Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 4261 - 4280 Napsat příspěvek
Jestli je to 500W nevím jistě, ale asi jo... A jinak - přinejhorším mi klekne únavou zdroj, nevím, co dalšího by mělo hořet. A měl sem za to, že pokud to má nějakou tu nálepku (nevím, ale asi 80+) o efektivitě, pak by to mělo splňovat i to, že když stabilně neberu těch 60% doporučených (což je samo o sobě dost diskutabilní, pokud člověk třeba půl na půl hraje a "kancelaří", pak polovinu životnosti bude buď zdroj přepínat, nebo "podtaktovávat"), tak by to mělo splňovat vše potřebné (včetně poměru výkon/cena).
Jede často. A jel často. Uvidím, co s ním udělá ta grafika, ale imho nic.
645378
Jestli je to 500W nevím jistě, ale asi jo... A jinak - přinejhorším mi klekne únavou zdroj, nevím, co dalšího by mělo hořet. A měl sem za to, že pokud to má nějakou tu nálepku (nevím, ale asi 80+) o efektivitě, pak by to mělo splňovat i to, že když stabilně neberu těch 60% doporučených (což je samo o sobě dost diskutabilní, pokud člověk třeba půl na půl hraje a "kancelaří", pak polovinu životnosti bude buď zdroj přepínat, nebo "podtaktovávat"), tak by to mělo splňovat vše potřebné (včetně poměru výkon/cena). Jede často. A jel často. Uvidím, co s ním udělá ta grafika, ale imho nic.
0 0
reagovat
500W zdroj do sestavy, která si vezme v max zátěži tak 70 ?Příště doporučuju vybrat adekvátnější zdroj, ideální zatížení je cca 60 procent, čili 500W zdroj je vhodný pro sestavy, které jedou 300W v loadu - jednoduše řečeno, to jen tak :) Na tak slabou sestavu by měl stačit i takový starší zdroj, přinejhorším ti to celé shoří :), ovšem pokud ten PC jede často a máš v plánu ho ještě nějaký rok mít, možná bych popřemýšlel, jestli nezainvestovat, za ten klid to stojí, nejspíš se nic nestane, ale náhoda je svině :) link
645375
500W zdroj do sestavy, která si vezme v max zátěži tak 70 ?Příště doporučuju vybrat adekvátnější zdroj, ideální zatížení je cca 60 procent, čili 500W zdroj je vhodný pro sestavy, které jedou 300W v loadu - jednoduše řečeno, to jen tak :) Na tak slabou sestavu by měl stačit i takový starší zdroj, přinejhorším ti to celé shoří :), ovšem pokud ten PC jede často a máš v plánu ho ještě nějaký rok mít, možná bych popřemýšlel, jestli nezainvestovat, za ten klid to stojí, nejspíš se nic nestane, ale náhoda je svině :) http://www.czc.cz/be-quiet-pure-power-l8-300w/131628/produkt
0 0
reagovat
Dík všem... teď v práci sem vyhrabal tu linknutou redukci (já věděl, že ona někde byla, jen sem si myslel, že ji mám doma) a doma nahodím.
Jak říkám, já vesmes pojedu ve 2D, tu kartu sem bral kvůli hdmi 2.0 a h.265 podpoře...
Tím neříkám, že asi zdroj v budoucnosti měnit nebudu, teď je tam nějaký Corsair 500W, konkrétní model fakt nevim, tipuju, že to má i nějakou certifikaci, starý je cca od 2009, takže nějakých sedm let ?):)). Tak jako tak jsem potřeboval vědět, zda to tím propojením vůbec rozchodím, takže ještě jednou dík.
645376
Dík všem... teď v práci sem vyhrabal tu linknutou redukci (já věděl, že ona někde byla, jen sem si myslel, že ji mám doma) a doma nahodím. Jak říkám, já vesmes pojedu ve 2D, tu kartu sem bral kvůli hdmi 2.0 a h.265 podpoře... Tím neříkám, že asi zdroj v budoucnosti měnit nebudu, teď je tam nějaký Corsair 500W, konkrétní model fakt nevim, tipuju, že to má i nějakou certifikaci, starý je cca od 2009, takže nějakých sedm let *?)**:))*. Tak jako tak jsem potřeboval vědět, zda to tím propojením vůbec rozchodím, takže ještě jednou dík.
0 0
reagovat

Karlos

Co máš konkrétně za zdroj? Jestli je to nějaký starší kousek, pouvažuj nad výměnou.. jinak ta sestava co jsi uvedl si vezme pár wattů, jde spíš o účinnost, než o potřebu wattů..

