Já porovnávám a ne dávám do jednoho pytle. Ale pleteš se v tom, že CDčka nemaj přidanou hodnotu. Pro audiofily mají a to vedle sebe může oficiálně vyjít i FLAC. Audiofilové budou téměř VŽDY upřednostňovat fyzické médium a pevný obal. A DE edic alespoň na CDčkách vychází pořád hodně. CDčko ale zevšednělo a právě skalní hifisti sahají raději po vynilech...
Ale o to mi nejde. Jde o to, že jakýkoli fyzický produkt zabírá místo a pokud se nevyprodá jako novinka, musí zlevňovat. V tom je ta paralela s DVDčka (které nepřidávají na hodnotě automaticky), CDčka a vším ostatním.
A zrovna u těch audiobooků mi vyšší cena za download nelogická nepříjde. V tomhle ohledu jde především o pohodlí. A v době, kdy je hlavní počítačové vybavení ve formě notebooků bez mechaniky, mít nějaké audio, byť třeba i přímo v mp3 na placce, je velmi nepohodlné.
V konečném důsledku jde jen o rozdílné distribuční kanály a ta cena za výrobu fyzického nosiče si myslím stejně vyjde podobně, jako mít něco spolehlivě dostupného na serveru. A jak už tu padlo, dle mého distributoři a nakladatelé přímo, či nepřímo počítají i s cenou poštovného (kamenné obchody vymřely a několik málo prodejen, které jsou víc, jak prodejny pobočkami pro osobní odběr, to nezachrání)...
Je to pořád jen letmá úvaha, netvrdím, že se nemůžu mýlit...
|
reagovat
|

Tenhle údaj se dá na více zdrojích. Je těžké přiznat, že jsi napsal blbost pane "CDček s audioknihama se prodá minimum oproti digitálnímu obsahu."
. Výborne zachytený tón knihy, jediná neistota je pre mňa predstaviteľka Strattovej, ale uvidíme vo filme, snáď bude mať dosť priestoru. A tiež dúfam že flashbacky zo zeme nebudú veľmi zrýchlené, tie ma bavili možno najviac.