Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 79021 - 79040 Napsat příspěvek

scroochy

vzkazník je moc složitej a navíc mi trochu blbne :D

tohohle sem si všim zrovna snad u toho Reitmanova kraťasu, co byl nedávno ve výplachu, docela pobavilo... je to problém spíš titulků u seriálů, který se ale asi dělaj narychlo. sem tam se chybka vloudí, no big deal...
553635
vzkazník je moc složitej a navíc mi trochu blbne *:D* tohohle sem si všim zrovna snad u toho Reitmanova kraťasu, co byl nedávno ve výplachu, docela pobavilo... je to problém spíš titulků u seriálů, který se ale asi dělaj narychlo. sem tam se chybka vloudí, no big deal...
scroochy
0 0
reagovat

memphis

Žádný titulky nebudou dokonalý samozřejmě. Zvlášť když to lidi dělají víceméně zadarmo. Nejlepší je v takovým případě do komentů chybu nahlásit a my ji opravíme, to není sebemenší problém. Tohle je třeba konkrétně kde? Kdyžtak do vzkazníku, sem to moc nepatří.
553634
Žádný titulky nebudou dokonalý samozřejmě. Zvlášť když to lidi dělají víceméně zadarmo. Nejlepší je v takovým případě do komentů chybu nahlásit a my ji opravíme, to není sebemenší problém. Tohle je třeba konkrétně kde? Kdyžtak do vzkazníku, sem to moc nepatří.
memphis
0 0
reagovat

videacesky

spíš by mi vadil občas nedokonalej překlad, "hitting on your cousin" neznamená "mlátil bratrance" :D

naopak, jejich snaha se musí ocenit, poslech s titulkama je jednoduchá cesta jak pochytit některý obraty a "zažít" si je atd...
553633
spíš by mi vadil občas nedokonalej překlad, "hitting on your cousin" neznamená "mlátil bratrance" *:D* naopak, jejich snaha se musí ocenit, poslech s titulkama je jednoduchá cesta jak pochytit některý obraty a "zažít" si je atd...
videacesky
0 0
reagovat

naigoto

Ve většině s tebou souhlasím, ale zase bych nezobecňoval,že výuka na našich školách je žalostná. Mně sice cestování dalo v angličtině daleko více než výuka, ale tak to má být a výuku jsem rozhodně špatnou neměl. Je to o učitelých a když jsem měl ženskou, která nás neustále nutila konverzovat a konverzovat, tak se to vžije dobře;)
553632
Ve většině s tebou souhlasím, ale zase bych nezobecňoval,že výuka na našich školách je žalostná. Mně sice cestování dalo v angličtině daleko více než výuka, ale tak to má být a výuku jsem rozhodně špatnou neměl. Je to o učitelých a když jsem měl ženskou, která nás neustále nutila konverzovat a konverzovat, tak se to vžije dobře*;)*
naigoto
0 0
reagovat

crimson_moon

Je to rochu rozdíl znát "základy angličtiny" a rozumět natolik, že pohodlně rozumíš 95% anglicky mluvenýho videa bez titulků. Jestli ty žádný titulky nepotřebuješ a jsi na tom s angličtinou tak dobře, tak ti blahopřeju, ale takových lidí opravdu tolik není a neznamená to, že ti ostatní jsou "debilové". Nemluvě o tom, že i sledování cizojazyčného videa s kvalitními (to je důlěžitý) titulky svým způsobem taky značně přispívá k zlepšování jazykových schopností diváka.
553631
Je to rochu rozdíl znát "základy angličtiny" a rozumět natolik, že pohodlně rozumíš 95% anglicky mluvenýho videa bez titulků. Jestli ty žádný titulky nepotřebuješ a jsi na tom s angličtinou tak dobře, tak ti blahopřeju, ale takových lidí opravdu tolik není a neznamená to, že ti ostatní jsou "debilové". Nemluvě o tom, že i sledování cizojazyčného videa s kvalitními (to je důlěžitý) titulky svým způsobem taky značně přispívá k zlepšování jazykových schopností diváka.
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Budu tu asi opakovat co všichni pode mnou, ale ve škole jsem se ze své angličtiny (ať je ubohá sebevíc) naučil tak 5%... Mimo to čas od času si dát film bez titulků, protože mě samotnýho zajímá jak jsem na tom, ale potom třeba nedocením spoustu vtipů, narážek, frází,čas od času i nějakou podzápletku...
553630
Budu tu asi opakovat co všichni pode mnou, ale ve škole jsem se ze své angličtiny (ať je ubohá sebevíc) naučil tak 5%... Mimo to čas od času si dát film bez titulků, protože mě samotnýho zajímá jak jsem na tom, ale potom třeba nedocením spoustu vtipů, narážek, frází,čas od času i nějakou podzápletku...
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Promiň, ale taky musím nesouhlasit. Někomu jazyky prostě nejdou. Je to podobné jako s matematikou. Někdo ji zvládá hravě, jiný při ní trpí:)
553629
Promiň, ale taky musím nesouhlasit. Někomu jazyky prostě nejdou. Je to podobné jako s matematikou. Někdo ji zvládá hravě, jiný při ní trpí*:)*
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Právě ta výuka jazyků je na našich školách žalostná. Já jsem po gymplu neuměl prakticky vůbec anglicky, a to jsem se tento jazyk učil celkem 11 let na škole, prostě nás naučili hovno nebo ještě hůř, cpali nám do hlavy takové gramatické a řečnické hovadiny, se kterými ještě i v této době bojuju abych se jich zbavil.

