Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 4801 - 4820 Napsat příspěvek
Mne to neprislo ako citove vydieranie, naopak, mne sa film pacil ako nacrtol ich surodenecky vztah. To ako to skonci, mi bolo jasne od zaciatku. Ale po konci som bol trocha nesvoj/nasraty z toho, ako bola vykreslena ta spolocnost.

Chapem - 2.sv.vojna, pridely, malo vsetkeho, kazdy sa stara hlavne o seba, vies natrafit na blbych ludi, etc... - ale napriek tomu mi neslo do hlavy, ako od nich davali vsetci ruky prec.

Tak som po filme siel googlit a nasiel som vyjadrenia od rezisera/autora, ze pointa alebo tema toho filmu nebola krutost vojny/nasledky/dopady... ale to, ze mladi ludia by sa mali trocha vzchopit, prestat byt detinski a mat uctu k starsim (co bolo v podstate tou narazkou toho, ze on sa "zdul a odosiel" a nasledne neospravedlnil tej tete, vdaka comu mu nikto vratane doktora nepomahal)

Toto ked som precital. Na jednej strane asi 30%tnej - chapem, ze pocas tej druhej svetovej, aj pocas uvedenia toho filmu okolo 90tych rokov a aj dnes je Japonsko stale zalozene na tych tradiciach slusnosti, spolocenskych tried, vysad atd. OK logicky tomu rozumiem. Ina kultura.

ALE na 70% v mojej mysli, som taky nasraty, ze vidis dve deti, ktorym zjavne zomreli obaja rodicia, vies, ze nemaju co jest, kde byvat. No napriek tomu neurobis nic, pretoze tvoja pycha a jesitnost a nejaka spolocensky dana viera v to, ze co robis, je spravne a da im to priucku vyvrcholi v ich smrt... No normalne jedy vo mne vcera :D

Uz dlho som takto nad niecim nelamentoval a snazim sa pochopit, ci naozaj toto, je ta spravna ukazka detom, vstepovat do nich akusi vychovnu mantru. Ak teda pochopia...
940724
Mne to neprislo ako citove vydieranie, naopak, mne sa film pacil ako nacrtol ich surodenecky vztah. To ako to skonci, mi bolo jasne od zaciatku. Ale po konci som bol trocha nesvoj/nasraty z toho, ako bola vykreslena ta spolocnost. Chapem - 2.sv.vojna, pridely, malo vsetkeho, kazdy sa stara hlavne o seba, vies natrafit na blbych ludi, etc... - ale napriek tomu mi neslo do hlavy, ako od nich davali vsetci ruky prec. Tak som po filme siel googlit a nasiel som vyjadrenia od rezisera/autora, ze pointa alebo tema toho filmu nebola [spoiler]krutost vojny/nasledky/dopady... ale to, ze mladi ludia by sa mali trocha vzchopit, prestat byt detinski a mat uctu k starsim (co bolo v podstate tou narazkou toho, ze on sa "zdul a odosiel" a nasledne neospravedlnil tej tete, vdaka comu mu nikto vratane doktora nepomahal)[/spoiler] Toto ked som precital. Na jednej strane asi 30%tnej - chapem, ze pocas tej druhej svetovej, aj pocas uvedenia toho filmu okolo 90tych rokov a aj dnes je Japonsko stale zalozene na tych tradiciach slusnosti, spolocenskych tried, vysad atd. OK logicky tomu rozumiem. Ina kultura. ALE na 70% v mojej mysli, som taky nasraty, [spoiler]ze vidis dve deti, ktorym zjavne zomreli obaja rodicia, vies, ze nemaju co jest, kde byvat. No napriek tomu neurobis nic, pretoze tvoja pycha a jesitnost a nejaka spolocensky dana viera v to, ze co robis, je spravne a da im to priucku vyvrcholi v ich smrt... [/spoiler]No normalne jedy vo mne vcera *:D* Uz dlho som takto nad niecim nelamentoval a snazim sa pochopit, ci naozaj toto, je ta spravna ukazka detom, vstepovat do nich akusi vychovnu mantru. Ak teda pochopia...
1 0
reagovat
reaguje na: studo
Taky mě to sralo. Už je to tady skoro dvacet let co jsem to viděl, ale pochybuji že by se teď mnoho změnilo. 
940719
Taky mě to sralo. Už je to tady skoro dvacet let co jsem to viděl, ale pochybuji že by se teď mnoho změnilo. 
940710
0 0
reagovat
Kdyby ses zeptal, tak tě od toho odradím. Popřípadě sis měl přečíst, co o tom psal Mr.Hlad a má pravdu "sprosté citové vydírání".

