Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 88541 - 88560 Napsat příspěvek
Hmm, podíval jsem se na to video s Natalem a připadá mi to jako pořádná hovadina použitelná v této podobě ve hře možná pro pár zábavnějších blbůstek typu minhry. Představa že bych si na tomhle chtěl zahrát něco inteligentnějšího a složitějšího mi připadá poměrně dosti zvrácená, jednak bych se u toho asi fyzicky oddělal víc než několika hodinovým běháním venku a pravděpodobně i brzo prokopl televizi... ale hlavně ani nic nového a zábavného to do ovládání nepřináší - není to zjednodušení či zrychlení ovládání, ale naopak jeho zesložitění a ztěžkopádnění.

Jak velké má hra možnosti závisí jen a pouze na tom jaké možnosti dají hráči do rukou autoři - že jsou v posledních letech hry filmově lineární bez jakýchkoli možností rozhodování a volnosti (čímž tedy víceméně ztrácí právo na přízvisko "hra") není chybou ovládání, ale autorů následujících dementní dav který jim to kupuje.
Větší možnosti než klávesnice toto nabídne jen stěží, resp právě naopak protože všechno co budeš chtít ve hře udělat bude muset být nějak předveditelné (a jednoznačně rozpoznatelné) před televizí. Fungovalo by to skvěle leda tak ve formě holografických místností ze Star Treku, do té doby ale zůstanu u normálního typu ovladače... a budu se těšit na ovládání myslí :))
532808
Hmm, podíval jsem se na to video s Natalem a připadá mi to jako pořádná hovadina použitelná v této podobě ve hře možná pro pár zábavnějších blbůstek typu minhry. Představa že bych si na tomhle chtěl zahrát něco inteligentnějšího a složitějšího mi připadá poměrně dosti zvrácená, jednak bych se u toho asi fyzicky oddělal víc než několika hodinovým běháním venku a pravděpodobně i brzo prokopl televizi... ale hlavně ani nic nového a zábavného to do ovládání nepřináší - není to zjednodušení či zrychlení ovládání, ale naopak jeho zesložitění a ztěžkopádnění. Jak velké má hra možnosti závisí jen a pouze na tom jaké možnosti dají hráči do rukou autoři - že jsou v posledních letech hry filmově lineární bez jakýchkoli možností rozhodování a volnosti (čímž tedy víceméně ztrácí právo na přízvisko "hra") není chybou ovládání, ale autorů následujících dementní dav který jim to kupuje. Větší možnosti než klávesnice toto nabídne jen stěží, resp právě naopak protože všechno co budeš chtít ve hře udělat bude muset být nějak předveditelné (a jednoznačně rozpoznatelné) před televizí. Fungovalo by to skvěle leda tak ve formě holografických místností ze Star Treku, do té doby ale zůstanu u normálního typu ovladače... a budu se těšit na ovládání myslí *:))*
0 0
reagovat
Terminator 2 herni pecky :D link
532804
Terminator 2 herni pecky *:D* http://www.gametrailers.com/video/angry-video-screwattack/49944
0 0
reagovat
začínám mít dojem, že většina MZ osazenstva nedělá nic jinýho, než hraje na konzolích a sleduje seriály, taky bych chtěl mít tolik času jako vy :D
532802
začínám mít dojem, že většina MZ osazenstva nedělá nic jinýho, než hraje na konzolích a sleduje seriály, taky bych chtěl mít tolik času jako vy *:D*
0 0
reagovat

liuk

Ono nejde jen o adventury, jde v podstate o jakoukoliv hru. Pokazde mate nejake omezene preddefinovane moznosti - pohybu, boje, interakce s prostredim, cehokoliv. Fallout a DeusEx jsou jedny z nejsvobodnejsich her vubec, ale...proste stale omezene. HL2 mi prijde trochu mimo, i pres jeho nesmirne kvality je to porad jen linearni strilecka.
532801
Ono nejde jen o adventury, jde v podstate o jakoukoliv hru. Pokazde mate nejake omezene preddefinovane moznosti - pohybu, boje, interakce s prostredim, cehokoliv. Fallout a DeusEx jsou jedny z nejsvobodnejsich her vubec, ale...proste stale omezene. HL2 mi prijde trochu mimo, i pres jeho nesmirne kvality je to porad jen linearni strilecka.
liuk
0 0
reagovat
GameZone.cz. Už je to fakt unavující. Změňte téma please, thx.
532798
GameZone.cz. Už je to fakt unavující. Změňte téma please, thx.
0 0
reagovat

rcorp

Jenze to je ten stary pristup ke hre - vzit existujici koncept hry a naroubovat na to pohybovy senzor. V takove hre by ty dvere byly jen z toho duvodu, aby je hrac "zabavne" otevrel a sel dal. Ale dvere se daji nejen otevrit, ale i vypacit, vyrazit, podpalit, vysadit, zabarikadovat, nebo treba obejit oknem. :-)

