.Ananas na pizze apod. s tím "fašismem" imho trochu souvisí, protože ta kombinace je prostě z principu dobrá. Je to kombinace sladkého a slaného. Což funguje úplně stejně jako kečup na burgru, pomeranč na kuřeti, kompot k řízku, nebo med na grilovaném mase. Jen se nějak společensky rozhodlo, že u tohodle jídla to bude vadit

V tomhle směru jsem si obecně uvědomil, že hodně divných kombinací je divných jen tím, že je neznám (kámoš si například dává rohlík se sýrem a marmeládou), než že by byly "vědecky nedobré".
kopr, špenát apod. jsou často jídla, která byla někomu zhnusena někým jiným. U mě se to projevovalo právě u špenátu, který mi nějak chutnal, ale až co jej znám od ženy/tchýně, tak jsem jej začal vyhledávat. Na pizze je pak vyloženě hit-miss kdy někdy chutná dobře a někdy jej dávám pryč. A třeba taková brokolice mi v dospělosti vyloženě chutná a hlavně, chutná i naší malé.
Osobně (krom oliv) nemám rád snad jen řapíkatý celer, kdy tak nějak nedokážu pochopit, proč to vůbec někdo jí







.