Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 3861 - 3880 Napsat příspěvek
Diska teď už dál řešit nehodlám (ZASE si hraje na ukřivděného a to zcela neprávem), ale...
Hroubku, když se vrátím k podstatě diskuze - zrovna témata rasové příslušnosti a homosexualita by v M&C imo opravdu nevadily.
Terror Dana Simonse, což je kniha zasazená na lodní paluby v devatenáctém století, se oběma tématům věnuje, dokáže je využít silně ve svůj prospěch a stále to má blíž právě k M&C, než ke Zkrocené hoře, nebo Dej mi své jméno.
Uznávám, že třeba homosexualita je v té knize prvkem víc okrajovým, ale ty rasové motivy jsou víc, jak klíčové. A velmi snadno by se daly aplikovat i právě na M&C.
Neříkám, že je to nutné využít každý prvek, co aktuálně rezonuje, jen říkám, že i mimo na první pohled nesourodé žánry lze využít prvky rezonující i ve věcech, u kterých bys to nečekal.
929738
Diska teď už dál řešit nehodlám (ZASE si hraje na ukřivděného a to zcela neprávem), ale... Hroubku, když se vrátím k podstatě diskuze - zrovna témata rasové příslušnosti a homosexualita by v M&C imo opravdu nevadily. Terror Dana Simonse, což je kniha zasazená na lodní paluby v devatenáctém století, se oběma tématům věnuje, dokáže je využít silně ve svůj prospěch a stále to má blíž právě k M&C, než ke Zkrocené hoře, nebo Dej mi své jméno. Uznávám, že třeba homosexualita je v té knize prvkem víc okrajovým, ale ty rasové motivy jsou víc, jak klíčové. A velmi snadno by se daly aplikovat i právě na M&C. Neříkám, že je to nutné využít každý prvek, co aktuálně rezonuje, jen říkám, že i mimo na první pohled nesourodé žánry lze využít prvky rezonující i ve věcech, u kterých bys to nečekal.
4 0
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tak si jdi brečet na csfd jak je špatná a neplevel tady svými předsudky. Díky :+
929737
Tak si jdi brečet na csfd jak je špatná a neplevel tady svými předsudky. Díky *:+*
929736
13 -2
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Když si chci na ČSFD přečíst komentáře lidí k nějakému filmu či seriálu, který jsem viděl, tak kromě fajn komentů tam bohužel najdu dost odpadové věci. A tím nemyslím verbala a spol., ze kterých se už dávno stala jen skupina pozérů, ale mám na mysli opravdové rasisty, antisemity, homofoby a další jedince, kteří si na základě (ne)zhlédnutého filmu léčí svoje komplexy. Nedá se tomu vyhnout a smutné sledovat, do jakých vod se ČSFD posunula. :-
929736
Když si chci na ČSFD přečíst komentáře lidí k nějakému filmu či seriálu, který jsem viděl, tak kromě fajn komentů tam bohužel najdu dost odpadové věci. A tím nemyslím verbala a spol., ze kterých se už dávno stala jen skupina pozérů, ale mám na mysli opravdové rasisty, antisemity, homofoby a další jedince, kteří si na základě (ne)zhlédnutého filmu léčí svoje komplexy. Nedá se tomu vyhnout a smutné sledovat, do jakých vod se ČSFD posunula. *:-*
929731
1 -8
reagovat
OK, dík za odpověď! :+ A přijeď se třeba někdy do Anglie podívat, ať už se případně nemusíš ani pozastavovat... :)
929735
OK, dík za odpověď! *:+* A přijeď se třeba někdy do Anglie podívat, ať už se případně nemusíš ani pozastavovat... *:)*
929725
2 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
ale on idyz se pohybuje tady tak nevnímá co se píše..dle něj se tady adoroval zaklínač a teď sme vsichni otocili ptz se nám to hodí 
929734
ale on idyz se pohybuje tady tak nevnímá co se píše..dle něj se tady adoroval zaklínač a teď sme vsichni otocili ptz se nám to hodí 
929731
7 0
reagovat
Tak jasně, když se pohybuješ v nejhorších diskuzních fórech na internetu, tak se tomu nediv.
