Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 3181 - 3200 Napsat příspěvek
reaguje na: Gonzi
A čím to je, že neví co vlastně neví, co točí? 
930962
A čím to je, že neví co vlastně neví, co točí? 
930961
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
On taky hlavně mluví o světle, ale mezi řečí prohodí že produkce "doesn't commit", což je ale mnohem globálnější problém. "Fix it in post" je sice zábavný opakovaný vtip, ale to světlo by šlo i v postu pořád opravit, kdyby někdo chtěl.

Jenže celá produkce nemá vizi. Proto neví, jestli se scéna bude odehrávat ve dne nebo v noci, nebo jestli tam budou dveře... přičemž to jsou imho zásadní věci, které by měly být dány dlouho dopředu storyboardy apod. a samotné natáčení by měla být s trochou nadsázky rutinní, řemeslná práce. Jenže dnes ti lidi neví, co točí. A je opravdu vtipné, že dříve to věděli i u filmu pro děti, zatímco dnes to neví ani u filmu pro dospělé ne těch filmů pro dospělé :D
930961
On taky hlavně mluví o světle, ale mezi řečí prohodí že produkce "doesn't commit", což je ale mnohem globálnější problém. "Fix it in post" je sice zábavný opakovaný vtip, ale to světlo by šlo i v postu pořád opravit, kdyby někdo chtěl. Jenže celá produkce nemá vizi. Proto neví, jestli se scéna bude odehrávat ve dne nebo v noci, nebo jestli tam budou dveře... přičemž to jsou imho zásadní věci, které by měly být dány dlouho dopředu storyboardy apod. a samotné natáčení by měla být s trochou nadsázky rutinní, řemeslná práce. Jenže dnes ti lidi neví, co točí. A je opravdu vtipné, že dříve to věděli i u filmu pro děti, zatímco dnes to neví ani u filmu pro dospělé [spoiler]ne těch filmů pro dospělé *:D*[/spoiler]
930955
4 0
reagují: Demonic8
reagovat
reaguje na: HAL
Ona je to i hezka ukazka, jak neni problem dropnout standart... At uz tvurcu a remesla nebo divaku a jejich ocekavani.
Kazdopadne video ma od vcerejska jednou tolik zhlednuti. Viralni senzace z toho asi nebude a z vetsiny na to stejne kliknou jen lidi, co si ten posun uvedomuji, ale i tak fajn. Zvlast v dobe, kdy se tvorba o filmech z vetsiny omezila na "nic" nebo "neuverite co si myslime o tomhle starem filmu z roku 2011" a thumbnail ala ten Munchuv obraz. ?) Vlastne jsem si pri tom vzpomnel na takovou tu super esej o Piratech z Karibiku a za ten temer rok a pul od vydani jeji tvurce zverejnil pouze jedno dalsi video. Smutne. ?)
930957
Ona je to i hezka ukazka, jak neni problem dropnout standart... At uz tvurcu a remesla nebo divaku a jejich ocekavani. Kazdopadne video ma od vcerejska jednou tolik zhlednuti. Viralni senzace z toho asi nebude a z vetsiny na to stejne kliknou jen lidi, co si ten posun uvedomuji, ale i tak fajn. Zvlast v dobe, kdy se tvorba o filmech z vetsiny omezila na "nic" nebo "neuverite co si myslime o tomhle starem filmu z roku 2011" a thumbnail ala ten Munchuv obraz. *?)* Vlastne jsem si pri tom vzpomnel na takovou tu super esej o Piratech z Karibiku a za ten temer rok a pul od vydani jeji tvurce zverejnil pouze jedno dalsi video. Smutne. *?)*
930955
4 0
reagovat
reaguje na: okkac
Skvělé video, tesal bych to do kamene. Přesouvání čím dál větší části tvorby filmu do postprodukce je strašný průser který vizuál filmu zabíjí, true art se děje na place a ve vymýšlení scény před natáčením, v postu se má už jen dokončovat dávno hotová vize.
Proto Disney filmy jsou horší a horší - jednak vizuálem který točí přesně jak říká do flat lutu bez pořádné práce se svícením a kontrastem a barvy dodělávají až při colorgradingu, který zamořil filmy strašlivě, ale protože Marvelovky a další od nich nemají hotové pořádně ani scénáře a tak je podle potřeb v postprodukci přetáčí a přetáčí.