Chapu, ze moje predstavy jsou stale hodne sci-fi, nicmene stojim si za tim, ze Project Natal by mohl byt prvnim skutecnym hybatelem k teto budoucnosti.
532797
Jenze to je ten stary pristup ke hre - vzit existujici koncept hry a naroubovat na to pohybovy senzor. V takove hre by ty dvere byly jen z toho duvodu, aby je hrac "zabavne" otevrel a sel dal. Ale dvere se daji nejen otevrit, ale i vypacit, vyrazit, podpalit, vysadit, zabarikadovat, nebo treba obejit oknem. :-) Chapu, ze moje predstavy jsou stale hodne sci-fi, nicmene stojim si za tim, ze Project Natal by mohl byt prvnim skutecnym hybatelem k teto budoucnosti.
rcorp
0 0
reagovat
Cain.cz: RTS? ... Mouse+kb beats Natal any time ... 8)
532796
Cain.cz: RTS? ... Mouse+kb beats Natal any time ... *8)*
0 0
reagovat
Silence: No jo, jenze stejne bys tam musel mit nejaky menu, ktery by ti dalo na vybranou a zase by te tvurci vedli za rucicku. Ano, samozrejme, ze zalezi na kreativite autoru, ale prave diky takovemu zpusobu ovladani mohou tvurci upustit uzdu sve fantasie a vytvaret neco, co pred tim nebylo mozne. Neco, co by se priblizilo zazitku z papirovych RPG a slo by jeste dal.

deiwi: No jo, uz je zase horko. :) Dlouha cesta k tomu urcite vede, ale Natal by mohl byt prvni krucek.
532795
Silence: No jo, jenze stejne bys tam musel mit nejaky menu, ktery by ti dalo na vybranou a zase by te tvurci vedli za rucicku. Ano, samozrejme, ze zalezi na kreativite autoru, ale prave diky takovemu zpusobu ovladani mohou tvurci upustit uzdu sve fantasie a vytvaret neco, co pred tim nebylo mozne. Neco, co by se priblizilo zazitku z papirovych RPG a slo by jeste dal. deiwi: No jo, uz je zase horko. *:)* Dlouha cesta k tomu urcite vede, ale Natal by mohl byt prvni krucek.
0 0
reagovat

