No, do krámu se mi hodí, že vypadá. Že se mírnit nebude, spíš naopak. Tohle u Františka za celou dobu nebylo ani náznakem.
Dnešní 4 hodiny staré vyjádření Zelenskeho:
Ukrajinský prezident: "Mluvil jsem s papežem Lvem XIV. Byl to náš první rozhovor. Velmi vřelý a skutečně věcný. Poděkoval jsem Jeho Svatosti za jeho podporu Ukrajiny a celého našeho lidu. Hluboce si vážíme jeho slov o nutnosti dosáhnout spravedlivého a trvalého míru pro naši zemi a propuštění vězňů. Také jsme diskutovali o tisících ukrajinských dětí unesených Ruskem. Ukrajina se spoléhá na pomoc Vatikánu při jejich návratu domů k rodinám. Informoval jsem papeže o dohodě mezi Ukrajinou a našimi partnery, že od dnešního dne musí začít úplné a bezpodmínečné příměří v délce nejméně 30 dnů. Znovu jsem také potvrdil připravenost Ukrajiny k dalším jednáním v jakékoli formě, včetně přímých rozhovorů – postoj, který jsme opakovaně zdůrazňovali. Ukrajina chce tuto válku ukončit a dělá vše pro to, aby toho dosáhla. Nyní očekáváme podobné kroky od Ruska. Pozval jsem Jeho Svatost k apoštolské návštěvě Ukrajiny. Taková návštěva by přinesla skutečnou naději všem věřícím a celému našemu lidu. Dohodli jsme se, že zůstaneme v kontaktu a v blízké budoucnosti si naplánujeme osobní setkání.
reaguje na:
MarvinP
|
reagovat
|