Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 19121 - 19140 Napsat příspěvek
reaguje na: Vardant
To je jak s Istambulskou úmluvou, o nic nejde, neškodná věc, co nic nemění. Ale musíme jí prostě přijmout. :)
764639
To je jak s Istambulskou úmluvou, o nic nejde, neškodná věc, co nic nemění. Ale musíme jí prostě přijmout. *:)*
764636
3 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Pokud jsou automaticky, tak nechapu, proc by meli filmy direktivne plnit nejake podminky a obsazovat lidi podle barvy kuze ci sexuality. Vsak to je v odporu. Vzdyt to jde uplne proti tomu, kam bychom naopak meli smerovat a neposuzovat na zaklade techto veci, patrit do jedne z takovych mensin bych se citil snad dokonce i urazeny. Obzvlaste kdyby me do role obsadili, protoze jsem spadal do takove skatulky, nikoliv diky memu umu - vzdyt tohle posledni dobou dela Netflix a vsichni se tomu akorat smejem, protoze je to na hlavu. Neni to prirozene, je to nuceny pozersky pristup, ktery vubec nic nemeni. Mozna z dlouhodobeho hlediska, kdy nove generace uvidi v Hollywoodske produkci vice zastoupeni a dojde jim, ze je to mozne pro kohokoliv, nezavisle na cemkoliv. Jenze to samotne se vlastne primo vylucuje s tim, ze to tam nekdo bude v nejakem pripade tlacit, jen aby se mohl uchazet o cenu a "vypadat dobre" (jako ten zmineny Netflix, lec ty postavy absolutne neumi napsat a nezajimaji je).

Takovy pristup bude vzdy jednoduse napadnutelny a pokrytecky a neresi skutecny problem. Moje dva halire. 
764638
Pokud jsou automaticky, tak nechapu, proc by meli filmy direktivne plnit nejake podminky a obsazovat lidi podle barvy kuze ci sexuality. Vsak to je v odporu. Vzdyt to jde uplne proti tomu, kam bychom naopak meli smerovat a neposuzovat na zaklade techto veci, patrit do jedne z takovych mensin bych se citil snad dokonce i urazeny. Obzvlaste kdyby me do role obsadili, protoze jsem spadal do takove skatulky, nikoliv diky memu umu - vzdyt tohle posledni dobou dela Netflix a vsichni se tomu akorat smejem, protoze je to na hlavu. Neni to prirozene, je to nuceny pozersky pristup, ktery vubec nic nemeni. Mozna z dlouhodobeho hlediska, kdy nove generace uvidi v Hollywoodske produkci vice zastoupeni a dojde jim, ze je to mozne pro kohokoliv, nezavisle na cemkoliv. Jenze to samotne se vlastne primo vylucuje s tim, ze to tam nekdo bude v nejakem pripade tlacit, jen aby se mohl uchazet o cenu a "vypadat dobre" (jako ten zmineny Netflix, lec ty postavy absolutne neumi napsat a nezajimaji je). Takovy pristup bude vzdy jednoduse napadnutelny a pokrytecky a neresi skutecny problem. Moje dva halire. 
764635
11 -1
reagovat
reaguje na: yeniczek
Takže on to stejně skoro každý film splní, ale je to nutné sepsat a vynucovat i tak? Zajímavá logika :D
764636
Takže on to stejně skoro každý film splní, ale je to nutné sepsat a vynucovat i tak? Zajímavá logika *:D*
764630
9 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: yeniczek
Jo, to že to "muselo" na tom papíře vůbec skončit, je samozřejmě smutný. Chápu, že chtějí nějakým způsobem reagovat, a možná že tohle není ten nejlepší způsob, ale na takový soudy je imho brzo a nejprve si musíme počkat, co to vlastně přinese. 

