Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 5381 - 5400 Napsat příspěvek
reaguje na: MarvinP
"'But I think that the strongest one is the one who looks at the situation, thinks about the people and has the courage of the white flag, and negotiates,' Francis said, adding that talks should take place with the help of international powers.

'The word negotiate is a courageous word. When you see that you are defeated, that things are not going well, you have to have the courage to negotiate,' Francis said."

link

Velice, velice problematické.
938801
[i]"'But I think that the strongest one is the one who looks at the situation, thinks about the people and has the courage of the white flag, and negotiates,' Francis said, adding that talks should take place with the help of international powers. [/i][i]'The word negotiate is a courageous word. When you see that you are defeated, that things are not going well, you have to have the courage to negotiate,' Francis said."[/i] https://www.reuters.com/world/europe/pope-says-ukraine-should-have-courage-white-flag-negotiations-2024-03-09/ Velice, velice problematické.
938799
1 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: Memphis
Ta nejtřaskavější už Tony níže odcitoval.

On prostě striktně (u všech válek) jel linii "mír za každou cenu" a v tomhle případě se to s tou rétorikou chcimírů potkalo hodně nešťastně. Důvody tohohle (převážně rétorického) failu se mnoho lidí pokoušelo analyzovat, a je těžké to omlouvat, myslím si ale, že proruský nebyl, jistě byl mimo jiné pod tlakem představitelů pravoslavných církví a nechtěl se zaplétat do konkrétní "lokální" politiky, snažil se setrvat na obecném důrazu na mír a absolutní hodnotu lidského života, přesahují teritoriální zájmy států, ale naprosto chápu každého, koho to tehdy vytočilo. Mě to taky vytočilo.

Naprosto ale nechápu Tonyho, kteý má chuť v den jeho smrti kopat do (navzdory několika velkým chybám) jednoho z nejosvícenějších, nejvýznamnějších a ve svém působení nejpozitivnějších veřejných činitelů tohohle století. Připadá mi to nesmírně ubohé.
938799
Ta nejtřaskavější už Tony níže odcitoval. On prostě striktně (u všech válek) jel linii "mír za každou cenu" a v tomhle případě se to s tou rétorikou chcimírů potkalo hodně nešťastně. Důvody tohohle (převážně rétorického) failu se mnoho lidí pokoušelo analyzovat, a je těžké to omlouvat, myslím si ale, že proruský nebyl, jistě byl mimo jiné pod tlakem představitelů pravoslavných církví a nechtěl se zaplétat do konkrétní "lokální" politiky, snažil se setrvat na obecném důrazu na mír a absolutní hodnotu lidského života, přesahují teritoriální zájmy států, ale naprosto chápu každého, koho to tehdy vytočilo. Mě to taky vytočilo. Naprosto ale nechápu Tonyho, kteý má chuť v den jeho smrti kopat do (navzdory několika velkým chybám) jednoho z nejosvícenějších, nejvýznamnějších a ve svém působení nejpozitivnějších veřejných činitelů tohohle století. Připadá mi to nesmírně ubohé.
938792
10 0
reagují: AndyKaufman, Memphis
reagovat

