
mě smetana taky umí prohnat... jen mám nějakou laktózu skoro pořád (kapka mléka v kávě) a třeba efekt téhle večeře se dlouhodobě snižoval až na aktuální nulu (nikdy jsem neměl "křeče na půl dne apod" a ta jedna návštěva toalety mi za to jídlo rozhodně stála). Obdobně mě už nevzrušuje syrová cibule či čočka.
PS: nevím jak to funguje zrovna u smetany a nejsem lékař, ale hádám že s vyloženě nulovou tolerancí už moc dělat nejde.


Jen kdyby ji česká kuchyně necpala do všeho. Byl jsem svědkem, že ji dávali ke smažáku s hranolky, prsu s amerikamy, dokonce i řízek s bramborovým salátem a rukolou (face palm). 


, ale jo, poblíž jedný práce jsem měl takový fajn bistro a ... všechno bylo fajn, dokud tam nebyla rukola. Paradoxně, tejden zpět jsem zašel do jednoho kebabu, kde jsem nebyl asi rok, předělali to tam, teď koukám na nabídku a nostalgicky poručim kebabovou pizzu. Pán to pak doslova zalil pálivym dresinkem (dřív takhle nedivočili), já si pomyslel, jakej jsem dobytek a ... stejně i tohle žaludek ustál líp, než prosciutto s rukolou. Ale kdoví, už jsem jí fakt dlouho neměl, nicméně jí mám na tom seznamu „Břišní diskotéky“ jako houby a pár dalších věcí.