Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 4961 - 4980 Napsat příspěvek
No tedy, včerejší noční deprese se změnila v radost, že to vyvolalo tak pěknou diskusi. Oběť nebyla marná!

Odyseu si pustím až dnes, jsem šel spát.
862604
No tedy, včerejší noční deprese se změnila v radost, že to vyvolalo tak pěknou diskusi. Oběť nebyla marná! Odyseu si pustím až dnes, jsem šel spát.
1 0
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Dr. Spánek je rozhodně lepší adaptace knihy, ale ne lepší film. A mě Osvícení baví především jako skvěle zrežírovaný film, i když to vlastně není ani moc horor (těžko ale hledat vhodnější žánr).
862601
Dr. Spánek je rozhodně lepší adaptace knihy, ale ne lepší film. A mě Osvícení baví především jako skvěle zrežírovaný film, i když to vlastně není ani moc horor (těžko ale hledat vhodnější žánr).
862585
3 -3
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
:D máš ho tam 
King má u mňa špeciálne miesto v srdiečku. Pretože som vďaka nemu začal čítať knihy. To som si tak raz uvedomil, že pri premietaní filmov mám dosť času na čítanie. Tak som nabehol do brlohu a oči mi padli na Kinga a knihu Srdce v Atlantíde. Prvá poviedka bola fantastická a bolo evidentné že odkazovala na niečo väčšie. Bolo tam toľko divných detailov, že to skrátka muselo na niečo nadväzovať. Viete si predstaviť moje nadšenie keď som zistil, že to nadväzuje na sedem dielnu ságu Temná veža? Najkrajšie časy v premietarni. Každý deň som sa tešil do práce ako budem čítať ďalej :D
No a odvtedy som kúpil snáď všetko čo u nás vyšlo, ale nejaké encyklopedické znalosti nemám, len si skôr pamätám ten pocit čo som z tých kníh mal. 

A na Shinning mám presne rovnaký názor ako peterel. Nebavilo ma to a nenávidím tú ženskú. Ne ná vi dím!!! :D
862600
*:D* máš ho tam  King má u mňa špeciálne miesto v srdiečku. Pretože som vďaka nemu začal čítať knihy. To som si tak raz uvedomil, že pri premietaní filmov mám dosť času na čítanie. Tak som nabehol do brlohu a oči mi padli na Kinga a knihu Srdce v Atlantíde. Prvá poviedka bola fantastická a bolo evidentné že odkazovala na niečo väčšie. Bolo tam toľko divných detailov, že to skrátka muselo na niečo nadväzovať. Viete si predstaviť moje nadšenie keď som zistil, že to nadväzuje na sedem dielnu ságu Temná veža? Najkrajšie časy v premietarni. Každý deň som sa tešil do práce ako budem čítať ďalej *:D* No a odvtedy som kúpil snáď všetko čo u nás vyšlo, ale nejaké encyklopedické znalosti nemám, len si skôr pamätám ten pocit čo som z tých kníh mal.  A na Shinning mám presne rovnaký názor ako peterel. Nebavilo ma to a nenávidím tú ženskú. Ne ná vi dím!!! *:D*
862591
4 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Já mám taky rád i ty jeho delší knihy. To bylo super, Pod kupolí sice mohlo mít lepší konec, ale stejně mě hodně bavilo, Dallas 63 je výbornej a líbil se mi od něj asi nejvíc :+
862598
Já mám taky rád i ty jeho delší knihy. To bylo super, Pod kupolí sice mohlo mít lepší konec, ale stejně mě hodně bavilo, Dallas 63 je výbornej a líbil se mi od něj asi nejvíc *:+*
862591
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Suhlas s To. Mozem to citat dokola a neomrzi:+
862597
Suhlas s To. Mozem to citat dokola a neomrzi*:+*
862591
3 0
reagovat
Kingovo IT se mi nějak četlo samo a bavilo mě to. Neříkám, že by mohl trošku krátit pár věcí, ale za mě fajn autor, ale určitě ne nějaká mantra :D Momentálně mám doma od něj Christine. Četl někdo? Film jsem viděl kdysi dávno a doufám, že kniha je víc drsnější.
862596
Kingovo IT se mi nějak četlo samo a bavilo mě to. Neříkám, že by mohl trošku krátit pár věcí, ale za mě fajn autor, ale určitě ne nějaká mantra *:D* Momentálně mám doma od něj Christine. Četl někdo? Film jsem viděl kdysi dávno a doufám, že kniha je víc drsnější.
1 -1
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Suhlasim s Liftym, kratsie su okej, ale mna u neho prave bavia tie rozsiahlejsie, kde sa mi paci, ako ten pribeh rozvija aj do najmensieho prdu:D
Ale o chvilu sa chystam na toho Ketchuma, prave preto, ze si ho tu uz ospevoval v minulosti, tak som zvedavy.
862595
Suhlasim s Liftym, kratsie su okej, ale mna u neho prave bavia tie rozsiahlejsie, kde sa mi paci, ako ten pribeh rozvija aj do najmensieho prdu*:D* Ale o chvilu sa chystam na toho Ketchuma, prave preto, ze si ho tu uz ospevoval v minulosti, tak som zvedavy.
862590
1 0
reagovat
U Kinga jsem se do těch delších věcí nikdy nedokopal, kupodivu, bývalá je sbírala a pár jsem jich jí i koupil, ale ty kratší mám rád - Misery, Osvícení, a hlavně Running Man (adaptace - skvělý film, skvělý film, totální mrdka :D).

No minimálně Temnou věž musím někdy dohnat, u toho se rozumné adaptace asi nedočkáme.
862593
U Kinga jsem se do těch delších věcí nikdy nedokopal, kupodivu, bývalá je sbírala a pár jsem jich jí i koupil, ale ty kratší mám rád - Misery, Osvícení, a hlavně Running Man (adaptace - skvělý film, skvělý film, totální mrdka *:D*). No minimálně Temnou věž musím někdy dohnat, u toho se rozumné adaptace asi nedočkáme.
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
No, To jsem cetl dvakrat a povazuji ji za nejlepsi knihu vsech dob (Temna vez je serie8))
Honiperina je Svedectvi.
Jinak ty kratsi knihy jsou spis prijemne jednohubky - mam treba hodne rad Holcicku, ktera mela rada Toma Gordona. 
Ale jeho tlustsi knihy jsou taky super - Nezbytne veci, Pod kupoli. Jen ty zavery mu za me moc nejdou. On je skvely v tom, ze vezme nejaky urcity strach  a vytezi ho na maximum.
Ale tady se bavis s clovekem, ktery jeho knihy sbira a jako bucket list ma precist je vsechny:D

Edit: Tvl ty minuska nakonec posbiram ja, ale minimalne SteKi mi snad plus da8) 
862591
No, To jsem cetl dvakrat a povazuji ji za nejlepsi knihu vsech dob (Temna vez je serie*8)*) Honiperina je Svedectvi. Jinak ty kratsi knihy jsou spis prijemne jednohubky - mam treba hodne rad Holcicku, ktera mela rada Toma Gordona.  Ale jeho tlustsi knihy jsou taky super - Nezbytne veci, Pod kupoli. Jen ty zavery mu za me moc nejdou. On je skvely v tom, ze vezme nejaky urcity strach  a vytezi ho na maximum. Ale tady se bavis s clovekem, ktery jeho knihy sbira a jako bucket list ma precist je vsechny*:D* Edit: Tvl ty minuska nakonec posbiram ja, ale minimalne SteKi mi snad plus da*8)* 
862587
7 -1
reagují: SteKi, holub109, Cobretti
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Kdybych ti za tohle mol dát víc plusek, tak dám. Zkusím napsat Gonzimu, jestli to nemůže nějak nastavit :)

King je jako spisovatel strašně přeceňovaný a podle mě placený od stránky. Kratší věci mu jdou, ale o tom, že Jack Ketchum je podle mě o dost jinde, jsem už tu snad kdysi psal. 
862590
Kdybych ti za tohle mol dát víc plusek, tak dám. Zkusím napsat Gonzimu, jestli to nemůže nějak nastavit :) King je jako spisovatel strašně přeceňovaný a podle mě placený od stránky. Kratší věci mu jdou, ale o tom, že Jack Ketchum je podle mě o dost jinde, jsem už tu snad kdysi psal. 
862587
10 -1
reagují: Cobretti
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tak mas odo mna prve:D
King je podla mna specificky autor a nie kazdy jeho styl rozpravania ma rad. Ja osobne mam najradsej tie jeho dlhsie romany ako prave tvoje spomenute To, Svedectvi, Temnu vezu a pod, kde casto rozvija aj uplne nepodstatne detaily, ktore vsak vzdy zapadnu do celkoveho vyznenia a je z toho napokon este silnejsi dojem. Ale viem absolutne pochopit cloveka, ktory mu tie jeho obkecy nezerie.
Co sa tyka Osviceni. Kniha ovela ovela lepsia ako film, ktory ma sice bavil, ale ako fanusika knihy ma aj dost sral, najma co sa tyka postavy Nicholsona.
A tu minusku mas hlavne za to To:D:D
862588
Tak mas odo mna prve*:D* King je podla mna specificky autor a nie kazdy jeho styl rozpravania ma rad. Ja osobne mam najradsej tie jeho dlhsie romany ako prave tvoje spomenute To, Svedectvi, Temnu vezu a pod, kde casto rozvija aj uplne nepodstatne detaily, ktore vsak vzdy zapadnu do celkoveho vyznenia a je z toho napokon este silnejsi dojem. Ale viem absolutne pochopit cloveka, ktory mu tie jeho obkecy nezerie. Co sa tyka Osviceni. Kniha ovela ovela lepsia ako film, ktory ma sice bavil, ale ako fanusika knihy ma aj dost sral, najma co sa tyka postavy Nicholsona. A tu minusku mas hlavne za to To*:D**:D*
862587
2 -1
reagovat
Shinning je skvělá ukázka toho, že film nemusí být doslouvnou adaptací, aby byl excelentní.

Abych se taky přihlásil o nějaké mínusy, tak je taky King masivně přeceňován. Hlavně jeho velké knihy typu To, strašná honipéřina. Mnohem povedenější jsou jeho kratší novely a hříčky, které nemají takové jméno. 
862587
Shinning je skvělá ukázka toho, že film nemusí být doslouvnou adaptací, aby byl excelentní. Abych se taky přihlásil o nějaké mínusy, tak je taky King masivně přeceňován. Hlavně jeho velké knihy typu To, strašná honipéřina. Mnohem povedenější jsou jeho kratší novely a hříčky, které nemají takové jméno. 
8 -3
reagovat
reaguje na: Barv666
Shinning souhlas, i kdyz na 3 bych nesel. Clovek se tak nejak musi smirit s tim, ze to je proste uplne jine, nez kniha a jmenuje se to Osviceni, aby se tam vlastne Osvicenim skoro nezabyvali...
Za me je proto lepsi Doktor spanek jako adaptace, ktery dokazal vsechny ty dost zasadni zmeny Kubricka i tak sikovne vyuzit a byl z toho vyborny film.
Eyes Wide Shut je paradni - hrozi tezka zamilovanost do Nicol Kidman. A pak bych si dal Full Metal Jacket, kdy prvni pulka je uplne genialni (takto mel vypadat ten prerod v Osviceni) a druha... Neni spatna:D
862585
Shinning souhlas, i kdyz na 3 bych nesel. Clovek se tak nejak musi smirit s tim, ze to je proste uplne jine, nez kniha a jmenuje se to Osviceni, aby se tam vlastne Osvicenim skoro nezabyvali... Za me je proto lepsi Doktor spanek jako adaptace, ktery dokazal vsechny ty dost zasadni zmeny Kubricka i tak sikovne vyuzit a byl z toho vyborny film. Eyes Wide Shut je paradni - hrozi tezka zamilovanost do Nicol Kidman. A pak bych si dal Full Metal Jacket, kdy prvni pulka je uplne genialni (takto mel vypadat ten prerod v Osviceni) a druha... Neni spatna*:D*
862557
7 0
reagují: Cinefil
reagovat

xXx: Navrat Xandera 0/10

Jezis to bylo tak spatne az to bylo dobre. :D
862584
Jezis to bylo tak spatne az to bylo dobre. *:D*
xXx: Navrat Xandera 0/10
3 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Co se týče Shining, tam bych snad i souhlasil. Mé zklamání filmu vychází ze znalosti knižní předlohy. A zatímco v knize člověk vidí ty myšlenkové pochody Jacka, i ten jeho vnitřní boj, ve filmu je Jack prostě od začátku magor a já se přes to nějak nemohl přenést.

A přijde mi to jako obvyklý problém Kingových adaptací. King píše horory, ale stejným dílem se zaměřuje i na psychologii hlavních postav. Filmaři si ale kolikrát berou jen tu hororovou složku.
862578
Co se týče Shining, tam bych snad i souhlasil. Mé zklamání filmu vychází ze znalosti knižní předlohy. A zatímco v knize člověk vidí ty myšlenkové pochody Jacka, i ten jeho vnitřní boj, ve filmu je Jack prostě od začátku magor a já se přes to nějak nemohl přenést. A přijde mi to jako obvyklý problém Kingových adaptací. King píše horory, ale stejným dílem se zaměřuje i na psychologii hlavních postav. Filmaři si ale kolikrát berou jen tu hororovou složku.
862557
6 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Daj sintie cestybslavy
862575
Daj sintie cestybslavy
862574
2 0
reagovat
reaguje na: pepo
Není to poprvý, co ji zkouším. Že se film nelíbí je normální věc, to jen někteří z toho dělají drama.
862574
Není to poprvý, co ji zkouším. Že se film nelíbí je normální věc, to jen někteří z toho dělají drama.
862572
2 0
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: Barv666
Odysea ťa zabije:D:D:D:D:D:D
862572
Odysea ťa zabije*:D**:D**:D**:D**:D**:D*
862570
3 0
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: Barv666
Já ti dal mínus za ten Shining. Nějak nevím, co bych ti k tomu měl jako říct :D
862571
Já ti dal mínus za ten Shining. Nějak nevím, co bych ti k tomu měl jako říct *:D*
862570
7 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Podívej, mám tam teď 7 minusů a ty jediný jsi byl schopný napsat něco k věci. Takže si jdu raději pustit tu Odyseu, než pokračovat v tomhle tady.
862570
Podívej, mám tam teď 7 minusů a ty jediný jsi byl schopný napsat něco k věci. Takže si jdu raději pustit tu Odyseu, než pokračovat v tomhle tady.
862568
1 0
reagují: pepo, esmo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se