Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2021 - 2040 Napsat příspěvek
Superman bude k dispozici na PVOD 26. srpna.

Takže klasické čtyřicetipěti denní trvání.
949202
Superman bude k dispozici na PVOD 26. srpna. Takže klasické čtyřicetipěti denní trvání.
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge

Exists

Já si říkal, kam se ztratila doporučení na vínka :D

Tak jsem si to pustil a jako dobrej film to není :D Ale hezky mě to vrátilo do doby, kde found footage padalo všude jak listí na podzim. 

Asi dvě scény byly fakt napínavé, ale hůře napsané a otravné charaktery jsem fakt dlouho neviděl :D Jakože takoví lidi "exists" (haha)? A mají kamarády? A ti jsou ochotni s němi někam jet?? 

Snad je na tom Esmo líp a má lepší kamarády a vybere lepší film!
949195
Já si říkal, kam se ztratila doporučení na vínka *:D* Tak jsem si to pustil a jako dobrej film to není *:D* Ale hezky mě to vrátilo do doby, kde found footage padalo všude jak listí na podzim.  Asi dvě scény byly fakt napínavé, ale hůře napsané a otravné charaktery jsem fakt dlouho neviděl *:D* Jakože takoví lidi "exists" (haha)? A mají kamarády? A ti jsou ochotni s němi někam jet??  Snad je na tom Esmo líp a má lepší kamarády a vybere lepší film!
Exists
949125
1 0
reagovat
reaguje na: Adasin
Nech ten film dopadne akokoľvek, soundtrack bude náhul. :+
949190
Nech ten film dopadne akokoľvek, soundtrack bude náhul. *:+*
949167
3 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Paráda :+. Mě už to ani nepříjde, na ty anglické titulky si jde zvyknout, u japonské tvorby je někdy člověk rád, že tam ty titulky jsou :D.

Písni pak do seriálů, co říkáš na ikonickou 7.epizodu v první sérii, ta byla skvělá a stejně intenzívní byla překvapivě i v manze. 

Já druhou sérii ještě nezačal sledovat, začnu až v září.
949189
Paráda *:+*. Mě už to ani nepříjde, na ty anglické titulky si jde zvyknout, u japonské tvorby je někdy člověk rád, že tam ty titulky jsou *:D*. Písni pak do seriálů, co říkáš na ikonickou 7.epizodu v první sérii, ta byla skvělá a stejně intenzívní byla překvapivě i v manze.  Já druhou sérii ještě nezačal sledovat, začnu až v září.
949158
1 0
reagovat

Lekce pravdy (2023)

Seriálová matadorka Alice Troughton si pro svůj celovečerní debut Lekce pravdy vybrala téma lekce tvůrčího psaní v kombinaci s nepříjemnou pravdou v rodině. Filmový výsledek mě velmi mile překvapil a mám z něj radost. Podle určité mysteriózní atmosféry si určitě vybavíte filmy typu Saltburn, avšak Lekce pravdy je divácky přeci jen mnohem přístupnější než zmíněný snímek Emerald Fennell ze stejného roku. Se Saltburn má Lekce pravdy společný bravurní herecký koncert Richarda E. Granta, který je v roli slavného spisovatele naprosto fantastický. Ani Julie Delpy v roli jeho ženy ani Daryl McCormack v roli debutujícího autora se tu eztrácejí a skvěle Grantovi sekundují. Milým bonusem je tu pro mě velmi půvabný Stephen McMillan v roli syna Bertieho, na němž jsem mohl oči nechat. Velkým plusem je též skvělá hudba od Isobel Waller-Bridge. Lekce pravdy je příjemná intelektuální jednohubka, která mi udělala velkou radost.
949184
Seriálová matadorka Alice Troughton si pro svůj celovečerní debut Lekce pravdy vybrala téma lekce tvůrčího psaní v kombinaci s nepříjemnou pravdou v rodině. Filmový výsledek mě velmi mile překvapil a mám z něj radost. Podle určité mysteriózní atmosféry si určitě vybavíte filmy typu Saltburn, avšak Lekce pravdy je divácky přeci jen mnohem přístupnější než zmíněný snímek Emerald Fennell ze stejného roku. Se Saltburn má Lekce pravdy společný bravurní herecký koncert Richarda E. Granta, který je v roli slavného spisovatele naprosto fantastický. Ani Julie Delpy v roli jeho ženy ani Daryl McCormack v roli debutujícího autora se tu eztrácejí a skvěle Grantovi sekundují. Milým bonusem je tu pro mě velmi půvabný Stephen McMillan v roli syna Bertieho, na němž jsem mohl oči nechat. Velkým plusem je též skvělá hudba od Isobel Waller-Bridge. Lekce pravdy je příjemná intelektuální jednohubka, která mi udělala velkou radost.
Lekce pravdy (2023)
1 0
reagovat
reaguje na: speta.jr

