Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 4801 - 4820 Napsat příspěvek
reaguje na: Adventurer
To mě nenapadlo :D Ale jako zahradník na to má vzhledem k pobytu na sluníčku nárok, že jo.

Pokud upustím od šílenosti zadání "hobiti křepčí v lidových krojích se sklenkou vína na Jižní Moravě", tak technicky je špatně ta kombinace mladý Bilbo + mladí Frodo a Sam.
870090
To mě nenapadlo :D Ale jako zahradník na to má vzhledem k pobytu na sluníčku nárok, že jo. Pokud upustím od šílenosti zadání "hobiti křepčí v lidových krojích se sklenkou vína na Jižní Moravě", tak technicky je špatně ta kombinace mladý Bilbo + mladí Frodo a Sam.
870087
1 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Vault_13
Sam je přitmavenej? :D
870087
Sam je přitmavenej? *:D*
870083
3 0
reagují: Vault_13
reagovat

WTF co to je za úvodní foto? :D

Válka o víno. Proč má být nápoj bohů pořádně zdaněn?

link

...a co je na tom "fotu" špatně? :D
870083
Válka o víno. Proč má být nápoj bohů pořádně zdaněn? https://www.lidovky.cz/orientace/vino-vinohrad-morava-sumava-dph-krajina-vinar.A230605_103954_ln_orientacer_ape?zdroj=LN_vybava_recombee ...a co je na tom "fotu" špatně? :D
WTF co to je za úvodní foto? :D
1 0
reagují: Adventurer
reagovat
Záleží podle preferencí, ale HBO má Přátele, Upíří deníky, TBBT, Sex ve městě a pod. Netflix má v rukávu Gilmorky. ;)
870077
Záleží podle preferencí, ale HBO má Přátele, Upíří deníky, TBBT, Sex ve městě a pod. Netflix má v rukávu Gilmorky. *;)*
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Netflix.
Na vypnutí ideálka. Je tam spousta "hallmarkovin" a celkově takovejch uchcanejch, ženskejch věcí. Všichni jsou hrozně krásní, maj se strašně rádi, pak vyplave na povrch nějaký tajemství, je z toho mrzení jen aby se na konci dali hezky dohromady za podmazu nějaký hrozně sladký písničky a žili šťastně až do smrti.
Taky je tam spousta takovejch těch reality show jako např. o Ronaldově manželce, apod.

Záleží co bude marodka po operaci pochtívat. Jestli vypnout, nebo něco náročnějšího.
Pak bych asi volil to HBO, jak píše Sigi.
870075
Netflix. Na vypnutí ideálka. Je tam spousta "hallmarkovin" a celkově takovejch uchcanejch, ženskejch věcí. Všichni jsou hrozně krásní, maj se strašně rádi, pak vyplave na povrch nějaký tajemství, je z toho mrzení jen aby se na konci dali hezky dohromady za podmazu nějaký hrozně sladký písničky a žili šťastně až do smrti. Taky je tam spousta takovejch těch reality show jako např. o Ronaldově manželce, apod. Záleží co bude marodka po operaci pochtívat. Jestli vypnout, nebo něco náročnějšího. Pak bych asi volil to HBO, jak píše Sigi.
870072
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Za mě HBO. S drahou polovičkou jsme nedávno objevili klenot V odborné péči. Je to kratší formát cca 25 minut na díl, kterých je za to ale hromada. :)
870074
Za mě HBO. S drahou polovičkou jsme nedávno objevili klenot V odborné péči. Je to kratší formát cca 25 minut na díl, kterých je za to ale hromada. *:)*
870072
1 0
reagovat
Ahoj, která streamingová platforma teď podle vašich zkušeností nabízí nejvíc kvalitního db lokalizovaného girl/woman friendly contentu? Přemýšlím co zaplatit pro maroda po operaci. : ) 

HBO nebo Netflix?  

