Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum HRY

příspěvky 1741 - 1760 Napsat příspěvek
reaguje na: SteKi
Jako moje sestava s Ryzen 5 7600X, 3080, AiO atd. vychází na 570W a to by teda měla žrát víc jak to tvoje bych řekl.

Teploty CPU aspoň u AMD už nejsou nějak směrodatné, protože se pořád snaží držet na 85 stupních a musíš mít opravdu dobrý chladič, abys to nastavení přechladil.

Já se docela obávám, že tvůj problém není zdroj, ale CPU nebo GPU. 
83 stupňů na GPU by ale teda neměla být hranice. Za prvé by ses na to neměl teda dostat, ale hranice je určitě 90+.
856927
Jako moje sestava s Ryzen 5 7600X, 3080, AiO atd. vychází na 570W a to by teda měla žrát víc jak to tvoje bych řekl. Teploty CPU aspoň u AMD už nejsou nějak směrodatné, protože se pořád snaží držet na 85 stupních a musíš mít opravdu dobrý chladič, abys to nastavení přechladil. Já se docela obávám, že tvůj problém není zdroj, ale CPU nebo GPU.  83 stupňů na GPU by ale teda neměla být hranice. Za prvé by ses na to neměl teda dostat, ale hranice je určitě 90+.
856925
1 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: Vardant
Skúšal som to dávať do dvoch. Jedna mi odporučila 650w zdroj, druhá 800 :D
Ja som si to rátal cez program hardware monitor, tam vidíš maximálne hodnoty a keď som ich zrátal, bolo to 780. Tak neviem no. Každopádne. Restartovanie Pc zmizlo. Stále to môže byť, že za to mohla teplota grafiky, lebo 83 stupňov je jej hranica a je dosť možné že som ju v defaultnom nastavení dosiahol.
Inak mi to "opravilo" cyberpunk. Keď som otvoril mapu, restartovalo sa mi Pc... :D A nestávalo sa to len mne. Je toho plný internet. Po týchto nastaveniach je to už ok. :)
856925
Skúšal som to dávať do dvoch. Jedna mi odporučila 650w zdroj, druhá 800 *:D* Ja som si to rátal cez program hardware monitor, tam vidíš maximálne hodnoty a keď som ich zrátal, bolo to 780. Tak neviem no. Každopádne. Restartovanie Pc zmizlo. Stále to môže byť, že za to mohla teplota grafiky, lebo 83 stupňov je jej hranica a je dosť možné že som ju v defaultnom nastavení dosiahol. Inak mi to "opravilo" cyberpunk. Keď som otvoril mapu, restartovalo sa mi Pc... *:D* A nestávalo sa to len mne. Je toho plný internet. Po týchto nastaveniach je to už ok. *:)*
856921
1 0
reagují: Vardant
reagovat
reaguje na: SteKi
Zkoušel sis dát svoji sestavu do PSU kalkulačky? Protože tohle by měl 750W zdroj dávat s přehledem. 780W spotřeba mi přijde jako šílenost. 
856921
Zkoušel sis dát svoji sestavu do PSU kalkulačky? Protože tohle by měl 750W zdroj dávat s přehledem. 780W spotřeba mi přijde jako šílenost. 
856917
1 0
reagují: SteKi
reagovat

Undervolting

Chcel by som sa tu s vami podeliť o novonadobudnutú skúsenosť, ktorá mi fakt vyrazila dych. Kúpil som si novší procesor a grafiku. i7 11700kf a rtx3070ti. Procesor extrémne kúril a grafika tiež nebola zrovna najchladne. Obidve 75 až 80 stupňov/extrémny hluk z chladenia. Ale problém bol, že sa mi občas reštartol Pc pri záťaži. (Myslel som, že kvôli teplotám)Najprv som chcel riešiť lepšie chladenie, ale potom som si spomenul na undervolting. Tak som trocha googlil a výsledok je brutálny. Teplota procesora z 80 stupňov na 65 Max 70. ale to ozaj pri max záťaži. grafika tiež o 15 až 20 stupňov dole. Ale najlepšie na tom je, že to malo absolútne NULOVÝ dopad na výkon. Opakujem nulový. Nič. A spotreba nižšia o cca 100 wattov...možno aj viac. Čo bolo inak veľmi podstatné. Pretože som zistil, že nestíha zdroj. Mám 750ku a spotrebu som mal pri záťaži 780, takže nechápem ako to vôbec ustál. Teraz mám spotrebu 650 približne. Žiadne reštarty, Pc je tiché jak hovado. 

