Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 102881 - 102900 Napsat příspěvek

Charlotte

Souhlasím, pokud se to udělá s citem, může být skloubení supermoderní architektury s historickou naprosto famózní. Docela dobře bych si dokázal představit například nějakou moderní dostavbu vybombardované části Staroměstské radnice.
496488
Souhlasím, pokud se to udělá s citem, může být skloubení supermoderní architektury s historickou naprosto famózní. Docela dobře bych si dokázal představit například nějakou moderní dostavbu vybombardované části Staroměstské radnice.
Charlotte
0 0
reagovat
Fluke: Londýn, Francie, Tokyo, New York, Sydney..... ale aspon sem bude jezdit hodně turistů, protože to co budeme mít my, to už nikde na světě nebude;) A taky mi vadí, že o tom rozhodujou lidi, kteří designu vubec nerozumí a posílaj doprdele lidi co to léta studovali. A i kdyby se udělala ta petice tak to imho dopadne PRO knihovnu.
496486
Fluke: Londýn, Francie, Tokyo, New York, Sydney..... ale aspon sem bude jezdit hodně turistů, protože to co budeme mít my, to už nikde na světě nebude*;)* A taky mi vadí, že o tom rozhodujou lidi, kteří designu vubec nerozumí a posílaj doprdele lidi co to léta studovali. A i kdyby se udělala ta petice tak to imho dopadne PRO knihovnu.
0 0
reagovat
Jít svou cestou= v tvém pojetí pouze opravovat barokní fasády domů a zakonzervovat město v domě dávno minulé:)
Já chci vize, originalitu, půvab. Pro mě za mě může mít knihovna třeba tvar knihy nebo lva, jde mi jen o to, že tu vizionářské stavby chybí. Člověk může milovat Tančící dům i katedrálu Svatého Víta, Karlův most i Millenium Bridge :)
496484
Jít svou cestou= v tvém pojetí pouze opravovat barokní fasády domů a zakonzervovat město v domě dávno minulé:) Já chci vize, originalitu, půvab. Pro mě za mě může mít knihovna třeba tvar knihy nebo lva, jde mi jen o to, že tu vizionářské stavby chybí. Člověk může milovat Tančící dům i katedrálu Svatého Víta, Karlův most i Millenium Bridge :)
0 0
reagovat

Fluke

Zajed si tam, prohlidni si krematorium, treba zmenis nazor. ;)
Upjatost ceskych pamatkaru je myslim kultovni, ale vysvetlete mi, proc ma ten jedinej barak uprostred Staryho mesta pistaciovou strechu.
496483
Zajed si tam, prohlidni si krematorium, treba zmenis nazor. ;) Upjatost ceskych pamatkaru je myslim kultovni, ale vysvetlete mi, proc ma ten jedinej barak uprostred Staryho mesta pistaciovou strechu.
Fluke
0 0
reagovat

Fluke

Já třeba jo. :)
496481
Já třeba jo. *:)*
Fluke
0 0
reagovat

Charlotte

Mě se ten architektonickej ráj nikdy nelíbil, nekoukal jsem na to osobně, ale jen z fotek.
S Londýnem se ani naše velikost města měřit nemůže. Neříkám, že to nemůže vzniknout, ale v centru? Proč musíme jít s davem a ne vlastní představou?
Na Pankráci je místa dost.
496480
Mě se ten architektonickej ráj nikdy nelíbil, nekoukal jsem na to osobně, ale jen z fotek. S Londýnem se ani naše velikost města měřit nemůže. Neříkám, že to nemůže vzniknout, ale v centru? Proč musíme jít s davem a ne vlastní představou? Na Pankráci je místa dost.
Charlotte
0 0
reagovat
V Berlíně se mají, tam jim všechno původní vybombardovali, takže to nemusí řešit a můžou si tam stavět, co chtějí. :)
496479
V Berlíně se mají, tam jim všechno původní vybombardovali, takže to nemusí řešit a můžou si tam stavět, co chtějí. :)
0 0
reagovat

Luc44

Celý to byl jeden velkej podraz, vybrat návrh, který nesplňoval podmínky a tudíž nikdo z ostatních nemohl poskytnou podobný návrh, dále umístit knihovnu do blbě přístupné dopravní oblasti bez metra a parkovacích míst...a dalo by se pokračovat.
496478
Celý to byl jeden velkej podraz, vybrat návrh, který nesplňoval podmínky a tudíž nikdo z ostatních nemohl poskytnou podobný návrh, dále umístit knihovnu do blbě přístupné dopravní oblasti bez metra a parkovacích míst...a dalo by se pokračovat.
Luc44
0 0
reagovat
Fluke: OMG, byls nekdy v Londyne? To mesto je architektonicky raj, prusecik stylu a casu, mesto, kde se postmoderna setkava s gotikou. Praha je zejmena v centru uzasny skanzen, ktery potrebuje vic Tancicich domu, vic soucasne architektury, vic vzduchu a odvahy :)
496476
Fluke: OMG, byls nekdy v Londyne? To mesto je architektonicky raj, prusecik stylu a casu, mesto, kde se postmoderna setkava s gotikou. Praha je zejmena v centru uzasny skanzen, ktery potrebuje vic Tancicich domu, vic soucasne architektury, vic vzduchu a odvahy :)
0 0
reagovat