Tady se chováme všichni normálně a neštvou nás ty věci na Netflixu protože nemáme rádi LGBT nebo jsme rasisti, ale protože to dělá Netflix na sílu a za každou cenu.
Ideální přiklad je tohle video.
Řekněme, že Peele je kniha a Key Netflix adaptace.
929731
Tak jasně, když se pohybuješ v nejhorších diskuzních fórech na internetu, tak se tomu nediv. Tady se chováme všichni normálně a neštvou nás ty věci na Netflixu protože nemáme rádi LGBT nebo jsme rasisti, ale protože to dělá Netflix na sílu a za každou cenu. Ideální [url=https://m.youtube.com/watch?v=e3h6es6zh1c&pp=ygUPS2FsIGEgcGVlbGUgZ2F5]přiklad[/url] je tohle video. Řekněme, že Peele je kniha a Key Netflix adaptace.
929729
10 0
reagují: Disketa1, dreamy
reagovat
reaguje na: hroubek
Hele, promiň, ale tyhle věci dost často čtu v diskusích na zpravodajských serverech, v komentářích na ČSFD, o tamních diskusích ani nemluvě, a je to pořád dokola. Mě už zkrátka nebaví číst to pořád dokola. Není to ani vtipné, je to jen ubulená reakce, když nějaký tvůrčí tým jde svou cestou. Tobě to tak nepřijde, ale mně se to trochu týká, když to čtu. A opravdu je mi to nepříjemné. 
929729
Hele, promiň, ale tyhle věci dost často čtu v diskusích na zpravodajských serverech, v komentářích na ČSFD, o tamních diskusích ani nemluvě, a je to pořád dokola. Mě už zkrátka nebaví číst to pořád dokola. Není to ani vtipné, je to jen ubulená reakce, když nějaký tvůrčí tým jde svou cestou. Tobě to tak nepřijde, ale mně se to trochu týká, když to čtu. A opravdu je mi to nepříjemné. 
929722
1 -17
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
po matce katalanec a po otci Ir..jako co presne nám má vadit?  To je priklad fakt uplne mimo...

Hroubek fakt napsal co by netflix udelal protože to prostě dělá a disketa dostal zachvat a hned odsuzuje vsechny protože to prostě dělá:D
929728
po matce katalanec a po otci Ir..jako co presne nám má vadit?  To je priklad fakt uplne mimo... Hroubek fakt napsal co by netflix udelal protože to prostě dělá a disketa dostal zachvat a hned odsuzuje vsechny protože to prostě dělá*:D*
929720
7 0
reagovat
Hroubek generalizoval. Což fajn není, ale zavrženíhodné snad taky ne.
Disk vidí něco, co jen trochu negativně vystupuje proti jeho mantře a už autora výroku odsuzuje. Což není fajn, není to ani v pořádku a protože tak jedná dlouhodobě, konečně by měl slyšet, že v tomto se chová přesně tak, jak u ostatních tak hrozně rád kritizuje.
Je zbytečné to rozmazávat a prosím, přejděme to. OK?
929727
Hroubek generalizoval. Což fajn není, ale zavrženíhodné snad taky ne. Disk vidí něco, co jen trochu negativně vystupuje proti jeho mantře a už autora výroku odsuzuje. Což není fajn, není to ani v pořádku a protože tak jedná dlouhodobě, konečně by měl slyšet, že v tomto se chová přesně tak, jak u ostatních tak hrozně rád kritizuje. Je zbytečné to rozmazávat a prosím, přejděme to. OK?
10 0
reagovat
Já nemám problém, když se mění barva pletí, gender atd, pokud je to řádně zakomponováno do příběhu - viz. co jsem napsal, že by teoreticky u nové adaptace MaC mohlo být - "Samozřejmě pokud by to bylo dobře do příběhu zakomponováno, tak by to nebyl problém. Černoch by dával smysl, protože v 17.,18. a 19. století černoši v Anglii a ve Francii byli. To samé gayové. Když, jsou muži více jak několik let na lodi bez ženy, tak mezi nimi vznikne pouto, láska a vztahy, takže romance na palubě by se dala vysvětlit."

