Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
reaguje na: Jokolo
To by melo bejt u me doma, kde mam zrcadlo.
962857
To by melo bejt u me doma, kde mam zrcadlo.
962855
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Přesně
Pak to můžeš nakrájet na trojúhelníky, naaranžovat, posypat pažitkou a fakt je to top
962856
Přesně Pak to můžeš nakrájet na trojúhelníky, naaranžovat, posypat pažitkou a fakt je to top
962854
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jestli můžu doporučit, tak si před rande nekontroluj účes v okýnkách aut
962855
Jestli můžu doporučit, tak si před rande nekontroluj účes v okýnkách aut
962820
12 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Jokolo
Pockej pockej pockej, tedka jako pro debila.

Takže koupíš v supermarketu tortilly a dalsi tebou vyjmenované ingredience. Normálně na prkýnku si ty veci rozlozis do tech tortil - máš to venku "na sucho" predpripravene. Zabalis to - prelozis na pul. Das treba 3 na panev a nechat par minut?
962854
Pockej pockej pockej, tedka jako pro debila. Takže koupíš v supermarketu tortilly a dalsi tebou vyjmenované ingredience. Normálně na prkýnku si ty veci rozlozis do tech tortil - máš to venku "na sucho" predpripravene. Zabalis to - prelozis na pul. Das treba 3 na panev a nechat par minut?
962851
3 0
reagují: Jokolo
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ano, ale ty faily k tomu přece patří, vaření se nedá vysvětlit, to se musí učit metodou pokus omyl, několikrát spáleným nebo jinak nepoživatelným jídlem, když jsi šikula tak k tomu občas začne i něco hořet, ale na konci je krásný pocit, naučený skill, a hlavně dobré (nebo aspoň jedlé) jídlo :)

A hlavně spousta jídel se oproti echt "true" receptům fakt dá hodně zjednodušit aniž by kvalita úplně zásadně trpěla, no i ten ramen co píšu dole by se ve skutečnosti měl dělat 12 hodin a ne během jednoho dílu HIMYM :D
962853
Ano, ale ty faily k tomu přece patří, vaření se nedá vysvětlit, to se musí učit metodou pokus omyl, několikrát spáleným nebo jinak nepoživatelným jídlem, když jsi šikula tak k tomu občas začne i něco hořet, ale na konci je krásný pocit, naučený skill, a hlavně dobré (nebo aspoň jedlé) jídlo *:)* A hlavně spousta jídel se oproti echt "true" receptům fakt dá hodně zjednodušit aniž by kvalita úplně zásadně trpěla, no i ten ramen co píšu dole by se ve skutečnosti měl dělat 12 hodin a ne během jednoho dílu HIMYM *:D*
962846
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Losos. Filet na panev na kuzi bez obraceni. K tomu klidne hranolky v troube nebo zeleninu. Bez prace, skoro se neda zkazit, losos je dobrej i kdyz se “udela” moc. Jinak jde udelat ten filet i na 200 v troube. Posypes soli, peprem, kdyz uz se citis jo jako Pohlreich, tak susenym cesnekem. Na taliri pokapat citronem a budes za hvezdu s rukama v kapsach.
962852
Losos. Filet na panev na kuzi bez obraceni. K tomu klidne hranolky v troube nebo zeleninu. Bez prace, skoro se neda zkazit, losos je dobrej i kdyz se “udela” moc. Jinak jde udelat ten filet i na 200 v troube. Posypes soli, peprem, kdyz uz se citis jo jako Pohlreich, tak susenym cesnekem. Na taliri pokapat citronem a budes za hvezdu s rukama v kapsach.
962840
6 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já často kuchtim něco rychle pro čtyři hladový krky, takže miluju tortilly 
Hodíš do nich chorizo a mozzarellu, k tomu jarní cibulku a je to top.
Hodíš do toho nivu, eidam a goudu a máš quattro formaggi jak sviň
Naházíš tam klidně jen šunku, eidam a vajičko a je to top
To vsechno stačí dat dovnitř, přeložit na pul a hodit na pánev, za pár minut hotovo
K tomu zakysanou smetanu, do ní česnek, sůl a provensalsky koření a najíš se kralovsky 
962851
Já často kuchtim něco rychle pro čtyři hladový krky, takže miluju tortilly  Hodíš do nich chorizo a mozzarellu, k tomu jarní cibulku a je to top. Hodíš do toho nivu, eidam a goudu a máš quattro formaggi jak sviň Naházíš tam klidně jen šunku, eidam a vajičko a je to top To vsechno stačí dat dovnitř, přeložit na pul a hodit na pánev, za pár minut hotovo K tomu zakysanou smetanu, do ní česnek, sůl a provensalsky koření a najíš se kralovsky 
962805
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Jestli je ta poslední věta odměna, tak to možná za tu snahu stojí ne?
962850
Jestli je ta poslední věta odměna, tak to možná za tu snahu stojí ne?
962847
2 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Já řekl občas, neudělal sem se ze sebe Gordona Ramsayho. Je tu prostor couvat.
962848
Já řekl občas, neudělal sem se ze sebe Gordona Ramsayho. Je tu prostor couvat.
962847
3 0
reagovat
Možná, že by bylo lepší se i přiznat.