A přesně proto jak ten film na první pohled vypadá nikdy nechci vidět Wicked. I když kritici chválí a já jim to relativně věřím, na tohle prostě nemám zájem se dívat.
930955
Skvělé video, tesal bych to do kamene. Přesouvání čím dál větší části tvorby filmu do postprodukce je strašný průser který vizuál filmu zabíjí, true art se děje na place a ve vymýšlení scény před natáčením, v postu se má už jen dokončovat dávno hotová vize. Proto Disney filmy jsou horší a horší - jednak vizuálem který točí přesně jak říká do flat lutu bez pořádné práce se svícením a kontrastem a barvy dodělávají až při colorgradingu, který zamořil filmy strašlivě, ale protože Marvelovky a další od nich nemají hotové pořádně ani scénáře a tak je podle potřeb v postprodukci přetáčí a přetáčí. A přesně proto jak ten film na první pohled vypadá nikdy nechci vidět Wicked. I když kritici chválí a já jim to relativně věřím, na tohle prostě nemám zájem se dívat.
930860
8 0
reagují: Gonzi, The Joker
reagovat
reaguje na: okkac
Povedene videjko a i spousta trefnych komentaru pod nim. Ze random 90s becka vypadaji lip jak veci od Netflixu, tak to je jeste podstreleny. Kolikrat spis oproti tomu vypadaji jak veci od Bergmana. Stejne tak celkove ten approach - nejaka akcni komedie z prelomu tisicileti typu Ja agent je plna stuntu na lokacich nebo kdyz se posledni 2 minuty xXx odehravaji na Bora Bora, tak se jelo tocit na Bora Bora. A tohle srovnat treba ted s tou Diaz a Foxxem, kde i obyc chuze lesem je delana pred volume. Vlastne je az dechberouci, ze se k tomuhle preslo behem par let a nikdo k tomu v mediich ani nepipnul. ?)
930920
Povedene videjko a i spousta trefnych komentaru pod nim. Ze random 90s becka vypadaji lip jak veci od Netflixu, tak to je jeste podstreleny. Kolikrat spis oproti tomu vypadaji jak veci od Bergmana. Stejne tak celkove ten approach - nejaka akcni komedie z prelomu tisicileti typu Ja agent je plna stuntu na lokacich nebo kdyz se posledni 2 minuty xXx odehravaji na Bora Bora, tak se jelo tocit na Bora Bora. A tohle srovnat treba ted s tou Diaz a Foxxem, kde i obyc chuze lesem je delana pred volume. Vlastne je az dechberouci, ze se k tomuhle preslo behem par let a nikdo k tomu v mediich ani nepipnul. *?)*
930860
6 0
reagovat
Pěkný pár minutový medailonek ohledně toho proč dnes filmy vypadají tak ploše a nekontrastně link
930860
Pěkný pár minutový medailonek ohledně toho proč dnes filmy vypadají tak ploše a nekontrastně https://youtu.be/EwTUM9cFeSo
11 0
reagují: HAL, The Joker
reagovat
reaguje na: do_Od
Vidět breakdown nejlepšího umělce století je šílený a nemyslel jsem si, že je dál možný poškozovat svůj odkaz, ač jsem fanda, tak tohle se nedá ničím obhajovat. Zavřete ho někam 
930848
Vidět breakdown nejlepšího umělce století je šílený a nemyslel jsem si, že je dál možný poškozovat svůj odkaz, ač jsem fanda, tak tohle se nedá ničím obhajovat. Zavřete ho někam 
930812
1 0
reagovat
Nepocuvam moc rap ale Kanye bol svojho casu dost vizionarsky. Obklopil sa vsak ludmi co mu len pritakavali alebo vyuzivali a v kombinacii s mentalnou poruchou je z toho uplny rozklad cloveka. Smutne je, ze aj po tom vsetko co spravil ma stale tak vela obdivovatelov a to, ze tweet "Hitler was soooo fresh" dosiahol vyse 51k likes je priserna vizitka spolocnosti. Ye, Musk a podobni normalizuju pouzvanie nacistickej symboliky a pri tom ich obrovskom vplyve na mlade generacie radsej nechcem mysliet na buducnost.
930845
Nepocuvam moc rap ale Kanye bol svojho casu dost vizionarsky. Obklopil sa vsak ludmi co mu len pritakavali alebo vyuzivali a v kombinacii s mentalnou poruchou je z toho uplny rozklad cloveka. Smutne je, ze aj po tom vsetko co spravil ma stale tak vela obdivovatelov a to, ze tweet "Hitler was soooo fresh" dosiahol vyse 51k likes je priserna vizitka spolocnosti. Ye, Musk a podobni normalizuju pouzvanie nacistickej symboliky a pri tom ich obrovskom vplyve na mlade generacie radsej nechcem mysliet na buducnost.
3 0
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Hermanová to nebyla bohužel. Ale je možný, že táta spletl jména a Nataša Gollová nedožívala až tak v ústraní. 
930827
Hermanová to nebyla bohužel. Ale je možný, že táta spletl jména a Nataša Gollová nedožívala až tak v ústraní. 
930789
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
South Park je jediný způsob jakým má smysl těmhle bulvárům věnovat pozornost :)
930824
South Park je jediný způsob jakým má smysl těmhle bulvárům věnovat pozornost *:)*
930818
6 0
reagovat
Dlouho se mu nevěnovali v South Parku.
Černý nacista je hodně silné téma:D
930818
Dlouho se mu nevěnovali v South Parku. Černý nacista je hodně silné téma*:D*
2 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: do_Od
Hitler is so fresh. Free Diddy, Diddy aint do none! :D:D:D
930814
Hitler is so fresh. Free Diddy, Diddy aint do none! *:D**:D**:D*
930812
0 0
reagovat
Kanye další epickej meltdown
930812
Kanye další epickej meltdown
3 0
reagují: holub109, Ravenous
reagovat
Tomu problémy s Baarovou asi do jisté míry rozumím - naštěstí zrovna v Dívce v modrém to vadit nemusí, naopak se to vzhledem k charakteru její postavy po většinu filmu snad dokonce i hodí! :+

