Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6521 - 6540 Napsat příspěvek
Ainol VENUS - Quad, IPS, 1280x800, cena 3000-3500 link
599076
Ainol VENUS - Quad, IPS, 1280x800, cena 3000-3500 http://www.digilidi.cz/recenze-ainol-venus-dostupny-4jadrovy-tablet-s-ips-displejem
0 0
reagovat

Mildík

Vzhledem k jednoduchosti bych doporučil iPad, ale tam se cenově nedostaneš pod osm tisíc. K účelu prohlížení webu bych nevolil nižší horizontální rozlišení než 1280 pixelů a díky domácímu použití bych nehleděl tolik na mobilitu nebo váhu. Slušný display i cenu má třeba link , ale hlavně v ohledu výkonu má rezervy. Pokud by byl rozpočet štědřejší, chtělo by to minimálně dvoujádro.
599075
Vzhledem k jednoduchosti bych doporučil iPad, ale tam se cenově nedostaneš pod osm tisíc. K účelu prohlížení webu bych nevolil nižší horizontální rozlišení než 1280 pixelů a díky domácímu použití bych nehleděl tolik na mobilitu nebo váhu. Slušný display i cenu má třeba http://tablety.heureka.cz/point-of-view-protab2-tab-protab26-ips10/ , ale hlavně v ohledu výkonu má rezervy. Pokud by byl rozpočet štědřejší, chtělo by to minimálně dvoujádro.
Mildík
0 0
reagovat
Pánové, potřeboval bych píchnout... Otec se dneska opět rozpovídal o tabletu a s ohledem na blížící se narozeniny bych to pojal jako vhodný dárek...

Problémem je, že se v tom vůbec nevyznám a tak se hodí jakákoliv rada...

Parametry a požadavky jsou úplně jednoduché:

Jednalo by se pouze o stroj, který by ležel doma v obývacím pokoji. V současné době zastává tuto úlohu Asus Eee, prostě nějaká mašinka na rychlé zjištění Informací, případně zabití nudy během reklam v TV atd atd...

Hlavním parametrem bude tedy cena, nechci kupovat nařachanou mašinu za X tisíc, jelikož by se to nevyužilo. Z 90% se jedná o využití internetu přes Wi-fi, nic víc, ten stroj de facto neopustí dům...

Nenapadají mě žádné speciální požadavky, které by nesplňovaly všechny současné modely, tak bych se opravdu orientoval podle ceny 8)

Díky
599035
Pánové, potřeboval bych píchnout... Otec se dneska opět rozpovídal o tabletu a s ohledem na blížící se narozeniny bych to pojal jako vhodný dárek... Problémem je, že se v tom vůbec nevyznám a tak se hodí jakákoliv rada... Parametry a požadavky jsou úplně jednoduché: Jednalo by se pouze o stroj, který by ležel doma v obývacím pokoji. V současné době zastává tuto úlohu Asus Eee, prostě nějaká mašinka na rychlé zjištění Informací, případně zabití nudy během reklam v TV atd atd... Hlavním parametrem bude tedy cena, nechci kupovat nařachanou mašinu za X tisíc, jelikož by se to nevyužilo. Z 90% se jedná o využití internetu přes Wi-fi, nic víc, ten stroj de facto neopustí dům... Nenapadají mě žádné speciální požadavky, které by nesplňovaly všechny současné modely, tak bych se opravdu orientoval podle ceny *8)* Díky
0 0
reagovat

KarelR

To je tím, že máš právě tu OEM verzi, ta je prostě "napevno" spojená s daným PC a tak není ani třeba CD-Key... 8)
599034
To je tím, že máš právě tu OEM verzi, ta je prostě "napevno" spojená s daným PC a tak není ani třeba CD-Key... *8)*
KarelR
0 0
reagovat
Díky za rady. Nakonec jsem dal nějakej tradiční windowsovskej reinstal, celý se to hodilo "zpátky na začátek", nainstaloval jsem si zpátky programy a nahrál data a všechno je ok 8) Nechtělo to po mě ani ty DVDčka ani klíč k Windows.
599033
Díky za rady. Nakonec jsem dal nějakej tradiční windowsovskej reinstal, celý se to hodilo "zpátky na začátek", nainstaloval jsem si zpátky programy a nahrál data a všechno je ok *8)* Nechtělo to po mě ani ty DVDčka ani klíč k Windows.
0 0
reagovat
Hmmm, Karel se už delší dobu neozval :D
599032
Hmmm, Karel se už delší dobu neozval *:D*
0 0
reagovat
NB už delší dobu mají instalačku na skryté partition, aby jí náhodou někdo nesmazal. Re-install jde většinou spustit když se leze do BIOSu, ale každý výrobce si vymýšlí vlastní zkratku.