Godlike: Jak píšu, reálně jsou tyhle věci dneska automatický u většiny produkcí, takže k žádné deformaci nedojde.
764635
Jo, to že to "muselo" na tom papíře vůbec skončit, je samozřejmě smutný. Chápu, že chtějí nějakým způsobem reagovat, a možná že tohle není ten nejlepší způsob, ale na takový soudy je imho brzo a nejprve si musíme počkat, co to vlastně přinese.  [url=https://profil.moviezone.cz/Godlike]Godlike[/url]: Jak píšu, reálně jsou tyhle věci dneska automatický u většiny produkcí, takže k žádné deformaci nedojde.
764630
2 -2
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: Disketa1
764634
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam
764631
5 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
"Akademie filmového umění a věd není veřejná organizace, ale soukromá, a pro své ceny si může nastavit jaká pravidla chce."
To není pravda legislativně ani legitimně. 

"Nikdo umění necenzuruje, nikdo ostatním neříká, jak mají točit."
Nepravda, doslova jsou tam pravidla, co má oceněný film obsahovat.

"Jedná se jen o cenu za nejlepší film, která nutně nemusí být jen o tom, jestli ten film byl nejlepší kvalitativně, ale i o tom, jaký má dopad. "
Zvrácená logika, takhle bys ocenil většinu agitaci u nacistů i komunistů, měli super dopad, ne? 

"Mimochodem, o to samé (větší inkluze) se v Hollywoodu snaží úplně všichni, jen se to děje pomalu a ten progres není tak znát." 
Takže protože tvůrčí svobodu omezuje víc organizací, tak nemá smysl jí řešit? 

"Takže můžou lidi na internetu nadávat jak chtějí, ale je to trochu úsměvný, protože reálně se jich to absolutně nedotkne. "
Říká ti něco salámová metoda? Hlavně lžeš, dotkne se mne to, budou oceňované méně kvalitní filmy -> klesne kvalita filmů obecně