Karbous

Představ si, že budeš hrát desátou hru, kde budeš dveře otevírat tak, že: vytáhneš závoru (protože to přece bude cool), vytáhneš klíč, odemkneš dveře a pak je rozmáchlým gestem otevřeš. A v každé hře to budeš muset udělat padesátkrát (protože nějak se to pohybové ovládání přece bude muset využít). A oproti reálu to navíc budeš muset dělat pooomalu a plynule, aby to senzory pochopily. Jak dlouho by tě to asi tak bavilo? :)
532794
Představ si, že budeš hrát desátou hru, kde budeš dveře otevírat tak, že: vytáhneš závoru (protože to přece bude cool), vytáhneš klíč, odemkneš dveře a pak je rozmáchlým gestem otevřeš. A v každé hře to budeš muset udělat padesátkrát (protože nějak se to pohybové ovládání přece bude muset využít). A oproti reálu to navíc budeš muset dělat pooomalu a plynule, aby to senzory pochopily. Jak dlouho by tě to asi tak bavilo? :)
Karbous
0 0
reagovat
a co např.. rts? vy mudrcové zase řežíte hovadiny na druhou:) crimson_moon: by mne zajímálo jetli má stejné aroma s real...
532793
a co např.. rts? vy mudrcové zase řežíte hovadiny na druhou*:)* crimson_moon: by mne zajímálo jetli má stejné aroma s real...
0 0
reagovat
Stejně jsem nikdy nevěděl, jak to v těch simulátorech dělaj, že běhaj křížem krážem, ale nikdy to nenarvou do stěny... :D :D
532792
Stejně jsem nikdy nevěděl, jak to v těch simulátorech dělaj, že běhaj křížem krážem, ale nikdy to nenarvou do stěny... :D :D
0 0
reagovat
Zase se ti přehřívá čip normality? :D Ta vize je fajn, ale k běžnýmu použití je ještě dlouhá cesta. Na tom se myslím všichni shodneme.
532791
Zase se ti přehřívá čip normality? *:D* Ta vize je fajn, ale k běžnýmu použití je ještě dlouhá cesta. Na tom se myslím všichni shodneme.
0 0
reagovat
Pro všechny nostalgiky. Za tři neděle přichází na DVD opravdová legenda, na které jsme s bráškou vyrůstali. Seriál Želvy Ninja! Lidi, já mám takovou radost! Teď se budu modlit, aby na DVD byl i ten kultovní dabing s hláškami, které jsme až do omrzení citovali. Dnes by dabing podobného kalibru vůbec nemohl vzniknout.
532790
Pro všechny nostalgiky. Za tři neděle přichází na DVD opravdová legenda, na které jsme s bráškou vyrůstali. Seriál Želvy Ninja! Lidi, já mám takovou radost! Teď se budu modlit, aby na DVD byl i ten kultovní dabing s hláškami, které jsme až do omrzení citovali. Dnes by dabing podobného kalibru vůbec nemohl vzniknout.
0 0
reagovat
Já teda nevím, ale hry kdy jsem musel uspat hlídače jedním nasáklým kapesníkem a dostat se za dveře jednou konkrétní sekerou, to byly 2D adventury před 15 lety. Vždyť dneska už i těch pár her co znám (Deus Ex, Fallouty nebo druhý Half-Life) prostě mají velmi slušnou volnost konání. Je v nich naprogramováno plno různých akcí pro všechny předměty.
A druhá věc: nechápu, co to má společného s tím, že budu ovládat hru mácháním rukou, když v té hře to musí být naprogramováno tak jako tak. Stejně jako se tohle všechno musí naprogramovat pro ovladání tlačítky.
532789
Já teda nevím, ale hry kdy jsem musel uspat hlídače jedním nasáklým kapesníkem a dostat se za dveře jednou konkrétní sekerou, to byly 2D adventury před 15 lety. Vždyť dneska už i těch pár her co znám (Deus Ex, Fallouty nebo druhý Half-Life) prostě mají velmi slušnou volnost konání. Je v nich naprogramováno plno různých akcí pro všechny předměty. A druhá věc: nechápu, co to má společného s tím, že budu ovládat hru mácháním rukou, když v té hře to musí být naprogramováno tak jako tak. Stejně jako se tohle všechno musí naprogramovat pro ovladání tlačítky.
0 0
reagovat
Karbous: Ale nene, kdyby tvůrci chtěli, tak by tou tyčí mohl majznout hlídače i vypáčit dveře už teď... to není o druhu ovládání, ale o kreativitě autorů. Nikdo ti nebude hrát stílečku tak, že bude běhat a otáčet se, klekat si na jednom metru čtverečním... to už pak holt musíš na paintball... dokud nepřijdou na řadu simulátory ze startreku, tak nemůžeme mluvit o jakékoliv autenticitě... a to i ty programy v simulátorech budou limitovány programátory a ne ovládáním...
532788
Karbous: Ale nene, kdyby tvůrci chtěli, tak by tou tyčí mohl majznout hlídače i vypáčit dveře už teď... to není o druhu ovládání, ale o kreativitě autorů. Nikdo ti nebude hrát stílečku tak, že bude běhat a otáčet se, klekat si na jednom metru čtverečním... to už pak holt musíš na paintball... dokud nepřijdou na řadu simulátory ze startreku, tak nemůžeme mluvit o jakékoliv autenticitě... a to i ty programy v simulátorech budou limitovány programátory a ne ovládáním...
0 0
reagovat
rcorp: "Hráč potřebuje vědět, co všechno je možné a jak toho docílit, jinak bude zmatený a vykašle se na to." - no to je prave ta strasna omezenost her. Pripomina mi to takove ty situace, kdy hrac nemuze preskocit pres nejakou prekazku, ktera by treba sla logicky uplne normalne prelezt nebo prekrocit. Samozrejme, jak trefne podokknul crimson, ruku v ruce s tim jde pokrocila AI a fyzika, bez nich se to tezko pohne nekam dopredu.

Ono kdyz si to uvedomite, tak ty hry jsou uz pres dvacet let porad na jedno brdo. Jenze porad to vetsinu lidi bavi a porad se na tom vydelava. Ale stacil by jeden prukopnik a cely ten strary system by se zhroutil, protoze ty tisickrat okopirovane veci uz by nikdo hrat nechtel.
532787
rcorp: "Hráč potřebuje vědět, co všechno je možné a jak toho docílit, jinak bude zmatený a vykašle se na to." - no to je prave ta strasna omezenost her. Pripomina mi to takove ty situace, kdy hrac nemuze preskocit pres nejakou prekazku, ktera by treba sla logicky uplne normalne prelezt nebo prekrocit. Samozrejme, jak trefne podokknul crimson, ruku v ruce s tim jde pokrocila AI a fyzika, bez nich se to tezko pohne nekam dopredu. Ono kdyz si to uvedomite, tak ty hry jsou uz pres dvacet let porad na jedno brdo. Jenze porad to vetsinu lidi bavi a porad se na tom vydelava. Ale stacil by jeden prukopnik a cely ten strary system by se zhroutil, protoze ty tisickrat okopirovane veci uz by nikdo hrat nechtel.
0 0
reagovat
Luc44: Nejde o simulaci zivota, ale jde preci o pribehy a dobrodruzstvi, ktere clovek normalne prozit nemuze. :)

