Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 51861 - 51880 Napsat příspěvek
Já pořád nechápu, jak by měl být revoluční celek, který je srovnatelný s tím co už je docela dlouho na trhu. Nechápu to i přes revoluční součástky. Asi teda moc revoluční nejsou, když konkurence dosahuje srovnatelného s nerevolučníma. To se dostaneme k tomu, co se řešilo už před lety s iPhonama, že to revoluční není technologicky, ale marketingově. S čímž souhlasím celou dobu.
630199
Já pořád nechápu, jak by měl být revoluční celek, který je srovnatelný s tím co už je docela dlouho na trhu. Nechápu to i přes revoluční součástky. Asi teda moc revoluční nejsou, když konkurence dosahuje srovnatelného s nerevolučníma. To se dostaneme k tomu, co se řešilo už před lety s iPhonama, že to revoluční není technologicky, ale marketingově. S čímž souhlasím celou dobu.
0 0
reagovat

Svaťoš

tak pokud to bereš revolučně, tak bezdrátové nabíjení je tady dlouho a představa, že tak mám "celý stůl" na kterém pak mám ty různé věci je imo relativně reálná.
630198
tak pokud to bereš revolučně, tak bezdrátové nabíjení je tady dlouho a představa, že tak mám "celý stůl" na kterém pak mám ty různé věci je imo relativně reálná.
Svaťoš
0 0
reagovat
Ale proti Yoge nemam absolutne nic, velky respekt.
630197
Ale proti Yoge nemam absolutne nic, velky respekt.
0 0
reagovat
Mne se novej MacBook libi, je to fakt peknej designovej kus o tom zadna. Vidim v tom i tu revoluci, co se tyka bezdratoveho prenosu dat, protoze zatim to jeste neni tak na dennim poradku, ale da se predpokladat, ze to asi bude.

Problem ale vidim v napajeni ani ne tak samotnyho notebooku jako ostatnich zarizeni, protoze co je ted uplne nejpohodlejsi je proste pripojit telefon a dalsi veci pres usb kabel, zatim co notebook samotnej se nabiji. V tomhle to hodne pada a nuti me to, si koupit dalsi doplnky, ktere jsou uz proti tomu pohodli.
Tohle je podle meho, trochu krok zpatky, protoze to jde proti zakladni konceptu, aby to bylo co nejjednodussi a co nepohodlnejsi.
630196
Mne se novej MacBook libi, je to fakt peknej designovej kus o tom zadna. Vidim v tom i tu revoluci, co se tyka bezdratoveho prenosu dat, protoze zatim to jeste neni tak na dennim poradku, ale da se predpokladat, ze to asi bude. Problem ale vidim v napajeni ani ne tak samotnyho notebooku jako ostatnich zarizeni, protoze co je ted uplne nejpohodlejsi je proste pripojit telefon a dalsi veci pres usb kabel, zatim co notebook samotnej se nabiji. V tomhle to hodne pada a nuti me to, si koupit dalsi doplnky, ktere jsou uz proti tomu pohodli. Tohle je podle meho, trochu krok zpatky, protoze to jde proti zakladni konceptu, aby to bylo co nejjednodussi a co nepohodlnejsi.
0 0
reagovat