Ta bitová kopie hned po instalaci ale není špatná volba i když teda 3DVD mi přijde trochu moc. To už je pak lepší si pomocí third party softu udělat mirror disku třeba na desktop nebo na flashku a obnova čistého systemu je pak otázka pár minut.

Na druhou stranu, tohle použijete tak jednou za životní cyklus toho systému, pokud se v tom vážně nehrabete.
598857
NB už delší dobu mají instalačku na skryté partition, aby jí náhodou někdo nesmazal. Re-install jde většinou spustit když se leze do BIOSu, ale každý výrobce si vymýšlí vlastní zkratku. Ta bitová kopie hned po instalaci ale není špatná volba i když teda 3DVD mi přijde trochu moc. To už je pak lepší si pomocí third party softu udělat mirror disku třeba na desktop nebo na flashku a obnova čistého systemu je pak otázka pár minut. Na druhou stranu, tohle použijete tak jednou za životní cyklus toho systému, pokud se v tom vážně nehrabete.
0 0
reagovat

KarelR

Sice nejsem IT, ale s tímhle jsem jednou taky bojoval...

Dnešní PC mají v sobě už instalačku Woken zakomponovanou... A když poprvé spustíš PC, tak ti dovolí si udělat její zálohu na DVD - je to především z důvodu, když třeba reklamuješ celé PC a oni ti vymění Hard Disk, tak prostě na tom novém Hard Disku už tu instalačku nemáš...

Sice jsem taky tehdy zálohoval instalačku na DVD, ale ještě ten den jsem prováděl reinstal (nový Notebook, ale Asus tam nahrál takovej bordel a já nevěděl, kde je prolbém... ale to je vedlejší teďka)... Pokud ses rozhodl pro kompletí reinstal úplně všeho (imho nejlepší řešení), tak to právě můžeš provést skrz tu instačku "uvnitř PC"... Jediné co potřebuješ je to nějako spustit, když zapínáš PC (zkus google, podívám se taky)... Současný Notebooky bez DVD romek to mají takhle úplně klasicky a jedná se o standartní postup...

Dojde ke kompletní reinstalaci a PC se dostane do výrobního stavu...
598853
Sice nejsem IT, ale s tímhle jsem jednou taky bojoval... Dnešní PC mají v sobě už instalačku Woken zakomponovanou... A když poprvé spustíš PC, tak ti dovolí si udělat její zálohu na DVD - je to především z důvodu, když třeba reklamuješ celé PC a oni ti vymění Hard Disk, tak prostě na tom novém Hard Disku už tu instalačku nemáš... Sice jsem taky tehdy zálohoval instalačku na DVD, ale ještě ten den jsem prováděl reinstal (nový Notebook, ale Asus tam nahrál takovej bordel a já nevěděl, kde je prolbém... ale to je vedlejší teďka)... Pokud ses rozhodl pro kompletí reinstal úplně všeho (imho nejlepší řešení), tak to právě můžeš provést skrz tu instačku "uvnitř PC"... Jediné co potřebuješ je to nějako spustit, když zapínáš PC (zkus google, podívám se taky)... Současný Notebooky bez DVD romek to mají takhle úplně klasicky a jedná se o standartní postup... Dojde ke kompletní reinstalaci a PC se dostane do výrobního stavu...
KarelR
0 0
reagovat
Z televize ale musíš vyvádět, takže na TV výstup (optika tam stejně ani jiný nemá) a na AVR vstup... SCART ti maximálně může přepínat při startu, ale mělo by to právě manuálně jít přehodit...
598811
Z televize ale musíš vyvádět, takže na TV výstup (optika tam stejně ani jiný nemá) a na AVR vstup... SCART ti maximálně může přepínat při startu, ale mělo by to právě manuálně jít přehodit...
0 0
reagovat

popik

Prepinam vsechno (video,dvd,tv/sat) pro jistotu. Zvlastni proste je, ze kdyz jsou ty dva audio kabely zapojene do stelitu, tak to funguje. Vypojim je, pichnu je do tv(zkousel jsem jak boční tak i zadní audio vstupy) a ani ťuk. Si řikám, jestli to ještě nemože být ve scartech...
598806
Prepinam vsechno (video,dvd,tv/sat) pro jistotu. Zvlastni proste je, ze kdyz jsou ty dva audio kabely zapojene do stelitu, tak to funguje. Vypojim je, pichnu je do tv(zkousel jsem jak boční tak i zadní audio vstupy) a ani ťuk. Si řikám, jestli to ještě nemože být ve scartech...
popik
0 0
reagovat
Blboučká otázka, ale jen se chci ujistit - přepneš manuálně vstup na zesiku, žejo? Protože optika, ani analog ti samy nedetekují...
598794
Blboučká otázka, ale jen se chci ujistit - přepneš manuálně vstup na zesiku, žejo? Protože optika, ani analog ti samy nedetekují...
0 0
reagovat