Mrzí mě, že jsem Diska zklamal. Mám ho jako člověka rád, a jeho názory mě zajímají. A fakt mě mrzí, že jsem se ho dotknul. Nicméně jeho reakce, že "nás všechny" obvinil, že jsme "obskurních lidé", protože chceme aby streamovací služby a filmová studia přistupovali k adaptacím jiným způsobem než to teď dělají viz. zmíněny Zaklínač a obrázek co dával Liffty, mě s prominutím nasrala. Nikdo z nás třeba nebyl naštvaný na Akolytku, že tam hlavní hrdinové byli černoška a Asiat, ale protože to bylo hloupé a nudně natočené. Ale někteří si to vyloží, že jsme rasisti a proto dáváme nízké hodnocení.

Znovu říkám, že nám nic proti různým rasám, gayům, LBTQ+ a dalším. Klidně se kouknu na film a nebo seriál s touto tématikou (Dej mi své jméno, Zkrocená hora, Sense8) a jsem s tím v pohodě.

Jen mi vadí, že když napíšu, že si myslím, že by jakékoliv streamovací služba/studio udělalo obsazení jinak, tak jsem hned označovaný jako špatný člověk se špatnými morálními hodnoty.
929726
Já nemám problém, když se mění barva pletí, gender atd, pokud je to řádně zakomponováno do příběhu - viz. co jsem napsal, že by teoreticky u nové adaptace MaC mohlo být - "[i]Samozřejmě pokud by to bylo dobře do příběhu zakomponováno, tak by to nebyl problém. Černoch by dával smysl, protože v 17.,18. a 19. století černoši v Anglii a ve Francii byli. To samé gayové. Když, jsou muži více jak několik let na lodi bez ženy, tak mezi nimi vznikne pouto, láska a vztahy, takže romance na palubě by se dala vysvětlit[/i]." Mrzí mě, že jsem Diska zklamal. Mám ho jako člověka rád, a jeho názory mě zajímají. A fakt mě mrzí, že jsem se ho dotknul. Nicméně jeho reakce, že "nás všechny" obvinil, že jsme "[i]obskurních lidé[/i]", protože chceme aby streamovací služby a filmová studia přistupovali k adaptacím jiným způsobem než to teď dělají viz. zmíněny Zaklínač a obrázek co dával Liffty, mě s prominutím nasrala. Nikdo z nás třeba nebyl naštvaný na Akolytku, že tam hlavní hrdinové byli černoška a Asiat, ale protože to bylo hloupé a nudně natočené. Ale někteří si to vyloží, že jsme rasisti a proto dáváme nízké hodnocení. Znovu říkám, že nám nic proti různým rasám, gayům, LBTQ+ a dalším. Klidně se kouknu na film a nebo seriál s touto tématikou (Dej mi své jméno, Zkrocená hora, Sense8) a jsem s tím v pohodě. Jen mi vadí, že když napíšu, že si myslím, že by jakékoliv streamovací služba/studio udělalo obsazení jinak, tak jsem hned označovaný jako špatný člověk se špatnými morálními hodnoty.
929720
4 0
reagovat
Nic, co by mi vadilo, spíš mě to pobavilo.
Dával jsem si opáčko Králikodlaka a tam je jedna tmavší postava - úplně random vedlejší.
V Netflix novém filmu je najednou asi 6 tmavých postav a z toho jedna hlavní:D
Je to v pohodě, jsem rád, že ten nový díl někdo zafinancoval a Aardman má podle mě ideální budoucnost na Netflixu. Jen jsem se nad tím pozastavil.
929725
Nic, co by mi vadilo, spíš mě to pobavilo. Dával jsem si opáčko Králikodlaka a tam je jedna tmavší postava - úplně random vedlejší. V Netflix novém filmu je najednou asi 6 tmavých postav a z toho jedna hlavní*:D* Je to v pohodě, jsem rád, že ten nový díl někdo zafinancoval a Aardman má podle mě ideální budoucnost na Netflixu. Jen jsem se nad tím pozastavil.
929724
3 -1
reagují: SeldomSeen
reagovat
Promiň, tohle jsem musel v té diskusi přehlédnout: mohl bys mi prosím zopakovat, co že kdo nacpal do Wallace a Gromita?