Pink Flamingos 0/10

Aneb kdy jindy si pustit jeden z největších škvárů světové kinematografie, než hned po Citizen Kane
Jestli se dá Občan Kane přirovnat ke 3cm silnému Wagyu steaku připravenému jako raw, který se doslova rozplývá na jazyku, pak tenhle film je to samé maso, jen rozmrdané paličkou na milimetr, obalené v trojobalu, osmažené do černa v čtyři měsíce taženém oleji z Mekáče a podávané s hovnivým dipem a špetkou Caroliny Reaper. Totální dekadence, díky které 120 dnů Sodomy vypadá jako pohádka, co běží v neděli po Otázkách Václava Moravce.
Tohle se fakt musí zažít. Nejsem si jistý, kdy je na to ten správný čas... ale dneska to rozhodně byla správná volba.
949181
Aneb kdy jindy si pustit jeden z největších škvárů světové kinematografie, než hned po [i]Citizen Kane[/i]… Jestli se dá [i]Občan Kane[/i] přirovnat ke 3cm silnému Wagyu steaku připravenému jako raw, který se doslova rozplývá na jazyku, pak tenhle film je to samé maso, jen rozmrdané paličkou na milimetr, obalené v trojobalu, osmažené do černa v čtyři měsíce taženém oleji z Mekáče a podávané s hovnivým dipem a špetkou Caroliny Reaper. Totální dekadence, díky které 120 dnů Sodomy vypadá jako pohádka, co běží v neděli po [i]Otázkách Václava Moravce[/i]. Tohle se fakt musí zažít. Nejsem si jistý, kdy je na to ten správný čas... ale dneska to rozhodně byla správná volba.
Pink Flamingos 0/10
949163
0 0
reagovat
link
Taika Waititi natočí nového Soudce Dredda
949172
https://variety.com/2025/film/news/taika-waititi-judge-dredd-movie-1236464147/ Taika Waititi natočí nového Soudce Dredda
1 -12
reagují: Muel
reagovat

Superman

Ani ne 8/10, ani ne 3/10. Pravda je někde uprostřed nebo se trhá podobně jako ona zbytečná trhlina. Kde přesně, to je asi na každém.

Měl jsem pocit, že se poprvé na velkém plátně dívám na Supermana.
Na toho, jak ho znám z komiksů, z devadesátek z Novy a, jo, imfe, i z toho Raníčku.

(Původní klasika mě nikdy nezasáhla, Muž z oceli pro mě není Superman, leč ho mám rád. Singera si vlastně ani nepamatuju, napravím asi hned zítra).

Ale ne v té Gunnově přeplácanosti a vršení atrakcí (mnohdy nezajímavých) a zbytečností neustále na sebe, ale v tom, co ta postava - alespoň pro mě- znamená. Jen jí tam (a jejího významu) mohlo být ještě mnohem víc. Víc té lidskosti, o které tak hezky mluví na konci.

Takhle jsme někde na půlce cesty mezi obojím a naprosto chápu, že někoho znechutí občas až digitální a nepříliš nápaditý slop, fakt zvláštní výprava či chybějící celistvost a nebo infantilní a hlavně neustále se opakující humor.