Díky :+
870072
Ahoj, která streamingová platforma teď podle vašich zkušeností nabízí nejvíc kvalitního db lokalizovaného girl/woman friendly contentu? Přemýšlím co zaplatit pro maroda po operaci. : )  HBO nebo Netflix?   Díky *:+*
1 0
reagují: verbst, Sigi
reagovat
Možno sme prvá civilizácia.
870070
Možno sme [url=https://youtu.be/77bmdVXZ38E]prvá [/url]civilizácia.
1 0
reagovat
Ad "mimozemstane": urcite bych doporucil ted novou doku-serii od NatGeo link
870069
Ad "mimozemstane": urcite bych doporucil ted novou doku-serii od NatGeo https://www.csfd.cz/film/1341515-ufo-zkoumani-fenomenu/prehled/
1 0
reagovat

The Last Duel: A True Story of Crime Scandal And Trial By Combat

Předloha Erica Jagera ke stejnojmennému Scottovu filmu z 2021, spadající pod literaturu faktu, vyšla loni poprvé v českém překladu, což mi v té době trestuhodně uniklo. Na knihu jsem narazil úplnou náhodou až nyní a jelikož mě film přímo nadchnul, dlouho jsem neváhal a svou domácí bibliotéku rozšířil o další tematický kousek. A dobře jsem udělal, protože kniha je stejně strhující jako její filmové zpracování. Pokud se pomine akcentování feministické linky a narativní styl složený z různých úhlů pohledu na tutéž věc (po čemž v knize není ani památky), překvapilo mě, jak věrně se v ostatních historických/společenských ohledech film drží předlohy.

V knize je celkem pochopitelně mnohem větší prostor jít v jednotlivostech do většího detailu než ve filmu (zvláště v popisu samotného soudního jednání, kterému se v adaptaci nedostalo příliš velké pozornosti) a jelikož se Scott prozatím spokojil pouze s kinoverzí (snad ne nadobro), lze na knihu pohlížet jako na jistou obdobu prodloužené/režisérské verze, protože zaplňuje spousty prázdných míst v příběhu (důkladnější vylíčení charakterů a postranních motivů všech aktérů sporu a jejich vzájemných vztahů, události před a po osudovém střetu, atd.) a celou kauzu zasazuje do širšího kontextu (tehdejší politická situace, zvyky a právo, ceremoniální náležitosti, atd.), plus přidává dobové hodnocení toho, zda se předmětné znásilnění skutečně událo (a případně kdo jej spáchal).

