Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 1581 - 1600 Napsat příspěvek
reaguje na: okkac
Ja bych zase nerekl luzu to tema je velmi komplexni a vetsina lidi proste nema kapacitu mu porozumet a vyhodnotit jeho politicky, geopoliticky a hospodarsky vyznam. Navic kdyz v ramci vyvazenosti musis mit vzdycky debatu s obhajcem a odpurcem. Pricemz obe strany rikaji polopravdy a neni cas to vyvratit.

Tezko taky delat racionalni debatu, kdyz do ni zves bankere (kteri bojuji za svoje poplatky), radoby konzervativce (kteri jsou v opozici automaticky), lidi s ruskym narativem (jejich motivace nebudu rozebirat) a lidi z CNB (kteri by prisli o velkou cast pravimoci). Cilem toho je pak udelat uplny gulas, kdy si vetsina rekne ja nevim nechme to radeji tak jako ted.
894915
Ja bych zase nerekl luzu to tema je velmi komplexni a vetsina lidi proste nema kapacitu mu porozumet a vyhodnotit jeho politicky, geopoliticky a hospodarsky vyznam. Navic kdyz v ramci vyvazenosti musis mit vzdycky debatu s obhajcem a odpurcem. Pricemz obe strany rikaji polopravdy a neni cas to vyvratit. Tezko taky delat racionalni debatu, kdyz do ni zves bankere (kteri bojuji za svoje poplatky), radoby konzervativce (kteri jsou v opozici automaticky), lidi s ruskym narativem (jejich motivace nebudu rozebirat) a lidi z CNB (kteri by prisli o velkou cast pravimoci). Cilem toho je pak udelat uplny gulas, kdy si vetsina rekne ja nevim nechme to radeji tak jako ted.
894914
6 0
reagovat

Euro PRO

Určitě Euro. Veškerý mezinárodní obchodu probíhá v EUR nebo USD Bezcenná CZK nikoho nezajímá. Co jsem dělal ve staré  mezinárodní firmě služby pro Unipetrol, ČEZ tak se vždy fakturovalo v EUR nebo USD.
V podtatě jsem už na Euro tak zvyklý z cest a když se bavím s cizincema, co kolik u nás stojí, tak neustále konvertuju na EUR. Navíc bude velmi snazší si dělat porovnání cen a mezd mezi zeměmi a nebude to fluktuovat díky směnnému kurzu, takže se můžou vyvinou tlaky na zvýšení mezd nebo snížení cen.

Hlavně nerozhodovat o takových ekonomických otázkách v referendu lůzu, která naběhne každé dezinfomaci.
894914
Určitě Euro. Veškerý mezinárodní obchodu probíhá v EUR nebo USD Bezcenná CZK nikoho nezajímá. Co jsem dělal ve staré  mezinárodní firmě služby pro Unipetrol, ČEZ tak se vždy fakturovalo v EUR nebo USD. V podtatě jsem už na Euro tak zvyklý z cest a když se bavím s cizincema, co kolik u nás stojí, tak neustále konvertuju na EUR. Navíc bude velmi snazší si dělat porovnání cen a mezd mezi zeměmi a nebude to fluktuovat díky směnnému kurzu, takže se můžou vyvinou tlaky na zvýšení mezd nebo snížení cen. Hlavně nerozhodovat o takových ekonomických otázkách v referendu lůzu, která naběhne každé dezinfomaci.
Euro PRO
10 -6
reagují: MeaCulpa
reagovat
reaguje na: DarkSith
Zajímavé a co je konkrétně za kritiku postnutí satirické scénky ? Která je ještě myšlena jinak než ji chápeš, protože je to v kontextu Humpreyho alibismus, který se bojí, že mu budou moc kecat do práce. 
Což je naprosto skvělý argument pro Euro, protože to omezí moc podobných hochštaplerů v ČNB a jinde.

EU není bez chyb, ale hned člověk nemusí skákat na ruskou propagandu, která tu prokazatelně kritiku EU financuje a těží z ní. 