LDK: to APU má TDP 65W, takže 100 si to těžko veme :)
645371
Co máš konkrétně za zdroj? Jestli je to nějaký starší kousek, pouvažuj nad výměnou.. jinak ta sestava co jsi uvedl si vezme pár wattů, jde spíš o účinnost, než o potřebu wattů.. LDK: to APU má TDP 65W, takže 100 si to těžko veme :)
Karlos
0 0
reagovat

KARLOS

Koupíš si propojku, v 2D to pojede tak jako tak, zkusíš bench a max to spadne zpět na plochu, víc nic. Jen bych jí nedával na jednu větev.
645363
Koupíš si propojku, v 2D to pojede tak jako tak, zkusíš bench a max to spadne zpět na plochu, víc nic. Jen bych jí nedával na jednu větev.
KARLOS
0 0
reagovat
jo, ta linknutá redukce ti bude fungovat. jenom si dej pozor, že staší zdroje neumí podat psaný výkon a při vysokém zatížení dochází k poklesu napětí což vede k náhodným restartům. tvůj procák má spotřebu 100W, grafika 90W, zbytek do 50W, takže jestli ten tvůj zdroj je 350W-400W, tak bude lepší ho při nejbližší příležitosti taky vyměnit.
645362
jo, ta linknutá redukce ti bude fungovat. jenom si dej pozor, že staší zdroje neumí podat psaný výkon a při vysokém zatížení dochází k poklesu napětí což vede k náhodným restartům. tvůj procák má spotřebu 100W, grafika 90W, zbytek do 50W, takže jestli ten tvůj zdroj je 350W-400W, tak bude lepší ho při nejbližší příležitosti taky vyměnit.
0 0
reagovat
TrDLo: Dííík, to sem potřeboval vědět.
Axis: Za zkoušku se "nic" nedá, žejo.

Nehledě na to, já na tom nějak pařit nebudu, takže odběry ta karta bude mít z většiny pracovního chodu minimální...
645360
TrDLo: Dííík, to sem potřeboval vědět. Axis: Za zkoušku se "nic" nedá, žejo. Nehledě na to, já na tom nějak pařit nebudu, takže odběry ta karta bude mít z většiny pracovního chodu minimální...
0 0
reagovat

KARLOS

Navíc 4/8-pin na základovce pro přídavné napájení CPU má jiné rozmístění, než tzv. PCI-E 6/8-pin pro grafické karty. Viz zde.

Pokud ti to zdroj unese (tzn. pokud má jednu silnou 12V větev), tak potřebuješ spíš tohle:
link

Když je řeč o větvích, tak se tím nemyslí fyzické svazky kabelů, ale zda je interně ve zdroji těch 12V distribuováno z více slabších "sekcí", nebo všeho z jedné silné. Dnes se zdroje vrací spíš k tomu druhému scénáři, ačkoliv z nich potom vede klidně třeba 7 svazků těch přídavných 8-pin kabelů.
645359
Navíc 4/8-pin na základovce pro přídavné napájení CPU má jiné rozmístění, než tzv. PCI-E 6/8-pin pro grafické karty. Viz [link="http://cdn.overclock.net/a/ac/1000x2000px-LL-ac82eb1d_pinout.png"]zde[/link]. Pokud ti to zdroj unese (tzn. pokud má jednu silnou 12V větev), tak potřebuješ spíš tohle: [link="https://www.tsbohemia.cz/redukce-napajeci-2x5-25-molex-8-pin-pro-pci-e-graficke-karty_d111371.html"]https://www.tsbohemia.cz/redukce-napajeci-2x5-25-molex-8-pin-pro-pci-e-graficke-karty_d111371.html[/link] Když je řeč o větvích, tak se tím nemyslí fyzické svazky kabelů, ale zda je interně ve zdroji těch 12V distribuováno z více slabších "sekcí", nebo všeho z jedné silné. Dnes se zdroje vrací spíš k tomu druhému scénáři, ačkoliv z nich potom vede klidně třeba 7 svazků těch přídavných 8-pin kabelů.
KARLOS
0 0
reagovat

