Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum HRY

příspěvky 521 - 540 Napsat příspěvek
reaguje na: Haggar
Tak svým způsobem ano. Mně by nevadilo mít jednu hru na Originu, druhou na Steamu a třetí na Sonystoru. Byl bych radši, kdyby šly "všechny" hry šly koupit "všude", ale už to je krok správnou cestou.

Co ale nechápu je, že to někomu vyhovuje. Že je někdo RÁD za to, že je GoW exkluzivita. Že si myslí, že je tím ta hra nějak lepší. Že stejně tak asi rád platí za vícero streamů a těší se, až konečně bude Netflixbox pro tu pořádnou exkluzivitu. Tomu nerozumím.

A co se kvality týče:
Sony neudělalo GoW. Santa Monica ano.
Microsoft neudělal Halo. Bungie ano. A když už jsme u těch first party věcí, proč bylo Halo kdysi skvělé a dnes ne? Protože to sice je pořád pod Microsoftboxem, ale Bungie dělá jiné věci, kdežto na Halu maká 343. Řekl bych, že je to krásná ukázka toho, kdo opravdu může za kvalitu těch značek.
887523
Tak svým způsobem ano. Mně by nevadilo mít jednu hru na Originu, druhou na Steamu a třetí na Sonystoru. Byl bych radši, kdyby šly "všechny" hry šly koupit "všude", ale už to je krok správnou cestou. Co ale nechápu je, že to někomu vyhovuje. Že je někdo RÁD za to, že je GoW exkluzivita. Že si myslí, že je tím ta hra nějak lepší. Že stejně tak asi rád platí za vícero streamů a těší se, až konečně bude Netflixbox pro tu pořádnou exkluzivitu. Tomu nerozumím. A co se kvality týče: Sony neudělalo GoW. Santa Monica ano. Microsoft neudělal Halo. Bungie ano. A když už jsme u těch first party věcí, proč bylo Halo kdysi skvělé a dnes ne? Protože to sice je pořád pod Microsoftboxem, ale Bungie dělá jiné věci, kdežto na Halu maká 343. Řekl bych, že je to krásná ukázka toho, kdo opravdu může za kvalitu těch značek.
887503
1 0
reagují: Haggar
reagovat
:D

Jsem rád, že můj hot take u pár lidí není tak hot.