popik

s tou optikou máš pravdu, už sme to napojili zesilovač>tv a funguje to, ale...
2.problem je, že to funguje jen se zapnutým satelitem/DigiTV (jsou tam dva audio kabely L/R, který na to mají vliv...vedoucí zesilovač>sat), vypojil jsem je ze satelitu a zkusil je napíchnout do TV, myslel jsem, že mám vyhráno, ale ani ťuk , ale v těch dvouch kabelech to bude jen ještě zjistit, kde přesně je chyba.
598791
s tou optikou máš pravdu, už sme to napojili zesilovač>tv a funguje to, ale... 2.problem je, že to funguje jen se zapnutým satelitem/DigiTV (jsou tam dva audio kabely L/R, který na to mají vliv...vedoucí zesilovač>sat), vypojil jsem je ze satelitu a zkusil je napíchnout do TV, myslel jsem, že mám vyhráno, ale ani ťuk , ale v těch dvouch kabelech to bude jen ještě zjistit, kde přesně je chyba.
popik
0 0
reagovat
popicek: Za dvě stovky kup optický audiokabel a ten ti propojí TV s AV receiverem... Samozřejmě, že můžeš sáhnout po klasickém stereo výstupu.
598788
popicek: Za dvě stovky kup optický audiokabel a ten ti propojí TV s AV receiverem... Samozřejmě, že můžeš sáhnout po klasickém stereo výstupu.
0 0
reagovat
Optika z TV do AV receiveru, TV přepnout na externí repro. Done.
598787
Optika z TV do AV receiveru, TV přepnout na externí repro. Done.
0 0
reagovat

popik

Taktéž bych potřeboval radu, ač přímo na domácí kino:
Máme doma už postarší, ale stále dobře fungující domácí kino od Sony 5+1, kde:
DVD player je tento link
AV receiver je tento link

a dál vlastníme tuhle novější, ale né už úplně novou TV od LG link

Problém je v tom, že DVD už dneska nikdo nepoužívá a většina filmů se přehrává z flash disku, nebo alespoň já je teda tak přehrávám (TV má USB vstup, takže to řeším přes něj).
Dotaz zní: Šlo by nějak to postarší domácí kino napojit na tu TV bez nutnosti kupovat nějaké dodatečné nové zařízení? Nějaká redukce, nebo fígl, jak?

Danke
598784
Taktéž bych potřeboval radu, ač přímo na domácí kino: Máme doma už postarší, ale stále dobře fungující domácí kino od Sony 5+1, kde: DVD player je tento http://diit.cz/clanek/dvd-prehravac-sony-dvp-ns-305 AV receiver je tento http://www.hifishock.org/galleries/ELECTRONICS/Sony/Integrated-Amplifier/Multichannel/STR-KSL5---0B.jpg a dál vlastníme tuhle novější, ale né už úplně novou TV od LG http://www.lg.com/uk/tvs/lg-50PS7000-plasma-tv Problém je v tom, že DVD už dneska nikdo nepoužívá a většina filmů se přehrává z flash disku, nebo alespoň já je teda tak přehrávám (TV má USB vstup, takže to řeším přes něj). Dotaz zní: Šlo by nějak to postarší domácí kino napojit na tu TV bez nutnosti kupovat nějaké dodatečné nové zařízení? Nějaká redukce, nebo fígl, jak? Danke
popik
0 0
reagovat
Otazka je ako dlho po cistom instale si tu zalohu robil. Ak je to pol roka, tristvrte roka po, tak sa na to vybodni, zozen si instalacku 7ciek a nainstaluj to na novo.
598781
Otazka je ako dlho po cistom instale si tu zalohu robil. Ak je to pol roka, tristvrte roka po, tak sa na to vybodni, zozen si instalacku 7ciek a nainstaluj to na novo.
0 0
reagovat
Tak jak pise LDK, pokud vylozene nemas dobrou bitovou kopii (rozumej, jistota, ze v te kopii nemas uz "zamotany bordel z netu"), tak je jiste lepsi reinstal cisteho OS. Pokud navic nemas nejaky soft, kde si hodinu upravujes nastaveni (coz jde resit bud vykopanim cele slozky, popr. jen spravne ini konfiguraky), tak neni co resit.

