Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 5301 - 5320 Napsat příspěvek
reaguje na: Snipsley
No jenže se blíží doba, kdy ty knihy od sebe nepoznáš, já třeba tvrdím že různé braky typu Danielle Steele už letos. A dokážu si představit, že na zadání "Napiš mi tvrdé military scifi fantasy inspirované Bílou Velrybou už by to bylo čtivé teď. 

kyller je tak defenzivní právě z pozice spisovatele, bojí se o svůj business, což je naprosto v pořádku. 
865075
No jenže se blíží doba, kdy ty knihy od sebe nepoznáš, já třeba tvrdím že různé braky typu Danielle Steele už letos. A dokážu si představit, že na zadání "Napiš mi tvrdé military scifi fantasy inspirované Bílou Velrybou už by to bylo čtivé teď.  kyller je tak defenzivní právě z pozice spisovatele, bojí se o svůj business, což je naprosto v pořádku. 
865072
2 -5
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ano i ne. Cloveka to nenahradi, ale maximalne doplni. Tj. ze v knihkupectvi by byly vedle sebe na vyber AI kniha a skutecna kniha. Ta druha (pokud je kvalitni) totiz porad nabidne neco, myslenku, vyvoj postav, zkusenosti autora, proste presah, ktereho ted zadna AI neni schopna. Bude? Nevim, zatim to tak vubec nevypada.

Piste... expert na psani literatury a expert na generativni umeni :D
865072
Ano i ne. Cloveka to nenahradi, ale maximalne doplni. Tj. ze v knihkupectvi by byly vedle sebe na vyber AI kniha a skutecna kniha. Ta druha (pokud je kvalitni) totiz porad nabidne neco, myslenku, vyvoj postav, zkusenosti autora, proste presah, ktereho ted zadna AI neni schopna. Bude? Nevim, zatim to tak vubec nevypada. [spoiler]Piste... expert na psani literatury a expert na generativni umeni *:D*[/spoiler]
865068
7 -2
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat
Potřeboval bych lehkou pomoc.

Jaký by byl vhodný překlad??Bude to na plakátu filmu. Policajt z Texasu jede do Londýna. London is about to get a taste of Texas
865070
Potřeboval bych lehkou pomoc. Jaký by byl vhodný překlad??Bude to na plakátu filmu. Policajt z Texasu jede do Londýna. London is about to get a taste of Texas
1 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Já si myslím, že to nechápe ani jako spisovatel. Psaní není jako ve filmu, že si sedneš k papíru, osvítí tě múza a ty jedeš a jedeš a za chvíli máš knihu. Ne je to složité generování uměleckých vzorců, na které bereš podvědomou inspiraci ze všech děl, která jsi kdy konzumoval. No a přesně tohle zvládne AI také a jak se bude vyvíjet, tak bude postupně hrany obrušovat, až se to nepozná vůbec. 
865068
Já si myslím, že to nechápe ani jako spisovatel. Psaní není jako ve filmu, že si sedneš k papíru, osvítí tě múza a ty jedeš a jedeš a za chvíli máš knihu. Ne je to složité generování uměleckých vzorců, na které bereš podvědomou inspiraci ze všech děl, která jsi kdy konzumoval. No a přesně tohle zvládne AI také a jak se bude vyvíjet, tak bude postupně hrany obrušovat, až se to nepozná vůbec. 
865067
2 -6
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: Snipsley
Coz bude realne asi jeden z nejvetsich efektu AI... Zvetsi se rozdily mezi lidmi a zememi. At uz se to pohne jakymkoliv smerem, tak asi nejde cekat ze tohle je finalni podoba. Early 90s mobily tez nejsou 2014 iPhony. :)
865069
Coz bude realne asi jeden z nejvetsich efektu AI... Zvetsi se rozdily mezi lidmi a zememi. At uz se to pohne jakymkoliv smerem, tak asi nejde cekat ze tohle je finalni podoba. Early 90s mobily tez nejsou 2014 iPhony. :)
865067
1 0
reagovat
Kyller ma ale vic pravdu nez min, alespon v dohledne dobe. Sam napsal knihu a tak spravne chape, ze co poti ChatGPT je na dobre umeni opravdu kratke. Stejne tak stable diffusion apod, zkuste po tom chtit neco opravdu konkretniho a dost se zapotite. Ano, zlepsuje se to naprosto prekotnym tempem, a ja kdyz jsem si to zkusil, mel jsem presne tento strasidelny pocit. link

A uz mam nektere fotorealisticke obrazky nachystane pro profesionalni vyuziti jako cover k pisnickam. Nikdo nepoznal, ze je to vygenerovane. Takze v teto kapacite - generace generickeho v jakemkoli stylu - foto, 3d art, pixel art, olejomalba, textury... - to uz funguje bez problemu.