Já vždy a všude, když přijde na Hrob světlušek, tak každému píšu ať se na to vysere a radši se podívá na tohle In This Corner of the World, klidně i na tu zkrácenou verzi, ačkoliv ta delší je lepší a je tam vysvětlené víc chování hlavní hrdinky a dalších. Je to jeden z těch mnohem lepších filmů z Japonska ze 2.světové války. 
940715
Kdyby ses zeptal, tak tě od toho odradím. Popřípadě sis měl přečíst, co o tom psal [b]Mr.Hlad[/b] a má pravdu "[spoiler]sprosté citové vydírání[/spoiler]". Já vždy a všude, když přijde na Hrob světlušek, tak každému píšu ať se na to vysere a radši se podívá na tohle [url=https://www.csfd.cz/film/800509-kono-sekai-no-sara-ni-ikucumo-no-katasumi-ni/recenze/]In This Corner of the World[/url], klidně i na tu zkrácenou verzi, ačkoliv ta delší je lepší a je tam vysvětlené víc chování hlavní hrdinky a dalších. Je to jeden z těch mnohem lepších filmů z Japonska ze 2.světové války. 
940710
0 0
reagují: Ravenous
reagovat
tiez som bol
940712
tiez som bol
940710
0 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Ja som vcera pozrel Grave of Fireflies a som z toho nasrany 
940710
Ja som vcera pozrel Grave of Fireflies a som z toho nasrany 
940708
0 0
reagují: HAL, Demonic8, pepo
reagovat
:+ Pro mě je to stále top film 2024 a pochybuju, že má něco šanci ho sesadit. 
Jen manga nebyla tak intenzivní. 
940708
*:+* Pro mě je to stále top film 2024 a pochybuju, že má něco šanci ho sesadit.  Jen manga nebyla tak intenzivní. 
940702
0 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: connor
Ano máš pravdu, těch filmových odkazů tam bylo dost a šlo bych jich tam narvat i víc. 
940707
Ano máš pravdu, těch filmových odkazů tam bylo dost a šlo bych jich tam narvat i víc. 
940695
0 0
reagovat
reaguje na: connor
Look Back uz mam u seba a budem pozerat hned ako pozrem Ghibliovky. Malo to velmi dobre ohlasy
940702
Look Back uz mam u seba a budem pozerat hned ako pozrem Ghibliovky. Malo to velmi dobre ohlasy
940695
0 0
reagují: Demonic8
reagovat
reaguje na: Demonic8
Definitivně to adaptaci dostane. Po úspěších CSM a Look Back není otázkou jestli, ale kdy. :+ A navíc zrovna tahle manga je možná jeho největší love letter filmovému médiu.
940695
Definitivně to adaptaci dostane. Po úspěších CSM a Look Back není otázkou jestli, ale kdy. *:+* A navíc zrovna tahle manga je možná jeho největší love letter filmovému médiu.
940690
1 0
reagují: Demonic8, studo
reagovat

Mangazone

Tatsuki Fujimoto asi znáte Chainsaw Man a Look Back. 
Já si od něj přečetl mangu Sbohem, Eri a doufám nebo spíš věřím tomu, že se někdo ujme filmového zpracování tohle příběhu. Je to sice hodně zvláštní dílo s netradičním pojetím, ale ten styl Fujimota je tam hodně patrný. Snad i ten, kdo to natočí, tak použije to, co je v manze. Rozmazané panely a záběry do prázdna či na jedno místo. Úplně si dokážu tohle představit ve filmu. Skvělé je taky to, jak si to hezky hraje se čtenářem a film by to povýšil na vyšší úroveň. 
940690
Tatsuki Fujimoto asi znáte Chainsaw Man a Look Back.  Já si od něj přečetl mangu [b]Sbohem, Eri[/b] a doufám nebo spíš věřím tomu, že se někdo ujme filmového zpracování tohle příběhu. Je to sice hodně zvláštní dílo s netradičním pojetím, ale ten styl Fujimota je tam hodně patrný. Snad i ten, kdo to natočí, tak použije to, co je v manze. Rozmazané panely a záběry do prázdna či na jedno místo. Úplně si dokážu tohle představit ve filmu. Skvělé je taky to, jak si to hezky hraje se čtenářem a film by to povýšil na vyšší úroveň. 
Mangazone
1 0
reagují: studo, connor
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já jsem hrozně rád, když mi ten xenofobní vtip jako první lajknul kristian, trochu jsem přemýšlel že to smažu hned nad ním. Co mi ale nelajkne je můj ringtone. Který mi dneska zase rozesmál 2 lidi v autě :-D link