Karbous

Určitě bych miloval výhled od vltavy na Vyšehrad se slizem po levici8):-
496477
Určitě bych miloval výhled od vltavy na Vyšehrad se slizem po levici*8)**:-*
Karbous
0 0
reagovat
Malost zapracovala minimálně ve stylu jakým se to celé řeší, že...
496475
Malost zapracovala minimálně ve stylu jakým se to celé řeší, že...
0 0
reagovat
No Letná není zrovna historické centrum.
496474
No Letná není zrovna historické centrum.
0 0
reagovat
taky to bylo trochu na andrewa;), nemůžeš srovnávat centrum Prahy s panelákama, tyhle věci jdou úplně mimo sebe.
496472
taky to bylo trochu na andrewa*;)*, nemůžeš srovnávat centrum Prahy s panelákama, tyhle věci jdou úplně mimo sebe.
0 0
reagovat

disk

česká malost? Sorry, jsme snad takový blbci, abysme se podřizovali světovejm designerskejm zvěrstvům? Teď tu neřešíme paneláky, ty hnusný byli a jsou a furt se stavěj, i když moderně a nějaká hnusně vypadajcí knihovna nezmění design paneláků na předměstí.

sorry, jen proto, že si Londýn a Francie staví super megadesignstavby uprostřed centra, tak se nemusíme opakovat. Narozdíl od nás, oni nemaj nádhernou Prahu plnou neskutečně krásného baroka, secese a dalších stylů.

Nechápu, proč se maj češi po někom furt opičit, ať tu knihovnu takhle klidně postaví, ale ne v centru města, už vůbec ne na Letný:)
496471
česká malost? Sorry, jsme snad takový blbci, abysme se podřizovali světovejm designerskejm zvěrstvům? Teď tu neřešíme paneláky, ty hnusný byli a jsou a furt se stavěj, i když moderně a nějaká hnusně vypadajcí knihovna nezmění design paneláků na předměstí. sorry, jen proto, že si Londýn a Francie staví super megadesignstavby uprostřed centra, tak se nemusíme opakovat. Narozdíl od nás, oni nemaj nádhernou Prahu plnou neskutečně krásného baroka, secese a dalších stylů. Nechápu, proč se maj češi po někom furt opičit, ať tu knihovnu takhle klidně postaví, ale ne v centru města, už vůbec ne na Letný*:)*
disk
0 0
reagovat
Jestli nějaká stavba kazí dojem z Prahy, tak je to imho Palác kultury, který si postavili komunisti pro své neomylné sjezdy. Je to děs - vystoupíte na Vyšehradu a do očí vás udeří tahleta hrůza.:(
496466
Jestli nějaká stavba kazí dojem z Prahy, tak je to imho Palác kultury, který si postavili komunisti pro své neomylné sjezdy. Je to děs - vystoupíte na Vyšehradu a do očí vás udeří tahleta hrůza.*:(*
0 0
reagovat
Me by spíš zajímalo jak dlouho se budeme snažit bránit světovýmu designu. Nějakou budovou se začít musí. Opravovat paneláky (což je btw téma letošního stavebního veletrhu v Brně) pořád dokola, místo aby se zkusilo něco novýho.
496464
Me by spíš zajímalo jak dlouho se budeme snažit bránit světovýmu designu. Nějakou budovou se začít musí. Opravovat paneláky (což je btw téma letošního stavebního veletrhu v Brně) pořád dokola, místo aby se zkusilo něco novýho.
0 0
reagovat
Česká malost a omezenost opět zvítězila...:(
496462
Česká malost a omezenost opět zvítězila...*:(*
0 0
reagovat
Me to take tak strasne nepripadalo, porad lepsi nez zaprasena prazdna letenska plan...
496461
Me to take tak strasne nepripadalo, porad lepsi nez zaprasena prazdna letenska plan...
0 0
reagovat
Mě se to taky líbí a ne, není to proto, že jsem poslední dobou posedlá barvami. Je to originální a představa, že chodím do takovéto knihovny je více než příjemná:+
496460
Mě se to taky líbí a ne, není to proto, že jsem poslední dobou posedlá barvami. Je to originální a představa, že chodím do takovéto knihovny je více než příjemná*:+*
0 0
reagovat
No doufám, že nám to dají do Brna. A to myslím vážně, mě se to líbí. Lepší než ty komunistický kostky.:+
496459
No doufám, že nám to dají do Brna. A to myslím vážně, mě se to líbí. Lepší než ty komunistický kostky.*:+*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se