Ale pro umelce, ktery chce vyjadrit neco sveho, na zaklade ceho by ho clovek cenil, je to jen dalsi tool. A hlad po skutecnych emocich, skutecnych role modelech, imho bude o to vetsi.

Takze scenare k netflixovkam to muze vypotit uz ted, ale zadny Shakespeare to fakt neni. Je to ale neco, tak jak Napster na prelomu tisicileti, co clovek musi sledovat a zacit pouzivat co nejdriv, jinak mu ujede vlak. A kam se zene ted nejde odhadnout.
865067
Kyller ma ale vic pravdu nez min, alespon v dohledne dobe. Sam napsal knihu a tak spravne chape, ze co poti ChatGPT je na dobre umeni opravdu kratke. Stejne tak stable diffusion apod, zkuste po tom chtit neco opravdu konkretniho a dost se zapotite. Ano, zlepsuje se to naprosto prekotnym tempem, a ja kdyz jsem si to zkusil, mel jsem presne tento strasidelny pocit. https://youtu.be/jPhJbKBuNnA A uz mam nektere fotorealisticke obrazky nachystane pro profesionalni vyuziti jako cover k pisnickam. Nikdo nepoznal, ze je to vygenerovane. Takze v teto kapacite - generace generickeho v jakemkoli stylu - foto, 3d art, pixel art, olejomalba, textury... - to uz funguje bez problemu. Ale pro umelce, ktery chce vyjadrit neco sveho, na zaklade ceho by ho clovek cenil, je to jen dalsi tool. A hlad po skutecnych emocich, skutecnych role modelech, imho bude o to vetsi. Takze scenare k netflixovkam to muze vypotit uz ted, ale zadny Shakespeare to fakt neni. Je to ale neco, tak jak Napster na prelomu tisicileti, co clovek musi sledovat a zacit pouzivat co nejdriv, jinak mu ujede vlak. A kam se zene ted nejde odhadnout.
6 -1
reagovat
ehm what?  jako kdo se na ai obsah kouka skrz prsty lol:D:D Blabol
treba pro concept artisty co je to zivilo je to teď jen malá brigáda, to co jim na hodinovku udelalo na nájem je teď hotovy za pět minut kdy maximálně musis doretusovat prsty..

vpodstate celá artstation byla vykradena a nacpana do ai..jede to strasne rychle a cekam kdy to semele i me jako trideckare
865064
ehm what?  jako kdo se na ai obsah kouka skrz prsty lol*:D**:D* Blabol treba pro concept artisty co je to zivilo je to teď jen malá brigáda, to co jim na hodinovku udelalo na nájem je teď hotovy za pět minut kdy maximálně musis doretusovat prsty.. vpodstate celá artstation byla vykradena a nacpana do ai..jede to strasne rychle a cekam kdy to semele i me jako trideckare
12 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
LOL :D
865060
LOL *:D*
865058
2 -4
reagovat
reaguje na: kyller
Hele, upřímně, ty ten turbulentní vývoj nevidíš nebo nechceš vidět? 

Kdo se na generovaný obsah dívá skrz prsty? Vždyť je to teď nejvíc trendující buzzword. 

Fandím ti v boji s větrnými mlýny, čau. 
865058
Hele, upřímně, ty ten turbulentní vývoj nevidíš nebo nechceš vidět?  Kdo se na generovaný obsah dívá skrz prsty? Vždyť je to teď nejvíc trendující buzzword.  Fandím ti v boji s větrnými mlýny, čau. 
865056
6 -7
reagují: kyller
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Aké knihy? Čítal som niečo o knihe pre deti s ilustráciami, kde celý text bol dokopy tak na jednu stranu. A týpek schytal taký hate, že to hneď stiahol z predaja. Niečo podobné bolo nedávno s jednou hrou, kde nejaké skill karty používali AI generované obrázky. Behom pár dní sa devs ospravedlnili s tým, že to čo najskôr vymenia. To je ďalší problém v tejto oblasti. Zatiaľ sa na AI generovaný obsah pozerá dosť cez prsty a nemyslím si, že sa na tom niečo v blízkej dobe zmení.