Můj dvanáctiletý švédský bratranec mluví anglicky líp než aj já, jednoduše díky tomu, že tam s jazykem začínají od mala a hlavně v začátcích kašlou na gramatiku, prostě se učí jen mluvit, a pak až po několika letech se ve škole naučí proč to tak je. Prostě stejný způsob učení jako mateřský jazyk.

Takže osobně mám pochopení když nějaký středoškolák anglicky neumí, nicméně když někdo 20+ nemá vlastní zájem se tento jazyk naučit, tak už je to divný. Ta naprostá svoboda informací za to stojí.

S hodnocením jen pilotů seriálu souhlasím, nicméně třeba zrovna na csfd najdeš spoustu komentů, ve kterých je uvedeno v jakém stádiu seriálu je to hodnoceno, sice to musíš důkladněji projíždět, ale to podstatné z toho dostaneš (:
553628
Právě ta výuka jazyků je na našich školách žalostná. Já jsem po gymplu neuměl prakticky vůbec anglicky, a to jsem se tento jazyk učil celkem 11 let na škole, prostě nás naučili hovno nebo ještě hůř, cpali nám do hlavy takové gramatické a řečnické hovadiny, se kterými ještě i v této době bojuju abych se jich zbavil. Můj dvanáctiletý švédský bratranec mluví anglicky líp než aj já, jednoduše díky tomu, že tam s jazykem začínají od mala a hlavně v začátcích kašlou na gramatiku, prostě se učí jen mluvit, a pak až po několika letech se ve škole naučí proč to tak je. Prostě stejný způsob učení jako mateřský jazyk. Takže osobně mám pochopení když nějaký středoškolák anglicky neumí, nicméně když někdo 20+ nemá vlastní zájem se tento jazyk naučit, tak už je to divný. Ta naprostá svoboda informací za to stojí. S hodnocením jen pilotů seriálu souhlasím, nicméně třeba zrovna na csfd najdeš spoustu komentů, ve kterých je uvedeno v jakém stádiu seriálu je to hodnoceno, sice to musíš důkladněji projíždět, ale to podstatné z toho dostaneš (:
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Sorry, ale to je fakt hodně stupidní argumentace. Sám se učím anglicky už asi 10 let (nyní business english), ale ty jejich zažitý přirovnání/pořekadla/ustálený fráze fakt neznám. Proto budu mít rád i český titulky. Na seriál se klidně podívám v angličtině, ale vždycky najdu alespoň 2 věci, kterým nerozumím. Za videa česky jsem rád, za prvé protože zpřístupňují méně znalým anglická videa a za druhé videa, kde je nekvalitní zvuk, nebo nespisovná mluva.
553627
Sorry, ale to je fakt hodně stupidní argumentace. Sám se učím anglicky už asi 10 let (nyní business english), ale ty jejich zažitý přirovnání/pořekadla/ustálený fráze fakt neznám. Proto budu mít rád i český titulky. Na seriál se klidně podívám v angličtině, ale vždycky najdu alespoň 2 věci, kterým nerozumím. Za videa česky jsem rád, za prvé protože zpřístupňují méně znalým anglická videa a za druhé videa, kde je nekvalitní zvuk, nebo nespisovná mluva.
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Ech? To je ale hodně arogantní přístup. Pro mě osobně je to třeba pohodlnější koukat na film s titulkama než bez nich. Jednak ač angličtinu ovládám dost slušně, když se mluví rychle nebo slangově, tak prostě nestíhám/nerozumim a vracet si film každejch pět minut, protože sem něčemu nerozumněl nebo to stavit, abych hledal slovíčko ve slovníku je opruz. Navíc bych se musel mnohem víc soustředit.
Plus internet je plnej teenagerů, který prostě ještě neuměj anglicky natolik, aby skoukli celej film bez titulků. A pak taky starších lidí, co prostě AJ neuměj, ale rádi kouknou na vtipný video z YT.
Na to aby člověk skouknul třeba takovýho Kimmela bez titulků Ti jenom základy fakt nestačí.
553626
Ech? To je ale hodně arogantní přístup. Pro mě osobně je to třeba pohodlnější koukat na film s titulkama než bez nich. Jednak ač angličtinu ovládám dost slušně, když se mluví rychle nebo slangově, tak prostě nestíhám/nerozumim a vracet si film každejch pět minut, protože sem něčemu nerozumněl nebo to stavit, abych hledal slovíčko ve slovníku je opruz. Navíc bych se musel mnohem víc soustředit. Plus internet je plnej teenagerů, který prostě ještě neuměj anglicky natolik, aby skoukli celej film bez titulků. A pak taky starších lidí, co prostě AJ neuměj, ale rádi kouknou na vtipný video z YT. Na to aby člověk skouknul třeba takovýho Kimmela bez titulků Ti jenom základy fakt nestačí.
crimson_moon
0 0
reagovat

