Mna skor ale fascinuje ta ludska potreba POPIERAT vedecke dokazy, a hladat si vsemozne vyhovorky, len aby zahada ostala zahadou. Nikto (a vlastne ani ja) nema v podstate rad, ked mu povies ze Santa neexistuje. Ide o to, ze bud sa nejaku zahadu snazis rozlustit prostrednictvom vymyslani teorii, alebo racionalne. Ja som niekde medzi. Pacia sa mi pribehy, ale sucasne "viem" ze za nimi lezi ta nudna pravda a jej odhalenie je pre mna rovnako zaujimave. Ono to je stale tak, ze kazdy chce vediet ako to ten "kuzelnik" robi, ale ked sa to dozvie, je mu to luto.
Napriklad take pyramidy. Vymyslelo sa mnoho teorii od mimozemstanov az po predkov Atlantidy. Nakoniec sa teoria ustalila na statisickach otrokov a roznych mechanizmoch, ktore nechcem teraz detailne popisovat. Zrazu sa vsak nad tym niekto zamyslel z ineho pohladu. Logistika pri takejto obrovskej stavbe by bola problemom aj dnes a zase sa viera obratila k niecomu "fantastickemu" a neuveritelnemu.
Ale len do nedavnej minulosti. Jeden vedec prisiel s teoriou, ktora je aj napriek svojej sialenosti uplne logicka a najnovsie vyskumy sa k nej zacinaju priklanat. Vedecka obec vie byt totizto velmi konzervativna. Chces tu teoriu vediet? Alebo sa radsej uspokojis s tym, ze je to fascinujuce a neuveritelne ako to postavili. Aj ja, teraz ked to uz viem, trosku si prajem aby to tak nebolo;)
krispel
|
reagovat
|

. Pravdivost této zprávy jsem neověřoval, každopádně opatrnost je na místě.