Môžeš si byť istý, že ak existuje len jedna diskusia, kde všetko myslím smrteľne vážne, tak to je táto. Je mi jasné, že keď to kúpim, tak s tým prvé mesiace budem skôr bojovať ako točiť niečo presne podľa mojich predstáv. S ďalším vybavením počítam mimo tohto základného rozpočtu. A fakt netuším či si v najbližších rokoch budem môcť dovoliť niečo z ešte vyššej kategórie než Mark II. Neočakávam, že tie ceny kvalitnejšej konkurencie by išli nejak rapídne dole, aby padli až na túto úroveň. Ale to je len môj názor, a preto si chcem vypočuť aj názory iných ľudí.
|
reagovat
|
). Iste, nemám za sebou štáb profesionálov, takže to bude v podstate amatérska tvorba. Ale aj tá môže byť na úrovni. Teda, chcel by som čo najkvalitnejší obraz pri čo najširšom množstve situácií. Čo všetko konkrétne myslíš tým setom? Neviem, či budem kupovať zrovna z bazáru. Ak mám byť úprimný, tak túto možnosť som zatiaľ ani nezvažoval. Pozeral som na ceny a testovacie videá. Je fakt, že tie 550D-700D sú relatívne o dosť lacnejšie (hlavne tie staršie modely) a kvalitatívne veľmi podobné ako Mark II, ktorého hlavnou výhodou je lepší obraz pri slabom svetle, full frame a ostrejší obraz. Lenže práve to vnímam osobne ako veľké výhody. Hlavne, ak sa pozriem na rozstrely, kde sa už porovnáva Mark II s profi kamerami, tak to je stále na slušnej úrovni. A toto ma dosť zaujalo. S materiálom budem často pracovať v postprodukcii a tam je vždy dobré mať originálny materiál s čo najviac detailami. Preto som chcel ísť do Mark II. Aj keď ono nápad kúpiť na začiatok niečo za pár stoviek z bazáru je pekná myšlienka, ale neviem či to v konečnom dôsledku nebude zbytočné, keď zistím že ma to obmedzuje viac ako som si myslel. Každopádne to rozhodovanie mám teraz ešte ťažšie