|
reagovat
|
Diskuzní fórum KECÁRNA
příspěvky 82281 - 82300
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 4114
- 4115
- 4116
- .
- 7262
- 7263
Luke
Tazke rano na moju hlavu, ked som si znovu precital co si napisal, uz ta chapem;) a davam ti za pravdu. Tymto to snad uz uzavrieme

|
reagovat
|
Luke
Uz to nechcem velmi rozmazavat ale neda mi. Toto nie je slachtenie v zmysle skvalitnovania zvieracich vlastnosti alebo vyzoru, ale presny opak. A z hladiska toho masa je to podobne, ako keby KFC geneticky "šlachtili" kurence so styrmi nohami, lebo z jednej sliepky bude viac stehien.
Debatovat o tom, ci je to vzacna choroba alebo geneticky defekt je imho jedno. Je to vzacne, v tom mam pravdu, pretoze sa tento syndrom VZACNE objavuje aj u inych zvierat, dokonca u ludi. Nie je to nieco, co by vytvorila sama priroda z hladiska evolucie ako nejaku vyhodu pri specifickom zvieracom druhu, ktoru clovek pri slachteni vyuzil. Je to zneuzivanie dedicneho defektu/choroby pre potesenie ludi a to najma. A to je nechutne.
Ale nemoralizujem a neodsudzujem ludi co to robia, ja tiez zeriem kurence trpiace v malych klietkach napchavane rastovymi hormonmi a antibiotikami, aby neskapali skor nez vyrastu a zarezu ich.
Debatovat o tom, ci je to vzacna choroba alebo geneticky defekt je imho jedno. Je to vzacne, v tom mam pravdu, pretoze sa tento syndrom VZACNE objavuje aj u inych zvierat, dokonca u ludi. Nie je to nieco, co by vytvorila sama priroda z hladiska evolucie ako nejaku vyhodu pri specifickom zvieracom druhu, ktoru clovek pri slachteni vyuzil. Je to zneuzivanie dedicneho defektu/choroby pre potesenie ludi a to najma. A to je nechutne.
Ale nemoralizujem a neodsudzujem ludi co to robia, ja tiez zeriem kurence trpiace v malych klietkach napchavane rastovymi hormonmi a antibiotikami, aby neskapali skor nez vyrastu a zarezu ich.
|
reagovat
|
Gorecki
Tak z tohto pohľadu je cynická väčšina chovov a šľachtení, ktoré sú len pre potechu ľudí.
Išlo mi len o to, že okkacov príspevok nie je v ničom zlý. Skôr mi vadila tá narážka ako keby išlo čisto len o vzácnu chorobu (a to, že je to genetický defekt je pravda) pričom je to umelo šľachtený druh.
Išlo mi len o to, že okkacov príspevok nie je v ničom zlý. Skôr mi vadila tá narážka ako keby išlo čisto len o vzácnu chorobu (a to, že je to genetický defekt je pravda) pričom je to umelo šľachtený druh.
|
reagovat
|
Luke
Dovody, ktore sa v tom tvojom clanku uvadzaju su tri: lepsie maso (lebo kvoli krcom vraj maju vacsie svaly), pre zabavu a pre to co spominal okkac. Prve dva dovody su cynicke ako som uz vravel a ten treti je spochybneny v samotnom clanku: "But this use has largely fallen out of practice, and the degree to which it was actually used is uncertain."
|
reagovat
|
Gorecki: at uz je to racionalni nebo ne, co se tyce okkacova (bud a nebo ne)okopriovaneho prispevku z youtube, mam pocit, ze tam bylo receno, ze se ta koza haze do stada ovci, ne mezi ostatni kozy..... co se tyce te racionalizace...................... i kdyz mi to ani ted teda moc velky smysl nedava, nicmene jak uz jsem zminil par prispevku nize, v soucasne situaci muze byt cokoliv zpusobeno pivem...
|
reagovat
|
Svoje racionálne opodstatnenie to má: link
Inak som rád, že na moviezone je konečne poriadna diskusia o kozách.
Inak som rád, že na moviezone je konečne poriadna diskusia o kozách.
|
reagovat
|
Luke
Ano, ale cisto len preto, lebo su u niektorych farmarov oblubene, bavia deti, dokonca maju aj svoje sutaze. Je to proste zaluba. Dost cynicka imho. Ziadne "racionalne" dovody za tym nie su.
|
reagovat
|
No, ide o to, že máte obidvaja pravdu. Táto genetická anomália sa naozaj využíva pri šľachtení tohto druhu kôz.
|
reagovat
|
Luke
Ved ano, je to dedicna choroba, vola sa to myotonia congenita syndrome, ziadne . To co napisal okkac nema ziadnu logiku, aky rozdiel je v tom nechat zozrat jednu konkretnu kozu namiesto hocijakej inej, napriklad tej "najpomalsej"?:)
Tu su tie macky ktore som spominal, bohuzial uz neziju:(
link
Tu su tie macky ktore som spominal, bohuzial uz neziju:(
link
|
reagovat
|
okkac
To si zkopiroval z tych komentov na youtube?:) Pokial ja viem, je to choroba, relativne vzacna kedy pri vystraseni nastane chvilkova paralyza. Videl som to u maciek.
|
reagovat
|
To je nějaký druh koz, které, když je uvedeš do leku, strachu nebo nervozity, tak jim ztuhnou všechny svaly. Nevím, jestli nebyly speciálně vyšlechtěné, protože se pár kusů používá jako obětní beránci do stád na pastvách v případě, že by stádo třeba napadl predátor, tak prostě zatuhnou, predátor se na ně vrhne a zbytek stáda může utéct do bezpečí.
|
reagovat
|
deiwi
mozna je to tema pivama, ale nekolikrat jsem u toho vyprskl smichy jak debil :-D
|
reagovat
|
TOP Diskuze
28Spider-Mana a Odysseu ovládla Magická posedlost. Falešný Robin Hood propadnul 23Téma: Resident Evil míří do kin, připíše si režisér Hodiny zmizení další hororový hit? 19Víkendový výplach #898 o Star Treku 22Mayday: Recenze 13Hope: Recenze 12První dojmy: horor Resident Evil 12Kino za stovku! Kinaři po celé ČR poprvé spojují síly 11Opuštěný: Recenze 6První reakce: The Last Photograph od Zacka Snydera 4Zvířata: Trailer