Jinak Marvin ještě včera napsal, že neví, co si představuju tím systémovým tutláním, tak bych se k tomu s dovolením ještě vyjádřil.
Můžeme začít třeba v té Gonzim zmíněné Americe, kde byl Boston Globe jenom vrcholkem ledovce. Pokud to pro Marvina nebude dostatečně vypovídající vzorek, můžeme potom samozřejmě pokračovat dále... Generální prokurátor Pensylvánie Josh Shapiro roce 2018 vydal 800+ stránkovou zprávu, v níž se mimo jiné píše.
"Over 300 "predator" priests in Pennsylvania sexually abused thousands of children for decades and saw their crimes covered up by the Catholic
Church"
"More than 1,000 child victims were identifiable, but the "real number" was "in the thousands," the report estimated"
"The pattern was abuse, deny and cover up," he said. "As a direct consequence of the systematic cover-up by senior church officials almost
every instance of child sexual abuse we found is too old to be
prosecuted.""
"Predator priests were allowed to remain in ministries for 10, 20 even 40 years after leaders learned of their crimes, or that bishops reassigned
them repeatedly to different parishes"
|
reagují:
MarvinP
|
reagovat
|

Za necelé dva měsíce mě čeká svátost biřmování (křesťanská dospělost). Nikdy jsem nezalitoval, že jsem katolíkem. I díky papeži Františkovi jsem si mohl před svými přáteli být otevřený a netajit před nimi, kdo jsem. Samozřejmě jako konvertita po třicítce mám k církevní hierarchii velký odstup a nemám problém kritizovat jisté lidi, ale takových je nás daleko více - dávno pryč je doba, kdy pan farář něco řekl a bylo to svaté jak Písmo. Dnes si život bez církve, bez bohoslužby a bez přátel z tohoto prostředí nedokážu představit.