crimson_moon

Mě je třeba 17 a sice jedu někdy něco v ajině ale prostě ne vždy to přesně na první zátah všechno pochytím a spoustu slovíček nedokážu přeložit a zapasovat do věty ... Videacesky prostě zpřístupňují pro ty, kteří tou ajinou příliš neoplývají a já jim za to jsem vděčný :) ale stojím si za tím, že by ajinu alespoň tu základní měli u nás umět všichni :)
553624
Mě je třeba 17 a sice jedu někdy něco v ajině ale prostě ne vždy to přesně na první zátah všechno pochytím a spoustu slovíček nedokážu přeložit a zapasovat do věty ... Videacesky prostě zpřístupňují pro ty, kteří tou ajinou příliš neoplývají a já jim za to jsem vděčný :) ale stojím si za tím, že by ajinu alespoň tu základní měli u nás umět všichni :)
crimson_moon
0 0
reagovat
technicka #2: Proc cim dal casteji vidim videa z youtube prehravane prostrednictvim toho videacesky.cz? To je v CR tolik neumetelu, kteri neznaji ani zaklady AJ? Hlavne ze ve skolach se do osnov stale pridavaj dalsi a dalsi jazyky, ale ve vysledku nikdo neumi ani "blbou" anglictinu, aby se moh podival na film bez titulku... pokud se American vyprdne na jine jazyky, je to celkem jedno, protoze jeho matersky jazyk pouziva cely svet. Co ale takovy Cech? :D clovek by predpokladal, ze obzvlast v dobe internetu, eu a globalizace bude znalost AJ uz trochu beznejsi dovednosti.

Predem se omlouvam mnoha chytrym lidem navstevujicim videacesky (nektere dokonce i znam), ale me to prijde jako server pro debily :D sorry
553623
technicka #2: Proc cim dal casteji vidim videa z youtube prehravane prostrednictvim toho videacesky.cz? To je v CR tolik neumetelu, kteri neznaji ani zaklady AJ? Hlavne ze ve skolach se do osnov stale pridavaj dalsi a dalsi jazyky, ale ve vysledku nikdo neumi ani "blbou" anglictinu, aby se moh podival na film bez titulku... pokud se American vyprdne na jine jazyky, je to celkem jedno, protoze jeho matersky jazyk pouziva cely svet. Co ale takovy Cech? :D clovek by predpokladal, ze obzvlast v dobe internetu, eu a globalizace bude znalost AJ uz trochu beznejsi dovednosti. Predem se omlouvam mnoha chytrym lidem navstevujicim videacesky (nektere dokonce i znam), ale me to prijde jako server pro debily :D sorry
0 0
reagovat
okkac: jenze potencionalni "investice" do pilotu je minimalni. Na pilot se muzu kouknout bez jakychkoli hodnoceni. Kdyz uz si ale vyhledavam hodnoceni, jde mi o to, jak se serial vyvine behem serie nebo aspon pulky serie. Dost velke procento serialu, ktere jsem videl, me bud zaujala pilotem a nasledne zklamala dalsimi dily nebo naopak trvalo nekolik dilu, nez se serial rozjel..
553622
okkac: jenze potencionalni "investice" do pilotu je minimalni. Na pilot se muzu kouknout bez jakychkoli hodnoceni. Kdyz uz si ale vyhledavam hodnoceni, jde mi o to, jak se serial vyvine behem serie nebo aspon pulky serie. Dost velke procento serialu, ktere jsem videl, me bud zaujala pilotem a nasledne zklamala dalsimi dily nebo naopak trvalo nekolik dilu, nez se serial rozjel..
0 0
reagovat