Kdyby si to příště vzal někdo jiný, kdo té postavě podobně rozumí, jen není úplnej magor, bude to super.)

Možná jsem moc pozitivní na těch 5-6/10, ale párkrát mě to za srdíčko prostě vzalo. A to já vždycky pocením. 

Kdy jindy bych měl jít do kina než na Supermana. Tak jsem rád, že jsem si to nakonec užil o kapku víc než jsem skřípal zuby.
949168
Ani ne 8/10, ani ne 3/10. Pravda je někde uprostřed nebo se trhá podobně jako ona zbytečná trhlina. Kde přesně, to je asi na každém. Měl jsem pocit, že se poprvé na velkém plátně dívám na Supermana. Na toho, jak ho znám z komiksů, z devadesátek z Novy a, jo, imfe, i z toho Raníčku. (Původní klasika mě nikdy nezasáhla, Muž z oceli pro mě není Superman, leč ho mám rád. Singera si vlastně ani nepamatuju, napravím asi hned zítra). Ale ne v té Gunnově přeplácanosti a vršení atrakcí (mnohdy nezajímavých) a zbytečností neustále na sebe, ale v tom, co ta postava - alespoň pro mě- znamená. Jen jí tam (a jejího významu) mohlo být ještě mnohem víc. Víc té lidskosti, o které tak hezky mluví na konci. Takhle jsme někde na půlce cesty mezi obojím a naprosto chápu, že někoho znechutí občas až digitální a nepříliš nápaditý slop, fakt zvláštní výprava či chybějící celistvost a nebo infantilní a hlavně neustále se opakující humor. Kdyby si to příště vzal někdo jiný, kdo té postavě podobně rozumí, jen není úplnej magor, bude to super.) Možná jsem moc pozitivní na těch 5-6/10, ale párkrát mě to za srdíčko prostě vzalo. A to já vždycky pocením.  Kdy jindy bych měl jít do kina než na Supermana. Tak jsem rád, že jsem si to nakonec užil o kapku víc než jsem skřípal zuby.
Superman
5 0
reagovat

Tron: Ares

Vyšel nový trailer.
949167
Vyšel nový [url=https://www.youtube.com/watch?v=YShVEXb7-ic]trailer[/url].
Tron: Ares
6 0
reagují: Tyller
reagovat
reaguje na: Perry-
Nedávno jsem viděl a doporučuju taky :+
949165
Nedávno jsem viděl a doporučuju taky *:+*
949141
0 0
reagovat
reaguje na: SteKi
slava, mozeme sa bavit o tomto skvoste 8):+

netusim ako by som to tu predal, co sa k tomu najblizsie podoba. jedine co mi napadlo je, ze ak sa ludom pacil Misfits, ze toto je taky spiritualny (pun intended) nastupca

PS: keby som na vyske a mal zase trilion casu, tak by som k tomu robil titulky ;)
949164
slava, mozeme sa bavit o tomto skvoste *8)**:+* netusim ako by som to tu predal, co sa k tomu najblizsie podoba. jedine co mi napadlo je, ze ak sa ludom pacil Misfits, ze toto je taky spiritualny (pun intended) nastupca PS: keby som na vyske a mal zase trilion casu, tak by som k tomu robil titulky *;)*
949158
1 0
reagovat