Protože jsem zapomněl, že to vůbec mám, když používám jenom vibrace. Handsfree s aparaturou nezapomnělo. 
940599
Já jsem hrozně rád, když mi ten xenofobní vtip jako první lajknul kristian, trochu jsem přemýšlel že to smažu hned nad ním. Co mi ale nelajkne je můj ringtone. Který mi dneska zase rozesmál 2 lidi v autě :-D [url=https://www.youtube.com/watch?v=dvbrfucq8l8]https://www.youtube.com/watch?v=dvbrfucq8l8 [/url]Protože jsem zapomněl, že to vůbec mám, když používám jenom vibrace. Handsfree s aparaturou nezapomnělo. 
940486
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
minuly nebo predminuly rok predskakoval Slashovi s Milesem Kennedym v Brne. V tom klipu se Slash mihne taky 8)
940582
minuly nebo predminuly rok predskakoval Slashovi s Milesem Kennedym v Brne. V tom klipu se Slash mihne taky *8)*
940580
1 0
reagovat

Musiczone

Já bych se ještě vrátil k tomu spetově.jr příspěvku. O mladém Van Halenovi jsem neměl tušení, trochu jsem jeho věci včera a dnes poslouchal a docela mě to chytlo. :+
940580
Já bych se ještě vrátil k tomu spetově.jr příspěvku. O mladém Van Halenovi jsem neměl tušení, trochu jsem jeho věci včera a dnes poslouchal a docela mě to chytlo. *:+*
Musiczone
4 0
reagují: speta.jr
reagovat

Musiczone

Někdy mě až udivuje, co mi youtube dokáže doporučit. Netuším jak jsem se k tomu dostal, ale zní to hodně dobře.
Původně jsem si myslel, že to je nějaké anime a pak jsem zjistil, že to je reálná skupina Rondò Veneziano
940578
Někdy mě až udivuje, co mi youtube dokáže doporučit. Netuším jak jsem se k tomu dostal, ale zní to hodně dobře. Původně jsem si myslel, že to je nějaké [url=https://youtu.be/Y4FrnrD7jCA?si=BKWIv8s9Wa3zcHZO]anime[/url] a pak jsem zjistil, že to je reálná skupina [url=https://youtu.be/mRGxL0_o2ko?si=enMs9MDDZuJQmx5m]Rondò Veneziano[/url]. 
Musiczone
0 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
"Starý jak Metuzalém" ode dneška nahrazuji "starý jak Pomerance"
940534
"Starý jak Metuzalém" ode dneška nahrazuji "starý jak Pomerance"
940525
2 0
reagovat
reaguje na: holub109
Nahradit někoho z Brna nebývá vždy snadné. Uvidíme, kdo bude nástupcem. 
940532
Nahradit někoho z Brna nebývá vždy snadné. Uvidíme, kdo bude nástupcem. 
940527
0 0
reagovat
reaguje na: holub109
Nikdo snad nečekal nic jinýho.
#byeFelicia
940530
Nikdo snad nečekal nic jinýho. #byeFelicia
940527
0 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Niekde nete som čítal že najstarší klient VšZP má niečo cez 158 rokov a poisťovňa by si mala spraviť audit že koľko "kostlivcov" má v evidencii. Tiež ma v tom momente napadlo že by to bol fajn vtip do Highlandera.  
940528
Niekde nete som čítal že najstarší klient VšZP má niečo cez 158 rokov a poisťovňa by si mala spraviť audit že koľko "kostlivcov" má v evidencii. Tiež ma v tom momente napadlo že by to bol fajn vtip do Highlandera.  
940525
2 0
reagovat
Ředitel ČT Souček byl odvolán :D
940527
Ředitel ČT Souček byl odvolán *:D*
5 0
reagují: Disketa1, verbst
reagovat
Díky čsfd jsem dnes zjistil, že se ten věk nejstarších lidí světa neustále posouvá. Škoda, že to nedopadlo, mohl to být v nové verzi Highlander.
940525
Díky čsfd jsem dnes zjistil, že se ten věk nejstarších lidí světa neustále [url=https://www.csfd.cz/tvurce/933127-bernard-pomerance/biografie/]posouvá[/url]. Škoda, že to nedopadlo, mohl to být v nové verzi Highlander.
2 0
reagují: Leefko, Tyller
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se