Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2381 - 2400 Napsat příspěvek
reaguje na: Kostěj
Souhlas. Sice jsem nepivař, který dá do 5ti piv za rok, ale na restauraci Kastrol v pražských Stodůlkách, kde mají od Chotěboře pivo Kastrol 11°, nemohu říct nic špatného.

Jinak bych řekl, že kdykoliv jsem vzal jakýkoliv nefiltr nebo polotmavé (jako dárek rodinným příslušníkům) z menších pivovarů jako jsou Matuška, Jarošovský pivovar, Hostivar atd., tak nikdy nebyla reklamace.
886019
Souhlas. Sice jsem nepivař, který dá do 5ti piv za rok, ale na restauraci Kastrol v pražských Stodůlkách, kde mají od Chotěboře pivo Kastrol 11°, nemohu říct nic špatného. Jinak bych řekl, že kdykoliv jsem vzal jakýkoliv nefiltr nebo polotmavé (jako dárek rodinným příslušníkům) z menších pivovarů jako jsou Matuška, Jarošovský pivovar, Hostivar atd., tak nikdy nebyla reklamace.
885982
1 0
reagovat
reaguje na: dreamy
Jen nenápadně navážu:D
886018
Jen [url=https://youtu.be/DJO4zRy1Iyc?si=cJvp4NmVPSmwfLXn]nenápadně[/url] navážu*:D*
885925
1 0
reagovat
reaguje na: Vault_13
Rohozec jsem pár dní zpátky zkoušel 13ku, v lahvi. A ten byl vynikající.
885988
Rohozec jsem pár dní zpátky zkoušel 13ku, v lahvi. A ten byl vynikající.
885981
1 0
reagovat
Už rok nepiju, takže si dávám jenom nealko. I tady jsou rozdílné chutě. Birell mi chutná nejvíc, i když ještě raději mám ovocné varianty. Teď pár dnů popíjím Svijanského vozku, což jsou nealko Svijany, a ten je taky hodně dobrý. Chuť je od Birellu zásadně odlišná, ale stále je to velmi dobré pivo. Jinak ostatně jsem rád, že některé pivovary vyrábějí nealkoholické varianty. Do hospod to přiláká další lidi a všichni jsou spokojeni. Mně osobně ta abstinence hodně pomohla, takže ty historky s opileckými výstupy mi dnes přijdou úsměvné. :)
885986
Už rok nepiju, takže si dávám jenom nealko. I tady jsou rozdílné chutě. Birell mi chutná nejvíc, i když ještě raději mám ovocné varianty. Teď pár dnů popíjím Svijanského vozku, což jsou nealko Svijany, a ten je taky hodně dobrý. Chuť je od Birellu zásadně odlišná, ale stále je to velmi dobré pivo. Jinak ostatně jsem rád, že některé pivovary vyrábějí nealkoholické varianty. Do hospod to přiláká další lidi a všichni jsou spokojeni. Mně osobně ta abstinence hodně pomohla, takže ty historky s opileckými výstupy mi dnes přijdou úsměvné. *:)*
2 -3
reagovat
Taky v Chotěboři vaří moc dobrý pivo, takový to na běžnou konzumaci, k obědu a tak. Ani soudek bych se nebál vzít někam na chatu.

Pokud jde o chuťovky, nepomucká Zlatá Kráva poslední dobou fakt válí. Ta jejich "plnotučná 12°" je exkluzivní.
885982
Taky v Chotěboři vaří moc dobrý pivo, takový to na běžnou konzumaci, k obědu a tak. Ani soudek bych se nebál vzít někam na chatu. Pokud jde o chuťovky, nepomucká Zlatá Kráva poslední dobou fakt válí. Ta jejich "plnotučná 12°" je exkluzivní.
2 0
reagují: Clavius
reagovat
reaguje na: Attikus
Nevím, jestli je to chutěma a tím, jak člověk stárne, nebo to šlo s kvalitou ruku v ruce s rostoucím výstavem dolů, ale pamatuju si, jak Svijany nebyly v každém marketu a jezdilo/chodilo se na ně do konkrétních hospod jako na lahůdku. Když se poštěstilo, tak jsme si na výšce dávali s kámošema degustační menu - začali jsme Rytířem, potom Máz, pak Kníže nebo Kněžna a někdy byl i Kvasničák. To pivo bylo plné, dneska mi připadá více ploché, ale taky ne vždycky.

Za mě z velkých hráčů Pilsner, Budvar a Radegast, pak i ty Svijany. Než pohřbili Uherský Brod, tak mi celkem chutnal Perun. Nebo třeba Rohozec taky jde. A potom se dají najít menší lokální poklady.

Co nemusím, tak to je Staropramen, Gambáč a vlastně i Kozel, kdysi ta piva měla podle mě více vlastní ksicht, dneska mi připadá, že to všechno chutná tak braníkovatě a nerozeznatelně (ale mluvím o lahváčích, na čepu jsem tyhle neměl hodně dlouho).

