Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 29781 - 29800 Napsat příspěvek
ololol, tak to je vtipný zrovna od dooda :D:+
770862
ololol, tak to je vtipný zrovna od dooda *:D**:+*
12 -3
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Barv666
Stačila by tolerance a schopnost dívat se na svět i z pohledu ostatních a ne jen sama sebe...
770861
Stačila by tolerance a schopnost dívat se na svět i z pohledu ostatních a ne jen sama sebe...
770858
4 -4
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: MarvinP
LOL, já jsem tedy dost sluníčkový, ale tenhle level je mimo mé možnosti. Ne, kamaráde, vhodně užitého násilí je třeba - jakkoli to zní ošklivě, tak je to tato cesta, co vede k zlepšení světa.

Vem si takový abolicionism v USA. Došlo snad ke gradualismu? Naprosto ne! Nebylo to loutkové divadlo (sorry jako ;)), kdo přinesl změnu, bylo třeba celé řady různých způsobů násilí, aby se to povedlo. Ano, ona i taková osvětová činnost kvakerů a jejich následovníků byla svým způsobem násilí - je to snaha o změnu myšlení jiných různou formou nátlaku na jejich lidství (osvícenství), křesťanství atp. Politický lobbying, napomáhíání k útěku, no a nakonec občanská válka, ač zde samozřejmě šlo o celé spektrum důvodů :)

V Británii byl abolicionism z velké části dán bojem soudním a politickým v kombinaci s ekonomickým tlakem, což je přenesení násilí do civilisovanější polohy. Ale mimo metropoli nakonec Británie sáhla i po tvrdě násilném postupu, kdy byl obchod s otroky postaven na roveň s pirátstvím. A různými formami tlačila i na jiné země, díky své síle začasté úspěšně - hle, opět násilí.

Čili já volám: Více násilí je třeba!
770858
LOL, já jsem tedy dost sluníčkový, ale tenhle level je mimo mé možnosti. Ne, kamaráde, vhodně užitého násilí je třeba - jakkoli to zní ošklivě, tak je to tato cesta, co vede k zlepšení světa. Vem si takový abolicionism v USA. Došlo snad ke gradualismu? Naprosto ne! Nebylo to loutkové divadlo (sorry jako *;)*), kdo přinesl změnu, bylo třeba celé řady různých způsobů násilí, aby se to povedlo. Ano, ona i taková osvětová činnost kvakerů a jejich následovníků byla svým způsobem násilí - je to snaha o změnu myšlení jiných různou formou nátlaku na jejich lidství (osvícenství), křesťanství atp. Politický lobbying, napomáhíání k útěku, no a nakonec občanská válka, ač zde samozřejmě šlo o celé spektrum důvodů *:)* V Británii byl abolicionism z velké části dán bojem soudním a politickým v kombinaci s ekonomickým tlakem, což je přenesení násilí do civilisovanější polohy. Ale mimo metropoli nakonec Británie sáhla i po tvrdě násilném postupu, kdy byl obchod s otroky postaven na roveň s pirátstvím. A různými formami tlačila i na jiné země, díky své síle začasté úspěšně - hle, opět násilí. Čili já volám: Více násilí je třeba!
770855
2 -10
reagují: HAL, do_Od
reagovat
" Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!"

Ne. Správná reakce evidentně je, natočit spoustu teplejch seriálů :D To je to řešení, které hledáš... rozhodně je ekonomicky šetrnější, než třeba nějak politicky prosazovat dodržování lidských práv a většinou se na to i líp kouká.
770855
" Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!" Ne. Správná reakce evidentně je, natočit spoustu teplejch seriálů *:D* To je to řešení, které hledáš... rozhodně je ekonomicky šetrnější, než třeba nějak politicky prosazovat dodržování lidských práv a většinou se na to i líp kouká.
770851
10 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
A jak ho nalepkuju já ?
770854
A jak ho nalepkuju já ?
770841
3 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Já někde zpochybňoval jeho volbu ? Psal jsem o tom co řek a jak to řek a tvůj argument že do teď to bylo nahnutý jedním směrem, tak teď bude druhým , je naprosto neskutečný. Četl jsi Farmu zvířat ?
770852
Já někde zpochybňoval jeho volbu ? Psal jsem o tom co řek a jak to řek a tvůj argument že do teď to bylo nahnutý jedním směrem, tak teď bude druhým , je naprosto neskutečný. Četl jsi Farmu zvířat ?
770829
6 -1
reagují: do_Od
reagovat
Přesvědč nejprve ty, co je na pokoji nenechávají. Co je po tisíciletí zavírali, vraždili, "léčili" - ano, dnes jich je u nás méně a toto nemůžou, ale tak moc by chtěli... Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!