Malý navodProcesor: v programe Intel extreme utliti link som nastavil v Core voltage offset nastavil -0.075V a hotovo. To je všetko. Nič sa tým nedá pokaziť. Keď idete moc do mínusu, maximálne sa stane, že Pc spadne a nastavenie sa po reštarte samé vráti na defaultnu hodnotu. (Pri plusových zmenách by to asi dopadlo horšie :D ) U mňa bolo -0,125 hranica keď už to padlo. Problém je, že ak vám zamrzne Pc tak ten program pre istotu nahodí defaultnu hodnotu, aj keď príčina bola iná ako nízka hodnota napätia. Takže treba to potom nastaviť znova. Ale je to otázka 5 sekúnd.

Grafika: tu som nasledoval len tento postup link
Vytvoril som len ten prvý profil, hore klikol na Windows okienko aby sa tie nastavenia vždy načítali po reštarte Pc a hotovo. (Každá grafika to má asi trocha iné) Teplota dole, hluk zmizol, spotreba extremne nižšia, výkon rovnaký. 

Chcel som sa podeliť, lebo mne to veľmi pomohlo a ušetril som 150 euro za nový zdroj :)
856917
Chcel by som sa tu s vami podeliť o novonadobudnutú skúsenosť, ktorá mi fakt vyrazila dych. Kúpil som si novší procesor a grafiku. i7 11700kf a rtx3070ti. Procesor extrémne kúril a grafika tiež nebola zrovna najchladne. Obidve 75 až 80 stupňov/extrémny hluk z chladenia. Ale problém bol, že sa mi občas reštartol Pc pri záťaži. (Myslel som, že kvôli teplotám)Najprv som chcel riešiť lepšie chladenie, ale potom som si spomenul na undervolting. Tak som trocha googlil a výsledok je brutálny. Teplota procesora z 80 stupňov na 65 Max 70. ale to ozaj pri max záťaži. grafika tiež o 15 až 20 stupňov dole. Ale najlepšie na tom je, že to malo absolútne NULOVÝ dopad na výkon. Opakujem nulový. Nič. A spotreba nižšia o cca 100 wattov...možno aj viac. Čo bolo inak veľmi podstatné. Pretože som zistil, že nestíha zdroj. Mám 750ku a spotrebu som mal pri záťaži 780, takže nechápem ako to vôbec ustál. Teraz mám spotrebu 650 približne. Žiadne reštarty, Pc je tiché jak hovado.  Malý navodProcesor: v programe Intel extreme utliti https://www.intel.com/content/www/us/en/download/17881/intel-extreme-tuning-utility-intel-xtu.html som nastavil v Core voltage offset nastavil -0.075V a hotovo. To je všetko. Nič sa tým nedá pokaziť. Keď idete moc do mínusu, maximálne sa stane, že Pc spadne a nastavenie sa po reštarte samé vráti na defaultnu hodnotu. (Pri plusových zmenách by to asi dopadlo horšie *:D* ) U mňa bolo -0,125 hranica keď už to padlo. Problém je, že ak vám zamrzne Pc tak ten program pre istotu nahodí defaultnu hodnotu, aj keď príčina bola iná ako nízka hodnota napätia. Takže treba to potom nastaviť znova. Ale je to otázka 5 sekúnd. Grafika: tu som nasledoval len tento postup https://youtube.com/watch?v=3OhT_nAgJ2I&si=EnSIkaIECMiOmarE Vytvoril som len ten prvý profil, hore klikol na Windows okienko aby sa tie nastavenia vždy načítali po reštarte Pc a hotovo. (Každá grafika to má asi trocha iné) Teplota dole, hluk zmizol, spotreba extremne nižšia, výkon rovnaký.  Chcel som sa podeliť, lebo mne to veľmi pomohlo a ušetril som 150 euro za nový zdroj *:)*
Undervolting
1 0
reagují: Vardant
reagovat

Star Wars Jedi: Survivor

Ukázka z knižního prequelu Battle Scars.
856869
[url=https://www.starwars.com/news/star-wars-jedi-battle-scars-excerpt]Ukázka[/url] z knižního prequelu [i]Battle Scars.[/i]
Star Wars Jedi: Survivor
1 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
taky super - btw přesně tam by nemohlo být TLOU2 :D
856698
taky super - btw přesně tam by nemohlo být TLOU2 *:D*
856696
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
856696
[url=https://youtu.be/GPctTR3y5Qc]Za mě Michael*:+*[/url]
856695
6 0
reagují: Gonzi
reagovat
Mají slušnou nabídku, ale pro mě byl vrchol toto link :+
856695
Mají slušnou nabídku, ale pro mě byl vrchol toto https://www.youtube.com/watch?v=VK03aVJekGg *:+*
3 0
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
reaguje na: Papricek
To jsem jednou viděl v kině.:+
856694
To jsem jednou viděl v kině.*:+*
856693
1 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Hezké, při sledování mi YT algoritums doporučil tohle video, a já si to zas musím zahrát
856693
Hezké, při sledování mi YT algoritums doporučil [url=https://www.youtube.com/watch?v=IH1Ehwk7KZY&ab_channel=GameSpot]tohle video[/url], a já si to zas musím zahrát
856687
2 0
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
Live From PS5