V posledních letech jsem ovšem hodně ujel IPA směrem, některé kousky menších pivovarníků jsou super, v marketech mě hodně překvapil Rebel IPA, cenově hodně příznivé a překvapivě pitelné.
885981
Nevím, jestli je to chutěma a tím, jak člověk stárne, nebo to šlo s kvalitou ruku v ruce s rostoucím výstavem dolů, ale pamatuju si, jak Svijany nebyly v každém marketu a jezdilo/chodilo se na ně do konkrétních hospod jako na lahůdku. Když se poštěstilo, tak jsme si na výšce dávali s kámošema degustační menu - začali jsme Rytířem, potom Máz, pak Kníže nebo Kněžna a někdy byl i Kvasničák. To pivo bylo plné, dneska mi připadá více ploché, ale taky ne vždycky. Za mě z velkých hráčů Pilsner, Budvar a Radegast, pak i ty Svijany. Než pohřbili Uherský Brod, tak mi celkem chutnal Perun. Nebo třeba Rohozec taky jde. A potom se dají najít menší lokální poklady. Co nemusím, tak to je Staropramen, Gambáč a vlastně i Kozel, kdysi ta piva měla podle mě více vlastní ksicht, dneska mi připadá, že to všechno chutná tak braníkovatě a nerozeznatelně (ale mluvím o lahváčích, na čepu jsem tyhle neměl hodně dlouho). V posledních letech jsem ovšem hodně ujel IPA směrem, některé kousky menších pivovarníků jsou super, v marketech mě hodně překvapil Rebel IPA, cenově hodně příznivé a překvapivě pitelné.
885965
3 0
reagují: Haggar
reagovat
k těm Svijanům :
prý ta kvalita šla dolů kvůli tomu, že jak o ně začal být tak velký zájem, tak nestíhali kvalitu piva ohlídat.. nevím co je na tom pravdy, říkal to kamarád, co je velký pivař, ale on toho nakecá :D

jinak souhlas s pytlikem :+

mě nevadí tzv. "euro" piva, klidně si dám jedenáctku staropramen nebo kozla, ale je fakt, že malé pivovary mají ty piva v zásadě lepší, no..

nebo taková dobře natočená Plzeň.. sakra, už mi teče slina :D
885979
k těm Svijanům : prý ta kvalita šla dolů kvůli tomu, že jak o ně začal být tak velký zájem, tak nestíhali kvalitu piva ohlídat.. nevím co je na tom pravdy, říkal to kamarád, co je velký pivař, ale on toho nakecá *:D* jinak souhlas s pytlikem *:+* mě nevadí tzv. "euro" piva, klidně si dám jedenáctku staropramen nebo kozla, ale je fakt, že malé pivovary mají ty piva v zásadě lepší, no.. nebo taková dobře natočená Plzeň.. sakra, už mi teče slina *:D*
2 0
reagovat
Za me par pivo tipu: Kamenice, Dalesice, Harrach, Hron.