Nicméně samozřejmě chápu pohled Gonziho, v ideálním světě mají všichni všechno a proti tomu těžko něco namítat.
887515
*:D* Jsem rád, že můj hot take u pár lidí není tak hot. Nicméně samozřejmě chápu pohled Gonziho, v ideálním světě mají všichni všechno a proti tomu těžko něco namítat.
3 0
reagují: Gonzi, Gonzi
reagovat
reaguje na: KARLOS
Bych nečekal, že se někdy budu zastávat do_oda, ale co už, život je plný překvapení. :) Já to chápu tak a částečně ten názor taky sdílím, že to vydání na PC, byť opožděné, prostě snižuje tu hodnotu té exklusivnosti.  Prostě před deseti let jsem věděl, že když si budu chtít zahrát Uncharted, musím si koupit PS. Teď vím, že stačí počkat. Jasně, třeba dlouhou dobu, ale prostě už tam není to "já si tu hru chci zahrát, tak si to PSko koupím, nedá se svítit". Můžu být prostě jen trpělivý a počkat si. A věřím, že takových lidí nebude málo. A pak se hodnota takové exklusivní hry snižuje pro Sony tím, že už to není tak velký system seller jako před tím. No a pak se přece snižuje motivace takovou hru vůbec vyvíjet. Takhle nějak bych tipl, že to myslel.
Ale jasně, ono to není černobílé. Je to reklama na další díl, na platformu jako takovou. To už si musí spočítat management Sony, jestli se to vyplatí. Jen nebrat v úvahu krátkodobé cash-flow, ale taky i dlouhodobý přínos nebo naopak riziko.
887512
Bych nečekal, že se někdy budu zastávat do_oda, ale co už, život je plný překvapení. *:)* Já to chápu tak a částečně ten názor taky sdílím, že to vydání na PC, byť opožděné, prostě snižuje tu hodnotu té exklusivnosti.  Prostě před deseti let jsem věděl, že když si budu chtít zahrát Uncharted, musím si koupit PS. Teď vím, že stačí počkat. Jasně, třeba dlouhou dobu, ale prostě už tam není to "já si tu hru chci zahrát, tak si to PSko koupím, nedá se svítit". Můžu být prostě jen trpělivý a počkat si. A věřím, že takových lidí nebude málo. A pak se hodnota takové exklusivní hry snižuje pro Sony tím, že už to není tak velký system seller jako před tím. No a pak se přece snižuje motivace takovou hru vůbec vyvíjet. Takhle nějak bych tipl, že to myslel. Ale jasně, ono to není černobílé. Je to reklama na další díl, na platformu jako takovou. To už si musí spočítat management Sony, jestli se to vyplatí. Jen nebrat v úvahu krátkodobé cash-flow, ale taky i dlouhodobý přínos nebo naopak riziko.
887506
2 0
reagují: KARLOS
reagovat
Já bych se rád vrátil k tomu původnímu doodovu postu, protože se odbočilo...
V čem mají ty "jedna platforma exkluzivní" tituly vyšší hodnotu? A co ta vyšší hodnota je?
Z pohledu studia je ta hodnota snadno vyčíslitelná - pokud si chce hráč zahrát tuto hru, musí si koupit jen jejich systém. Cenami ověnčené hry tak cenami ověnčují i platformu. Je to nejlepší možná reklama - tuto hru si zahrajete pouze u nás. Potud je to jasné a pochopitelné.
Co však ubírá na hodnotě vydání hry na jiné platformě? Výslovně se zmiňují dodrbané porty. Určitě mě opravte, pokud tomu je jinak, ale z těch exkluzivit vyslovený průšvih nebylo snad nic, nebo jsem alespoň nic takového nezaregistroval. Ano, zmršené porty existují, ale to je záležitost multiplatformích věcí třetích stran. Netvrdím, že vše je bezchybné. TLOU mělo problematický start. Ale podařilo se to vyladit a pod pojmem zmršený port si představuju titul, který je nehratelný po celou dobu svého vydání, jako ta GTA Trilogy.
Nicméně pokud pominu "zmršené porty", pak nevidím nic, proč by si Sony vydáním na PC tituly nějak ubírala na vyšších kvalitách. Vydání zpravidla znamená omlazení a prodloužení životnosti titulu. Osvěží zájem zákazníků. Rozšíří hru lidem, kteří ji jinak hrát nebudou. Zvednou si příjmy. V případě přípravy nového dílu oživí všeobecný zájem a povědomí o značce. A negativa? Mě vážně nenapadá ani jedno, ale směle mi ho napište.
Co se fanoušků a majitelů původní hry na originální platformě týče - nikdo jim kvality originálu neubírá. Nikdo je nenutí si novou hru znovu kupovat. Jediné, co je může štvát a ano, je to jen v rovině iracionálního vzteku a ničeho jiného, že nevlastní nejlepší možnou variantu hry.
Pro nové zákazníky je to výhra - nemusejí pořizovat další platformu a byť za možnost hru si zahrát platí vysokou časovou cenu a možnost vyspoilerovat si příběh hry, je to daň za onu exkluzivitu, která jim ale nic neubírá na kvalitách vlastní hry.
Tak to vidím já. Je to můj pohled, který může být mylný. Ale ať se zastánci toho doodova výroku tedy přesně vyjádří, v čem je to špatně. Ne tím, že mají konzoli a víc nepotřebují. To jsou osobní preference. Ne tím, že je tato skutečnost s*re. To je jen osobní vjem. Ale vypsáním důvodů, které já opravdu nevidím.
887506
Já bych se rád vrátil k tomu původnímu doodovu postu, protože se odbočilo... V čem mají ty "jedna platforma exkluzivní" tituly vyšší hodnotu? A co ta vyšší hodnota je? Z pohledu studia je ta hodnota snadno vyčíslitelná - pokud si chce hráč zahrát tuto hru, musí si koupit jen jejich systém. Cenami ověnčené hry tak cenami ověnčují i platformu. Je to nejlepší možná reklama - tuto hru si zahrajete pouze u nás. Potud je to jasné a pochopitelné. Co však ubírá na hodnotě vydání hry na jiné platformě? Výslovně se zmiňují dodrbané porty. Určitě mě opravte, pokud tomu je jinak, ale z těch exkluzivit vyslovený průšvih nebylo snad nic, nebo jsem alespoň nic takového nezaregistroval. Ano, zmršené porty existují, ale to je záležitost multiplatformích věcí třetích stran. Netvrdím, že vše je bezchybné. TLOU mělo problematický start. Ale podařilo se to vyladit a pod pojmem zmršený port si představuju titul, který je nehratelný po celou dobu svého vydání, jako ta GTA Trilogy. Nicméně pokud pominu "zmršené porty", pak nevidím nic, proč by si Sony vydáním na PC tituly nějak ubírala na vyšších kvalitách. Vydání zpravidla znamená omlazení a prodloužení životnosti titulu. Osvěží zájem zákazníků. Rozšíří hru lidem, kteří ji jinak hrát nebudou. Zvednou si příjmy. V případě přípravy nového dílu oživí všeobecný zájem a povědomí o značce. A negativa? Mě vážně nenapadá ani jedno, ale směle mi ho napište. Co se fanoušků a majitelů původní hry na originální platformě týče - nikdo jim kvality originálu neubírá. Nikdo je nenutí si novou hru znovu kupovat. Jediné, co je může štvát a ano, je to jen v rovině iracionálního vzteku a ničeho jiného, že nevlastní nejlepší možnou variantu hry. Pro nové zákazníky je to výhra - nemusejí pořizovat další platformu a byť za možnost hru si zahrát platí vysokou časovou cenu a možnost vyspoilerovat si příběh hry, je to daň za onu exkluzivitu, která jim ale nic neubírá na kvalitách vlastní hry. Tak to vidím já. Je to můj pohled, který může být mylný. Ale ať se zastánci toho doodova výroku tedy přesně vyjádří, v čem je to špatně. Ne tím, že mají konzoli a víc nepotřebují. To jsou osobní preference. Ne tím, že je tato skutečnost s*re. To je jen osobní vjem. Ale vypsáním důvodů, které já opravdu nevidím.