Citizen Kane 12/10

AKA: Dvanáctku jsem ještě nedal :D
Když je vám deset, tenhle film vám nikdo nedoporučí. Ani nemůže. V tom věku vás zajímají úplně jiné věci a černobílý film z roku 1941 je asi tak daleko od zájmu dítěte, jak si jen dokážete představit. Když je vám patnáct a začínáte se o film vážněji zajímat, začínáte na tenhle titul narážet. Objevuje se v knihách o kinematografii, v různých žebříčcích "nejlepších filmů všech dob", v doporučeních cinefilních fór. Když vám je dvacet, starší lidé – většinou ti, co už něco viděli – vám říkají, že je to nejlepší americký film všech dob. "Musíš to vidět," říkají. A tak si to stáhnete. Ale pak si řeknete – je to černobílé. A vy znáte maximálně nějaké filmy pro pamětníky a pár modernějších výjimek jako Raging Bull, Schindlerův seznam, Kafe a cigára, Eraserhead a podobně.
Roky plynou. A vy si toho Občana Kanea pořád držíte někde na disku. Nejprve to byla verze z CD-Video, pak DVD-rip, HD-Rip, 720p, až nakonec Blu-ray rip ve 1080p. Nikdy jste to nesmazali, pořád to tam bylo. Mezitím zhlédnete stovky, možná tisíce filmů – od němého období dvacátých let, přes zlatý věk Hollywoodu, evropskou novou vlnu, až po současnost. S každým dalším filmem víc chápete, jak médium funguje. Nejen film samotný, ale jeho jazyk, historii, vývoj, kontext světa, který ho obklopoval.
A mezitím vznikne i to "clap meme"...
No... abych to zkrátil: jsem strašně rád, že jsem ten film neviděl v deseti, ani v patnácti, ani ve dvaceti, ale právě teď. Tady. V tomhle momentu. Protože to bylo naprosto fenomenální. A i když se asi nikdy úplně nedokážu vcítit do diváka, který tohle viděl skoro před 85 lety v kině, velmi dobře si dokážu představit, proč to tolik lidí po desetiletí považovalo za nejlepší film všech dob — a proč to pořád rezonuje.
Je to absolutní vrchol. V každém oddělení. Každý aspekt toho filmu je dotažený. A co je možná nejpůsobivější — obstojí i podle dnešních standardů.
P.S. Možná že to už není považováno za nejlepší film všech dob, ale rozhodně se jedná o NEJLEPŠI CELOVEČERNÍ DEBUT VŠECH DOB. A 679. misto na CSFD v roce 2025 je naprosto skandálních :-). 
949163
[b]AKA: Dvanáctku jsem ještě nedal[/b] *:D* Když je vám deset, tenhle film vám nikdo nedoporučí. Ani nemůže. V tom věku vás zajímají úplně jiné věci a černobílý film z roku 1941 je asi tak daleko od zájmu dítěte, jak si jen dokážete představit. Když je vám patnáct a začínáte se o film vážněji zajímat, začínáte na tenhle titul narážet. Objevuje se v knihách o kinematografii, v různých žebříčcích "nejlepších filmů všech dob", v doporučeních cinefilních fór. Když vám je dvacet, starší lidé – většinou ti, co už něco viděli – vám říkají, že je to nejlepší americký film všech dob. "Musíš to vidět," říkají. A tak si to stáhnete. Ale pak si řeknete – je to černobílé. A vy znáte maximálně nějaké filmy pro pamětníky a pár modernějších výjimek jako Raging Bull, Schindlerův seznam, Kafe a cigára, Eraserhead a podobně. Roky plynou. A vy si toho Občana Kanea pořád držíte někde na disku. Nejprve to byla verze z CD-Video, pak DVD-rip, HD-Rip, 720p, až nakonec Blu-ray rip ve 1080p. Nikdy jste to nesmazali, pořád to tam bylo. Mezitím zhlédnete stovky, možná tisíce filmů – od němého období dvacátých let, přes zlatý věk Hollywoodu, evropskou novou vlnu, až po současnost. S každým dalším filmem víc chápete, jak médium funguje. Nejen film samotný, ale jeho jazyk, historii, vývoj, kontext světa, který ho obklopoval. A mezitím vznikne i to "clap meme"... No... abych to zkrátil: jsem strašně rád, že jsem ten film neviděl v deseti, ani v patnácti, ani ve dvaceti, ale právě teď. Tady. V tomhle momentu. Protože to bylo naprosto fenomenální. A i když se asi nikdy úplně nedokážu vcítit do diváka, který tohle viděl skoro před 85 lety v kině, velmi dobře si dokážu představit, proč to tolik lidí po desetiletí považovalo za nejlepší film všech dob — a proč to pořád rezonuje. Je to absolutní vrchol. V každém oddělení. Každý aspekt toho filmu je dotažený. A co je možná nejpůsobivější — obstojí i podle dnešních standardů. P.S. Možná že to už není považováno za nejlepší film všech dob, ale rozhodně se jedná o[b] NEJLEPŠI CELOVEČERNÍ DEBUT VŠECH DOB. [/b]A 679. misto na CSFD v roce 2025 je naprosto skandálních :-). 
Citizen Kane 12/10
9 0
reagují: pepo, speta.jr
reagovat
reaguje na: Demonic8
Len tak ti chcem mimochodom oznámiť, že som začal pozerať Dan Da Dan a veľmi sa na tom smejem. Tak díky :D Troška trpím pri tých ang. titulkách, ale stojí to za to :+ 
A akože chcel by som vidieť do hlavy toho kto  vymýšľa tieto zápletky, že čo sa tam deje.... :D
949158
Len tak ti chcem mimochodom oznámiť, že som začal pozerať Dan Da Dan a veľmi sa na tom smejem. Tak díky *:D* Troška trpím pri tých ang. titulkách, ale stojí to za to *:+*  A akože chcel by som vidieť do hlavy toho kto  vymýšľa tieto zápletky, že čo sa tam deje.... *:D*
949147
1 0
reagují: Demonic8, studo
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tohle spíš zkusím zítra sám :)
949151
Tohle spíš zkusím zítra sám *:)*
949146
1 0
reagovat