"A mimochodem, nejsem si tak jistý, že si všichni pořádně přečetli, jak ty podmínky vlastně fungují. Je jich totiž víc a filmy nemusí splnit všechny, ale stačí polovina, a platí to jen pro ty, které se chtějí ucházet právě o cenu za nejlepší film. Fakt se tady dělá z komára velbloud, hlavně když už tohle funguje dobrých deset let, jen je to teď na papíře."
Já si je celé přečetl, v čem dělám z komára velblouda? Díkec :+
764633
[i]"[/i][i]Akademie filmového umění a věd není veřejná organizace, ale soukromá, a pro své ceny si může nastavit jaká pravidla chce."[/i] To není pravda legislativně ani legitimně.  [i]"[/i][i]Nikdo umění necenzuruje, nikdo ostatním neříká, jak mají točit."[/i] Nepravda, doslova jsou tam pravidla, co má oceněný film obsahovat. [i]"[/i][i]Jedná se jen o cenu za nejlepší film, která nutně nemusí být jen o tom, jestli ten film byl nejlepší kvalitativně, ale i o tom, jaký má dopad. "[/i] Zvrácená logika, takhle bys ocenil většinu agitaci u nacistů i komunistů, měli super dopad, ne?  [i]"[/i][i]Mimochodem, o to samé (větší inkluze) se v Hollywoodu snaží úplně všichni, jen se to děje pomalu a ten progres není tak znát." [/i] Takže protože tvůrčí svobodu omezuje víc organizací, tak nemá smysl jí řešit?  [i]"Takže můžou lidi na internetu nadávat jak chtějí, ale je to trochu úsměvný, protože reálně se jich to absolutně nedotkne. " [/i]Říká ti něco salámová metoda? Hlavně lžeš, dotkne se mne to, budou oceňované méně kvalitní filmy -> klesne kvalita filmů obecně [i]"A mimochodem, nejsem si tak jistý, že si všichni pořádně přečetli, jak ty podmínky vlastně fungují. Je jich totiž víc a filmy nemusí splnit všechny, ale stačí polovina, a platí to jen pro ty, které se chtějí ucházet právě o cenu za nejlepší film. Fakt se tady dělá z komára velbloud, hlavně když už tohle funguje dobrých deset let, jen je to teď na papíře."[/i] Já si je celé přečetl, v čem dělám z komára velblouda? Díkec *:+*
764626
16 -3
reagovat
reaguje na: Disketa1
O tomhle se tu nikdo nebavi, nikomu nic takoveho nevadi, tak to zase netahej nekam, kde to vubec neni, dekuju mockrat. 
764632
O tomhle se tu nikdo nebavi, nikomu nic takoveho nevadi, tak to zase netahej nekam, kde to vubec neni, dekuju mockrat. 
764631
18 -1
reagovat
To vzteknutí tady, to je zase něco. :D Hetero automaticky neznamená nejlepší. Pokud někdo natočí dobrou gay romanci (God's Own Country ftv!), tak si takový film zaslouží ocenění. Dobrý a nepodbízivý film je vždycky lepší bez ohledu, ať už je hlavním hrdinou kdokoli. Představa, že se na LGBT filmy koukají jenom lidi z dané komunity, je naprosto zcestná. Na takových Mezipatrech pravidelně vídám hetero dvojice úplně běžně a pak se o těch filmech bavíme. Takže jestli je něco o ničem, tak je to vaše vztekání, pánové. 8) 
764631
To vzteknutí tady, to je zase něco. *:D* Hetero automaticky neznamená nejlepší. Pokud někdo natočí dobrou gay romanci (God's Own Country ftv!), tak si takový film zaslouží ocenění. Dobrý a nepodbízivý film je vždycky lepší bez ohledu, ať už je hlavním hrdinou kdokoli. Představa, že se na LGBT filmy koukají jenom lidi z dané komunity, je naprosto zcestná. Na takových Mezipatrech pravidelně vídám hetero dvojice úplně běžně a pak se o těch filmech bavíme. Takže jestli je něco o ničem, tak je to vaše vztekání, pánové. *8)* 
2 -13
reagují: AndyKaufman, Godlike
reagovat
reaguje na: do_Od
Je to tak, nikdo to snad nečetl pořádně a v českých médiích se to ani nepíše. Čtyři podmínky s několika body. Splnit se musí jen dvě podmínky. První podmínka má  3 body a povinný je jen jeden bod, druhá podmínka to samé, třetí a čtvrtá podmínka, pokud si je tvůrci "vyberou", se musí splnit celé. Navíc mi přijde, že při velikosti produkcí je prakticky nemožný to nesplnit. Jedinej průser ohledně tohodle je, že se to vůbec musí sepisovat a vynucovat.?)
764630
Je to tak, nikdo to snad nečetl pořádně a v českých médiích se to ani nepíše. Čtyři podmínky s několika body. Splnit se musí jen dvě podmínky. První podmínka má  3 body a povinný je jen jeden bod, druhá podmínka to samé, třetí a čtvrtá podmínka, pokud si je tvůrci "vyberou", se musí splnit celé. Navíc mi přijde, že při velikosti produkcí je prakticky nemožný to nesplnit. Jedinej průser ohledně tohodle je, že se to vůbec musí sepisovat a vynucovat.*?)*
764626
9 -1
reagují: Vardant, do_Od
reagovat
reaguje na: do_Od
Jasne, ze si muzou delat, co chteji, ale tohle od Vault 13 je imho on point:

"Vtip je v tom, že dávat rovné příležitosti můžeš absolutně svobodně, i když nemáš direktivní omezení tohoto typu. Opatření tohoto typu naopak svobodnou volbu a možnosti pro všechny, nezávisle na jejich pohlaví, sexuální orientaci nebo rase, deformují."