KARLOS

Za zkoušku nic nedáš, mě to na podobné sestavě taky jelo (i když grafika byla od AMD R9), ale pak jsem si stejně koupil novej zdroj.
645354
Za zkoušku nic nedáš, mě to na podobné sestavě taky jelo (i když grafika byla od AMD R9), ale pak jsem si stejně koupil novej zdroj.
KARLOS
0 0
reagovat
Milí zlatí boubelatí...
Právě jsem narazil na nemilou věc. Koupil novou grafiku, zapojil, dívám se ke zdroji a... on je tam jen jeden konektor na přídavné napájení, samozřejmě, že v základovce. Navíc je to jen čtyřkolík...
Ten zdroj je poněkud staršího data, ale je "výborný", svého času nějakou tu korunu stál (není to nějaký noname, značku teď ale z hlavy nevím a sem líný to zjišťovat) a slouží doteď. Má to ale pravděpodobně jen jednu přídavnou výkonovou větev (a zda se dnes dělají i nějaké spešl s dalšími, nevím, ale předpokládám to). Teď otázka:

Když koupim redukci, či řekněme rozdvojku a šoupnu to na tu jednu větev - nebude to dělat bordel?
CPU AMD A8-3870 (dřív sem jel na dedikované grafice), teď k tomu GTX 950...

Konkrétně Hastu prosím, aby si odpustil jakékoli soudy o mojí sestavě. A pokud se chce do diskuze zapojit, tak podruhé prosím, ať krotí slovník. Všem dalším samozřejmě dopředu dík za rady.
645353
Milí zlatí boubelatí... Právě jsem narazil na nemilou věc. Koupil novou grafiku, zapojil, dívám se ke zdroji a... on je tam jen jeden konektor na přídavné napájení, samozřejmě, že v základovce. Navíc je to jen čtyřkolík... Ten zdroj je poněkud staršího data, ale je "výborný", svého času nějakou tu korunu stál (není to nějaký noname, značku teď ale z hlavy nevím a sem líný to zjišťovat) a slouží doteď. Má to ale pravděpodobně jen jednu přídavnou výkonovou větev (a zda se dnes dělají i nějaké spešl s dalšími, nevím, ale předpokládám to). Teď otázka: Když koupim redukci, či řekněme rozdvojku a šoupnu to na tu jednu větev - nebude to dělat bordel? CPU AMD A8-3870 (dřív sem jel na dedikované grafice), teď k tomu GTX 950... Konkrétně Hastu prosím, aby si odpustil jakékoli soudy o mojí sestavě. A pokud se chce do diskuze zapojit, tak podruhé prosím, ať krotí slovník. Všem dalším samozřejmě dopředu dík za rady.
0 0
reagovat
Odpovím si na svoji nedávnou otázku trochu sám - link

Příšerné číslo, chrlit chrlit a chrlit, kvantita > kvalita.
644861
Odpovím si na svoji nedávnou otázku trochu sám - http://www.engadget.com/2016/01/28/strategy-analytics-smartphone-shipments-2015/ Příšerné číslo, chrlit chrlit a chrlit, kvantita > kvalita.
0 0
reagovat

KARLOS

Dodatečně možná takový drobný disclaimer:
Win10 hodnotím zásadně jen v podobě čisté instalace, upgrade ze 7/8 někdy dokáže vytvořit takové šílenosti, že se tím nemá cenu zabývat (jestli se třeba tímhle nedá vysvětlit ten problém s mechanikami?).

Taky razím filozofii, že než se snažit do systému za každou cenu naroubovat něco, na jsem léta zvyklý, tak si výrobce zaslouží, abych jeho novému pojetí dal minimálně šanci a zkusil prostě plout s proudem. Odmítnout to jde vždycky, ale někdy člověk naopak objeví něco nového.