Veď aj ja som použil AI na vygenerovanie kompletnej audioknihy. Kvalita je celkom fajn, aj keď niektoré veci by sa dali nahovoriť určite o dosť lepšie. Hlavne v dialógoch to malo niekedy veľký problém prísť s niečim aspoň trochu použiteľným, kde mi nestačilo ani sto iterácií. Bola to celkom drina dať to celé dokopy, ale zase ma to nestálo skoro nič. Najväčší problém však prišiel po dokončení, keď som zistil, že takmer na všetkých distribučných platformách sú AI generované audioknihy zakázané. :D

BTW: Nedávno som čítal článok, že ani programátorov už netreba. Vraj ich môžu firmy prepustiť a stačí zamestnať AI. Tak to by som chcel vidieť :D ChatGPT využívam pravidelne a tie bláboly, ktoré je to občas schopné vypustiť, tak to je niečo neuveriteľné. Ale celkovo je to fajn tool, ktorý určite šetrí čas. ;)
865056
Aké knihy? Čítal som niečo o knihe pre deti s ilustráciami, kde celý text bol dokopy tak na jednu stranu. A týpek schytal taký hate, že to hneď stiahol z predaja. Niečo podobné bolo nedávno s jednou hrou, kde nejaké skill karty používali AI generované obrázky. Behom pár dní sa devs ospravedlnili s tým, že to čo najskôr vymenia. To je ďalší problém v tejto oblasti. Zatiaľ sa na AI generovaný obsah pozerá dosť cez prsty a nemyslím si, že sa na tom niečo v blízkej dobe zmení. Veď aj ja som použil AI na vygenerovanie kompletnej audioknihy. Kvalita je celkom fajn, aj keď niektoré veci by sa dali nahovoriť určite o dosť lepšie. Hlavne v dialógoch to malo niekedy veľký problém prísť s niečim aspoň trochu použiteľným, kde mi nestačilo ani sto iterácií. Bola to celkom drina dať to celé dokopy, ale zase ma to nestálo skoro nič. Najväčší problém však prišiel po dokončení, keď som zistil, že takmer na všetkých distribučných platformách sú AI generované audioknihy zakázané. *:D* BTW: Nedávno som čítal článok, že ani programátorov už netreba. Vraj ich môžu firmy prepustiť a stačí zamestnať AI. Tak to by som chcel vidieť *:D* ChatGPT využívam pravidelne a tie bláboly, ktoré je to občas schopné vypustiť, tak to je niečo neuveriteľné. Ale celkovo je to fajn tool, ktorý určite šetrí čas. *;)*
865037
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kyller
Mesiac sa to nikam nepohlo? Ok :)
Pozri ja si nemyslím, že to úplne nahradí ľudí. Ale tam kde si potreboval desiatky ľudí a stovky až tisíce hodín, si zrazu vystačíš so zlomkom toho. 
Ja ani netvrdím, že v tomto stave je to použiteľné. A práve, že to vyzerá ako nejaký filter z mobilu a nemá to ďaleko od toho aby sa to použiť dalo v profesionálnej sfére, tak je to zaujímavé.
Technológie idú stále dopredu a ešte v dobe keď je ai teraz veľmi populárne, všetci do toho investujú...koľko myslíš že potrvá keď niekto ako netflixe do toho hodí prachy aby im to rýchlo a lacno vyrábalo animáky? 
865054
Mesiac sa to nikam nepohlo? Ok *:)* Pozri ja si nemyslím, že to úplne nahradí ľudí. Ale tam kde si potreboval desiatky ľudí a stovky až tisíce hodín, si zrazu vystačíš so zlomkom toho.  Ja ani netvrdím, že v tomto stave je to použiteľné. A práve, že to vyzerá ako nejaký filter z mobilu a nemá to ďaleko od toho aby sa to použiť dalo v profesionálnej sfére, tak je to zaujímavé. Technológie idú stále dopredu a ešte v dobe keď je ai teraz veľmi populárne, všetci do toho investujú...koľko myslíš že potrvá keď niekto ako netflixe do toho hodí prachy aby im to rýchlo a lacno vyrábalo animáky? 
865046
3 0
reagovat
reaguje na: kyller
Viděl jsi ten vývoj, jaký generované obrázky udělaly za poslední půl rok? :)
865053
Viděl jsi ten vývoj, jaký generované obrázky udělaly za poslední půl rok? *:)*
865046
5 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Skôr nie ako áno. Najväčší problém je v konzistencii. Generovanie obrázkov má v tomto najväčší problém a všetky pokroky tam boli zatiaľ len čiastkové. Videí ako to čo si sem zdieľal už bolo na nete viac než dosť pred mesiacmi a za tú dobu to nijak nepokročilo. Imho to vyzerá ako nejaký cool filter pre mobily. Ak to chceš využiť v profesionálnej sfére na nejaký concept art alebo prvý draft, tak super, ale to je to o čom hovorím, že ti to pomôže, ale ľudí to fakt nenahradí. Je to len ďalší tool na uľahčenie práce ako milión iných toolov, ktoré prišli pred AI a ľudia z nich mali tiež veľké obavy, že nastane koniec sveta a stále sme tu :)