Se Svijany uplne stejna zkusenost. Tusim, ze menili sladka a proto to pivo slo dolu.
885975
Za me par pivo tipu: Kamenice, Dalesice, Harrach, Hron. Se Svijany uplne stejna zkusenost. Tusim, ze menili sladka a proto to pivo slo dolu.
1 0
reagovat
Svijany jsou v poho ale co se týče točeného piva tak stejně záleží hlavně na hospodě. Z mé zkušenosti 50% piva dělá výčep. Propláchlé trubky, dobře nachlazené pivo, čisté, mokré a studené sklo, správná pípa a dobré bude skoro všechno :) Naopak stačí na něco z tohohle kašlat a z vynikajícího se stane nepitelný 8)
885974
Svijany jsou v poho ale co se týče točeného piva tak stejně záleží hlavně na hospodě. Z mé zkušenosti 50% piva dělá výčep. Propláchlé trubky, dobře nachlazené pivo, čisté, mokré a studené sklo, správná pípa a dobré bude skoro všechno *:)* Naopak stačí na něco z tohohle kašlat a z vynikajícího se stane nepitelný *8)*
10 0
reagovat
reaguje na: Attikus
Svijany meli boom tak 10 let zpatky, pak to zacalo chutnat nejak divne a minimalne u me v bubline se to prestalo pit. Za covidu to zase zacalo chutnat lip, jak to chutna ted nevim. Na chatovou chlastacku vetsinou beru neco z "horskeho tandemu" Holba Serak nebo Rohozec Skalak, Litovel Moravan taky ujde. Ten Zichovec tady vzpominany je fakt vyborny, ale cenove uz je to trochu vic.
885972
Svijany meli boom tak 10 let zpatky, pak to zacalo chutnat nejak divne a minimalne u me v bubline se to prestalo pit. Za covidu to zase zacalo chutnat lip, jak to chutna ted nevim. Na chatovou chlastacku vetsinou beru neco z "horskeho tandemu" Holba Serak nebo Rohozec Skalak, Litovel Moravan taky ujde. Ten Zichovec tady vzpominany je fakt vyborny, ale cenove uz je to trochu vic.
885965
4 0
reagovat
Je vtipný, jak názory na pivo se liší čistě na základě kraje. Jiný kraj, jiny mrav :)
Za mě jsou nejlepší malý pivovary. Když si chci jen tak dát jedno pivo. Naopak když jedeme s klukama někam na chatu, tak bereme bečku Bernarda / Hauskrechta.
885971
Je vtipný, jak názory na pivo se liší čistě na základě kraje. Jiný kraj, jiny mrav *:)* Za mě jsou nejlepší malý pivovary. Když si chci jen tak dát jedno pivo. Naopak když jedeme s klukama někam na chatu, tak bereme bečku Bernarda / Hauskrechta.
2 0
reagovat
reaguje na: Attikus
Není to špatné pivo, ale v Česku máme o dost lepší, čistě z mého pohledu.
885967
Není to špatné pivo, ale v Česku máme o dost lepší, čistě z mého pohledu.
885965
1 -1
reagovat
reaguje na: Attikus
Vím, že spousta lidí na ně nedá dopustit, já osobně je beru jako takové OK pivo...jsou i lepší piva, ale jsou i mnohem horší...
885966
Vím, že spousta lidí na ně nedá dopustit, já osobně je beru jako takové OK pivo...jsou i lepší piva, ale jsou i mnohem horší...
885965
1 0
reagovat
Aký je názor v ČR na Svíjany? U nás je to považované za jedno z tých najlepších, čo v šenku môžeš dostať načapované, tak že či sme na tom tak dobre alebo tak zle :D
885965
Aký je názor v ČR na Svíjany? U nás je to považované za jedno z tých najlepších, čo v šenku môžeš dostať načapované, tak že či sme na tom tak dobre alebo tak zle *:D*
1 -1
reagovat
reaguje na: Haggar
Jsem rád, že tu zazněl Poutník protože u nás se v podstatě nic jiného nepije :D
885964
Jsem rád, že tu zazněl Poutník protože u nás se v podstatě nic jiného nepije *:D*
885932
0 0
reagovat
reaguje na: dreamy
Paráda, připomnělo mi to tohle starší video ze stejnýho soudku, klidně bych řekl, že jsem ho tenkrát vyhrábnul tady ve Výplachu :D
885944
Paráda, připomnělo mi to tohle [url=https://www.youtube.com/watch?v=bL6hp8BKB24]starší video[/url] ze stejnýho soudku, klidně bych řekl, že jsem ho tenkrát vyhrábnul tady ve Výplachu *:D*
885925
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Ja som vylucne orientovany len na remeselne pivovary, “bezne” piva mi akosi prestali chutit. Zo slovenskych by som vyzdvihol Stupavar a Wyvar tiez este nikdy nesklamal. A co sa tyka ceskych tak preferujem Nachmelenu opicu a Zichovca.
No, a teraz som dostal chut na pivo:D
885940
Ja som vylucne orientovany len na remeselne pivovary, “bezne” piva mi akosi prestali chutit. Zo slovenskych by som vyzdvihol Stupavar a Wyvar tiez este nikdy nesklamal. A co sa tyka ceskych tak preferujem Nachmelenu opicu a Zichovca. No, a teraz som dostal chut na pivo*:D*
885915
6 0
reagovat
reaguje na: dreamy
Top video, po Oppenheimerovi jsem uz alergickej na to prodavani skrz "no cgi". A kdyz k tomu navic pridavaj svou neznalosti ruzny weby... Super, ze o tom konecne nekdo mluvi takhle rozsahle a otevrene.

A channel se snad hezky rozjede, po odmazani RLM mi na YT snad zustal uz jen jeden filmovej.
885938
Top video, po Oppenheimerovi jsem uz alergickej na to prodavani skrz "no cgi". A kdyz k tomu navic pridavaj svou neznalosti ruzny weby... Super, ze o tom konecne nekdo mluvi takhle rozsahle a otevrene. A channel se snad hezky rozjede, po odmazani RLM mi na YT snad zustal uz jen jeden filmovej.
885925
5 -1
reagovat
reaguje na: dreamy
Skvělá analýza. První a zatím jediné video toho kanálu, ale po skončení jsem hned dal subscribe 8)
885936
Skvělá analýza. První a zatím jediné video toho kanálu, ale po skončení jsem hned dal subscribe *8)*
885925
4 0
reagovat
reaguje na: dreamy
Tohle si myslím, že by mohl být fajn námět pro imfa na nějaký článek "cgi vs cgi" v současných filmech aneb rozdíl mezi použitím cgi na mazání nevhodných elementů, úpravu krajiny, počasí, vylepšení reálných kulis/prostředků atd. vs cgi ryze na počítačové efekty ala Marvel třeba. 
885935
Tohle si myslím, že by mohl být fajn námět pro imfa na nějaký článek "cgi vs cgi" v současných filmech aneb rozdíl mezi použitím cgi na mazání nevhodných elementů, úpravu krajiny, počasí, vylepšení reálných kulis/prostředků atd. vs cgi ryze na počítačové efekty ala Marvel třeba. 
885925
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se