Myslíš snad, že se jiné změny děly postupem "nechte je na pokoji"? Postoj k židům, "barevným", feminismu etc. etc., to vše se měnilo různými formami násilí.
770851
Přesvědč nejprve ty, co je na pokoji nenechávají. Co je po tisíciletí zavírali, vraždili, "léčili" - ano, dnes jich je u nás méně a toto nemůžou, ale tak moc by chtěli... Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha! Myslíš snad, že se jiné změny děly postupem "nechte je na pokoji"? Postoj k židům, "barevným", feminismu etc. etc., to vše se měnilo různými formami násilí.
770850
3 -4
reagují: MarvinP
reagovat
Pořád se asi nechápeme. Zkusím příklad: pachatel zločinu se snaží utajit co spáchal a tak si horlivě zajistí několikery aliby, jde na stanici a vysvětluje jim, že nic nespáchal a vnucuje jim složku se svými pečlivě vybudovanými alibi. Naplní tak svůj cíl?

Chápeš kam tím mířím? Cíl je: nechte gaye na pokoji. A dělá se to tak, že nikdo nesmí nechat gaye na pokoji.
770850
Pořád se asi nechápeme. Zkusím příklad: pachatel zločinu se snaží utajit co spáchal a tak si horlivě zajistí několikery aliby, jde na stanici a vysvětluje jim, že nic nespáchal a vnucuje jim složku se svými pečlivě vybudovanými alibi. Naplní tak svůj cíl? Chápeš kam tím mířím? Cíl je: nechte gaye na pokoji. A dělá se to tak, že nikdo nesmí nechat gaye na pokoji.
770848
8 -1
reagovat
No to samozřejmě není pravda, přesně to se násilím řešit dá a řeší doslova odjakživa. Dnes by se tedy asi řeklo, že se elita spikla vůči lidu :D Protože jistě velmi hezky znějící představa, že by (pokusím se o rychlou zkratku, snad vystihne co píšeš) "lidi měli mít rozum a neřešit kraviny", se velmi těžko prosazuje i násilím ;)
770848
No to samozřejmě není pravda, přesně to se násilím řešit dá a řeší doslova odjakživa. Dnes by se tedy asi řeklo, že se elita spikla vůči lidu *:D* Protože jistě velmi hezky znějící představa, že by (pokusím se o rychlou zkratku, snad vystihne co píšeš) "lidi měli mít rozum a neřešit kraviny", se velmi těžko prosazuje i násilím *;)*
770844
2 -3
reagovat
Při každém vymezení, ať už je to "pro vyšší dobro", se ta rovnost vytrácí. Takže ta snaha o změnu sto let trvajících pořádků se maří.
Dood mluví o krásné utopii, ale ten jím popsaný a aktuálně silně probíhající trend, kde se "násilně" normuje a škatulkuje, aby se zmazaly rozdíly, je úplně stejným dílem taktéž utopický - protože dřív, nebo později se ti špatulky a normy změní. A bohužel ne na základě přirozeného a racionálního vývoje, ale protože o tom rozhodně nejhlasitější skupina lidí, třeba.
Že existují d*bilové, kteří se vymezují proti "černému ženskému Bondovi" je samozřejmně pravda, ale bojovat proti nim tím, že něco "uděláš ze zákona" dává ty karty opět do rukou nejhlasitější a té d*bilní skupině, imo...
Já (protože nechci mluvit za Marvina) bych jednoduše chtěl, aby se ta černá Bond, nebo třeba prezentace gayú ala Supernova s Tuccim a Farrelem brala jednoduše samozřejmně a ne "z donucení". Ano, chápu, že to v tuhle chvíli utopie je, ale snaha o to, aby to tak bylo, je imo jediná, která má šanci tu změnu natrvalo uskutečnit...
770847
Při každém vymezení, ať už je to "pro vyšší dobro", se ta rovnost vytrácí. Takže ta snaha o změnu sto let trvajících pořádků se maří. Dood mluví o krásné utopii, ale ten jím popsaný a aktuálně silně probíhající trend, kde se "násilně" normuje a škatulkuje, aby se zmazaly rozdíly, je úplně stejným dílem taktéž utopický - protože dřív, nebo později se ti špatulky a normy změní. A bohužel ne na základě přirozeného a racionálního vývoje, ale protože o tom rozhodně nejhlasitější skupina lidí, třeba. Že existují d*bilové, kteří se vymezují proti "černému ženskému Bondovi" je samozřejmně pravda, ale bojovat proti nim tím, že něco "uděláš ze zákona" dává ty karty opět do rukou nejhlasitější a té d*bilní skupině, imo... Já (protože nechci mluvit za Marvina) bych jednoduše chtěl, aby se ta černá Bond, nebo třeba prezentace gayú ala Supernova s Tuccim a Farrelem brala jednoduše samozřejmně a ne "z donucení". Ano, chápu, že to v tuhle chvíli utopie je, ale snaha o to, aby to tak bylo, je imo jediná, která má šanci tu změnu natrvalo uskutečnit...
8 -1
reagovat
reaguje na: okkac
...a přijede na bílém koni, když je toho 11. 11?
770846
...a přijede na bílém koni, když je toho 11. 11?
770845
5 -1
reagovat
Asi uz je opravdu čas na bílého Martina Luthera Kinga
770845
Asi uz je opravdu čas na bílého Martina Luthera Kinga
8 -3
reagovat
Násilí jistě funguje, dá se jím vyřešit spousta problémů, ale v principu se násilím nedá řešit problém násilí, stejně jako se nevyvážeností nedá řešit problém nevyváženosti.