Jediná drobná výtka za mě spočívá v tom, že dobové prameny pochopitelně nepokrývají celý případ od začátku do konce a aby autor přednesl čtenářům ucelený příběh, byl nucen v určitých částech knihy použít básnickou licenci, což ne vždy je na první pohled poznat (vzhledem k tomu, že některé skutečné události se dochovaly v překvapivě podrobném záznamu) a čtenář tak musí až zpětně z poznámek na konci knihy zjišťovat, co se skutečně stalo a co ne (nějaké odlišení přímo v samotném textu - třeba kurzívou - bych ocenil). Jinak ale jde o vynikající záležitost hodnou jednoznačného doporučení všem fanouškům historie (a samozřejmě Scottovy adaptace):).
870068
Předloha Erica Jagera ke stejnojmennému Scottovu filmu z 2021, spadající pod literaturu faktu, vyšla loni poprvé v českém překladu, což mi v té době trestuhodně uniklo. Na knihu jsem narazil úplnou náhodou až nyní a jelikož mě film přímo nadchnul, dlouho jsem neváhal a svou domácí bibliotéku rozšířil o další tematický kousek. A dobře jsem udělal, protože kniha je stejně strhující jako její filmové zpracování. Pokud se pomine akcentování feministické linky a narativní styl složený z různých úhlů pohledu na tutéž věc (po čemž v knize není ani památky), překvapilo mě, jak věrně se v ostatních historických/společenských ohledech film drží předlohy. V knize je celkem pochopitelně mnohem větší prostor jít v jednotlivostech do většího detailu než ve filmu (zvláště v popisu samotného soudního jednání, kterému se v adaptaci nedostalo příliš velké pozornosti) a jelikož se Scott prozatím spokojil pouze s kinoverzí (snad ne nadobro), lze na knihu pohlížet jako na jistou obdobu prodloužené/režisérské verze, protože zaplňuje spousty prázdných míst v příběhu (důkladnější vylíčení charakterů a postranních motivů všech aktérů sporu a jejich vzájemných vztahů, události před a po osudovém střetu, atd.) a celou kauzu zasazuje do širšího kontextu (tehdejší politická situace, zvyky a právo, ceremoniální náležitosti, atd.), plus přidává dobové hodnocení toho, zda se předmětné znásilnění skutečně událo (a případně kdo jej spáchal). Jediná drobná výtka za mě spočívá v tom, že dobové prameny pochopitelně nepokrývají celý případ od začátku do konce a aby autor přednesl čtenářům ucelený příběh, byl nucen v určitých částech knihy použít básnickou licenci, což ne vždy je na první pohled poznat (vzhledem k tomu, že některé skutečné události se dochovaly v překvapivě podrobném záznamu) a čtenář tak musí až zpětně z poznámek na konci knihy zjišťovat, co se skutečně stalo a co ne (nějaké odlišení přímo v samotném textu - třeba kurzívou - bych ocenil). Jinak ale jde o vynikající záležitost hodnou jednoznačného doporučení všem fanouškům historie (a samozřejmě Scottovy adaptace)*:)*.
The Last Duel: A True Story of Crime Scandal And Trial By Combat
6 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jasný, to já chápu. A nerozporuju ;) Jen mi přišel i skrz poslední roky Covidu a dezinfo scény jako jeden z mála kredibilních zdrojů.
Osobně ho neberu jako social media influencera, spíš jako credible source.

Ale jo, chápu. Jen mi to přišlo prostě celý takový nějak divný, úsměvný.
Nic víc. Nedělám z toho dogma a pevně danou věc.
870060
Jasný, to já chápu. A nerozporuju *;)* Jen mi přišel i skrz poslední roky Covidu a dezinfo scény jako jeden z mála kredibilních zdrojů. Osobně ho neberu jako social media influencera, spíš jako credible source. Ale jo, chápu. Jen mi to přišlo prostě celý takový nějak divný, úsměvný. Nic víc. Nedělám z toho dogma a pevně danou věc.
870053
2 0
reagovat
Ale je to tak. To, že je život vo vesmíre je hádam už každému jasné. Ale je proste skoro nereálne, že zrovna k nám nejaký zavíta. Vo vesmíre je všetko strašne kurevsky ďaleko. A pre toho kto by tú diaľku prekonať v rozumnom čase dokázal, by boli nejaké opičky na modrej planétke, ako pre nás mravce v tráve. Skoro neviditeľné. 
870056
Ale je to tak. To, že je život vo vesmíre je hádam už každému jasné. Ale je proste skoro nereálne, že zrovna k nám nejaký zavíta. Vo vesmíre je všetko strašne kurevsky ďaleko. A pre toho kto by tú diaľku prekonať v rozumnom čase dokázal, by boli nejaké opičky na modrej planétke, ako pre nás mravce v tráve. Skoro neviditeľné. 
4 0
reagovat
reaguje na: verbst
Hele to uz v minulosti bylo tolikrat, kdy nekdo "duveryhodnej" s timhle vysel ven, par politiku reklo neco ve stylu, ze je to "credible"... Nedelal bych si velke nadeje. Stejne jako se nedozijeme chvile, kdy se budeme doma logovat do Oasis na Apple virtual realitě, tak se nedožijeme chvíle, kdy se s jistotou dozvíme, že tady byli emzáci a my už padesát let zkoumáme jejich lodě a technologie.

Třeba jednou, ale život je krátkej, za pár desítek let všichni umřeme a pak už je všechno jedno.