Trailer - animák 18+!!

G. Tartakovsky kutí nový animák, já o tom neměl vůbec tušení, ale ehmm :D Fixed
949147
G. Tartakovsky kutí nový animák, já o tom neměl vůbec tušení, ale ehmm *:D*[url=https://youtu.be/Gucw6ZNYPIA?si=8maZJxWZZ9i8HEod] Fixed[/url]
Trailer - animák 18+!!
0 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: Perry-
To jsem tady opatrne doporucoval pred par mesicema, ale...

Po case a ulezeni spis rozporuplny found footage z blazince, spis pro fandy subzanru. Ale za me tam je cca desetiminutovka a hlavne teda jedna scena, kdy me hooodně mrazilo.
949146
To jsem tady opatrne doporucoval pred par mesicema, ale... Po case a ulezeni spis rozporuplny found footage z blazince, spis pro fandy subzanru. Ale za me tam je cca desetiminutovka a hlavne teda jedna scena, kdy me hooodně mrazilo.
949141
2 0
reagují: esmo, esmo
reagovat
Co tohle link
949141
Co tohle https://www.csfd.cz/film/588580-gonjiam/recenze/
4 0
reagují: May, TedGeorge
reagovat
Přihazuju názor, že Deadstream je fakt dobrej :D
949130
Přihazuju názor, že Deadstream je fakt dobrej *:D*
2 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Hele, je to takovej náš maskot. Ta díra kterou má v zadku se asi na nic moc použít nedá…občas se z ní pije pivo :D
949126
Hele, je to takovej náš maskot. Ta díra kterou má v zadku se asi na nic moc použít nedá…občas se z ní pije pivo *:D*
949122
1 0
reagovat
JInak sem si vzpomnel na tenhle clanek, kde sem v roce 2016 nevim jak donutil prispet do textu i nasranyho Civala :D link

Dneska uz bych si dal treba za radoby cool doporucovani chlastu facku, ale treba nejakej zminovanej film zaujme.
949125
JInak sem si vzpomnel na tenhle clanek, kde sem v roce 2016 nevim jak donutil prispet do textu i nasranyho Civala :D https://www.moviezone.cz/clanek/30930-tema-top-7-filmu-na-jarni-lyzovacku-podle-tedgeorge/1#1  Dneska uz bych si dal treba za radoby cool doporucovani chlastu facku, ale treba nejakej zminovanej film zaujme.
1 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se