Tony

Ad Yoga, v poho, je to tvoj nazor.
Preco je ten balik konkretnych veci taky dolezity a v com zohrava (r)evolucnu ulohu som ti vysvetlil na priklade prveho iPhonu. Evolucia je, ked povedzme na to, aby si ztencil notebook ponechas vsetky jeho povodne suciastky aj s technologiou vyroby, len ich urobis tensie. Revolucne je, ak na dosiahnutie tohto ciela zmenis od zakladu technologiu vyroby tych suciastok vo svoj prospech. Ale to je len moja interpretacia, snad mi ju dovolis bez vysmievania sa.
630195
Ad Yoga, v poho, je to tvoj nazor. Preco je ten balik konkretnych veci taky dolezity a v com zohrava (r)evolucnu ulohu som ti vysvetlil na priklade prveho iPhonu. Evolucia je, ked povedzme na to, aby si ztencil notebook ponechas vsetky jeho povodne suciastky aj s technologiou vyroby, len ich urobis tensie. Revolucne je, ak na dosiahnutie tohto ciela zmenis od zakladu technologiu vyroby tych suciastok vo svoj prospech. Ale to je len moja interpretacia, snad mi ju dovolis bez vysmievania sa.
Tony
0 0
reagovat
Surface a Yoga nemaj na zádech nakousnutý jablko, thats why!
630194
Surface a Yoga nemaj na zádech nakousnutý jablko, thats why!
0 0
reagovat
To je zajímavý, že je podle tebe revoluční celý ten balík, ale vyjmenováváš součástí. Vtipný je to v tom, že celý ten balík není revoluční oproti Surface nebo Yoze prakticky v ničem.
630193
To je zajímavý, že je podle tebe revoluční celý ten balík, ale vyjmenováváš součástí. Vtipný je to v tom, že celý ten balík není revoluční oproti Surface nebo Yoze prakticky v ničem.
0 0
reagovat

Tony

Neriesim samotny fanless system, ale celkovy balik. Ved som to tam vyslovene napisal. To ti uz ale v tej pasazi asi vlhli oci:)
To ze ti je vyroba u zadku je uplne v pohode, preto som aj napisal ze "z inzinierskeho hladiska". Ani to si neprecital, co? Pre niekoho je displej "neznatelne zmeneny", iny tam vidi mensie okraje, lepsie podsvietenie, mensiu hrubku a usporu energie o 30 % pri rovnako kvalitnom zobrazeni farieb. Ak cakas zazraky nad ramec sucasnych technologickych moznosti (s nutnostou zachovania relativne nizkych nakladov, vyrobneho procesu a masovej vyroby) a potom sa ides vysmievat, lebo si ich nedockal, si len obycajny troll.
Ci je nieco revolucne, alebo evolucne, to su uz len hratky so slovom. Ak menia sposob vyroby baterii, ktore verne kopiruju dizajn namiesto toho, aby sa dizaj musel prisposobovat bateriam, je to revolucne. Lebo to ma dalekosiahle dosledky. Detto trackpad alebo klavesnica. Sila je vsak v celkovom baleni. Som zvedavy, s cim pride konkurencia, lebo dosiahnut taky maly objem zariadenia pri danej uhlopriecke si vyzaduje prave taketo pre niekoho drobne evolucne kroky.
Ak by si mal byt hnidopich, ani iPhone nebol revolucny, neprisiel s nicim novym, vsetko tu uz predtym bolo, len to poskladal do jedneho zariadenia.

Axis
Tieto obmedzenia kablov su uz davno prekonane.