Disk a spol to vidí tak, že buď gaye nenávidíš a utiskuješ je, nebo jim fandíš a snažíš se napravit jejich nespravedlivou pozici. Ale co mají oba ty tábory společné je, že posilují takové přemýšlení, ve kterém je člověk určován prioritně svou sexuální orientací. Skutečné osvobození sexuálních menšin spočívá v tom, že sexuální orientace bude každému ukradená a přestane to prostě být politikum. Proti tomuhle happyendu ale táhnou jak Disk tak Kaczyński za jeden provaz :-)
770844
Násilí jistě funguje, dá se jím vyřešit spousta problémů, ale v principu se násilím nedá řešit problém násilí, stejně jako se nevyvážeností nedá řešit problém nevyváženosti. Disk a spol to vidí tak, že buď gaye nenávidíš a utiskuješ je, nebo jim fandíš a snažíš se napravit jejich nespravedlivou pozici. Ale co mají oba ty tábory společné je, že posilují takové přemýšlení, ve kterém je člověk určován prioritně svou sexuální orientací. Skutečné osvobození sexuálních menšin spočívá v tom, že sexuální orientace bude každému ukradená a přestane to prostě být politikum. Proti tomuhle happyendu ale táhnou jak Disk tak Kaczyński za jeden provaz :-)
770837
14 -1
reagovat
Nic, jenom jsem si tě v daném okamžiku spletl s Tonym. Nálepkuje ho Tony.
770841
Nic, jenom jsem si tě v daném okamžiku spletl s Tonym. Nálepkuje ho Tony.
770840
2 -6
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jak ho nálepkuju?
770840
Jak ho nálepkuju?
770833
6 -1
reagují: Disketa1
reagovat
Pardon, spletl jsem si Marvina s Tonym. :D:-
770839
Pardon, spletl jsem si Marvina s Tonym. *:D**:-*
2 -3
reagovat
Tvrdit, že se něco násilím nemění, jde jen když nechápeš podstatu násilí, a tou ve veliké zkratce je, že funguje :)
770837
Tvrdit, že se něco násilím nemění, jde jen když nechápeš podstatu násilí, a tou ve veliké zkratce je, že funguje *:)*
770831
3 -5
reagovat
Team Disketa do_Od 8)
770836
Team Disketa do_Od *8)*
3 -5
reagovat
Tak se ale reprezentace nezlepší, žejo. Jinak si popsal hezkou utopii, ale to by to v prvé řadě nesměli řešit ani ti lidi na druhé straně, kteří bijou na poplach u každýho černýho Artuše, Bonda atd.
770835
Tak se ale reprezentace nezlepší, žejo. Jinak si popsal hezkou utopii, ale to by to v prvé řadě nesměli řešit ani ti lidi na druhé straně, kteří bijou na poplach u každýho černýho Artuše, Bonda atd.
770831
4 -3
reagovat
Protože lidi nejsou chodící nálepky.

Jasně, a proto tu celou dobu nálepkuješ Wenthwortha Millera. :D:D:D
770833
[i]Protože lidi nejsou chodící nálepky.[/i] Jasně, a proto tu celou dobu nálepkuješ Wenthwortha Millera. *:D**:D**:D*
770831
4 -14
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se