Jestli si mám vybrat mezi woke green deal a Ruskem, tak si hned beru duhovou vlajku a jedu do práce elektro autem s análním ovládáním.
894908
Zajímavé a co je konkrétně za kritiku postnutí satirické scénky ? Která je ještě myšlena jinak než ji chápeš, protože je to v kontextu Humpreyho alibismus, který se bojí, že mu budou moc kecat do práce.  Což je naprosto skvělý argument pro Euro, protože to omezí moc podobných hochštaplerů v ČNB a jinde. EU není bez chyb, ale hned člověk nemusí skákat na ruskou propagandu, která tu prokazatelně kritiku EU financuje a těží z ní.  Jestli si mám vybrat mezi woke green deal a Ruskem, tak si hned beru duhovou vlajku a jedu do práce elektro autem s análním ovládáním.
894904
8 -6
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já mám kritiku EU v Jistě pane ministře hodně rád - je to perfektní ukázka toho že na EU se kritizují ty samé věci už víc než čtyřicet let, že to její brzké selhání, jak ho spousta lidí permanentně předpovídá, se předpovídá úplně stejně už tak dlouhou dobu - a přitom ona ta EU navzdory všem námitkám pořád funuguje, a je čím dál silnější a důležitější. Ta kritika je ve své povrchní přímočarosti dost mimo, a dokázal to čas.

A Britové to teď ví líp než kdo jiný.
894907
Já mám kritiku EU v Jistě pane ministře hodně rád - je to perfektní ukázka toho že na EU se kritizují ty samé věci už víc než čtyřicet let, že to její brzké selhání, jak ho spousta lidí permanentně předpovídá, se předpovídá úplně stejně už tak dlouhou dobu - a přitom ona ta EU navzdory všem námitkám pořád funuguje, a je čím dál silnější a důležitější. Ta kritika je ve své povrchní přímočarosti dost mimo, a dokázal to čas. A Britové to teď ví líp než kdo jiný.
894902
12 -5
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
894905
https://m.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
894902
3 -4
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Dívat se na EU kriticky není nadávání. ;)
894904
Dívat se na EU kriticky není nadávání. *;)*
894902
4 -5
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: DarkSith
To fakt miluju v době, kdy tu máme brutální nebezpečí od Ruska nadávat na EU.
894902
To fakt miluju v době, kdy tu máme brutální nebezpečí od Ruska nadávat na EU.
894901
7 -8
reagují: HAL, Milosh, DarkSith
reagovat

EU

Zajímá diskuze. Já osobně se na EU dívám podobně jako Humphrey z britského sitcomu Jistě pane ministře.  :D   link
894901
Zajímá diskuze. Já osobně se na EU dívám podobně jako Humphrey z britského sitcomu Jistě pane ministře.  *:D*   [url=https://youtu.be/qEl_uHwjSaU?si=pPPY4FLIVyDK4G9u]link[/url]
EU
2 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Nesouhlasim ani s jednim argumentem. Tahle diskuze je celkem pekny priklad proc o techto vecech nedelat referenda, protoze o tom lidi vi vicemene kulovy a podlehaji dojmologii a delaji uplne nesmyslny argumentacni gulase u kterych se musim usmivat.

Euro jako takove ma uz spise politicky vyznam nez ekonomicky. Je to de facto znak toho ze jsme pevne v zapadni strukture a dostat nas z ni by uz bylo obtizne proto se do tohoto systemu chteji rychle dostat i Rumuni a Bulhari. Bez eura jsi politicky v unii druha liga, ktera sice ma nejake slovo, ale uz jen kosmeticke, protoze vetsinu veci si uz predjednaji zeme platici eurem, ale to je komplikovane a lidem tezce vysvetlitelne.

Rozhoduje penezenka a tam je fakt, ze kazdy rok nechame nekolik miliard na transakcnich poplatcich bankam, ktere proste nemusime a mohli jsme za ne postavit kdovi co. Nekdo argumentuje omezenim pravomoci CNB a je to opravdu s vykonem nasi banky takovy zazrak? Inflace vysoka, pomalu jde dolu, navic necitlive zasahy minulosti vedly k pohodlnosti exporteru a omezeni investic, ktere nam ted bouchlo do ksichtu (podhodnocena koruna jednoduse davala konkurencni vyhodu a nenutila odstranovat energeticky narocne provozy, inovovat atd). Zmeny cen po zavedeni nijak zavratne nerostou a ve vsech zemich je po zavedeni eura vetsinova podpora meny. To ze chorvati byli prilis chamtivi a rozhodli se vytahat z turistu prachy a svezt to na menu necham bokem v konecnem dusledku poskodili hlavne sebe.