929724
Promiň, tohle jsem musel v té diskusi přehlédnout: mohl bys mi prosím zopakovat, co že kdo nacpal do Wallace a Gromita?
929721
1 0
reagovat
Myslím, že je jednodušší narvat celou zubní pastu zpátky do tuby a u toho složit druhou rukou rubikovou kostku, než Disketě něco vysvětlit.
929723
Myslím, že je jednodušší narvat celou zubní pastu zpátky do tuby a u toho složit druhou rukou rubikovou kostku, než Disketě něco vysvětlit.
929722
10 0
reagovat
Omlouvám se, že tady rozjíždím tuhle diskuzi a všem ostatním se za to omlouvám, ale tohle muselo ven.

Vau!!! Fakt si mě teď překvapil. Já se Ti snažím rozumně vysvětlit, kde všechny velké streamovací služby dělají chybu. A že místo toho, aby některé věci  rozumně zakomponovali do děje a dali tomu logiku, tak to udělají  na sílu, a z 90% hloupě.

A Ty mi na to odpovíš, že je to jen můj selektivní pohled, a že pokud nechceme progresivní přístup u adaptace knížek, které se odehrávají v dobách napoleonských válek, tak jsme zaseknutý v nějaké době. Že mám názory jako xenofobové, rasisti atd. Jako vážně??

Teď si mě zklamal naopak Ty. Měl jsem Tě za člověka, který dokáže přijmout názor druhého člověka, zvláště když Ti ho vysvětlí, rozebere a hlavně mu dá nějaké základy pro argumenty a také pádné případy, kdy to jde udělané dobře a kdy špatně. A Ty mi tady budeš vyčítat, že si vybírám jen to, co se mi hodí. To v Tvém případě je hodně moc pokrytecké. Sundej si růžové brýle Disku a zkus si znovu přečíst, co jsem napsal. 
929722
Omlouvám se, že tady rozjíždím tuhle diskuzi a všem ostatním se za to omlouvám, ale tohle muselo ven. Vau!!! Fakt si mě teď překvapil. Já se Ti snažím rozumně vysvětlit, kde všechny velké streamovací služby dělají chybu. A že místo toho, aby některé věci  rozumně zakomponovali do děje a dali tomu logiku, tak to udělají  na sílu, a z 90% hloupě. A Ty mi na to odpovíš, že je to jen můj selektivní pohled, a že pokud nechceme progresivní přístup u adaptace knížek, které se odehrávají v dobách napoleonských válek, tak jsme zaseknutý v nějaké době. Že mám názory jako xenofobové, rasisti atd. Jako vážně?? Teď si mě zklamal naopak Ty. Měl jsem Tě za člověka, který dokáže přijmout názor druhého člověka, zvláště když Ti ho vysvětlí, rozebere a hlavně mu dá nějaké základy pro argumenty a také pádné případy, kdy to jde udělané dobře a kdy špatně. A Ty mi tady budeš vyčítat, že si vybírám jen to, co se mi hodí. To v Tvém případě je hodně moc pokrytecké. Sundej si růžové brýle Disku a zkus si znovu přečíst, co jsem napsal. 
929714
14 0
reagují: Disketa1, (=LIFTY=)
reagovat
První řada byla podle povídek, to se moc zkazit nedalo (i když i to se jim občas povedlo)
Yen, Geralt, Marigold i Ciri byli dobře obsazení a hudba byla fajn.
Problém začal, když se rozjel příběh ze ságy Zaklínače. 
Momentálně to čtu a mám takovou úchylku si pak zpětně dohledávat, jak to zpracoval Netflix (podle popisu epizod) a tam snad žádné jejich rozhodnutí udělat změnu není správné...
A takové ty věci, jako v Potkánech musí být najednou převaha žen a musí tam být někdo tmavé barvy pleti, to už je vyloženě ujeté.
