Doporučujem vyskúšať hru Gylt. Taká menšia pekná indie hra od tvorcov Deadlight. A je to Stadia exkluzivita. Plus je dobré mať tento Chrome extension, ktorý pridáva všelijaké vychytávky ako monitoring streamu (zobrazuje bitrate, odozvu atď.) a pridáva do ich storu vyhľadávanie, ktoré tam defaultne z nejakého dôvodu chýba.
Za zmienku stojí, že grafické nastavenie je locknuté podobne ako na konzole. Nedá sa tam nič zmeniť, maximálne niektoré hry umožňujú výber medzi visual a performance režimom. Inak sa nedá vypnúť ani motion blur apod. Tie hry majú nastavené tak, aby išli stabilne na 60fps, takže grafika je pri náročnejších hrách slabšia. Skúšal som Hitman 2 a vyzerá to presne ako na konzole, slabšie textúry apod., takisto 4K je fakt iba upscale vo všetkých hrách. Oproti základnému free streamu 1080p je tam skoro vždy len minimum rozdiel, takže ten ich Pro sa kvôli lepšej kvalite moc neoplatí. Výhodou je, že tam dávajú každý mesiac zadarmo hry. Tie sa inak bez Pro musia všetky kupovať, okrem Destiny 2 a nejaký Bomberman, čo je zadarmo.
Ak tam je lag, tak úplne minimálny, proste to nie je cítiť pri hraní. Aj na mobile cez wi-fi mi to išlo v pohode.
Viem si predstaviť, že keď raz upgradnú servery a bude sa streamovať nádherne čisté 4k, tak by som si niečo také platil. Nemyslím tým zrovna Stadiu, ale nejaký cloud gaming namiesto upgradu pc. Ale to skôr ako za nejakých 5-7 rokov reálne nevidím.
reaguje na:
Kostěj
|
reagovat
|

Aby ste nemuseli googliť, tak sem hodím nejaké video. Vyzerá to o dosť lepšie ako na starých konzoliach, plus vyšší a stabilný framerate.