Euro v zasade vede ke stabilnejsim ekonomickym cyklum. Neprinasi tak extremni konjunktury, ale zase naopak krize jsou mirnejsi. U male exportni ekonomiky neni moc co resit a pri techto proti EU a proti Euro diskuzich vypadame v evrope trosku jako pitomci 8)

Takze kolem a kolem diskuze neni prilis relevantni, protoze vetsina lidi tomu vubec nerozumi nebo ma ocividne zajmy ktere hraji proti (poplatky, dezole scena apod)

Ruceni za dluhy apod nebudu rozepisovat uz tak me kvuli tomuhle vychladlo kafe, tak doporucim podcast Bruselsky diktat kde je to popsano velmi podrobne s plusy i minusy. Tomuhle podcastu velky kudos opravdu profi prace do hloubky
894896
Nesouhlasim ani s jednim argumentem. Tahle diskuze je celkem pekny priklad proc o techto vecech nedelat referenda, protoze o tom lidi vi vicemene kulovy a podlehaji dojmologii a delaji uplne nesmyslny argumentacni gulase u kterych se musim usmivat. Euro jako takove ma uz spise politicky vyznam nez ekonomicky. Je to de facto znak toho ze jsme pevne v zapadni strukture a dostat nas z ni by uz bylo obtizne proto se do tohoto systemu chteji rychle dostat i Rumuni a Bulhari. Bez eura jsi politicky v unii druha liga, ktera sice ma nejake slovo, ale uz jen kosmeticke, protoze vetsinu veci si uz predjednaji zeme platici eurem, ale to je komplikovane a lidem tezce vysvetlitelne. Rozhoduje penezenka a tam je fakt, ze kazdy rok nechame nekolik miliard na transakcnich poplatcich bankam, ktere proste nemusime a mohli jsme za ne postavit kdovi co. Nekdo argumentuje omezenim pravomoci CNB a je to opravdu s vykonem nasi banky takovy zazrak? Inflace vysoka, pomalu jde dolu, navic necitlive zasahy minulosti vedly k pohodlnosti exporteru a omezeni investic, ktere nam ted bouchlo do ksichtu (podhodnocena koruna jednoduse davala konkurencni vyhodu a nenutila odstranovat energeticky narocne provozy, inovovat atd). Zmeny cen po zavedeni nijak zavratne nerostou a ve vsech zemich je po zavedeni eura vetsinova podpora meny. To ze chorvati byli prilis chamtivi a rozhodli se vytahat z turistu prachy a svezt to na menu necham bokem v konecnem dusledku poskodili hlavne sebe. Euro v zasade vede ke stabilnejsim ekonomickym cyklum. Neprinasi tak extremni konjunktury, ale zase naopak krize jsou mirnejsi. U male exportni ekonomiky neni moc co resit a pri techto proti EU a proti Euro diskuzich vypadame v evrope trosku jako pitomci *8)* Takze kolem a kolem diskuze neni prilis relevantni, protoze vetsina lidi tomu vubec nerozumi nebo ma ocividne zajmy ktere hraji proti (poplatky, dezole scena apod) Ruceni za dluhy apod nebudu rozepisovat uz tak me kvuli tomuhle vychladlo kafe, tak doporucim podcast Bruselsky diktat kde je to popsano velmi podrobne s plusy i minusy. Tomuhle podcastu velky kudos opravdu profi prace do hloubky
894821
21 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Írsko nie je v NATO.
894895
Írsko nie je v NATO.
894856
0 0
reagovat
Disku, ty jsi klasik:D
894893
Disku, ty jsi klasik*:D*
4 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Bydlím v paneláku.
894885
Bydlím v paneláku.
894870
4 -1
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Děkujeme za tu závorku
894879
Děkujeme za tu závorku
894876
1 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Co je a co není obskurní, o tom bych se nechtěl přít, ale vzpomněl jsem si na jednu definici gentlemana, kterou jsem někde slyšel, a sice, že gentleman je někdo, kdo umí hrát na akordeon a přesto to nedělá...;)