Team Tony

Nechce se mi teď v krátké pauze na kafe hledat ta jeho přesná vyjádření a když je někdo linkne, budu jedině rád. Nicméně faktem je, že i já jsem je v jejich době bral jako silně protiukrajinská, ne-li vyloženě proruská. Stačilo se podívat, jak na ně reagovali samotní Ukrajinci. Jaký za nimi byl nebo nebyl úmysl bylo IMHO v tu chvíli celkem jedno.
938792
Nechce se mi teď v krátké pauze na kafe hledat ta jeho přesná vyjádření a když je někdo linkne, budu jedině rád. Nicméně faktem je, že i já jsem je v jejich době bral jako silně protiukrajinská, ne-li vyloženě proruská. Stačilo se podívat, jak na ně reagovali samotní Ukrajinci. Jaký za nimi byl nebo nebyl úmysl bylo IMHO v tu chvíli celkem jedno.
Team Tony
2 0
reagují: MarvinP
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Je to jen hlava Katolické církve, nečekáš od něj toho trochu moc? U papeže se nemůžeme ptát jestli byl "ideální", ale jestli "mohl být mnohem horší". A Františkova vláda byla mnohem míň průserová než u valné většiny papežů před ním, tak proč do něj dál kopat?
Že měl na sobě i dost špíny? No shit, jak říkám, je to vrcholný církevní hodnostář, it comes with the territory.
938791
Je to jen hlava Katolické církve, nečekáš od něj toho trochu moc? U papeže se nemůžeme ptát jestli byl "ideální", ale jestli "mohl být mnohem horší". A Františkova vláda byla mnohem míň průserová než u valné většiny papežů před ním, tak proč do něj dál kopat? Že měl na sobě i dost špíny? No shit, jak říkám, je to vrcholný církevní hodnostář, it comes with the territory.
938731
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ne není striktní viz válka na Balkáně. Která byla daleko méně jednoznačná než tohle.
938788
Ne není striktní viz válka na Balkáně. Která byla daleko méně jednoznačná než tohle.
938781
0 0
reagovat
Žádné.
A nechápeš, že já nic z toho neobhajuju, ani neomlouvám. A stavím se k tomu stejně, jako ty.
Pokud ale řekneš "a", pak je k tomu "a" nutno dodat celý kontext, nevyrthávat to ze souvislostí a teď prosím, neber to nijak osobně, nepsat to tendenčně tak, jak se ti to hodí.
Především ses ptal, v čem to bylo složité. A já ti odpovídal. Byl to postoj kontroverzní? Ano, byl. Ale mělo to své důvody? Mělo. Líbit se nám to nemusí, rozumět tomu nemusíme. František zastával postoj církve, který je v tomhle směru jednoduše striktní.
938781
Žádné. A nechápeš, že já nic z toho neobhajuju, ani neomlouvám. A stavím se k tomu stejně, jako ty. Pokud ale řekneš "a", pak je k tomu "a" nutno dodat celý kontext, nevyrthávat to ze souvislostí a teď prosím, neber to nijak osobně, nepsat to tendenčně tak, jak se ti to hodí. Především ses ptal, v čem to bylo složité. A já ti odpovídal. Byl to postoj kontroverzní? Ano, byl. Ale mělo to své důvody? Mělo. Líbit se nám to nemusí, rozumět tomu nemusíme. František zastával postoj církve, který je v tomhle směru jednoduše striktní.
938775
6 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Jaký válečný zločiny na Ukrajině vůči civilními obyvatelstvu dělají Ukrajinci ?
938775
Jaký válečný zločiny na Ukrajině vůči civilními obyvatelstvu dělají Ukrajinci ?
938773
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
Ne, to nebyl.
Ale pokud si dobře pamatuju, František odsuzoval i násilí na Ukrajině. Pro tebe je problém to, že ho odsuzoval i vůči Ukrajincům.
938773
Ne, to nebyl. Ale pokud si dobře pamatuju, František odsuzoval i násilí na Ukrajině. Pro tebe je problém to, že ho odsuzoval i vůči Ukrajincům.
938768
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: connor
Nepřipouští. Katolické učení odsuzuje jakékoliv násilí. Je ovšem postaveno na milosrdenctví a odpuštění. Pokud oběť bude jím vykonaného násilí litovat, bude mu odpuštěno. Bude ale odpuštěno i tomu násilníkovi, za stejných podmínek.
Opět - chápu, že tohle se přijímá těžko, ale já jen předkládám to, jak to je.?)
938772
Nepřipouští. Katolické učení odsuzuje jakékoliv násilí. Je ovšem postaveno na milosrdenctví a odpuštění. Pokud oběť bude jím vykonaného násilí litovat, bude mu odpuštěno. Bude ale odpuštěno i tomu násilníkovi, za stejných podmínek. Opět - chápu, že tohle se přijímá těžko, ale já jen předkládám to, jak to je.*?)*
938769
0 0
reagovat
"už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné"

