platit víc, než za nájem, ale po 30ti letech to bude tvoje. Když budeš platit třicet let nájem, ty peníze svým způsobem házíš z okna. Šance, že cena nemovitostí neporoste a ty na tom ve finále proděláš, je minimální. Takže jediné negativum je opravdu dočasné snížení životní úrovně. Ne na 30 let, ale jen na tu dobu než inflace dorovná nájem k těm splátkám.
953030
3 0
reagovat
Presne ten istý princíp ktorý som písal v príspevku. Kúpou bytu vlastníš niekoľko miestností v budove.
Nevlastníš budovu ani pozemok na ktorom stojí. Akékoľvek úpravy v baráku idú skrz domové schôdze, hlasovania, fondy opráv, atď. Pokiaľ sa nezhodneš so susedmi nevybereš si ani len farbu fasády pri zatepľovaní. 
953041
Presne ten istý princíp ktorý som písal v príspevku. Kúpou bytu vlastníš niekoľko miestností v budove. Nevlastníš budovu ani pozemok na ktorom stojí. Akékoľvek úpravy v baráku idú skrz domové schôdze, hlasovania, fondy opráv, atď. Pokiaľ sa nezhodneš so susedmi nevybereš si ani len farbu fasády pri zatepľovaní. 
953035
2 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Tak neplať. Ceny určuje trh. A soudě polde počtu inzerátů v Ostravě na počet obyvatel to není moc jiné než v Praze, to že se vzhledem k ekonomickému cyklu městu tolik nedaří a vylidňuje se, neznamená, že je poptávka po novém bydlení uspokojena. A to že máte oproti ekonomicky zdravějším lokalitám ceny tak nízké, je myslím pěkný důkaz toho, že tam ty tlaky nejsou bublinové a spekulativní. 
953040
Tak neplať. Ceny určuje trh. A soudě polde počtu inzerátů v Ostravě na počet obyvatel to není moc jiné než v Praze, to že se vzhledem k ekonomickému cyklu městu tolik nedaří a vylidňuje se, neznamená, že je poptávka po novém bydlení uspokojena. A to že máte oproti ekonomicky zdravějším lokalitám ceny tak nízké, je myslím pěkný důkaz toho, že tam ty tlaky nejsou bublinové a spekulativní. 
953038
1 0
reagovat