Sony tyhle reklamy umí!:+
856687
[url=https://youtu.be/TXwhpK4y-5Q]Live From PS5 [/url] Sony tyhle reklamy umí!*:+*
3 0
reagují: Papricek
reagovat
Dead Space na IGN 9/10. No, pořád počkám na slevu a dám radši Bradavice, ale dobrá zpráva pro budoucnost remaků/remasteru, pojmenujte si to jak chcete 8)
856316
Dead Space na IGN 9/10. No, pořád počkám na slevu a dám radši Bradavice, ale dobrá zpráva pro budoucnost remaků/remasteru, pojmenujte si to jak chcete *8)*
6 0
reagovat
reaguje na: HAL
Tak Blizzard tam být chce, jeho Čínský partner ne a nemyslím si, že by jim smrděly peníze... Čína dlouhodobě omezuje tento typ her.
Co píšeš s podmínkami může být v tomto případě i pravda a já jen teoretizuju, ale nějak zrovna v téhle zemi čekám vítr odjinud.

Clavius
Hele a oni se narodili s tou závislostí, nebo to byla jediná věc, která pro jejich život dávala v kontextu smysl? Nechci z toho dělat obrovskou filosofickou diskuzi, a ani bych ti principiélně neoponoval. Jen si myslím, že ti lidi WoW začali hrát místo [xyz smysluplnějších činností], protože ty činnosti prostě neměli dostupné.
856196
Tak Blizzard tam být chce, jeho Čínský partner ne a nemyslím si, že by jim smrděly peníze... Čína dlouhodobě omezuje tento typ her. Co píšeš s podmínkami může být v tomto případě i pravda a já jen teoretizuju, ale nějak zrovna v téhle zemi čekám vítr odjinud. [b]Clavius[/b] Hele a oni se narodili s tou závislostí, nebo to byla jediná věc, která pro jejich život dávala v kontextu smysl? Nechci z toho dělat obrovskou filosofickou diskuzi, a ani bych ti principiélně neoponoval. Jen si myslím, že ti lidi WoW začali hrát místo [xyz smysluplnějších činností], protože ty činnosti prostě neměli dostupné.
856195
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Co s tímhle má do činění vláda? Všechny herní společnosti odjakživa potřebovaly Čínského partnera jako publishera, na tom není nic nového - Blizzard se teď nedohodl s tím svým na pokračování spolupráce, a tak prostě v Číně končí dokud si nenajde jiného.

Nezkoumal jsem to moc podrobně, ale z toho co jsem o tom četl to chápu tak že ta Čínská společnost chtěla pro sebe výrazně lepší podmínky než doteď, dali Blizzardu nůž na krk, a ten gamble jim nevyšel.
856195
Co s tímhle má do činění vláda? Všechny herní společnosti odjakživa potřebovaly Čínského partnera jako publishera, na tom není nic nového - Blizzard se teď nedohodl s tím svým na pokračování spolupráce, a tak prostě v Číně končí dokud si nenajde jiného. Nezkoumal jsem to moc podrobně, ale z toho co jsem o tom četl to chápu tak že ta Čínská společnost chtěla pro sebe výrazně lepší podmínky než doteď, dali Blizzardu nůž na krk, a ten gamble jim nevyšel.
856192
4 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
No, myslím si, že závislé gamery teď považuješ za hodně komplexní osoby, což většina fakt není. Prostě jim teď sebrali něco, kde tisíce hodin klikali myší a že by se z rázu switchnuli na něco jiného... takhle jednoduše to fakt nefunguje.
856194
No, myslím si, že závislé gamery teď považuješ za hodně komplexní osoby, což většina fakt není. Prostě jim teď sebrali něco, kde tisíce hodin klikali myší a že by se z rázu switchnuli na něco jiného... takhle jednoduše to fakt nefunguje.
856192
2 -1
reagovat
reaguje na: Clavius
Nemyslím si. Je to restrikce. Ti lidi se nenarodili s potřebou hrát WoW místo toho, aby "byli venku". WoWko byla atraktivnější alternativa k bytí venku. Pokud chceš něco řešit, tak potřebuješ řešit příčinu, ne následek. Takhle si akorát najdou jinou alternativu, která pořád nebude to, co si od toho vláda slibuje.

Asi jako zakazovat auta ve městě vs budovat infrastrukturu, ve které jsou auta méně praktické řešení...
856192
Nemyslím si. Je to restrikce. Ti lidi se nenarodili s potřebou hrát WoW místo toho, aby "byli venku". WoWko byla atraktivnější alternativa k bytí venku. Pokud chceš něco řešit, tak potřebuješ řešit příčinu, ne následek. Takhle si akorát najdou jinou alternativu, která pořád nebude to, co si od toho vláda slibuje. Asi jako zakazovat auta ve městě vs budovat infrastrukturu, ve které jsou auta méně praktické řešení...
856190
1 0
reagují: HAL, Clavius
reagovat
link
Upřímně jsem zvědav, jestli to nepohne s populací, když na tom ti čínští gameři musí být závislí.
856190
[url=https://edition.cnn.com/2023/01/24/tech/blizzard-games-china-shutdown-intl-hnk/index.html]link [/url]Upřímně jsem zvědav, jestli to nepohne s populací, když na tom ti čínští gameři musí být závislí.
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Díky.:+

S odstupem už to pochopí i ty nejzapálenější fanoušci.:+
855859
Díky.*:+* S odstupem už to pochopí i ty nejzapálenější fanoušci.*:+*
855788
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ok, to beru. :+
855793
Ok, to beru. *:+*
855788
1 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Tak, herní kvality nemíním shazovat, ale ani z nich dělat něco dechberoucího (co bylo v TLOU1 originální je dnes spíš vyčpělé) - říkejme tomu 8/10 a pojďme dál. Technologicky je to 10/10 a v rámci těch top tech her je to možná úplně na vrcholu, hned vedle RDR2. Příběhově je to asi dobře napsané a asi si to užiju jako seriál, řekněme 8/10 (hlavně výtky k pořadí).

Co se týče ludonarativity, tak je to pro mě 1/10 a chápu (byť mě vnitřně mrzí), že je to většině jedno. Každopádně, pokud se nechceš bavit o tomto, tak zbytek nekritizuju a celkově téma považuju za víceméně vyčerpané.

Co se týče aktuální diskuze, tak jsem fakt diskutovat nechtěl, byť to tak může vypadat. Jen mi dva roky zpět chybělo nějaké větší pochopení pro "druhou stranu" a až teď jsem si to nějak více uvědomil => nechci HRÁT za psychopaty. Já se přes to úplně nepřenesu, proto už mi hodně vadil konec jedničky (i když se to dělo v "sebeobraně", tak mě to sralo). Dvojka se v tom vyloženě našla a mě to minulo. Mám radost, že už to umím popsat. Jako série to bude fungovat líp. To jsem psal už kdysi a teď se na to docela těším.

S tím, že "nechci hrát za psychopaty" je samozřejmě nějaká škála, kdy v GTA mi to vadí míň, protože celou hru neberu jakkoli vážně.

Anyways, neříkám že ty se vžíváš do psychopatů nebo cokoli podobného. To fakt není pointa. Můj styl vnímání her nejlépe popsal tenhle pán:  link Video velmi doporučuju.:+
855788
Tak, herní kvality nemíním shazovat, ale ani z nich dělat něco dechberoucího (co bylo v TLOU1 originální je dnes spíš vyčpělé) - říkejme tomu 8/10 a pojďme dál. Technologicky je to 10/10 a v rámci těch top tech her je to možná úplně na vrcholu, hned vedle RDR2. Příběhově je to asi dobře napsané a asi si to užiju jako seriál, řekněme 8/10 (hlavně výtky k pořadí). Co se týče ludonarativity, tak je to pro mě 1/10 a chápu (byť mě vnitřně mrzí), že je to většině jedno. Každopádně, pokud se nechceš bavit o tomto, [b]tak zbytek nekritizuju[/b] a celkově téma považuju za víceméně vyčerpané. Co se týče aktuální diskuze, tak jsem fakt diskutovat nechtěl, byť to tak může vypadat. Jen mi dva roky zpět chybělo nějaké větší pochopení pro "druhou stranu" a až teď jsem si to nějak více uvědomil => nechci [b]HRÁT [/b]za psychopaty. Já se přes to úplně nepřenesu, proto už mi hodně vadil konec jedničky (i když se to dělo v "sebeobraně", tak mě to sralo). Dvojka se v tom vyloženě našla a mě to minulo. Mám radost, že už to umím popsat. Jako série to bude fungovat líp. To jsem psal už kdysi a teď se na to docela těším. S tím, že "nechci hrát za psychopaty" je samozřejmě nějaká škála, kdy v GTA mi to vadí míň, protože celou hru neberu jakkoli vážně. Anyways, neříkám že ty se vžíváš do psychopatů nebo cokoli podobného. To fakt není pointa. Můj styl vnímání her nejlépe popsal tenhle pán:  https://www.youtube.com/watch?v=4mgK2hL33Vw Video velmi doporučuju.*:+*
855785
3 0
reagují: Godlike, do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se