865046
Skôr nie ako áno. Najväčší problém je v konzistencii. Generovanie obrázkov má v tomto najväčší problém a všetky pokroky tam boli zatiaľ len čiastkové. Videí ako to čo si sem zdieľal už bolo na nete viac než dosť pred mesiacmi a za tú dobu to nijak nepokročilo. Imho to vyzerá ako nejaký cool filter pre mobily. Ak to chceš využiť v profesionálnej sfére na nejaký concept art alebo prvý draft, tak super, ale to je to o čom hovorím, že ti to pomôže, ale ľudí to fakt nenahradí. Je to len ďalší tool na uľahčenie práce ako milión iných toolov, ktoré prišli pred AI a ľudia z nich mali tiež veľké obavy, že nastane koniec sveta a stále sme tu *:)*
865029
2 -1
reagují: SteKi, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kyller
Máš velmi zkreslenou představu o tom kolik lidí dělá skutečně kreativní práci, a o tom kolik lidí skutečně po kreativním umění touží a nestačí jim jen generování variací na už známé. 
865042
Máš velmi zkreslenou představu o tom kolik lidí dělá skutečně kreativní práci, a o tom kolik lidí skutečně po kreativním umění touží a nestačí jim jen generování variací na už známé. 
865027
8 -3
reagovat
reaguje na: kyller
"nikdy"? Opravdu? To mi pripada jako sebevedome tvrzeni, kdyz uvazim, ze asi tak pulrok zpatky vetsina planety ani nevedela, co AI je. :)
865039
"nikdy"? Opravdu? To mi pripada jako sebevedome tvrzeni, kdyz uvazim, ze asi tak pulrok zpatky vetsina planety ani nevedela, co AI je. *:)*
865027
8 0
reagovat
reaguje na: kyller
To opravdu omyl není, už teď byly napsané nějaké knihy. Četl jsem, že to lidem docela uspokojivě zakončovalo povídky. U jednoho článku jsem vyloženě nepoznal, že je generovaný. Jestli to bude mít přístup k tisícům scénářů, výsledek se pak rovněž nepozná. 
865037
To opravdu omyl není, už teď byly napsané nějaké knihy. Četl jsem, že to lidem docela uspokojivě zakončovalo povídky. U jednoho článku jsem vyloženě nepoznal, že je generovaný. Jestli to bude mít přístup k tisícům scénářů, výsledek se pak rovněž nepozná. 
865027
4 -2
reagují: kyller
reagovat
reaguje na: kyller
No neviem či máš v tomto pravdu. Je ozaj nepredstaviteľné, že natočia scény s hercami, ty jediné čo urobíš je, že vytvoríš postavu a nakreslíš ju doslova z každej strany ako má vyzerať, aby ten program mal referenciu pre každú situáciu a reálnych hercov prekreslí?  
865029
No neviem či máš v tomto pravdu. Je ozaj nepredstaviteľné, že natočia scény s hercami, ty jediné čo urobíš je, že vytvoríš postavu a nakreslíš ju doslova z každej strany ako má vyzerať, aby ten program mal referenciu pre každú situáciu a reálnych hercov prekreslí?  
865027
3 0
reagují: kyller
reagovat
reaguje na: SteKi
To je veľký omyl. Asi tak ako si ľudia myslia, že chatGPT bude písať scenáre. :D Každý kto aspoň trochu rozumie ako tieto AI fungujú vie, že to nikdy človeka nenahradí. Pomoc v kreatívnom procese áno, ale náhrada fakt nie.
865027
To je veľký omyl. Asi tak ako si ľudia myslia, že chatGPT bude písať scenáre. *:D* Každý kto aspoň trochu rozumie ako tieto AI fungujú vie, že to nikdy človeka nenahradí. Pomoc v kreatívnom procese áno, ale náhrada fakt nie.
865025
6 -1
reagovat
reaguje na: SteKi
Roku? Spis tak pul.
865026
Roku? Spis tak pul.
865025
2 0
reagovat
link
Doslova ešte pár rokov a bude to použiteľné. A ako napísal nedávno imf, animátoři fakt  neboudou mít čo žrát...
865025
https://www.reddit.com/r/StableDiffusion/comments/12i9qr7/i_transform_real_person_dancing_to_animation/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button Doslova ešte pár rokov a bude to použiteľné. A ako napísal nedávno imf, animátoři fakt  neboudou mít čo žrát...
1 0
reagují: kyller, speta.jr
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se