Něco ukuchtíš a pak bude chtít menu o sedmi chodech. Aperitiv na začátek, špenátové fritáty se smetanovou omáčkou ze uzeného lososa jako předkrm, hlavní chod dušené telecí kolínko s hráškem a houbami,  endivie a rukola s jednoduchým vinaigrette jako salát, francouzský sýr, bavorský krém s Grand Marnier a jahodami jako dezert a nakonec kávu a digestiv.

A jsi v dupě.
962847
Možná, že by bylo lepší se i přiznat. Něco ukuchtíš a pak bude chtít menu o sedmi chodech. Aperitiv na začátek, špenátové fritáty se smetanovou omáčkou ze uzeného lososa jako předkrm, hlavní chod dušené telecí kolínko s hráškem a houbami,  endivie a rukola s jednoduchým vinaigrette jako salát, francouzský sýr, bavorský krém s Grand Marnier a jahodami jako dezert a nakonec kávu a digestiv. A jsi v dupě.
3 0
reagují: Gonzi, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Demonic8
"hodně cibule", "ochutit si mleté maso, jak máš rád", "další věci dle chuti", "chvíli povařit"...
neříkáš jak dělat mleté hovězí, aby nebylo hnusné, a vynecháváš rajčata ;).

Ono to není složité, pro někoho, kdo alespoň trochu umí vařit, ale to maso jde zkazit, kořenit se spíš učíš se zkušenostmi a tohle to vyžaduje (já si tedy pořád pamatuju, jak jsem řešil "slanou vodu na brambory", například). Já, když jsem vyloženě začínal, jsem nejradši dělal věci, které byly kombinací jednotlivých jednoduchých kroků (jakože třeba kuřecí steak plus fazolky - dvě nezávislé věci, málo prostoru pro chybu), než tady tyhle všemožné gulášoidní jídla, kde můžeš udělat celou sérií drobných nedostatků a tak je spíš vychytáš u řekněme pátého pokusu.
Složité to samozřejmě není, ale když se ti tam potká zdrclá jíška, vysušené hovězí a špatné dochucení, tak to můžeš jít rovnou vylít :D:D:D.
962846
"[b]hodně [/b]cibule", "[b]ochutit [/b]si mleté maso, [b]jak máš rád"[/b], "další věci [b]dle chuti[/b]", "[b]chvíli [/b]povařit"... neříkáš jak dělat mleté hovězí, aby nebylo hnusné, a vynecháváš rajčata *;)*. Ono to není složité, pro někoho, kdo alespoň trochu umí vařit, ale to maso jde zkazit, kořenit se spíš učíš se zkušenostmi a tohle to vyžaduje (já si tedy pořád pamatuju, jak jsem řešil "slanou vodu na brambory", například). Já, když jsem vyloženě začínal, jsem nejradši dělal věci, které byly kombinací jednotlivých jednoduchých kroků (jakože třeba kuřecí steak plus fazolky - dvě nezávislé věci, málo prostoru pro chybu), než tady tyhle všemožné gulášoidní jídla, kde můžeš udělat celou sérií drobných nedostatků a tak je spíš vychytáš u řekněme pátého pokusu. Složité to samozřejmě není, ale když se ti tam potká zdrclá jíška, vysušené hovězí a špatné dochucení, tak to můžeš jít rovnou vylít *:D**:D**:D*.
962839
0 0
reagují: Demonic8, HAL
reagovat
reaguje na: Gonzi
Houby mám rád, ale jen jako přílohu a i do tohohle bych nějaké maso navíc hodil, ony nutričně jsou samy o sobě trochu nahovno. Ale sušené shitake mám doma v zásobě permanentně, občas žampiony, a úplně ideálka jít si na horách v létě do lesa nasbírat čerstvé a pak udělat smaženici s vejcem nebo na kmíně, to je láska.
962845
Houby mám rád, ale jen jako přílohu a i do tohohle bych nějaké maso navíc hodil, ony nutričně jsou samy o sobě trochu nahovno. Ale sušené shitake mám doma v zásobě permanentně, občas žampiony, a úplně ideálka jít si na horách v létě do lesa nasbírat čerstvé a pak udělat smaženici s vejcem nebo na kmíně, to je láska.
962838
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Vždy k službám.
962844
Vždy k službám.
962843
2 0
reagovat
reaguje na: Milosh
Ty seš zlatej člověk.
962843
Ty seš zlatej člověk.
962842
2 0
reagují: Milosh
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Abys nedopad jak Skinner s inspektorem Chalmeresem. link

