Mě se zrovna Rakousko docela líbilo, byť Izrael a Řecko jsem měl osobně výš. Každopádně samozřejmě, že bude klasické mrzeníčko. Všechny poroty jsou 'zkorumpované' z podstaty věci. Dáváš rozhodující moc do síly několika jednotlivců. Je fér si stěžovat, že v soutěži, kde hlasuje "milión" lidí o výsledku rozhodne "stovka" vyvolených.
Ten záměr je jednoznačný: Chceme divácké hlasy (engagement, zdroj peněz), ale chceme si to rozhodovat sami (směřování soutěže apod).
Udělejme si hlasování na Moviezone, na čem se shodnou ostatní bude mít stejnou váhu, jako můj názor. Ehm.
Jako zrovna ten Izrael je dle poroty 14. z 26. Je prý horší, než třeba Británie, nebo Švýcarsko. Británie byly tři falešně zpívající kravky a ta nula mě strašně potěšila.
Švýcarka byla sice super, ale jako vystoupení teda nic moc. Imho i srovnatelná s Dánskem, které se mi líbilo víc. Zajímavé ale je, že Dánsko dostalo u poroty 1/5 toho, co Švýcarsko a zase by mě zajímalo proč (u diváku 2 vs 0 = efektivně totéž).
Tím pádem mám ale problém vnímat "odbornou porotu" jako autoritu, že... A Izrael je pak vyloženě vyštípaný.
Nejde mi o to, že nevyhrál, ale o ten obrovský rozdíl v preferencích... Rakousko je dle diváků 5. a dle poroty 1., zatímco Izrael je dle diváků 1., ale dle poroty 14... až za polovinou... přičemž to vystoupení bylo imho jedno z nejlepších. Yeah, sure.
reaguje na:
fabec
|
reagovat
|

Takovou neshodu u porot jsem nezažil. Vždycky u porot megarozdíly a letos rozhazovali dvanáctky po celé Evropě