4 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ad ten první odstavec. Asi je už z mých předchozích odpovědí jasné, že pro mě je daleko příjemnější fyzická platforma, kterou si jednou koupím a mám ji než něco, za co budu muset platit měsíční paušál. Já teda do teď myslel, že tobě vadí ta samotná uzavřenost platforem, ale teď mi přijde, že kdyby místo PS5 existoval nějaký "Sony pass" pro PC tak by ti to přišlo lepší. Rozumím dobře? A jestli ano, v čem vidíš tu výhodu takového řešení? Vážně ti vadí další zbytečná krabice pod televizí nebo je to v něčem jiném.
Jasně, vytáhnul jsi pár příkladů, jistě, že kvalitní obsah vzniká i u nezávislých vydavatelů. Jen prostě na PS mi přijde víc koncentrovaný, aspoň teda ten tříáčkový náhul z PS4 období. Teď už se Sony začíná trochu víc orientovat na live service, ale to už jsme zase u toho prokletého game passu. :) A podobně jako Sony je na tom s kvalitou i Nintendo.
GoW nebo TLoU jistě mimo konzole můžou vzniknout, ale pokud ta studia působí pod Sony a Sony ví, že jim dodají kvalitu, tak do nich prostě nalijí peníze a netlačí tolik na rychlost vývoje, takže ta šance na vznik špičkového titulu je pak imho větší.
Ad Rockstar, pro mě osobně jsou Naughty Dog výš, ale rozhodně se nebudu hádat o kvalitě Rockstar produkce. To studio si jede vlastní ligu a můžou si dovolit to, co jiní nemohou (doba produkce, výše nákladů na jednu hru). A těmto podmínkám se z ostatních studií podle mě nejvíc přibližují in-house studia Sony.
887503
Ad ten první odstavec. Asi je už z mých předchozích odpovědí jasné, že pro mě je daleko příjemnější fyzická platforma, kterou si jednou koupím a mám ji než něco, za co budu muset platit měsíční paušál. Já teda do teď myslel, že tobě vadí ta samotná uzavřenost platforem, ale teď mi přijde, že kdyby místo PS5 existoval nějaký "Sony pass" pro PC tak by ti to přišlo lepší. Rozumím dobře? A jestli ano, v čem vidíš tu výhodu takového řešení? Vážně ti vadí další zbytečná krabice pod televizí nebo je to v něčem jiném. Jasně, vytáhnul jsi pár příkladů, jistě, že kvalitní obsah vzniká i u nezávislých vydavatelů. Jen prostě na PS mi přijde víc koncentrovaný, aspoň teda ten tříáčkový náhul z PS4 období. Teď už se Sony začíná trochu víc orientovat na live service, ale to už jsme zase u toho prokletého game passu. *:)* A podobně jako Sony je na tom s kvalitou i Nintendo. GoW nebo TLoU jistě mimo konzole můžou vzniknout, ale pokud ta studia působí pod Sony a Sony ví, že jim dodají kvalitu, tak do nich prostě nalijí peníze a netlačí tolik na rychlost vývoje, takže ta šance na vznik špičkového titulu je pak imho větší. Ad Rockstar, pro mě osobně jsou Naughty Dog výš, ale rozhodně se nebudu hádat o kvalitě Rockstar produkce. To studio si jede vlastní ligu a můžou si dovolit to, co jiní nemohou (doba produkce, výše nákladů na jednu hru). A těmto podmínkám se z ostatních studií podle mě nejvíc přibližují in-house studia Sony.
887497
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Blizzard už je pod Microsoftem taky. :)) Doufám, že se tím mnohé věci změní. 
887498
Blizzard už je pod Microsoftem taky. *:))* Doufám, že se tím mnohé věci změní. 
887497
1 0
reagovat
reaguje na: Haggar
Díky za argumentaci.
Pro mě je jen otázkou, jestli je nutné, aby tato "SONY platforma" existovala jen ve formě fyzického HW, nebo jestli bych byl radši, kdyby to pojali jako Microsoft, který má svůj store i na PC a jejich hry běží na obou platformách (byť samozřejmě chápu, že Windows pro Microsoft není zrovna vzdálená platforma :D).
Taky bych řekl, že GoW, Tsushima, TLOU apod. můžou vzniknout i mimo konzole. Jak píšeš, určitě se to samo krásně zaplatilo. Remedy dělá kvalitní hry odjakživa a exkluzivní nejsou, dále pak namátkou Red Dead Redemption, GTA, Witcher, Mass Effect, Resident Evil, Skyrim, Far Cry, Battlefield, Call of Duty...
Nejvíc největší a nejlepší a nejpůsobivější produkce obecně, je imho RDR2 od Rockstaru, ne od Sony (či Microsoftu, či Nintenda).
Souhlasím ale, že jsem rád, že narozdíl od EA/Ubisoftu/Blizzardu má Sony opravdu jistý tah na branku, co se kvality týče.
887497
Díky za argumentaci. Pro mě je jen otázkou, jestli je nutné, aby tato "SONY platforma" existovala jen ve formě fyzického HW, nebo jestli bych byl radši, kdyby to pojali jako Microsoft, který má svůj store i na PC a jejich hry běží na obou platformách[spoiler] (byť samozřejmě chápu, že Windows pro Microsoft není zrovna vzdálená platforma *:D*)[/spoiler]. Taky bych řekl, že GoW, Tsushima, TLOU apod. můžou vzniknout i mimo konzole. Jak píšeš, určitě se to samo krásně zaplatilo. Remedy dělá kvalitní hry odjakživa a exkluzivní nejsou, dále pak namátkou Red Dead Redemption, GTA, Witcher, Mass Effect, Resident Evil, Skyrim, Far Cry, Battlefield, Call of Duty... Nejvíc největší a nejlepší a nejpůsobivější produkce obecně, je imho RDR2 od Rockstaru, ne od Sony (či Microsoftu, či Nintenda). Souhlasím ale, že jsem rád, že narozdíl od EA/Ubisoftu/Blizzardu má Sony opravdu jistý tah na branku, co se kvality týče.
887488
2 0
reagují: Haggar, connor
reagovat
reaguje na: HAL
Jak tě tak čtu, tak souhlasím fakt jen s tím, že se na ničem neshodneme. :)
Že jsou nejkvalitnější hry na PC by mě vůbec ani nenapadlo a obecně nerad platím paušál za balík něčeho, z čeho si snad vyberu. Neplatím si ani PS+, některé filmové streamy ano, ale nejradši bych prostě filmy kupoval na BR.
Takže v tomhle se mi dva k nějaké shodě asi vážně nedopracujeme. 
887493
Jak tě tak čtu, tak souhlasím fakt jen s tím, že se na ničem neshodneme. *:)* Že jsou nejkvalitnější hry na PC by mě vůbec ani nenapadlo a obecně nerad platím paušál za balík něčeho, z čeho si snad vyberu. Neplatím si ani PS+, některé filmové streamy ano, ale nejradši bych prostě filmy kupoval na BR. Takže v tomhle se mi dva k nějaké shodě asi vážně nedopracujeme. 
887491
2 -1
reagovat
reaguje na: Haggar
"kvalita toho obsahu půjde dolů "