Radši bych se přiznal. Stejně se vsadim, že to pozná.
962842
Abys nedopad jak Skinner s inspektorem Chalmeresem. https://www.youtube.com/watch?v=u1h8cHUnP9k  Radši bych se přiznal. Stejně se vsadim, že to pozná.
962820
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já Ti to dojedu uvařit. Špenát musím taky kvůli dětem. 
A mám ho skvělej. 
962841
Já Ti to dojedu uvařit. Špenát musím taky kvůli dětem.  A mám ho skvělej. 
962834
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
No takhle to vypadá zvladnutelne,  no.
962840
No takhle to vypadá zvladnutelne,  no.
962838
0 0
reagují: yeniczek
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Není třeba se na nic koukat. Je to jednoduché. 
Na pánvičku (hlubokou) dát sádlo/olej, hodně cibule.
Ochutit si mleté maso jak máš rád, přidat k cibuli a míchat.
Až je to pečené, tak přidat jednoduše fazole z konzervy. 
Můžeš přidat na jemno nasekaný česnek, popřípadě papriku a další věci dle chuti. 
Necháš chvíli povařit, je třeba to míchat
A pak si to dát hezky s chlebem 8)

HAL byl rychlejší :D:+
962839
Není třeba se na nic koukat. Je to jednoduché.  Na pánvičku (hlubokou) dát sádlo/olej, hodně cibule. Ochutit si mleté maso jak máš rád, přidat k cibuli a míchat. Až je to pečené, tak přidat jednoduše fazole z konzervy.  Můžeš přidat na jemno nasekaný česnek, popřípadě papriku a další věci dle chuti.  Necháš chvíli povařit, je třeba to míchat A pak si to dát hezky s chlebem *8)* HAL byl rychlejší *:D**:+*
962822
4 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: TedGeorge
ad houby: link :+
962838
ad houby: [url=https://www.youtube.com/watch?v=qpSDqUMIuXU]link[/url] *:+*
962832
3 0
reagují: HAL, TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Hele jednoduché na prasáka:
- nakrájíš a osmažíš cibuli a česnek
- jebneš na to maso a koření
- chilli podle chuti a zdatnosti
- papriky a třeba i houby
- pořád smažíš a průběžně mícháš
- fazole z plechovky
- s nimi trochu podusit
hotovo, sežrat s chlebem, a brečet že jsi to zase jako vždy přehnal s chilli :)
962837
Hele jednoduché na prasáka: - nakrájíš a osmažíš cibuli a česnek - jebneš na to maso a koření - chilli podle chuti a zdatnosti - papriky a třeba i houby - pořád smažíš a průběžně mícháš - fazole z plechovky - s nimi trochu podusit hotovo, sežrat s chlebem, a brečet že jsi to zase jako vždy přehnal s chilli *:)*
962822
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se