Zajímalo by mě, kolik se od té doby objevilo "neposkvrněných" početí mezi ministrantkami. :D 
938771
"už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné" Zajímalo by mě, kolik se od té doby objevilo "neposkvrněných" početí mezi ministrantkami. *:D* 
938761
2 0
reagovat
Můj tip, že nový papež bude černoch (nemyslím to špatně).8)
938770
Můj tip, že nový papež bude černoch (nemyslím to špatně).*8)*
3 0
reagovat
Opravdu? Nepřipouští násilí ani v sebeobraně? To si nemyslím. 
938769
Opravdu? Nepřipouští násilí ani v sebeobraně? To si nemyslím. 
938766
1 0
reagovat
Takže Srebrenici a jiné válečné zločiny vůči civilnímu obyvatelstvu na Balkáně odsuzoval papež z jiné církve? 
938768
Takže Srebrenici a jiné válečné zločiny vůči civilnímu obyvatelstvu na Balkáně odsuzoval papež z jiné církve? 
938766
0 0
reagovat

Podme si zakonspirovat

Ked zomrel Jan Pavol II, vtedajsia stv zrusila vysielanie dr. Divnolasku kvoli specialnemu spravodajstvu. V piatok som Divnolasku pozeral....

Dalsi hint. Bolo to v den narodenin mojho otca. Oslavoval tolko rokov, kolko mam teraz ja
938767
Ked zomrel Jan Pavol II, vtedajsia stv zrusila vysielanie dr. Divnolasku kvoli specialnemu spravodajstvu. V piatok som Divnolasku pozeral.... Dalsi hint. Bolo to v den narodenin mojho otca. Oslavoval tolko rokov, kolko mam teraz ja
Podme si zakonspirovat
1 0
reagovat
Přesně v tom je ten pudl, nemůže být neutrální, z podstaty věci. On to tytyty udělat musí, protože učení, které má chránit, prostě násilí nepřipouští ani v obraně.
A ano, na straně druhé jsou ty otevřené témata. Ale tohle není možno ani do té diskuze připustit...
Editl si konec a jo, může to tak vypadat. V rámci logiky ale nestavis na stranu násilníka. Ty se vymezujes vůči oboum, pokud oběť aktivně použije sebeobranu.
To tvé srovnání se znásilněním kulhá na obě nohy. Pokud srovnání pak ke znásilnění bys měl přirovnat naší okupaci v 68. Ukrajina je v tomhle srovnání pokus o znásilnění, kde je ale zamýšlená oběť kickboxer, co násilníkovi dává do zubů.
938766
Přesně v tom je ten pudl, nemůže být neutrální, z podstaty věci. On to tytyty udělat musí, protože učení, které má chránit, prostě násilí nepřipouští ani v obraně. A ano, na straně druhé jsou ty otevřené témata. Ale tohle není možno ani do té diskuze připustit... Editl si konec a jo, může to tak vypadat. V rámci logiky ale nestavis na stranu násilníka. Ty se vymezujes vůči oboum, pokud oběť aktivně použije sebeobranu. To tvé srovnání se znásilněním kulhá na obě nohy. Pokud srovnání pak ke znásilnění bys měl přirovnat naší okupaci v 68. Ukrajina je v tomhle srovnání pokus o znásilnění, kde je ale zamýšlená oběť kickboxer, co násilníkovi dává do zubů.
938764
0 0
reagují: connor, AndyKaufman
reagovat
Na jednu stranu píšeš, že otevíral diskuzi a témata, na druhou že jednoznačně nemohl Putina odsoudit. Hlavně on neutrální nebyl. Když jdeš okolo scény znásilnění a oběma ukážeš tytyty, tak to není neutralita, tak jsi na straně toho, kdo znásilňuje. 
938764
Na jednu stranu píšeš, že otevíral diskuzi a témata, na druhou že jednoznačně nemohl Putina odsoudit. Hlavně on neutrální nebyl. Když jdeš okolo scény znásilnění a oběma ukážeš tytyty, tak to není neutralita, tak jsi na straně toho, kdo znásilňuje. 
938761
1 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Pro mě největší mafie kam se hrabe Cosa Nostra😀
938763
Pro mě největší mafie kam se hrabe Cosa Nostra😀
938762
1 0
reagovat
Moja kresťanská rodina ma naučila jedno. NIKDY nehovor nič proti cirkvi a ich predstavitelom. To sa nemôže! Nech je to čokoľvek, nechaj si to pre seba. Krásne to napísal disk, predsa by si neveril tomu že veriaci by si myslel, alebo nebodaj robil niečo zlé ..... :D:D:D:D:D Ale hlavne, že je Vatikán plný pedofilov, ktorých posťahovali zo svojho pôsobiska keď sa im na to prišlo. Cool organizácia :+