Bud si stahni stejny obraz Widli a instaluj s tvym ciselm (bud stitek, nebo si ho vytahni z OS), popr. se podivej po "jine alternative", coz vsak z jasnych duvodu take neni dvakrat rozumne (predaktivovane OS jsou dobrou cestou k nachyttani bordelu znovu)... ;)
598780
Tak jak pise LDK, pokud vylozene nemas dobrou bitovou kopii (rozumej, jistota, ze v te kopii nemas uz "zamotany bordel z netu"), tak je jiste lepsi reinstal cisteho OS. Pokud navic nemas nejaky soft, kde si hodinu upravujes nastaveni (coz jde resit bud vykopanim cele slozky, popr. jen spravne ini konfiguraky), tak neni co resit. Bud si stahni stejny obraz Widli a instaluj s tvym ciselm (bud stitek, nebo si ho vytahni z OS), popr. se podivej po "jine alternative", coz vsak z jasnych duvodu take neni dvakrat rozumne (predaktivovane OS jsou dobrou cestou k nachyttani bordelu znovu)... ;)
0 0
reagovat
A jak to chceš reinstalovat bez instalačního DVD? Nemám teda moc velké zkušenosti s těma zálohama ve win, když potřebuju reinstalovat systém, tak si udělám kopii složky profilu na jiný disk a Cčko při instalaci naformátuju. Při instalaci aplikací, které běžně používám, si pak jenom z toho zálohovaného profilu vytáhnu složku s daty aplikace a tu kopnu do nové složky profilu. Obvykle to bývá stejně jenom asi 5 aplikací do půl giga.

Ta tvoje 3DVD záloha je dost možná včetně nainstalovaných aplikací a to obsahuje i veškerý nežádoucí odpad a IMO nebude obsahovat instalační soubory pro operační systém samotný.

Pokud máš sériové číslo k W7, stáhni odkudkoliv instalční ISO, vypal/hoď na flashku a použij ten klíč při instalaci
598777
A jak to chceš reinstalovat bez instalačního DVD? Nemám teda moc velké zkušenosti s těma zálohama ve win, když potřebuju reinstalovat systém, tak si udělám kopii složky profilu na jiný disk a Cčko při instalaci naformátuju. Při instalaci aplikací, které běžně používám, si pak jenom z toho zálohovaného profilu vytáhnu složku s daty aplikace a tu kopnu do nové složky profilu. Obvykle to bývá stejně jenom asi 5 aplikací do půl giga. Ta tvoje 3DVD záloha je dost možná včetně nainstalovaných aplikací a to obsahuje i veškerý nežádoucí odpad a IMO nebude obsahovat instalační soubory pro operační systém samotný. Pokud máš sériové číslo k W7, stáhni odkudkoliv instalční ISO, vypal/hoď na flashku a použij ten klíč při instalaci
0 0
reagovat

t_gon

No do toho bych šel nejradši. Dělal jsem to x-krát u XPček, ale tady si právě nejsem jistej, abych někde nedošel do bodu, kdy bych to celý smazal a pak si to řeklo o klasický instalační DVD Windows. A to bych byl v hajzlu, že jo :D
598773
No do toho bych šel nejradši. Dělal jsem to x-krát u XPček, ale tady si právě nejsem jistej, abych někde nedošel do bodu, kdy bych to celý smazal a pak si to řeklo o klasický instalační DVD Windows. A to bych byl v hajzlu, že jo *:D*
t_gon
0 0
reagovat

KarelR

Ta bitova kopie "Widli" je tvorena velmi casto automaticky jako soucast funkce "Zalohovani a obnoveni". Jednoduse ti udela "image" OS v momente spusteni a pokud ti bezela tato sluzba automaticky, tak nekde na disku budes mit ulozenou tuto kopii ve slozce WindowsImageBackup\"tvuj ucet".
Jak pise Loki, spust pruvodce, vyber obnovu a vetsinou ti ji pruvodce i sam najde, popr. ho nakrm temi DVD (ty vypadaji na uplne cistou instalacku OS, ktera se ti nabidne na zacatku pouzivani OS). Ale ze zkusenosti, pokud si nachytal vice bordelu nez ty "Svestky CR", tak 6 ze 4 masochistu doporucuje klasicky "Format" ;)
598772
Ta bitova kopie "Widli" je tvorena velmi casto automaticky jako soucast funkce "Zalohovani a obnoveni". Jednoduse ti udela "image" OS v momente spusteni a pokud ti bezela tato sluzba automaticky, tak nekde na disku budes mit ulozenou tuto kopii ve slozce WindowsImageBackup\"tvuj ucet". Jak pise Loki, spust pruvodce, vyber obnovu a vetsinou ti ji pruvodce i sam najde, popr. ho nakrm temi DVD (ty vypadaji na uplne cistou instalacku OS, ktera se ti nabidne na zacatku pouzivani OS). Ale ze zkusenosti, pokud si nachytal vice bordelu nez ty "Svestky CR", tak 6 ze 4 masochistu doporucuje klasicky "Format" ;)
KarelR
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se