Tohle ma fakt daleko do tvurci kreativity, ve vlastne nejprestiznejsim oceneni, ten progresivni pristup musi zacit svobodomyslne u samotneho Hollywoodu, tohle je dost zvlastni.
764629
Jasne, ze si muzou delat, co chteji, ale tohle od Vault 13 je imho on point: "Vtip je v tom, že dávat rovné příležitosti můžeš absolutně svobodně, i když nemáš direktivní omezení tohoto typu. Opatření tohoto typu naopak svobodnou volbu a možnosti pro všechny, nezávisle na jejich pohlaví, sexuální orientaci nebo rase, deformují." Tohle ma fakt daleko do tvurci kreativity, ve vlastne nejprestiznejsim oceneni, ten progresivni pristup musi zacit svobodomyslne u samotneho Hollywoodu, tohle je dost zvlastni.
764626
11 -1
reagovat
Akademie filmového umění a věd není veřejná organizace, ale soukromá, a pro své ceny si může nastavit jaká pravidla chce. Nikdo umění necenzuruje, nikdo ostatním neříká, jak mají točit. Jedná se jen o cenu za nejlepší film, která nutně nemusí být jen o tom, jestli ten film byl nejlepší kvalitativně, ale i o tom, jaký má dopad. Proto dlouhodobě vyhrávají takové filmy, jaké vyhrávají. Mimochodem, o to samé (větší inkluze) se v Hollywoodu snaží úplně všichni, jen se to děje pomalu a ten progres není tak znát. Takže můžou lidi na internetu nadávat jak chtějí, ale je to trochu úsměvný, protože reálně se jich to absolutně nedotkne. 

A mimochodem, nejsem si tak jistý, že si všichni pořádně přečetli, jak ty podmínky vlastně fungují. Je jich totiž víc a filmy nemusí splnit všechny, ale stačí polovina, a platí to jen pro ty, které se chtějí ucházet právě o cenu za nejlepší film. Fakt se tady dělá z komára velbloud, hlavně když už tohle funguje dobrých deset let, jen je to teď na papíře. ?)
764626
Akademie filmového umění a věd není veřejná organizace, ale soukromá, a pro své ceny si může nastavit jaká pravidla chce. Nikdo umění necenzuruje, nikdo ostatním neříká, jak mají točit. Jedná se jen o cenu za nejlepší film, která nutně nemusí být jen o tom, jestli ten film byl nejlepší kvalitativně, ale i o tom, jaký má dopad. Proto dlouhodobě vyhrávají takové filmy, jaké vyhrávají. Mimochodem, o to samé (větší inkluze) se v Hollywoodu snaží úplně všichni, jen se to děje pomalu a ten progres není tak znát. Takže můžou lidi na internetu nadávat jak chtějí, ale je to trochu úsměvný, protože reálně se jich to absolutně nedotkne.  A mimochodem, nejsem si tak jistý, že si všichni pořádně přečetli, jak ty podmínky vlastně fungují. Je jich totiž víc a filmy nemusí splnit všechny, ale stačí polovina, a platí to jen pro ty, které se chtějí ucházet právě o cenu za nejlepší film. Fakt se tady dělá z komára velbloud, hlavně když už tohle funguje dobrých deset let, jen je to teď na papíře. *?)*
5 -16
reagovat
Je to rovnaká sračka ako tie minimálne kvóty pre menšiny, ktoré sa dnes vo veľkej móde zavádzajú prakticky všade na západe a pomaly to smeruje aj k nám. Vo svojej podstate ide len o násilné ovplyvňovanie prirodzeného vývoja spoločnosti, ktoré bude mať z dlhodobého hľadiska presne opačný efekt, t.j. ešte viac nenávisti a diskriminácie voči menšinám v každodennom živote.
764619
Je to rovnaká sračka ako tie minimálne kvóty pre menšiny, ktoré sa dnes vo veľkej móde zavádzajú prakticky všade na západe a pomaly to smeruje aj k nám. Vo svojej podstate ide len o násilné ovplyvňovanie prirodzeného vývoja spoločnosti, ktoré bude mať z dlhodobého hľadiska presne opačný efekt, t.j. ešte viac nenávisti a diskriminácie voči menšinám v každodennom živote.
13 -1
reagovat
Asi je fajn mít směrnici, aby člověk byl schopnej natočit nejlepší film...
764617
Asi je fajn mít směrnici, aby člověk byl schopnej natočit nejlepší film...
7 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
"jen to teď bude motivovat ostatní dávat rovné příležitosti všem lidem nezávisle na pohlaví, sexuální orientaci nebo rase. To je špatně?"