(pokud to snad není úplně jasné, tohle je skutečně jen nanejvýš přátelské pošťouchnutí od kolegy šumaře, který také už řadu let, ba desetiletí s oblibou trápí hudební nástroj možná méně vysmívaný, ale zase to dohání okrajovostí žánrů, do kterých fušuje....8))
894876
Co je a co není obskurní, o tom bych se nechtěl přít, ale vzpomněl jsem si na jednu definici gentlemana, kterou jsem někde slyšel, a sice, že gentleman je někdo, kdo umí hrát na akordeon a přesto to nedělá...*;)* (pokud to snad není úplně jasné, tohle je skutečně jen nanejvýš přátelské pošťouchnutí od kolegy šumaře, který také už řadu let, ba desetiletí s oblibou trápí hudební nástroj možná méně vysmívaný, ale zase to dohání okrajovostí žánrů, do kterých fušuje....*8)*)
894869
12 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já myslel, ze jsi nejlepší na doporučení ideálního vína k určitému filmu.
894871
Já myslel, ze jsi nejlepší na doporučení ideálního vína k určitému filmu.
894868
3 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ok, já myslel že máš v chalupě orchestrion.
894870
Ok, já myslel že máš v chalupě orchestrion.
894869
23 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tede, akordeon není žádný obskurní nástroj. :D
894869
Tede, akordeon není žádný obskurní nástroj. *:D*
894868
16 -1
reagují: SeldomSeen, TedGeorge
reagovat
Už dlouho razím takovou - na první pohled banální - mantru. Ta zní, že úplně každý je v něčem dobrý. Nemusíte zrovna bejt machr, kterej naprogramuje MovieZone. Disketa tuším dobře hraje na nějaký obskurní hudební nástroj. MrHlad vás naučí anglicky lépe a rychleji, než nejpokročilejší AI nástroj od Apple. Karel staví lego. Tony umí všechno. Já jsem přeborník v uklízení sanitárních zařízení atd.

Dlouho jsem však přemejšlel, v čem je dobrej Rainmaker. Konečně mi to docvaklo. On nejlíp ví, kde mu levně nalejou.
894868
Už dlouho razím takovou - na první pohled banální - mantru. Ta zní, že úplně každý je v něčem dobrý. Nemusíte zrovna bejt machr, kterej naprogramuje MovieZone. Disketa tuším dobře hraje na nějaký obskurní hudební nástroj. MrHlad vás naučí anglicky lépe a rychleji, než nejpokročilejší AI nástroj od Apple. Karel staví lego. Tony umí všechno. Já jsem přeborník v uklízení sanitárních zařízení atd. Dlouho jsem však přemejšlel, v čem je dobrej Rainmaker. Konečně mi to docvaklo. On nejlíp ví, kde mu levně nalejou.
25 0
reagují: (=LIFTY=), Disketa1
reagovat
reaguje na: SHUTTER
Bernard 11  ok. Ale furt to není topka.

Např. V Praze u Vejvodů je Plzen za 51? Tzn 2 EUR.
Ale musíš ty hospody znát ... 

 72Kč cca 3EUR  u Pinkasů , což je vyhlášena knajpa v Praze. 
Flekovsky už taky dost mimo.
Tam je to už ale turistická atrakce... 
894866
Bernard 11  ok. Ale furt to není topka. Např. V Praze u Vejvodů je Plzen za 51? Tzn 2 EUR. Ale musíš ty hospody znát ...   72Kč cca 3EUR  u Pinkasů , což je vyhlášena knajpa v Praze.  Flekovsky už taky dost mimo. Tam je to už ale turistická atrakce... 
894862
1 -3
reagovat
Cate Blanchett jako middle-aged Barbie. Královna:+
894865
Cate Blanchett jako middle-aged Barbie. [url=https://twitter.com/FilmUpdates/status/1756239023738179850]Královna[/url]. *:+*
3 -4
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se