A k té tvé otázce: jak jsi to napsal, si člověk každým případným návrhem koleduje o nařčení z nactiutrhačství a šíření pomluv 8), ale dovolím si snad alespoň velmi opatrně zmínit, že pověst dámy veskrze veselé a společenské (ovšem jestli až tak, to prosím pěkně nevím a netvrdím!) mívala třeba Ljuba Hermanová...
930789
Tomu problémy s Baarovou asi do jisté míry rozumím - naštěstí zrovna v Dívce v modrém to vadit nemusí, naopak se to vzhledem k charakteru její postavy po většinu filmu snad dokonce i hodí! *:+* A k té tvé otázce: jak jsi to napsal, si člověk každým případným návrhem koleduje o nařčení z nactiutrhačství a šíření pomluv *8)*, ale dovolím si snad alespoň velmi opatrně zmínit, že pověst dámy veskrze veselé a společenské (ovšem jestli až tak, to prosím pěkně nevím a netvrdím!) mívala třeba [url=https://www.csfd.cz/tvurce/1183-ljuba-hermanova/zajimavosti/]Ljuba Hermanová[/url]...
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Ferbasová byla excelentní jako starší herečka. Třeba ve Skrivancich na niti. Myslím, že se do jejího herectví promítnut její tragický osud.

Já mám zase problém s Lídou Baarovou. Nevím jestli si tam promítám její život mimo plátno, ale prostě ji vidím jako nesympatickou modelku co ani moc nehraje. 

Když už jsme u těch hereček. Táta mi vyprávěl o nějaké strašně známé herečce, která když byl on mladý student obrážela v Praze bary na stáří a balila tam mladý kluky, kterým kupovala panáky nebo naopak za alkohol vyprávěla. Říkal že snad s nikým nic neměla, ale měla ráda pozornost mladých chlapů. Nataša Gollová se uchlastala, ale v ústraní. Netusite kdo by to mohl být ?
930781
Ferbasová byla excelentní jako starší herečka. Třeba ve Skrivancich na niti. Myslím, že se do jejího herectví promítnut její tragický osud. Já mám zase problém s Lídou Baarovou. Nevím jestli si tam promítám její život mimo plátno, ale prostě ji vidím jako nesympatickou modelku co ani moc nehraje.  Když už jsme u těch hereček. Táta mi vyprávěl o nějaké strašně známé herečce, která když byl on mladý student obrážela v Praze bary na stáří a balila tam mladý kluky, kterým kupovala panáky nebo naopak za alkohol vyprávěla. Říkal že snad s nikým nic neměla, ale měla ráda pozornost mladých chlapů. Nataša Gollová se uchlastala, ale v ústraní. Netusite kdo by to mohl být ?
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Souhlasím to je ten jeden z mála filmů kde jí snesu 8)
930774
Souhlasím to je ten jeden z mála filmů kde jí snesu *8)*
930769
0 0
reagovat
Nejlepší film s Věrou Ferbasovou je Mravnost nade vše. Dodnes svěží a nadčasová komedie z roku 1937 se nádherně hlasitým způsobem vysmívá falešnému moralizování, pokrytectví a pruderii. Hvězdné obsazení v čele s Hugem Haasem je zárukou kvalitní zábavy. 
930769
Nejlepší film s Věrou Ferbasovou je [b]Mravnost nade vše[/b]. Dodnes svěží a nadčasová komedie z roku 1937 se nádherně hlasitým způsobem vysmívá falešnému moralizování, pokrytectví a pruderii. Hvězdné obsazení v čele s Hugem Haasem je zárukou kvalitní zábavy. 
1 0
reagují: pytlik
reagovat
Dívka v modrém je super, taky doporučuji :+ Falešnou kočičku rád nemám ale je to spíš tím, že mám problém s Věrou Ferbasovou. V málo čem mi nevadí :o
930765
Dívka v modrém je super, taky doporučuji *:+* Falešnou kočičku rád nemám ale je to spíš tím, že mám problém s Věrou Ferbasovou. V málo čem mi nevadí *:o*
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
:D 86 let starý film - úplně vážně jsem to nejspíš nemyslel... 8)

...ale jinak samozřejmě dík :+ - jakkoliv asi příliš nevěřím, že se to teď všichni poženou nakoukat (k vlastní škodě, pochopitelně! ;))
930757
*:D* 86 let starý film - úplně vážně jsem to nejspíš nemyslel... *8)* ...ale jinak samozřejmě dík *:+* - jakkoliv asi příliš nevěřím, že se to teď všichni poženou nakoukat (k vlastní škodě, pochopitelně! *;)*)
930754
3 0
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Dal jsem mu to raději do spoileru.
930754
Dal jsem mu to raději do spoileru.
930753
2 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
Komentáře