Pěkně manipulativní. Samozřejmě, že to není špatně. Vtip je v tom, že dávat rovné příležitosti můžeš absolutně svobodně, i když nemáš direktivní omezení tohoto typu. Opatření tohoto typu naopak svobodnou volbu a možnosti pro všechny, nezávisle na jejich pohlaví, sexuální orientaci nebo rase, deformují.
764613
[i]"jen to teď bude motivovat ostatní dávat rovné příležitosti všem lidem nezávisle na pohlaví, sexuální orientaci nebo rase. To je špatně?"[/i] Pěkně manipulativní. Samozřejmě, že to není špatně. Vtip je v tom, že dávat rovné příležitosti můžeš absolutně svobodně, i když nemáš direktivní omezení tohoto typu. Opatření tohoto typu naopak svobodnou volbu a možnosti pro všechny, nezávisle na jejich pohlaví, sexuální orientaci nebo rase, deformují.
764579
18 -1
reagovat
reaguje na: Arbiter
Tam jsou ženské hlavní role. Ale Zachraňte vojína Ryana a Schindlerův Seznam by měly v tomhle smůlu.

Ale tak pohoda, Ryan by mohl být třeba černý a některý z těch židů bude gay :D
764612
Tam jsou ženské hlavní role. Ale Zachraňte vojína Ryana a Schindlerův Seznam by měly v tomhle smůlu. Ale tak pohoda, Ryan by mohl být třeba černý a některý z těch židů bude gay *:D*
764605
10 -2
reagovat
reaguje na: Arbiter
A co třeba Manželská historie? Já ten film ještě neviděl, ale také se mi nezdá, že by se to do požadavků vešlo.
764611
A co třeba Manželská historie? Já ten film ještě neviděl, ale také se mi nezdá, že by se to do požadavků vešlo.
764605
7 -1
reagovat
reaguje na: Fixer
nad něčím nazvaným třeba "nejprogresivnější film" nebo něco podobnýho by moc lidí nehnulo ani brvou
764608
nad něčím nazvaným třeba "nejprogresivnější film" nebo něco podobnýho by moc lidí nehnulo ani brvou
764606
7 -1
reagovat
Jak tu bylo nadneseno, tohle omezení nepatří do obecné kategorie Nejlepší film, měli si na tuhle vopičárnu vymyslet novou kategorii, která by 0 zájmem ukázala, že jde o slepou uličku.
764606
Jak tu bylo nadneseno, tohle omezení nepatří do obecné kategorie Nejlepší film, měli si na tuhle vopičárnu vymyslet novou kategorii, která by 0 zájmem ukázala, že jde o slepou uličku.
10 -1
reagují: Arbiter
reagovat
Možná mám jen krátkou pamět, ale mohl by se s podobnými pravidly o cenu ucházet třeba Králíček Jojo?
764605
Možná mám jen krátkou pamět, ale mohl by se s podobnými pravidly o cenu ucházet třeba Králíček Jojo?
6 -1
reagují: HAL, Fixer
reagovat
reaguje na: GhostDog
Však jo, já se jenom snažím vysvětlit ty pohnutky, že jsou v zásadě pragmatické a finanční a dobroserové jako do_od nebo Disk jim na to ochotně skáčou a jdou si to ideologicky zdůvodňovat do světa. :)
764602
Však jo, já se jenom snažím vysvětlit ty pohnutky, že jsou v zásadě pragmatické a finanční a dobroserové jako do_od nebo Disk jim na to ochotně skáčou a jdou si to ideologicky zdůvodňovat do světa. *:)*
764598
10 -4
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se