A ziadnu myslienku som nepreberal, na to, aby som pochopil, ze je nezmysel porovnavat applewatch s hodinkami alebo ich funkciami len preto, ze ich tiez nosime na zapasti nepotrebujem studovat propagacne materialy. tak ako prirovnanie k pocitacu. Co ine by to malo byt? Ved aj smartphone je pocitac a hoci ho stale oznacujeme za telefon, jeho volacia funkcia je uz davno len jednou z mnohych. A ten akoze oficialny text, ktory si skopiroval si kde nasiel? Lebo je to dost nezmysel a kazdy, kto videl keynote vie, ze je dost obmedzujuci. Takze neviem co si mi vyvratil, ale budiz:)
630192
Neriesim samotny fanless system, ale celkovy balik. Ved som to tam vyslovene napisal. To ti uz ale v tej pasazi asi vlhli oci:) To ze ti je vyroba u zadku je uplne v pohode, preto som aj napisal ze "z inzinierskeho hladiska". Ani to si neprecital, co? Pre niekoho je displej "neznatelne zmeneny", iny tam vidi mensie okraje, lepsie podsvietenie, mensiu hrubku a usporu energie o 30 % pri rovnako kvalitnom zobrazeni farieb. Ak cakas zazraky nad ramec sucasnych technologickych moznosti (s nutnostou zachovania relativne nizkych nakladov, vyrobneho procesu a masovej vyroby) a potom sa ides vysmievat, lebo si ich nedockal, si len obycajny troll. Ci je nieco revolucne, alebo evolucne, to su uz len hratky so slovom. Ak menia sposob vyroby baterii, ktore verne kopiruju dizajn namiesto toho, aby sa dizaj musel prisposobovat bateriam, je to revolucne. Lebo to ma dalekosiahle dosledky. Detto trackpad alebo klavesnica. Sila je vsak v celkovom baleni. Som zvedavy, s cim pride konkurencia, lebo dosiahnut taky maly objem zariadenia pri danej uhlopriecke si vyzaduje prave taketo pre niekoho drobne evolucne kroky. Ak by si mal byt hnidopich, ani iPhone nebol revolucny, neprisiel s nicim novym, vsetko tu uz predtym bolo, len to poskladal do jedneho zariadenia. [b]Axis[/b] Tieto obmedzenia kablov su uz davno prekonane. A ziadnu myslienku som nepreberal, na to, aby som pochopil, ze je nezmysel porovnavat applewatch s hodinkami alebo ich funkciami len preto, ze ich tiez nosime na zapasti nepotrebujem studovat propagacne materialy. tak ako prirovnanie k pocitacu. Co ine by to malo byt? Ved aj smartphone je pocitac a hoci ho stale oznacujeme za telefon, jeho volacia funkcia je uz davno len jednou z mnohych. A ten akoze oficialny text, ktory si skopiroval si kde nasiel? Lebo je to dost nezmysel a kazdy, kto videl keynote vie, ze je dost obmedzujuci. Takze neviem co si mi vyvratil, ale budiz:)
Tony
0 0
reagovat

Vincent

Apple Pay jsme nezmínili protože už minule jsme se shodli že to není zase tak špatný nápad. Je jen málo gigantů, které ho mohou protlačit bankami atd. mezi lidi a jeden z nich je Apple.

TedGeorge
3200x1800 jsm zatím na ničem nevyužil ale to je asi dáno tím že Cad systémy to zase tak moc nepotřebují, pokud jsi grafik pak to chápu.
Klávesnici mají taky skvělou, jedinou srovnatelnou jsem měl v ruce od MS (Ergonomic 4k - zpracování stisk kláves až na mezerník) a právě na zmíněmém Dellu.
630191
Apple Pay jsme nezmínili protože už minule jsme se shodli že to není zase tak špatný nápad. Je jen málo gigantů, které ho mohou protlačit bankami atd. mezi lidi a jeden z nich je Apple. [b]TedGeorge[/b] 3200x1800 jsm zatím na ničem nevyužil ale to je asi dáno tím že Cad systémy to zase tak moc nepotřebují, pokud jsi grafik pak to chápu. Klávesnici mají taky skvělou, jedinou srovnatelnou jsem měl v ruce od MS (Ergonomic 4k - zpracování stisk kláves až na mezerník) a právě na zmíněmém Dellu.
Vincent
0 0
reagovat
Necekal jsem, ze vam to vydrzi od minulyho Apple eventu, ale je to jak kdyby jste nikdy neprestali

PS: Tony a spol si muze nadavat jak chce, ale Apple Pay mi usnadnuje placeni v obchodech uz ted :)
630190
Necekal jsem, ze vam to vydrzi od minulyho Apple eventu, ale je to jak kdyby jste nikdy neprestali PS: Tony a spol si muze nadavat jak chce, ale Apple Pay mi usnadnuje placeni v obchodech uz ted :)
0 0
reagovat
Hodně se mi na tom líbí klávesnice a zase o něco vylepšený touchpad. S tou klávesnicí to jde stejným směrem jako Dell XPS 13 s displejem, a to je fajn. Takovýhle technický vylepšení mě baví. Zároveň je Apple (zatím) asi jediná mašina, kde má to retina full HD ++ rozlišení smysl, protože to kluci mají dobře optimalizovaný.

Na Windows je zatím 3200x1800 noční můra, kterou v budoucnu už nechci. 1920x1080 na úhlopříčku 13.3 palců je naprostý ideál. Pro mě je přece jenom vítězem ultrabookového klání Dell XPS 13, který s tou velikostí a displejem 13.3 palců prostě vyráží dech. No a proto mám tu Yogu 3 Pro :D

Pro mě osobně je ta konektorová výbava Apple naprosto nepoužitelná a s nějakým zvykáním si na bezdrátovou budoucnost můžou jít klidně někam. Jinak ta Yoga má nabíječku řešenou jako třetí USB a ta nabíječka je lehká, tenká a výborná. Bohužel to má zase jiný chyby.
630188
Hodně se mi na tom líbí klávesnice a zase o něco vylepšený touchpad. S tou klávesnicí to jde stejným směrem jako Dell XPS 13 s displejem, a to je fajn. Takovýhle technický vylepšení mě baví. Zároveň je Apple (zatím) asi jediná mašina, kde má to retina full HD ++ rozlišení smysl, protože to kluci mají dobře optimalizovaný. Na Windows je zatím 3200x1800 noční můra, kterou v budoucnu už nechci. 1920x1080 na úhlopříčku 13.3 palců je naprostý ideál. Pro mě je přece jenom vítězem ultrabookového klání Dell XPS 13, který s tou velikostí a displejem 13.3 palců prostě vyráží dech. No a proto mám tu Yogu 3 Pro :D Pro mě osobně je ta konektorová výbava Apple naprosto nepoužitelná a s nějakým zvykáním si na bezdrátovou budoucnost můžou jít klidně někam. Jinak ta Yoga má nabíječku řešenou jako třetí USB a ta nabíječka je lehká, tenká a výborná. Bohužel to má zase jiný chyby.
0 0
reagovat

Gorecki

Levnější kopii si nekoupí, většina periferií včetně kabelu má v sobě párovací chip, takže se ti na 90% může stát že ti s Apple výrobkem nebude fungovat.
Já jsem svoje k danému tématu řekl, tvojí "asi převzatou" myšlenku o počítači na zápěstí ti s pomocí Apple materiálů vyvrátil. To mi asi stačí.
S filozofii Applu jsem se střetl jednou, líbila se mi, měl jem jí neskutečně rád a tak jí raději přestali vyrábět (Ipod Clasic). Nikdo jinej dodnes mp3 přehrávač s kapacitou 160GB, opravdu perfektním ovládáním a solidním zvukem nevyrábí. Škoda.
630189
Levnější kopii si nekoupí, většina periferií včetně kabelu má v sobě párovací chip, takže se ti na 90% může stát že ti s Apple výrobkem nebude fungovat. Já jsem svoje k danému tématu řekl, tvojí "asi převzatou" myšlenku o počítači na zápěstí ti s pomocí Apple materiálů vyvrátil. To mi asi stačí. S filozofii Applu jsem se střetl jednou, líbila se mi, měl jem jí neskutečně rád a tak jí raději přestali vyrábět (Ipod Clasic). Nikdo jinej dodnes mp3 přehrávač s kapacitou 160GB, opravdu perfektním ovládáním a solidním zvukem nevyrábí. Škoda.
Gorecki
0 0
reagovat
fanless systém revoluční, wait what? :D Vyýroba je mi fakt u zadku jak je revoluční, ale co má být probůh na neznatelně změněném displeji, klávesnici a trackpadu revolučního? Nepleteš si to slovo s evolučním ? A to ještě s hooooodně přivřenýma očima.
630187
fanless systém revoluční, wait what? *:D* Vyýroba je mi fakt u zadku jak je revoluční, ale co má být probůh na neznatelně změněném displeji, klávesnici a trackpadu revolučního? Nepleteš si to slovo s evolučním ? A to ještě s hooooodně přivřenýma očima.
0 0
reagovat

popink

630186
http://24.media.tumblr.com/6132cf8896a634d8d8bbe51132cf4dbc/tumblr_mi397d8Jgs1riyhgvo1_500.gif
popink
0 0
reagovat

popik

tenhle byl slabej xxindlxxi :D
630185
tenhle byl slabej xxindlxxi *:D*
popik
0 0
reagovat

popik

jak se libi tobe tvuj novy McAir?
630184
jak se libi tobe tvuj novy McAir?
popik
0 0
reagovat

popik

znamená to, že Gorecki je douchebag :D
630183
znamená to, že Gorecki je douchebag *:D*
popik
0 0
reagovat

Gonzi

Tak si kup lacnu kopiu z Ciny, ako to robi vacsina:)

xxendxx
Aj prvy MB Air mal len jeden USB port. Uvedom si, ze to je prezentacia myslienky. Ze keby to bolo nutne, na vsetko ti moze stacit jeden jediny kabel. Vacsinu periferii dnes pripajas cez bluetooth, na net sa pripajas cez wifi a flashku si vacsinou tiez zapajas len jednu. Samozrejme, nastanu situacie, kedy ti nejaky ten port moze chybat, ale filozofiou je nenosit so sebou zbytocne nieco, co 99,9% casu nikdy nevyuzijem. Pri prenosnom notebooku vsak nizsiu vahu a uzsie telo vyuzijes takmer vzdy. Je to o balanse priorit Applu a tvojich ako potencialneho zakaznika. Ak sa nestretnu, nic sa nedeje, oni to preziju:)
630180
Tak si kup lacnu kopiu z Ciny, ako to robi vacsina:) [b]xxendxx[/b] Aj prvy MB Air mal len jeden USB port. Uvedom si, ze to je prezentacia myslienky. Ze keby to bolo nutne, na vsetko ti moze stacit jeden jediny kabel. Vacsinu periferii dnes pripajas cez bluetooth, na net sa pripajas cez wifi a flashku si vacsinou tiez zapajas len jednu. Samozrejme, nastanu situacie, kedy ti nejaky ten port moze chybat, ale filozofiou je nenosit so sebou zbytocne nieco, co 99,9% casu nikdy nevyuzijem. Pri prenosnom notebooku vsak nizsiu vahu a uzsie telo vyuzijes takmer vzdy. Je to o balanse priorit Applu a tvojich ako potencialneho zakaznika. Ak sa nestretnu, nic sa nedeje, oni to preziju:)
Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

"kdyby tu "rozdvojku" dávali za stovku, tak neřeknu"
jako je něco jiného mít jednu tuhle rozdvojku v kanclu, druhou doma, třetí u přítelkyně a čtvrtou, just in case, v batohu, neb mě ty 4 stovky nezabijou a něco úúúúúúplně jiného mít totež za 10 tisíc.
630182
"kdyby tu "rozdvojku" dávali za stovku, tak neřeknu" jako je něco jiného mít jednu tuhle rozdvojku v kanclu, druhou doma, třetí u přítelkyně a čtvrtou, just in case, v batohu, neb mě ty 4 stovky nezabijou a něco úúúúúúplně jiného mít totež za 10 tisíc.
Gorecki
0 0
reagovat
nejde o to, ze pouzivaji USB-C, ale prave o to, ze je jen jeden... za to se jim vsichni smejou
630181
nejde o to, ze pouzivaji USB-C, ale prave o to, ze je jen jeden... za to se jim vsichni smejou
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se