S diskriminací i pozitivní diskriminací jsem se ale osobně setkala a oboje bylo peklo, které bych nikomu nepřála. Za sebe si přeju, aby došlo ke změně. Ke změně, která ale bude pozitivní pro všechny. I bílého heterosexuálního muže.
reaguje na:
Snipsley
Máš pravdu, ale já se s tím tak nějak smířit nechci. Mě jako ženu by vyloženě urazilo, kdybych dostala práci na základě nějaké směrnice, která říká, že tu práci musím dostat, protože mám vagínu, ne protože mám mozek, praxi a schopnosti. Pro mě je "pozitivní diskriminace" oxymóron, protože jakákoliv diskriminace v jakékoliv formě je ve svém důsledku stejně diskriminace jednoho na úkor jiného. Chápu ten krok, rozumím, co tím akademie sleduje a proč to dělá (link), souhlasím, že je potřeba za rovné příležitosti bojovat a na diskriminaci upozorňovat, jen si nemyslím, že ke zlepšení povede jiná forma diskriminace, byť dobře míněná. Já vím, že si já osobně nemám na co stěžovat. Můžu volit, dělám práci, jakou chci, beru peníze, které nemají ani chlapi s delší praxí, a i zdejší (převážně pánská) komunita mě tu toleruje.
S diskriminací i pozitivní diskriminací jsem se ale osobně setkala a oboje bylo peklo, které bych nikomu nepřála. Za sebe si přeju, aby došlo ke změně. Ke změně, která ale bude pozitivní pro všechny. I bílého heterosexuálního muže.
S diskriminací i pozitivní diskriminací jsem se ale osobně setkala a oboje bylo peklo, které bych nikomu nepřála. Za sebe si přeju, aby došlo ke změně. Ke změně, která ale bude pozitivní pro všechny. I bílého heterosexuálního muže. |
reagovat
|