Vždyť jsem psal, že oni tohle nacpali i do Wallace & Gromita!:D
929721
První řada byla podle povídek, to se moc zkazit nedalo (i když i to se jim občas povedlo) Yen, Geralt, Marigold i Ciri byli dobře obsazení a hudba byla fajn. Problém začal, když se rozjel příběh ze ságy Zaklínače.  Momentálně to čtu a mám takovou úchylku si pak zpětně dohledávat, jak to zpracoval Netflix (podle popisu epizod) a tam snad žádné jejich rozhodnutí udělat změnu není správné... A takové ty věci, jako v Potkánech musí být najednou převaha žen a musí tam být někdo tmavé barvy pleti, to už je vyloženě ujeté. Vždyť jsem psal, že oni tohle nacpali i do Wallace & Gromita!*:D*
929717
5 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
Nadsázka nenadsázka, i za mě ta tvá poznámka byla přinejlepším zbytečná a celkem chápu, že Diska zamrzela - kolik adaptací klasických předloh s přidanou transgender postavou dokážeš vyjmenovat? A co se týče té "rasově vyvážené" posádky, pravděpodobně narážíš na možnost tzv. barvoslepého castingu, který jsme tu už mnohokrát probírali, kdy nepochybně bílou postavu ztvární herec jiné etnicity - přes což se tu spousta lidí stále bohužel (dle mého k vlastní škodě, ale co nadělám) nedokáže přenést...

...mimochodem, když jsme u toho, ani nemusíme chodit pro příklad daleko: v románech je doktor Maturin malý, tmavovlasý, po matce napůl Katalánec - a ve filmu, zde všeobecně uznávaném až zbožňovaném, ho hraje vytáhlý skoroalbín Bettany - zeptejte se sami sebe, proč vám tohle nevadí... 8)
929720
Nadsázka nenadsázka, i za mě ta tvá poznámka byla přinejlepším zbytečná a celkem chápu, že Diska zamrzela - kolik adaptací klasických předloh s přidanou transgender postavou dokážeš vyjmenovat? A co se týče té "rasově vyvážené" posádky, pravděpodobně narážíš na možnost tzv. barvoslepého castingu, který jsme tu už mnohokrát probírali, kdy nepochybně bílou postavu ztvární herec jiné etnicity - přes což se tu spousta lidí stále bohužel (dle mého k vlastní škodě, ale co nadělám) nedokáže přenést... ...mimochodem, když jsme u toho, ani nemusíme chodit pro příklad daleko: v románech je doktor Maturin malý, tmavovlasý, po matce napůl Katalánec - a ve filmu, zde všeobecně uznávaném až zbožňovaném, ho hraje vytáhlý skoroalbín Bettany - zeptejte se sami sebe, proč vám tohle nevadí... *8)*
929712
8 -5
reagují: dreamy, hroubek
reagovat
Hlavně po tom co se někde některý ze scénáristů HBO Harry Pottera chlubil, že to vlastně ani nečetl jsem si říkal jak moc už je to v prdeli :D
929719
Hlavně po tom co se někde některý ze scénáristů HBO Harry Pottera chlubil, že to vlastně ani nečetl jsem si říkal jak moc už je to v prdeli *:D*
8 0
reagovat
Víš že zrovna ten Zaklínač je defacto poster boy toho, na co hroubek naráží, že jo, že jo, že? Že Liftihy obrázek link je právě z něj?
OMG
929718
Víš že zrovna ten Zaklínač je defacto poster boy toho, na co hroubek naráží, že jo, že jo, že? Že Liftihy obrázek https://www.moviezone.cz/komentar/929711 je právě z něj? OMG
929714
9 0
reagovat
Ale no tak, vždyť jste všichni velebili Cavillův herecký výkon a celkovou nekompromisnost. A teď najednou od toho dáváte ruce pryč? C'mon...
929717
Ale no tak, vždyť jste všichni velebili Cavillův herecký výkon a celkovou nekompromisnost. A teď najednou od toho dáváte ruce pryč? C'mon...
929715
0 -15
reagovat
Asi myslel prvú sériu, kde sme asi všetci dúfali, že by to mohlo byť dobré. U druhej už tento pocit asi nikdo nemal. :D
929716
Asi myslel prvú sériu, kde sme asi všetci dúfali, že by to mohlo byť dobré. U druhej už tento pocit asi nikdo nemal. *:D*
929715
8 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist