Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6481 - 6500 Napsat příspěvek
Môžeš si byť istý, že ak existuje len jedna diskusia, kde všetko myslím smrteľne vážne, tak to je táto. Je mi jasné, že keď to kúpim, tak s tým prvé mesiace budem skôr bojovať ako točiť niečo presne podľa mojich predstáv. S ďalším vybavením počítam mimo tohto základného rozpočtu. A fakt netuším či si v najbližších rokoch budem môcť dovoliť niečo z ešte vyššej kategórie než Mark II. Neočakávam, že tie ceny kvalitnejšej konkurencie by išli nejak rapídne dole, aby padli až na túto úroveň. Ale to je len môj názor, a preto si chcem vypočuť aj názory iných ľudí.
600134
Môžeš si byť istý, že ak existuje len jedna diskusia, kde všetko myslím smrteľne vážne, tak to je táto. Je mi jasné, že keď to kúpim, tak s tým prvé mesiace budem skôr bojovať ako točiť niečo presne podľa mojich predstáv. S ďalším vybavením počítam mimo tohto základného rozpočtu. A fakt netuším či si v najbližších rokoch budem môcť dovoliť niečo z ešte vyššej kategórie než Mark II. Neočakávam, že tie ceny kvalitnejšej konkurencie by išli nejak rapídne dole, aby padli až na túto úroveň. Ale to je len môj názor, a preto si chcem vypočuť aj názory iných ľudí.
0 0
reagovat
Takže aby sme si to ujasnili: V podstatě máš nulové zkušenosti a vědomosti, krom toho, že ten či onen přístroj dává tak, či jinak kvalitní záznam. A chceš v podstatě profesionální zařízení? Já ti to trochu ulehčím...
Aby si natočil něco, co bude ze začátku třeba amatérské, ale budeš se na tom učit až k profi výsledkům, pak vez, že kamera je sice velmi důležitý, ale pořád jen jeden dílek z celkové technické skládačky filmové produkce.
Ber to tak - koupíš stroj, který bude vynikající. Jako například MarkII... Ovšem tím, že vyhodíš veškeré prostředky na kameru (navíc se základním, i když velmi dobrým objektivem) a nezbude ti na další vybavení, tu kameru stejně, tak jako tak degraduješ... Ostatně tělo se dá za vyšší příčky vyměnit vždycky (pokud se uvážeš teda jedné značce)... Nehledě na to, že postup koupím teď co nejlepší stroj, protože na to budu točit z počátku amatérsky, ale pak určitě i profesionálně, je s prominutím hloupý. Už teď má MarkII nástupce, který ho předehnal ve videu mílovými kroky a když započítáme i Magic Lantern hack, pak 2ka v podstatě dosluhuje své nejlepší léta a bude brzo přejeta konkurencí (a to i svou vlastní)...
Čím víc o tom uvažuju, vážně si ze mě tady neděláš haló?
600132
Takže aby sme si to ujasnili: V podstatě máš nulové zkušenosti a vědomosti, krom toho, že ten či onen přístroj dává tak, či jinak kvalitní záznam. A chceš v podstatě profesionální zařízení? Já ti to trochu ulehčím... Aby si natočil něco, co bude ze začátku třeba amatérské, ale budeš se na tom učit až k profi výsledkům, pak vez, že kamera je sice velmi důležitý, ale pořád jen jeden dílek z celkové technické skládačky filmové produkce. Ber to tak - koupíš stroj, který bude vynikající. Jako například MarkII... Ovšem tím, že vyhodíš veškeré prostředky na kameru (navíc se základním, i když velmi dobrým objektivem) a nezbude ti na další vybavení, tu kameru stejně, tak jako tak degraduješ... Ostatně tělo se dá za vyšší příčky vyměnit vždycky (pokud se uvážeš teda jedné značce)... Nehledě na to, že postup koupím teď co nejlepší stroj, protože na to budu točit z počátku amatérsky, ale pak určitě i profesionálně, je s prominutím hloupý. Už teď má MarkII nástupce, který ho předehnal ve videu mílovými kroky a když započítáme i Magic Lantern hack, pak 2ka v podstatě dosluhuje své nejlepší léta a bude brzo přejeta konkurencí (a to i svou vlastní)... Čím víc o tom uvažuju, vážně si ze mě tady neděláš haló?
0 0
reagovat
Áno, ako som povedal, chcem to na filmy. Fotiť s tým budem skôr príležitostne, fotografia nikdy nebola moja oblasť záujmu. Keby na to mám, tak už je dávno doma Red Epic. Dovolenky, koncerty, svadby a iné sračky ma už vôbec nezaujímajú. Zvuk je mi jasné, že budem musieť brať z externého mikrofónu (aký kúpiť, to bude moja ďalšia otázka :D). Iste, nemám za sebou štáb profesionálov, takže to bude v podstate amatérska tvorba. Ale aj tá môže byť na úrovni. Teda, chcel by som čo najkvalitnejší obraz pri čo najširšom množstve situácií. Čo všetko konkrétne myslíš tým setom? Neviem, či budem kupovať zrovna z bazáru. Ak mám byť úprimný, tak túto možnosť som zatiaľ ani nezvažoval. Pozeral som na ceny a testovacie videá. Je fakt, že tie 550D-700D sú relatívne o dosť lacnejšie (hlavne tie staršie modely) a kvalitatívne veľmi podobné ako Mark II, ktorého hlavnou výhodou je lepší obraz pri slabom svetle, full frame a ostrejší obraz. Lenže práve to vnímam osobne ako veľké výhody. Hlavne, ak sa pozriem na rozstrely, kde sa už porovnáva Mark II s profi kamerami, tak to je stále na slušnej úrovni. A toto ma dosť zaujalo. S materiálom budem často pracovať v postprodukcii a tam je vždy dobré mať originálny materiál s čo najviac detailami. Preto som chcel ísť do Mark II. Aj keď ono nápad kúpiť na začiatok niečo za pár stoviek z bazáru je pekná myšlienka, ale neviem či to v konečnom dôsledku nebude zbytočné, keď zistím že ma to obmedzuje viac ako som si myslel. Každopádne to rozhodovanie mám teraz ešte ťažšie :)
A za zmienku pri rozhodovaní by asi stálo aj to, že amatérskou tvorbou chcem začať. Určite to nie je maximum, čo by som s tým chcel točiť.
600130
Áno, ako som povedal, chcem to na filmy. Fotiť s tým budem skôr príležitostne, fotografia nikdy nebola moja oblasť záujmu. Keby na to mám, tak už je dávno doma Red Epic. Dovolenky, koncerty, svadby a iné sračky ma už vôbec nezaujímajú. Zvuk je mi jasné, že budem musieť brať z externého mikrofónu (aký kúpiť, to bude moja ďalšia otázka *:D*). Iste, nemám za sebou štáb profesionálov, takže to bude v podstate amatérska tvorba. Ale aj tá môže byť na úrovni. Teda, chcel by som čo najkvalitnejší obraz pri čo najširšom množstve situácií. Čo všetko konkrétne myslíš tým setom? Neviem, či budem kupovať zrovna z bazáru. Ak mám byť úprimný, tak túto možnosť som zatiaľ ani nezvažoval. Pozeral som na ceny a testovacie videá. Je fakt, že tie 550D-700D sú relatívne o dosť lacnejšie (hlavne tie staršie modely) a kvalitatívne veľmi podobné ako Mark II, ktorého hlavnou výhodou je lepší obraz pri slabom svetle, full frame a ostrejší obraz. Lenže práve to vnímam osobne ako veľké výhody. Hlavne, ak sa pozriem na rozstrely, kde sa už porovnáva Mark II s profi kamerami, tak to je stále na slušnej úrovni. A toto ma dosť zaujalo. S materiálom budem často pracovať v postprodukcii a tam je vždy dobré mať originálny materiál s čo najviac detailami. Preto som chcel ísť do Mark II. Aj keď ono nápad kúpiť na začiatok niečo za pár stoviek z bazáru je pekná myšlienka, ale neviem či to v konečnom dôsledku nebude zbytočné, keď zistím že ma to obmedzuje viac ako som si myslel. Každopádne to rozhodovanie mám teraz ešte ťažšie *:)* A za zmienku pri rozhodovaní by asi stálo aj to, že amatérskou tvorbou chcem začať. Určite to nie je maximum, čo by som s tým chcel točiť.
0 0
reagovat
wow, jako fullframe je fajn, žádné přepočítávání Crop faktoru, určitě bude nádherně fotit... Ale vypláznout jen tak z kapsy 50+ za nový set, či pořídit z bazaru za nějakých 30+ (a to asi se starou generací toho základního 28-70mm objektivu), pro v podstatě amatérské točení? Pokud se teď pletu, pak mě samozřejmě oprav, ale sám říkáš, že tomu neholduješ...
Když vybíráš zrcadlo, dá se předpokládat, že to chceš na video zejména na tvůrčí cinnost, jest tak? Protože pokud by si to chtěl na dovolenkové natáčení, po dvou dnech ti exploduje hlava ;)...
Pak myslím, že v celku rozumnou, ale pořád víc amatérskou volbou je řada 550 až 700... Jsou to zrcadla s menším čipem, takže každý objektiv budeš muset vynásobit crop faktorem (u těchto modelů 1.6x), což samozřejmě pocítíš na nižších ohniscích. Navíc nová 700ka má prej nový, dost překopaný seťák, který se fakt povedl. Problém je v tom, že 700ka, jako horká novinka zatím z druhé ruky k mání nebude a její cena v setu je tuším necelých 21K...
Bral bych tak z bazaru nějakou 550ku, či 600ku (pokud se nepletu, pak 600 má výklopý displej oproti 550ce), ale pokud natrefiš velmi levně na jakýkoli z těchto modelů, pak se nerozmýšlej. Ty čtyři modely v řadě byly vždy evoluce, takže i když 550ka a 700ka už má citelné rozdíly (hlavně teda v uživatelském ovládání), pak kvalitativní rozdíly videa i fota budou minimální... Vetšinou přibylo něco málo zaostřovacích bodů, zvedla se nativní citlivost snímače, či drobně vylepšil zvuk (ten je pořád i u 700ky prej dost na hovno), ale pořád jde o minimální drobnosti...
Já ti nechci rozmlouvat MarkII, ale ještě si jednou prober, co a jak máš v plánu dávat dohromady...
600116
wow, jako fullframe je fajn, žádné přepočítávání Crop faktoru, určitě bude nádherně fotit... Ale vypláznout jen tak z kapsy 50+ za nový set, či pořídit z bazaru za nějakých 30+ (a to asi se starou generací toho základního 28-70mm objektivu), pro v podstatě amatérské točení? Pokud se teď pletu, pak mě samozřejmě oprav, ale sám říkáš, že tomu neholduješ... Když vybíráš zrcadlo, dá se předpokládat, že to chceš na video zejména na tvůrčí cinnost, jest tak? Protože pokud by si to chtěl na dovolenkové natáčení, po dvou dnech ti exploduje hlava ;)... Pak myslím, že v celku rozumnou, ale pořád víc amatérskou volbou je řada 550 až 700... Jsou to zrcadla s menším čipem, takže každý objektiv budeš muset vynásobit crop faktorem (u těchto modelů 1.6x), což samozřejmě pocítíš na nižších ohniscích. Navíc nová 700ka má prej nový, dost překopaný seťák, který se fakt povedl. Problém je v tom, že 700ka, jako horká novinka zatím z druhé ruky k mání nebude a její cena v setu je tuším necelých 21K... Bral bych tak z bazaru nějakou 550ku, či 600ku (pokud se nepletu, pak 600 má výklopý displej oproti 550ce), ale pokud natrefiš velmi levně na jakýkoli z těchto modelů, pak se nerozmýšlej. Ty čtyři modely v řadě byly vždy evoluce, takže i když 550ka a 700ka už má citelné rozdíly (hlavně teda v uživatelském ovládání), pak kvalitativní rozdíly videa i fota budou minimální... Vetšinou přibylo něco málo zaostřovacích bodů, zvedla se nativní citlivost snímače, či drobně vylepšil zvuk (ten je pořád i u 700ky prej dost na hovno), ale pořád jde o minimální drobnosti... Já ti nechci rozmlouvat MarkII, ale ještě si jednou prober, co a jak máš v plánu dávat dohromady...
0 0
reagovat
Chystám sa kúpiť si nejakú DSLR. Spravil som si v tom nejaký ten prieskum a asi pôjdem do Canon EOS 5D Mark II. V cenovej kategórii do 2000 € aj s nejakým tým základným objektívom sa mi to javí stále ako najlepšia možnosť. Ja v tom ale nie som odborník a skúsenosti nemám absolútne žiadne. Takže by som rád poprosil o nejaké rady znalcov. Teda, či do toho ísť alebo existuje lepšia alternatíva v danej cenovej kategórii. Plánujem s tým točiť filmy.
600108
Chystám sa kúpiť si nejakú DSLR. Spravil som si v tom nejaký ten prieskum a asi pôjdem do Canon EOS 5D Mark II. V cenovej kategórii do 2000 € aj s nejakým tým základným objektívom sa mi to javí stále ako najlepšia možnosť. Ja v tom ale nie som odborník a skúsenosti nemám absolútne žiadne. Takže by som rád poprosil o nejaké rady znalcov. Teda, či do toho ísť alebo existuje lepšia alternatíva v danej cenovej kategórii. Plánujem s tým točiť filmy.
0 0
reagovat

předem se omlouvám

měděné chrániče :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
599858
měděné chrániče *:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D*
předem se omlouvám
0 0
reagovat
To nejsou chrániče, to jsou chladiče, které jsou k čipům přilepené teplovodivou lepící páskou nebo lepidlem. Časem ale umí ztvrdnout. Stačí, když je nahřeješ fénem a zkusíš vytočit. Ale já bych je tam nechal. Když se ti pečení nepovede, tak je můžeš sundat a zkusit znovu
599857
To nejsou chrániče, to jsou chladiče, které jsou k čipům přilepené teplovodivou lepící páskou nebo lepidlem. Časem ale umí ztvrdnout. Stačí, když je nahřeješ fénem a zkusíš vytočit. Ale já bych je tam nechal. Když se ti pečení nepovede, tak je můžeš sundat a zkusit znovu
0 0
reagovat
link
dotaz k té grafice ještě, musím odstranit i měděný chrániče který jsou přilepený na paměťích ? jsou tam přidělaný fakt fest a bojím se abych je nějak neurval ....
viz link na obrázek
599855
http://www.google.cz/imgres?um=1&sa=N&biw=1344&bih=692&hl=cs&tbm=isch&tbnid=VVeE3wcJimJd4M:&imgrefurl=http://pctuning.tyden.cz/3d_hitparada-graficke_karty_nad_8500_kc_s_dph_high-end_popis_typu&docid=rc3YRcJugpQ0cM&itg=1&imgurl=http://www.pctuning.cz/ilustrace/jahoda/highend_11-2003/fotky/hercules_r9800_128mb_karta.jpg&w=420&h=259&ei=o8a-UdbdHIPbswa8s4CQCA&zoom=1&ved=1t:3588,r:8,s:0,i:107&iact=rc&page=1&tbnh=168&tbnw=273&start=0&ndsp=12&tx=131&ty=41 dotaz k té grafice ještě, musím odstranit i měděný chrániče který jsou přilepený na paměťích ? jsou tam přidělaný fakt fest a bojím se abych je nějak neurval .... viz link na obrázek
0 0
reagovat
Kolega takto piekol grafaren tusim 4x, kym mu uplne chcipla, vzdy vydrzala cca pol roka.
599845
Kolega takto piekol grafaren tusim 4x, kym mu uplne chcipla, vzdy vydrzala cca pol roka.
0 0
reagovat

popik

já to zkusil "péct" jednou a grafika šla do p*če uplně :-
599843
já to zkusil "péct" jednou a grafika šla do p*če uplně *:-*
popik
0 0
reagovat
Tak on je to častý problém staršího hardwaru a podobně se profesionálně opravuje elektronika. Pece pro tento účel jsou ale hodně drahé, takže pro obyčejné smrtelníky stačí trouba nebo horkovzdušná pistole.
599842
Tak on je to častý problém staršího hardwaru a podobně se profesionálně opravuje elektronika. Pece pro tento účel jsou ale hodně drahé, takže pro obyčejné smrtelníky stačí trouba nebo horkovzdušná pistole.
0 0
reagovat
No já čumím, to je jak kuchařka od Retigový :D
599840
No já čumím, to je jak kuchařka od Retigový *:D*
0 0
reagovat
Já už jsem jednu grafiku pekl, vydrželo to půl roku, pak jsem musel péct znovu :)
599838
Já už jsem jednu grafiku pekl, vydrželo to půl roku, pak jsem musel péct znovu *:)*
0 0
reagovat

LDK

WOW ale asi není jiná možnost, grafika opravdu odešla, ted tam mám jinou x1950GT od ATI a už vše funguje správně....
599837
WOW ale asi není jiná možnost, grafika opravdu odešla, ted tam mám jinou x1950GT od ATI a už vše funguje správně....
LDK
0 0
reagovat
Studený spoj na grafice. Strč ji do trouby předehřáté na 200°C asi na 10 minut, nech dlouho pomalu schládnout a zkus, jestli funguje. Tohle je nejúčinější řešení, pokud tu grafiku chceš zachránit, protože tohle je hardwarová chyba a bude se jenom zhoršovat. Sám sem takto zachránil jeden telefon, kámoš grafiku. Víc informací a přesnější postup tu: link
599836
Studený spoj na grafice. Strč ji do trouby předehřáté na 200°C asi na 10 minut, nech dlouho pomalu schládnout a zkus, jestli funguje. Tohle je nejúčinější řešení, pokud tu grafiku chceš zachránit, protože tohle je hardwarová chyba a bude se jenom zhoršovat. Sám sem takto zachránil jeden telefon, kámoš grafiku. Víc informací a přesnější postup tu: http://extrahardware.cnews.cz/pecte-grafiky-do-bezvedomi-jak-na-piskani-civek
0 0
reagovat
ramkama to není, zobrazují se mě na monitoru různý klikiháky a barevný pruhy už od nabíhání windows
tohle bude asi grafika ...
599817
ramkama to není, zobrazují se mě na monitoru různý klikiháky a barevný pruhy už od nabíhání windows tohle bude asi grafika ...
0 0
reagovat
Ten sys sa mi stahovat nechce, ale skus postupne vsetko poodpajat a vylucit HW chybu. To znamena, vyskusat separatne kazdu ramku, ak si to este nespravil, poodpajaj a pozapinaj vsetky kable(tento tyzden som mal taky pripad), vyber grafiku a hod to na nejaku integrovanu ak mas. Taktiez skus tie zakladne recovery veci ako obnovenie z poslednej konfig, checkdisk(aj ked ten moze byt na dlhe lokte). Ono popravde, z mojich skusenosti je casovo vyhodnejsie to behom 3-4 hodin zazalohovat, reinstalovat a opat zfunkcnit nez po 8 hodinach jebnut s klavesnicou o zem, ked budes neuspesne honit win duchov.
599815
Ten sys sa mi stahovat nechce, ale skus postupne vsetko poodpajat a vylucit HW chybu. To znamena, vyskusat separatne kazdu ramku, ak si to este nespravil, poodpajaj a pozapinaj vsetky kable(tento tyzden som mal taky pripad), vyber grafiku a hod to na nejaku integrovanu ak mas. Taktiez skus tie zakladne recovery veci ako obnovenie z poslednej konfig, checkdisk(aj ked ten moze byt na dlhe lokte). Ono popravde, z mojich skusenosti je casovo vyhodnejsie to behom 3-4 hodin zazalohovat, reinstalovat a opat zfunkcnit nez po 8 hodinach jebnut s klavesnicou o zem, ked budes neuspesne honit win duchov.
0 0
reagovat

atikmdag.sys

link

tady mám nahranej dbg soubor z dnešního rána . od včerejška mám problém s modrou smrtí.po hraní battlefiledu3 se mě objevila modrá smrt a pak už system normálně nenaběhl, jedu jen na nouzový režim, uměl by někdo poradit prosím ?
mám ati 4830 , windows 7, 2x 2gb ram, 4 jádro od AMD
599814
http://leteckaposta.cz/198552743 tady mám nahranej dbg soubor z dnešního rána . od včerejška mám problém s modrou smrtí.po hraní battlefiledu3 se mě objevila modrá smrt a pak už system normálně nenaběhl, jedu jen na nouzový režim, uměl by někdo poradit prosím ? mám ati 4830 , windows 7, 2x 2gb ram, 4 jádro od AMD
atikmdag.sys
0 0
reagovat

Disk

Je tam kontaktní formulář, napiš jim tam svůj problém. Taky sem to teď řešil.
599546
Je tam kontaktní formulář, napiš jim tam svůj problém. Taky sem to teď řešil.
Disk
0 0
reagovat

Disketa1

máš špatnou stránku, musíš napsat do vyhledávače "cinema city"

pak najdeš nějákej helpdesk, tam napíšeš post nebo tam je napsaný číslo na telefon
599525
máš špatnou stránku, musíš napsat do vyhledávače "cinema city" pak najdeš nějákej helpdesk, tam napíšeš post nebo tam je napsaný číslo na telefon
Disketa1
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se