To je nesmysl, nejkvalitnější hry jsou na PC kde to konkurenční prostředí funguje bez problémů. Vendor locking konkurenci nepodporuje, on ji omezuje, je to čistě monopolní taktika. 

No evidentně se neshodneme vůbec, Game Pass je fantastická věc, stejně jako v hudbě Spotify a ve filmech streamy oproti prodeji jednotlivých filmů. Díky bohu za to že ten model nabourává. 
887491
"kvalita toho obsahu půjde dolů " To je nesmysl, nejkvalitnější hry jsou na PC kde to konkurenční prostředí funguje bez problémů. Vendor locking konkurenci nepodporuje, on ji omezuje, je to čistě monopolní taktika.  No evidentně se neshodneme vůbec, Game Pass je fantastická věc, stejně jako v hudbě Spotify a ve filmech streamy oproti prodeji jednotlivých filmů. Díky bohu za to že ten model nabourává. 
887489
4 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: HAL
Asi jsem více měně odpověděl už v té odpovědi Gonzimu.
Jinak vážně nevidím, že by někdo neměl svobodnou volbu. Pokud budu fakt echt vášnivý gamer, nic mě nebrání pořídit si všechny tři velké platformy. Naprostá většina lidí si prostě koupí tu, která jim vyhovuje.
Ty ten vendor locking vidíš vyloženě negativně. Já tam fakt vidím ty pozitiva, protože když mezi sebou nebudou platformy bojovat kvalitním exklusivním obsahem, tak prostě kvalita toho obsahu půjde dolů.
Kdybys měl jednu univerzální streamovaci platformu, kdo by dal Martymu prachy na Killers of the Flower Moon?
887489
Asi jsem více měně odpověděl už v té odpovědi Gonzimu. Jinak vážně nevidím, že by někdo neměl svobodnou volbu. Pokud budu fakt echt vášnivý gamer, nic mě nebrání pořídit si všechny tři velké platformy. Naprostá většina lidí si prostě koupí tu, která jim vyhovuje. Ty ten vendor locking vidíš vyloženě negativně. Já tam fakt vidím ty pozitiva, protože když mezi sebou nebudou platformy bojovat kvalitním exklusivním obsahem, tak prostě kvalita toho obsahu půjde dolů. Kdybys měl jednu univerzální streamovaci platformu, kdo by dal Martymu prachy na Killers of the Flower Moon?
887487
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Gonzi
OK, Netflix krabička už mě tam pasuje líp. :) Na O2 TV jsem ještě nedávno musel mít specifický set top box, takže představit si to v podstatě umím. Radost bych z toho asi neměl. Tohle by se v podstatě i mohlo stát v případě, že by si Netflix, nebo kterýkoliv jiný streamer byl natolik jistý tím, že lidi budou za každou cenu chtít jeho specifický obsah, že by jim vnutil svůj HW. Ale pořád to není 1:1 k těm konzolím. Konzolový byznys je primárně postavený na tom, že jednotlivý vlastníci platforem mají svůj ekosystém a kdo chce v rámci toho ekosystému prodávat svoje hry, platí desátky vlastníkovi ekosystému, streamovací byznys funguje jinak. Na tom imho není nic špatného.
Velice podobně jako ten streamovací byznys funguje Xbox game pass, což je za mě hodně velké zlo, protože ten model, jak funguje teď, dost nabourává, a doufám, že dlouhodobě fungovat nebude, protože se prostě MS nevyplatí. Ano, vím, že je to spíš zbožné přání.

Pro mě jako spotřebitele ten aktuální stav opravdu optimální asi je. Hraju výhradně na PS. Primárně hraju velké příběhové hry od Sony. Sony do nich investuje jednak sice pro to, že jí vydělávají ty hry samotné. Ale ještě větší motivace pro ně je, že tím získávají velkou konkurenční výhodu pro tu svou platformu. Jinými slovy si myslím, že nefungovat ten model tak, jak je teď, spousta těch skvělých PS exkluzivit by dost možná ani neexistovala, přinejmenším ne v takové kvalitě, v jaké je máme. No a protože mě z ostatních platforem v podstatě nic nechybí (jo, něco ze Switche bych si asi zahrál, ale stejně už bych narážel na časovou kapacitu, tak mě to moc netrápí), je pro mě tento stav opravdu ideální a nerad bych ho měnil. Jediné, čeho se bojím je, že tu situaci totálně rozjebe Game Pass, jak jsem psal výše.
887488
OK, Netflix krabička už mě tam pasuje líp. :) Na O2 TV jsem ještě nedávno musel mít specifický set top box, takže představit si to v podstatě umím. Radost bych z toho asi neměl. Tohle by se v podstatě i mohlo stát v případě, že by si Netflix, nebo kterýkoliv jiný streamer byl natolik jistý tím, že lidi budou za každou cenu chtít jeho specifický obsah, že by jim vnutil svůj HW. Ale pořád to není 1:1 k těm konzolím. Konzolový byznys je primárně postavený na tom, že jednotlivý vlastníci platforem mají svůj ekosystém a kdo chce v rámci toho ekosystému prodávat svoje hry, platí desátky vlastníkovi ekosystému, streamovací byznys funguje jinak. Na tom imho není nic špatného. Velice podobně jako ten streamovací byznys funguje Xbox game pass, což je za mě hodně velké zlo, protože ten model, jak funguje teď, dost nabourává, a doufám, že dlouhodobě fungovat nebude, protože se prostě MS nevyplatí. Ano, vím, že je to spíš zbožné přání. Pro mě jako spotřebitele ten aktuální stav opravdu optimální asi je. Hraju výhradně na PS. Primárně hraju velké příběhové hry od Sony. Sony do nich investuje jednak sice pro to, že jí vydělávají ty hry samotné. Ale ještě větší motivace pro ně je, že tím získávají velkou konkurenční výhodu pro tu svou platformu. Jinými slovy si myslím, že nefungovat ten model tak, jak je teď, spousta těch skvělých PS exkluzivit by dost možná ani neexistovala, přinejmenším ne v takové kvalitě, v jaké je máme. No a protože mě z ostatních platforem v podstatě nic nechybí (jo, něco ze Switche bych si asi zahrál, ale stejně už bych narážel na časovou kapacitu, tak mě to moc netrápí), je pro mě tento stav opravdu ideální a nerad bych ho měnil. Jediné, čeho se bojím je, že tu situaci totálně rozjebe Game Pass, jak jsem psal výše.
887483
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Haggar
Nejde o nějaké donucování, si tu Zeldu holt nezahraju, nebo přes emulátor, ale o to co si myslíme že je lepší - a my si stojíme za tím že svobodná možnost volby je vždycky lepší.
Vendor locking je zlo, chápu proč se děje protože vydělávat prachy je potřeba, ale obhajovat ho jako něco lepšího je stupidita.
887487
Nejde o nějaké donucování, si tu Zeldu holt nezahraju, nebo přes emulátor, ale o to co si myslíme že je lepší - a my si stojíme za tím že svobodná možnost volby je vždycky lepší. Vendor locking je zlo, chápu proč se děje protože vydělávat prachy je potřeba, ale obhajovat ho jako něco lepšího je stupidita.
887474
3 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: Haggar
TV je zobrazovadlo asi tak, jako je konzole přehrávadlo softwaru. Tvůj příklad s krabičkou pod televizí: Mno, kdyby to bylo jako u konzolí, tak budeš potřebovat Netflix krabičku, HBO krabičku, Amazon krabičku, Voyo krabičku... chápeme? Chceš to? Myslíš si, že bude Netflix lepší, když půjde přehrávat jen na NBoxu?

Zelda: Ano, přesně tak. Přesně jako to bylo kdysi u studií, kdy se musely studia rozdělit na výrobu obsahu a provozovatele kin a bylo to ku prospěchu věci.

Každopádně já teď nejdu s cedulí řvát před Nintendo, ať se rozdělí. Spíš mě fascinuje, že si někdo myslí, že aktuální stav je pro spotřebitele optimální... Pořád čekám, až mi někdo napíše, v čem je pro něj lepší, že je Zelda jen na Switchi.
887483
TV je zobrazovadlo asi tak, jako je konzole přehrávadlo softwaru. Tvůj příklad s krabičkou pod televizí: Mno, kdyby to bylo jako u konzolí, tak budeš potřebovat Netflix krabičku, HBO krabičku, Amazon krabičku, Voyo krabičku... chápeme? Chceš to? Myslíš si, že bude Netflix lepší, když půjde přehrávat jen na NBoxu? Zelda: Ano, přesně tak. Přesně jako to bylo kdysi u studií, kdy se musely studia rozdělit na výrobu obsahu a provozovatele kin a bylo to ku prospěchu věci. Každopádně já teď nejdu s cedulí řvát před Nintendo, ať se rozdělí. Spíš mě fascinuje, že si někdo myslí, že aktuální stav je pro spotřebitele optimální... Pořád čekám, až mi někdo napíše, v čem je pro něj lepší, že je Zelda jen na Switchi.
887474
0 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: Gonzi
Gonzi, trochu tady imho mícháš hrušky s jabkama. Vezmu to odzadu. Televize je zobrazovadlo, na ní v podstatě nemá jet ani Netflix, ani HBO Max, ani Disney+. Od toho jsou media boxy, který připojíš k televizi a sleduješ to přes ně. To, že jsou televize chytré a zastanou funkci těch media boxů, které pak mít nemusíme je super věc, ale taky neplatí napořád. Podle mě, když budeš mít telku dostatečně dlouho, tak ti na ní aplikace různé přestanou fungovat. Neříkám, že musí jít zrovna o Netflix, ale stát se může. A důvod k výměně televize tohle u mě teda není. Prostě koupím za litr krabičku pod televizi a jede se dál.
Tohle celé jsem psal jen pro to, abych vysvětlil, že podle mě neplatí, že televize vz. streamovací služba je stejný vztah jako konzole vs. hra, to jsou fakt dvě různé věci a ta analogie s The Boys na mobilu podle mě dost kulhá.

A teď k té Zeldě, jak bys to chtěl řešit. Nintendo vyrábí skvělé hry a má svůj HW, pro který je vyrábí. Takže podle tebe by bylo správné, aby Nintendo bylo donuceno se rozdělit na Nintendo SW a Nintendo HW a zároveň Nintendo SW by bylo donuceno vydávat svoje hry na HW od Sony, MS a na PC? Nebo teda pokud je ten stávající stav podle tebe špatně, jak myslíš, že by se to mělo řešit?
887474
Gonzi, trochu tady imho mícháš hrušky s jabkama. Vezmu to odzadu. Televize je zobrazovadlo, na ní v podstatě nemá jet ani Netflix, ani HBO Max, ani Disney+. Od toho jsou media boxy, který připojíš k televizi a sleduješ to přes ně. To, že jsou televize chytré a zastanou funkci těch media boxů, které pak mít nemusíme je super věc, ale taky neplatí napořád. Podle mě, když budeš mít telku dostatečně dlouho, tak ti na ní aplikace různé přestanou fungovat. Neříkám, že musí jít zrovna o Netflix, ale stát se může. A důvod k výměně televize tohle u mě teda není. Prostě koupím za litr krabičku pod televizi a jede se dál. Tohle celé jsem psal jen pro to, abych vysvětlil, že podle mě neplatí, že televize vz. streamovací služba je stejný vztah jako konzole vs. hra, to jsou fakt dvě různé věci a ta analogie s The Boys na mobilu podle mě dost kulhá. A teď k té Zeldě, jak bys to chtěl řešit. Nintendo vyrábí skvělé hry a má svůj HW, pro který je vyrábí. Takže podle tebe by bylo správné, aby Nintendo bylo donuceno se rozdělit na Nintendo SW a Nintendo HW a zároveň Nintendo SW by bylo donuceno vydávat svoje hry na HW od Sony, MS a na PC? Nebo teda pokud je ten stávající stav podle tebe špatně, jak myslíš, že by se to mělo řešit?
887443
4 0
reagují: HAL, Gonzi
reagovat
reaguje na: Cross
Zmršený port je business rozhodnutí, ne nějaká absolutní pravda vesmíru.

Každopádně, pokud si ty, teď, chceš zahrát Zeldu, tak legálně nemáš jak. Ale můžeš si jít koupit HW, který je kalkulačka vedle dnešních mobilů, natož pak zmíněného PS5. Pak řešit kam a jak to vhodně zapojit do televize (vedle portů obsazených PC/PS5), aby sis mohl užít Zeldu v glorious 1080p.

Mně to přijde absurdní, natož abych to ještě obhajoval. Netflix jede jen na Samsung televizích, HBO jen na LG Oled televizích a Amazon jen na mobilech. Takže si sedneš vedle své LG OLED televize, vyndáš si mobil a pustíš si The Boys, protože jinak to nejde. Volejme sláva a třikrát se radujme.:D
887443
Zmršený port je business rozhodnutí, ne nějaká absolutní pravda vesmíru. Každopádně, pokud si ty, teď, chceš zahrát Zeldu, tak legálně nemáš jak. Ale můžeš si jít koupit HW, který je kalkulačka vedle dnešních mobilů, natož pak zmíněného PS5. Pak řešit kam a jak to vhodně zapojit do televize (vedle portů obsazených PC/PS5), aby sis mohl užít Zeldu v glorious 1080p. Mně to přijde absurdní, natož abych to ještě obhajoval. Netflix jede jen na Samsung televizích, HBO jen na LG Oled televizích a Amazon jen na mobilech. Takže si sedneš vedle své LG OLED televize, vyndáš si mobil a pustíš si The Boys, protože jinak to nejde. Volejme sláva a třikrát se radujme.*:D*
887435
2 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: do_Od
Chci te jen podporit, mas zbytecne moc minusu :D 
Za me jak pise Esmo - staci ti PS5 a PC, ale dost asi zalezi co te bavi, jestli jako me story driven hry (kde ty PS exkluzivky stoji za to), tak urcite best volba. Kdyz jsi vice casual hrac, tak Xbox se season passem je jasna volba. Nintendo se switchem je uplne kapitola spama pro sebe. 
A btw pocit, ze musi byt sdileno vsechno vsude je mimo, stejne tak, ze si radsi zahraje zmrseny port po 5letech na konzoli. 
887435
Chci te jen podporit, mas zbytecne moc minusu *:D*  Za me jak pise Esmo - staci ti PS5 a PC, ale dost asi zalezi co te bavi, jestli jako me story driven hry (kde ty PS exkluzivky stoji za to), tak urcite best volba. Kdyz jsi vice casual hrac, tak Xbox se season passem je jasna volba. Nintendo se switchem je uplne kapitola spama pro sebe.  A btw pocit, ze musi byt sdileno vsechno vsude je mimo, stejne tak, ze si radsi zahraje zmrseny port po 5letech na konzoli. 
887244
3 0
reagují: Gonzi
reagovat
Mám obojí, obojí je top, ale PC bych za PS5 nevyměnil ani za nic, master race forever.:D 
887366
Mám obojí, obojí je top, ale PC bych za PS5 nevyměnil ani za nic, master race forever.*:D* 
5 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Tomu rozumím a měl jsem to dost obdobné. Vlastně i proto hraju na PC poslední dobou fakt strašně málo, zatímco nákup Decku mi hraní docela revitalizoval z velmi podobných důvodů. Jen to samo o sobě není důvod pro exkluzivitu (viz právě Deck).

Mi nevadí mít "dedikovaný box" pod televizí. Mi vadí, že potřebuje vlastní katalog, že si tam nemůžeš zkoušet vlastní buildy, aniž bys měl devkit, že tam nejde modovat, že si tam nepustíš hry, co už máš z dřívějška (včetně předchozích generací též konzole), že ti jen tak vypnou store a stane se z toho těžítko i když jsi měl nakoupené hry (Nintendo DS myslím) atd. atp.
887333
Tomu rozumím a měl jsem to dost obdobné. Vlastně i proto hraju na PC poslední dobou fakt strašně málo, zatímco nákup Decku mi hraní docela revitalizoval z velmi podobných důvodů. Jen to samo o sobě není důvod pro exkluzivitu (viz právě Deck). Mi nevadí mít "dedikovaný box" pod televizí. Mi vadí, že potřebuje vlastní katalog, že si tam nemůžeš zkoušet vlastní buildy, aniž bys měl devkit, že tam nejde modovat, že si tam nepustíš hry, co už máš z dřívějška (včetně předchozích generací též konzole), že ti jen tak vypnou store a stane se z toho těžítko i když jsi měl nakoupené hry (Nintendo DS myslím) atd. atp.
887318
0 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ja ťa akože chápem, ale pre mňa je a vždy bola kombinácia PC/PS niečím zvláštne uspokojujúcim. Na pc som sa hral a potom na PS som si sadol k telke a išiel hrať TÚ hru. Vždy to bol taký špeciálny pocit niečoho výnimočného. Že teraz si idem pustiť niečo viac. Na pc by to bolo len ďalšie kliknutie na ikonku v steame :) samozrejme je to troška zveličené a nehovorím, že si na Pc hry neužívam, ale v podstate je to tak. 
Mne je tiež ľúto ako všetko vydávajú na Pc a ak to takto pôjde ďalej, ps5 je moja posledná...a mal som ich všetky


Doteraz nechápem, prečo som ich všetky vždy predal. Hlavne jednotku. Idiot! :D
887318
Ja ťa akože chápem, ale pre mňa je a vždy bola kombinácia PC/PS niečím zvláštne uspokojujúcim. Na pc som sa hral a potom na PS som si sadol k telke a išiel hrať TÚ hru. Vždy to bol taký špeciálny pocit niečoho výnimočného. Že teraz si idem pustiť niečo viac. Na pc by to bolo len ďalšie kliknutie na ikonku v steame *:)* samozrejme je to troška zveličené a nehovorím, že si na Pc hry neužívam, ale v podstate je to tak.  Mne je tiež ľúto ako všetko vydávajú na Pc a ak to takto pôjde ďalej, ps5 je moja posledná...a mal som ich všetky Doteraz nechápem, prečo som ich všetky vždy predal. Hlavne jednotku. Idiot! *:D*
887300
3 -2
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: do_Od
Sorry za výlev, je to pro mě všeobjímající, celospolečenské a velmi silné téma, konzole jsou jen malý prd na celém poli zla, které megakorporace přinášejí.

ad kapitalismus: překvapuje mě, že jej hrdě vytahuješ jako argument :D ale chápu. Já ovšem hovořím o kapitalismu. Jen tom bez walled gardens jako předvádí Apple, Konzole a mnoho dalších. To jsou v podstatě boje o monopolní postavení, které prochází jen protože antimonopólní úřady a různé související zákony jsou slabé.