Silence: Rozvinutejsikoncept hry neexistuje, protoze ho jeste nikdo nevymyslel, ale ne proto, ze by to neslo, ale proto, ze to o otm jeste nikdo nepremyslel. ;) No treba v tech adventurach, zkusim konkretni proklad. Jak to bylo dosud - panak najde zeleznou tyc, kterou ma pouzit v vystourani predmetu X z mista Y. Jenze pokud s ni chce vypacit dvere, tak to nejde, protoze dvere MUSI otevrit klicem. A pokud s ni chce majznout po palici otravneho hlidace, tak nemuze, protoze mu MUSI dat kafe s uspavadlem. Jde o to, ze hrac by konecne delal to co chce ON a ne to co po nem chce HRA.
532786
Luc44: Nejde o simulaci zivota, ale jde preci o pribehy a dobrodruzstvi, ktere clovek normalne prozit nemuze. *:)* Silence: Rozvinutejsikoncept hry neexistuje, protoze ho jeste nikdo nevymyslel, ale ne proto, ze by to neslo, ale proto, ze to o otm jeste nikdo nepremyslel. *;)* No treba v tech adventurach, zkusim konkretni proklad. Jak to bylo dosud - panak najde zeleznou tyc, kterou ma pouzit v vystourani predmetu X z mista Y. Jenze pokud s ni chce vypacit dvere, tak to nejde, protoze dvere MUSI otevrit klicem. A pokud s ni chce majznout po palici otravneho hlidace, tak nemuze, protoze mu MUSI dat kafe s uspavadlem. Jde o to, ze hrac by konecne delal to co chce ON a ne to co po nem chce HRA.
0 0
reagovat

Silence

Ale jako že by přitom jednou byli standardně ve dvou/třech a více lidech a navíc může mít ta dotyčná třeba tělo jolie z tomb raidera a hlavu Alby nebo Dartha Vadera co já vím :D, prostě si ji/jej sestaví podle gusta :D
532785
Ale jako že by přitom jednou byli standardně ve dvou/třech a více lidech a navíc může mít ta dotyčná třeba tělo jolie z tomb raidera a hlavu Alby nebo Dartha Vadera co já vím *:D*, prostě si ji/jej sestaví podle gusta *:D*
Silence
0 0
reagovat
SIlence: link ? :D:D
532784
SIlence: http://www.mantality.co.za/images/product_images/thumbnail_Fleshlight-Ice-Lady.jpg ? *:D**:D*
0 0
reagovat

Karbous

"A ted si predstavte, kdybyste s tim predmetem mohli opravdu udelat co byste chteli a zalezelo by jen na vasi fantasii a logickem mysleni!"

Ježiš, jen to ne! Dovedeš si představit, jak by to bylo frustrující? Hráč potřebuje vědět, co všechno je možné a jak toho docílit, jinak bude zmatený a vykašle se na to. Navíc hrozí, že ten správně vymyšlený pohyb udělá blbě, hra to neuzná a on to tedy bude považovat za špatné řešení a zasekne se. Tím pádem bys musel mít sadu předdefinovaných akcí, což by nic zvlášť záživného nebylo. Na nějaké minihry to může být fajn, ale plně se s tím hra prostě nemůže dát ovládat, vezmi si jak se ovládá Wii- tam máš senzor pohybu jako u Microsoftí novinky a ještě k tomu 1-2 ovladače s řadou tlačítek. Klíčovou otázkou je, jak by se ovládal pohyb postavy, pokud někdo přijde s rozumných návrhem, tak tomu možná začnu trochu věřit. :)
532783
"A ted si predstavte, kdybyste s tim predmetem mohli opravdu udelat co byste chteli a zalezelo by jen na vasi fantasii a logickem mysleni!" Ježiš, jen to ne! Dovedeš si představit, jak by to bylo frustrující? Hráč potřebuje vědět, co všechno je možné a jak toho docílit, jinak bude zmatený a vykašle se na to. Navíc hrozí, že ten správně vymyšlený pohyb udělá blbě, hra to neuzná a on to tedy bude považovat za špatné řešení a zasekne se. Tím pádem bys musel mít sadu předdefinovaných akcí, což by nic zvlášť záživného nebylo. Na nějaké minihry to může být fajn, ale plně se s tím hra prostě nemůže dát ovládat, vezmi si jak se ovládá Wii- tam máš senzor pohybu jako u Microsoftí novinky a ještě k tomu 1-2 ovladače s řadou tlačítek. Klíčovou otázkou je, jak by se ovládal pohyb postavy, pokud někdo přijde s rozumných návrhem, tak tomu možná začnu trochu věřit. :)
Karbous
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se