TedGeorge Downer out :D
870054
Hele to uz v minulosti bylo tolikrat, kdy nekdo "duveryhodnej" s timhle vysel ven, par politiku reklo neco ve stylu, ze je to "credible"... Nedelal bych si velke nadeje. Stejne jako se nedozijeme chvile, kdy se budeme doma logovat do Oasis na Apple virtual realitě, tak se nedožijeme chvíle, kdy se s jistotou dozvíme, že tady byli emzáci a my už padesát let zkoumáme jejich lodě a technologie. Třeba jednou, ale život je krátkej, za pár desítek let všichni umřeme a pak už je všechno jedno. TedGeorge Downer out *:D*
870052
7 0
reagovat
reaguje na: verbst
Čím je tak kredibilní? Ten člověk je spisovatel a social media influencer, žije z dosahu. Come on. Myslím, že bychom měly ty schopnosti a nároky na informovanost z války a covidu aplikovat na víc oblastí...

Kam to má odzdrojovaný? Na vyjádření jednoho whistleblowera? Je tam přesně nula crosscheckingu. Jenom jeden týpek, co si chce užít 5 minut slávy... 
870053
Čím je tak kredibilní? Ten člověk je spisovatel a social media influencer, žije z dosahu. Come on. Myslím, že bychom měly ty schopnosti a nároky na informovanost z války a covidu aplikovat na víc oblastí... Kam to má odzdrojovaný? Na vyjádření jednoho whistleblowera? Je tam přesně nula crosscheckingu. Jenom jeden týpek, co si chce užít 5 minut slávy... 
870052
2 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Zrovna Abramsona úplně netipuju na člověka, co by postoval neověřenej shit. A zdrojuje to tam solidně.

Ale spíš mi to přijde úplně neuvěřitelný. Úplně vidím toho doktora ze Dne nezávislosti, celýho natěšenýho :D
870052
Zrovna Abramsona úplně netipuju na člověka, co by postoval neověřenej shit. A zdrojuje to tam solidně. Ale spíš mi to přijde úplně neuvěřitelný. Úplně vidím toho doktora ze Dne nezávislosti, celýho natěšenýho *:D*
870049
3 0
reagují: TedGeorge, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: verbst
O tom, že mimozemstani existujou, vubec nepochybuju. Je statisticky vrcholne nepravdepodobny, ze jsme v nekonecnem vesmiru samotni.

Pochybuju vsak o tom, ze zrovna americka vlada ma v drzeni nejake tajne emzacke lode a najednou je tady zasadni report, kterej nam to konecne vse vysvetli. Emzaci na nas prdi.
870050
O tom, že mimozemstani existujou, vubec nepochybuju. Je statisticky vrcholne nepravdepodobny, ze jsme v nekonecnem vesmiru samotni. Pochybuju vsak o tom, ze zrovna americka vlada ma v drzeni nejake tajne emzacke lode a najednou je tady zasadni report, kterej nam to konecne vse vysvetli. Emzaci na nas prdi.
870048
11 0
reagovat
reaguje na: verbst
No nevím, pořád je to jenom na Twitteru a Substacku z dobrého důvodu. Newsroom mne trochu naučil být obezřetný ke zdrojování a ověřování. : ) 
870049
No nevím, pořád je to jenom na Twitteru a Substacku z dobrého důvodu. Newsroom mne trochu naučil být obezřetný ke zdrojování a ověřování. : ) 
870048
2 0
reagují: verbst
reagovat

Is this the real life, is this just fantasy?

Whaaaat, jaktože se o tomhle víc nemluví? :D link

Mimozemšťani existujou! :D
870048
Whaaaat, jaktože se o tomhle víc nemluví? *:D* https://twitter.com/SethAbramson/status/1666284321165004800 Mimozemšťani existujou! *:D*
Is this the real life, is this just fantasy?
2 0
reagují: TedGeorge, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Haggar
V Hodoníně 
870044
V Hodoníně 
870043
2 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
To mluvíš se Brně? Kde je ta jednosálovka s Atmosem?
870043
To mluvíš se Brně? Kde je ta jednosálovka s Atmosem?
870018
1 0
reagují: Cinefil
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se