Vždyť je to totéž, jako když kdysi filmová studia měla svá kina. Tehdy se to zařízlo, no dnes už zaříznutí neplatí a i kdyby jo, tak nikomu nevadí naprosto totéž u streamů, konzolí apod., přičemž problém je stejný.

Jinými slovy, ty chceš, aby existovala HBO televize, Netflix televize a Amazon televize, zatímco já chci, aby si konzole konkurovaly technologiemi a produkční společnosti obsahem.

A abych se vrátil k původní konverzaci: na GoT není zhola nic, co by bylo jakkoli unikátní či zajímavé z pohledu Sony. Je to "jen" velmi kvalitní hra, která by na PC vypadala lépe, na Xku jela úplně stejně a pravděpodobně bychom ji mohli hrát i on the go na steam decku, viz God of War.

PS: email může poslat kdokoli, je to protokol. Když tě zabanuje google, tak je to sice otravné, ale můžeš přejít na seznam, nebo yahhoo, nebo si založit vlastní mailserver... Když tě zabanuje Facebook, tak se můžeš jít s Facebook zdí klouzat. Jo a taky s Messengerem. A whatsapp. A instagramem. Viva la gigakorporace. Přidej si k tomu ještě počítače (oh wait, Chromebook, oh wait, Oculus) a "distopy is here" :D. To připomínám, že jsou země třetího světa, kde Facebook efektivně je internet.

Klidně ale akceptuju, že jsem old man yells at clouds (pun not intended) když jsem si právě teď do domu nekoupil mesh wifi řešení od tp-linku, protože je konfigurovatelné jen přes appku ve smartphonu, místo přes webové rozhraní, protože appka (narozdíl od webového rozhraní) není protokol. A ano, jsou lidi, co s tím mají reálné a praktické problémy i kdybychom chtěli věřit tomu, že ta appka bude dostupná a fungovat i za 100 let. Rád bych při této příležitosti připomněl i několik smart home řešení, jejíchž firmy umřely a z jejíchž zařízení se efektivně staly těžítka. Ale to už zacházím daleko od mé původní daleké zacházky :D
887300
Sorry za výlev, je to pro mě všeobjímající, celospolečenské a velmi silné téma, konzole jsou jen malý prd na celém poli zla, které megakorporace přinášejí. ad kapitalismus: překvapuje mě, že jej hrdě vytahuješ jako argument *:D* ale chápu. Já ovšem hovořím o kapitalismu. Jen tom bez walled gardens jako předvádí Apple, Konzole a mnoho dalších. To jsou v podstatě boje o monopolní postavení, které prochází jen protože antimonopólní úřady a různé související zákony jsou slabé. Vždyť je to totéž, jako když kdysi filmová studia měla svá kina. Tehdy se to zařízlo, no dnes už zaříznutí neplatí a i kdyby jo, tak nikomu nevadí naprosto totéž u streamů, konzolí apod., přičemž problém je stejný. Jinými slovy,[b] ty chceš, aby existovala HBO televize, Netflix televize a Amazon televize[/b], zatímco já chci, aby si konzole konkurovaly technologiemi a produkční společnosti obsahem. A abych se vrátil k původní konverzaci: na GoT není zhola nic, co by bylo jakkoli unikátní či zajímavé z pohledu Sony. Je to "jen" velmi kvalitní hra, která by na PC vypadala lépe, na Xku jela úplně stejně a pravděpodobně bychom ji mohli hrát i on the go na steam decku, viz [url=https://youtu.be/HroyBqMZFo0?t=240]God of War.[/url] PS:[spoiler] email může poslat kdokoli, je to protokol. Když tě zabanuje google, tak je to sice otravné, ale můžeš přejít na seznam, nebo yahhoo, nebo si založit vlastní mailserver... Když tě zabanuje Facebook, tak se můžeš jít s Facebook zdí klouzat. Jo a taky s Messengerem. A whatsapp. A instagramem. Viva la gigakorporace. Přidej si k tomu ještě počítače (oh wait, Chromebook, oh wait, Oculus) a "distopy is here" *:D*. To připomínám, že jsou země třetího světa, kde Facebook efektivně je internet. [/spoiler]Klidně ale akceptuju, že jsem [i]old man yells at clouds[/i] (pun not intended) když jsem si právě teď do domu nekoupil mesh wifi řešení od tp-linku, protože je konfigurovatelné jen přes appku ve smartphonu, místo přes webové rozhraní, protože appka (narozdíl od webového rozhraní) není protokol. [spoiler]A ano, jsou lidi, co s tím mají reálné a praktické problémy i kdybychom chtěli věřit tomu, že ta appka bude dostupná a fungovat i za 100 let.[/spoiler] Rád bych při této příležitosti připomněl i několik smart home řešení, jejíchž firmy umřely a z jejíchž zařízení se efektivně staly těžítka. Ale to už zacházím daleko od mé původní daleké zacházky *:D*
887244
5 0
reagují: SteKi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se