Esmo rentiér

Ceny nemovitostí u nás v nejbližších 10 -20 letech jenom porostou. Nevím co by muselo přijít aby se to změnilo. Úrokové sazby mají dno kolem 4% a o moc níž už taky v dohledné době nepůjdou. Banky pro to nemají jediný důvod. 
Takže moje rada je, pokud ty finance máte a dává vám to spolu smysl .. kupujte. Ideálně ještě dnes 😉 V Česku na tom můžete pouze vydělat. 
Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem teda kupoval za dnes již nesmyslně výhodných podmínek v r 2019. Dnes mají nemovitosti skoro dvojnásobnou hodnotu (po 6 letech! 🥳) a já mám prakticky vystaráno do konce života. 
953039
Ceny nemovitostí u nás v nejbližších 10 -20 letech jenom porostou. Nevím co by muselo přijít aby se to změnilo. Úrokové sazby mají dno kolem 4% a o moc níž už taky v dohledné době nepůjdou. Banky pro to nemají jediný důvod.  Takže moje rada je, pokud ty finance máte a dává vám to spolu smysl .. [b]kupujte[/b]. Ideálně ještě dnes 😉 V Česku na tom můžete pouze vydělat.  Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem teda kupoval za dnes již nesmyslně výhodných podmínek v r 2019. Dnes mají nemovitosti skoro dvojnásobnou hodnotu (po 6 letech! 🥳) a já mám prakticky vystaráno do konce života. 
Esmo rentiér
5 0
reagovat
Nevim. Za Citroen bych taky nezaplatil to co za Lexus. V CR mas vic rozvodu nez v okolnich zemich, zaroven mladi od rodicu odchazi driv... Asi jen kvuli toho je dost lidi, co si chteji ten svuj "domov" udelat a soucasti toho je vlastni bydleni. Navic ted mizi rocniky, kdy si i obyc clovek mohl dovolit vlastni byt i dum, i kdyz se zivil naprosto obyc praci na malomeste. Takhle znam hafo lidi, co podedili treba starsi byt a dum, poslali to do obehu a koupili neco za absurdni cenu v novostavbe, protoze jinde stejne zit nebudou - stehovani je tady sotva na ctvrtine toho co napr v US. Jestli v 20ti vis ze jinde zit nebudes bez ohledu na cokoliv a vsude slysis, ze musis mit vlastni bydleni, podpori te financne rodina... Rozumim, proc se to deje, ale ty castky jsou absurdni.
953038
Nevim. Za Citroen bych taky nezaplatil to co za Lexus. V CR mas vic rozvodu nez v okolnich zemich, zaroven mladi od rodicu odchazi driv... Asi jen kvuli toho je dost lidi, co si chteji ten svuj "domov" udelat a soucasti toho je vlastni bydleni. Navic ted mizi rocniky, kdy si i obyc clovek mohl dovolit vlastni byt i dum, i kdyz se zivil naprosto obyc praci na malomeste. Takhle znam hafo lidi, co podedili treba starsi byt a dum, poslali to do obehu a koupili neco za absurdni cenu v novostavbe, protoze jinde stejne zit nebudou - stehovani je tady sotva na ctvrtine toho co napr v US. Jestli v 20ti vis ze jinde zit nebudes bez ohledu na cokoliv a vsude slysis, ze musis mit vlastni bydleni, podpori te financne rodina... Rozumim, proc se to deje, ale ty castky jsou absurdni.
953033
3 0
reagovat
Bracha kupoval sedm let zpatky 3+1 v Ove za 1.2M, v loni to mohl prodat za 2+ a jit do lepsi lokality v centru, ale... Zivot by mu to uplne nezmenilo. Porad by to byla ta sama Ova. A bydleni mimo mesto by ho lakalo, ale nechce detem urcit, ze budou dospivat nekde na vesnici, kde zdechl pes. Takze proto to beru jako dulezity, jestli tam budes i za x let. :) A ok, treba to neni "bublina"... Jen davova psychoza viz ta Ova, ktera je kazdej rok -2000 lidi, predpoklad ze to bude horsi, vic lidi sice zije single, ale tim spis si nebudou moci dovolit vetsi byty a kdyz nebude potomstvo, tak ani budouci kupci nebo duvod pro nekoho neco "mit" a migrace predevsim chudi z chudych zemi... Ale beru, ze Praha a Brno je trochu jinak. Stejne tak nekteri potrebuji mit v zivote cil a nekam smerovat a hypo na 20, 30 let jim to dava, no.
953037
Bracha kupoval sedm let zpatky 3+1 v Ove za 1.2M, v loni to mohl prodat za 2+ a jit do lepsi lokality v centru, ale... Zivot by mu to uplne nezmenilo. Porad by to byla ta sama Ova. A bydleni mimo mesto by ho lakalo, ale nechce detem urcit, ze budou dospivat nekde na vesnici, kde zdechl pes. Takze proto to beru jako dulezity, jestli tam budes i za x let. :) A ok, treba to neni "bublina"... Jen davova psychoza viz ta Ova, ktera je kazdej rok -2000 lidi, predpoklad ze to bude horsi, vic lidi sice zije single, ale tim spis si nebudou moci dovolit vetsi byty a kdyz nebude potomstvo, tak ani budouci kupci nebo duvod pro nekoho neco "mit" a migrace predevsim chudi z chudych zemi... Ale beru, ze Praha a Brno je trochu jinak. Stejne tak nekteri potrebuji mit v zivote cil a nekam smerovat a hypo na 20, 30 let jim to dava, no.
953030
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Nedělá a neudělá. Jenom v Praze gap mezi tím, co se postaví a nárůstem obyvatel roste o desítky tisíc lidí ročně. Přitom developeři tu mají miliony metrů čtverečních pozemků na byty, které brzdí jen povolovací předpisy.
Kolegové z oboru vždycky říkali, že ceny bytů v Praze doženou velké evropské metropole. No podle mne už světové, ty evropské už předhání. 

(Pro Jokera a ostatní bublináře, tohle je absolutní opak situace jako v Číně, kde krachují developeři s miliony prázdných bytů.)
953036
Nedělá a neudělá. Jenom v Praze gap mezi tím, co se postaví a nárůstem obyvatel roste o desítky tisíc lidí ročně. Přitom developeři tu mají miliony metrů čtverečních pozemků na byty, které brzdí jen povolovací předpisy. Kolegové z oboru vždycky říkali, že ceny bytů v Praze doženou velké evropské metropole. No podle mne už světové, ty evropské už předhání.  (Pro Jokera a ostatní bublináře, tohle je absolutní opak situace jako v Číně, kde krachují developeři s miliony prázdných bytů.)
953034
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se