okkac

Asi mě teď všichni ukamenujou, ale ten konec co bylo u onion news, bylo poprvé co jsem slyšel něco od Biebera ..ehm a není to tak špatný, hlas má skvělý na svůj věk (připomnělo mi to písničky MJ z mládí) a když nesjede všechny lajny kokainu v zákulisí, tak by za 10 let mohl být slušný zpěvák.?)
553621
Asi mě teď všichni ukamenujou, ale ten konec co bylo u onion news, bylo poprvé co jsem slyšel něco od Biebera ..ehm a není to tak špatný, hlas má skvělý na svůj věk (připomnělo mi to písničky MJ z mládí) a když nesjede všechny lajny kokainu v zákulisí, tak by za 10 let mohl být slušný zpěvák.*?)*
okkac
0 0
reagovat

crimson

Tak pilot by mel mit nejakou vnadici funkci, neco jako trailer, podle ktereho se clovek rozhodne, jestli na to koukat a v koukani pokracovat nebo ne. Kdyz tenezaujme pilot, tak asi pokracovat nebudes, leda by se pak zvedly ohlasy a zpetne se podivas. Navic nektere serialy maji na CSFD samostatny profil pro pilot (treba BSG, Stargate, Caprica a mozna dalsi, zas na tolik serialu nekoukam).
553619
Tak pilot by mel mit nejakou vnadici funkci, neco jako trailer, podle ktereho se clovek rozhodne, jestli na to koukat a v koukani pokracovat nebo ne. Kdyz tenezaujme pilot, tak asi pokracovat nebudes, leda by se pak zvedly ohlasy a zpetne se podivas. Navic nektere serialy maji na CSFD samostatny profil pro pilot (treba BSG, Stargate, Caprica a mozna dalsi, zas na tolik serialu nekoukam).
crimson
0 0
reagovat
Technicka: Proc je na CSFD u kazdeho druheho serialu nemala cast hodnoceni projekci nazoru zalozeneho jen na pilotu, pripadne prvnich par dilech? Jako ono je trochu trapne, kdyz si to pak po nekolika mesicich/letech clovek prochazi a mezi prvnimi nazory jsou tyhle.

Jinak pochopim to u beznych uzivatelu, kterym to je proste u prdele, ale ze to delaj i lidi jako KarelR atd... :-
553620
Technicka: Proc je na CSFD u kazdeho druheho serialu nemala cast hodnoceni projekci nazoru zalozeneho jen na pilotu, pripadne prvnich par dilech? Jako ono je trochu trapne, kdyz si to pak po nekolika mesicich/letech clovek prochazi a mezi prvnimi nazory jsou tyhle. Jinak pochopim to u beznych uzivatelu, kterym to je proste u prdele, ale ze to delaj i lidi jako KarelR atd... *:-*
0 0
reagovat

Pe7er

dokonalé, perfektní, úžasné. Kýble emocí v několika minutách. Geniální, nemám slov a přeji jim velké studio a velký film.:+
553616
dokonalé, perfektní, úžasné. Kýble emocí v několika minutách. Geniální, nemám slov a přeji jim velké studio a velký film.*:+*
Pe7er
0 0
reagovat

st39.6

"2,5 miliardy dolarů kasovních zisků" je taky supr obrat:D
553613
"2,5 miliardy dolarů kasovních zisků" je taky supr obrat*:D*
st39.6
0 0
reagovat
Sintel - príbeh draka link :+
553612
Sintel - príbeh draka http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/sintel-pribeh-draka *:+*
0 0
reagovat
link
"a letos v prosinci má začít natáčení filmu v 3D kvalitě"
ja tyhle kecy miluju. co je to 3D kvalita? Znamena to, ze existuje taky 2D kvalita? :D
553611
http://kultura.idnes.cz/misto-spider-mana-4-se-toci-jednicka-ve-3d-verzi-hraje-divka-ze-zombielandu-145-/filmvideo.asp?c=A101006_144400_filmvideo_jaz "a letos v prosinci má začít natáčení filmu v 3D kvalitě" ja tyhle kecy miluju. co je to 3D kvalita? Znamena to, ze existuje taky 2D kvalita? *:D*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se