938762
Moja kresťanská rodina ma naučila jedno. NIKDY nehovor nič proti cirkvi a ich predstavitelom. To sa nemôže! Nech je to čokoľvek, nechaj si to pre seba. Krásne to napísal disk, predsa by si neveril tomu že veriaci by si myslel, alebo nebodaj robil niečo zlé ..... *:D**:D**:D**:D**:D* Ale hlavne, že je Vatikán plný pedofilov, ktorých posťahovali zo svojho pôsobiska keď sa im na to prišlo. Cool organizácia *:+*
938760
4 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
Složité je to v tom, že jeho úřad nemůže podporovat žádné násilí a to ani tomu obrannému. To je dáno hluboko v církevním učení, nikoliv jako jeho názor.
Ten jeho postoj byl v tomhle logický a v pravdě dost nezáviděníhodný. On jednoduše nemůže ukázat prstem ani na Putina, dokonce ani na Hitlera, když základ učení, které jako vedoucí osoba zaštiťuje, říká, že i ti mají nárok na milosrdenství a odpuštění, pokud by upřímně litovali svých činů, ať už jsou jakékoliv zrůdnosti.
Chápu, že nevěřícímu se to špatně tráví, když s tím mají problém i ty největší katolické konzervy, nerknuli srdcem i duš katolíci liberálové jako já, nebo Disk. Ale to je ta podstata věci.
A navíc pro jedny činy zapominas na činy druhé. Smějete se, že gender nerovnoprávnost, ale až za něj se otevřely témata a diskuse reformy kněžského úřadu (o možnosti změnit celibát na dobrovolný např), že se do výkonných funkcí ženy zapojily (už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné, výkonné pozice ve všech skektrech páteř se také ženám otevřely), či že za něj menšiny dostaly nebývalé podpory, to všechno je jeho vizitka.
Stejně tak to, že se začalo s řešením kostlivců ve skříni a skandály se pod koberec nezametaji...
938761
Složité je to v tom, že jeho úřad nemůže podporovat žádné násilí a to ani tomu obrannému. To je dáno hluboko v církevním učení, nikoliv jako jeho názor. Ten jeho postoj byl v tomhle logický a v pravdě dost nezáviděníhodný. On jednoduše nemůže ukázat prstem ani na Putina, dokonce ani na Hitlera, když základ učení, které jako vedoucí osoba zaštiťuje, říká, že i ti mají nárok na milosrdenství a odpuštění, pokud by upřímně litovali svých činů, ať už jsou jakékoliv zrůdnosti. Chápu, že nevěřícímu se to špatně tráví, když s tím mají problém i ty největší katolické konzervy, nerknuli srdcem i duš katolíci liberálové jako já, nebo Disk. Ale to je ta podstata věci. A navíc pro jedny činy zapominas na činy druhé. Smějete se, že gender nerovnoprávnost, ale až za něj se otevřely témata a diskuse reformy kněžského úřadu (o možnosti změnit celibát na dobrovolný např), že se do výkonných funkcí ženy zapojily (už teď je zcela běžné, že holky ministruji, což ještě deset let zpět bylo nemyslitelné, výkonné pozice ve všech skektrech páteř se také ženám otevřely), či že za něj menšiny dostaly nebývalé podpory, to všechno je jeho vizitka. Stejně tak to, že se začalo s řešením kostlivců ve skříni a skandály se pod koberec nezametaji...
938755
14 0
reagují: DarkSith, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
Určitě jsem to nenapsal takhle paušálně. Je mraky herců, co si zaslouží násobně větší kopání. Je rozdíl, když se to napíše po válce s milionem plus mrtvých a po úmrtí herce kvůli obtěžování, které si za života herce vyříkali a ona o něm napsala krásný text narozdíl od Fily. 
938760
Určitě jsem to nenapsal takhle paušálně. Je mraky herců, co si zaslouží násobně větší kopání. Je rozdíl, když se to napíše po válce s milionem plus mrtvých a po úmrtí herce kvůli obtěžování, které si za života herce vyříkali a ona o něm napsala krásný text narozdíl od Fily. 
938754
0 0
reagují: SteKi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se