Z těch drobností se mi třeba líbí administrátorské menu pod pravým tlačítkem na startu, upínání oken do rohů a dělení obrazovky, skrolování v neaktivních oknech, pravý panel s notifikacemi a tlačítky rychlých akcí, integrace Skypu a OneDrive přímo do systému, ... Navíc to nové rozhraní je znatelně svižnější než Win7 (i5-4670K, 8G, GTX 770, SSD) a neplýtvá tolik místem, do oken se vejde víc obsahu.
644823
Dodatečně možná takový drobný disclaimer: Win10 hodnotím zásadně jen v podobě čisté instalace, upgrade ze 7/8 někdy dokáže vytvořit takové šílenosti, že se tím nemá cenu zabývat (jestli se třeba tímhle nedá vysvětlit ten problém s mechanikami?). Taky razím filozofii, že než se snažit do systému za každou cenu naroubovat něco, na jsem léta zvyklý, tak si výrobce zaslouží, abych jeho novému pojetí dal minimálně šanci a zkusil prostě plout s proudem. Odmítnout to jde vždycky, ale někdy člověk naopak objeví něco nového. Z těch drobností se mi třeba líbí administrátorské menu pod pravým tlačítkem na startu, upínání oken do rohů a dělení obrazovky, skrolování v neaktivních oknech, pravý panel s notifikacemi a tlačítky rychlých akcí, integrace Skypu a OneDrive přímo do systému, ... Navíc to nové rozhraní je znatelně svižnější než Win7 (i5-4670K, 8G, GTX 770, SSD) a neplýtvá tolik místem, do oken se vejde víc obsahu.
KARLOS
0 0
reagovat
TrDLo: Tak rozdíly porovnávám s Win7 a co sem četl a slyšel, pak shodné prostředí je až s osmičkama...
Jako takhle, ten pohled je možná ještě dost čerstvý, ale těch zádrhelů, co sem při updateu fakt nečekal, bylo hodně.
Změna uživatelských účtů (třeba já vícero uživatelů na PC rodičů nastaveno mám) a nastavení, aby to bylo s přimhouřením oka obdoba s přihlašovací obrazovnou nebyla zrovna úloha pro začátečníka, vlastně bych to bez googlu nedal ani já.
Mechaniky jsem zmínil a to, že sem vůbec kvůli tomu musel zasahovat do regustrů považuju za velký fail. To jako fakt ignorují všechny, co ještě tohle zařízení používbají (a že to kvůli BD používám hodně).
Znepříjemňování byť základních fcí neustálými dotazy oprávnění, byť jsem administrátor.
Rozstříštěné nastavení vlastně akceptuju, to člověk nedělá pořád a i dřív se člověk musel v hodně věcech hrabat separátně. Stejně mi to po chuti není.
Slavný Start je vlastně jen z nouze cnost...
Oceňuju separaci průskumníka na lištu, i když si pořád na to nemůžu zvyknout (že nemám lést do startu, ale mám ho napřímo).
Další fce vlastně ani zatím moc nepoužívám. Jsem veskrze stará škola, ale netvrdím, že ty fce nikdy nebudu používat a že jsou pro mě nepoužitelné. Prostě je nemám v krvi, no...
644818
TrDLo: Tak rozdíly porovnávám s Win7 a co sem četl a slyšel, pak shodné prostředí je až s osmičkama... Jako takhle, ten pohled je možná ještě dost čerstvý, ale těch zádrhelů, co sem při updateu fakt nečekal, bylo hodně. Změna uživatelských účtů (třeba já vícero uživatelů na PC rodičů nastaveno mám) a nastavení, aby to bylo s přimhouřením oka obdoba s přihlašovací obrazovnou nebyla zrovna úloha pro začátečníka, vlastně bych to bez googlu nedal ani já. Mechaniky jsem zmínil a to, že sem vůbec kvůli tomu musel zasahovat do regustrů považuju za velký fail. To jako fakt ignorují všechny, co ještě tohle zařízení používbají (a že to kvůli BD používám hodně). Znepříjemňování byť základních fcí neustálými dotazy oprávnění, byť jsem administrátor. Rozstříštěné nastavení vlastně akceptuju, to člověk nedělá pořád a i dřív se člověk musel v hodně věcech hrabat separátně. Stejně mi to po chuti není. Slavný Start je vlastně jen z nouze cnost... Oceňuju separaci průskumníka na lištu, i když si pořád na to nemůžu zvyknout (že nemám lést do startu, ale mám ho napřímo). Další fce vlastně ani zatím moc nepoužívám. Jsem veskrze stará škola, ale netvrdím, že ty fce nikdy nebudu používat a že jsou pro mě nepoužitelné. Prostě je nemám v krvi, no...
0 0
reagovat
Clavius:
Díky za postřehy. Ve firemním víceuživatelské prostředí právě s Win10 ještě žádné zkušenosti nemám.

KARLOS:
Opravdu jsou zde nějaké rozdíly v UAC? Mně se zdá, že se to chová úplně stejně jako Win7.
644813
[b]Clavius:[/b] Díky za postřehy. Ve firemním víceuživatelské prostředí právě s Win10 ještě žádné zkušenosti nemám. [b]KARLOS:[/b] Opravdu jsou zde nějaké rozdíly v UAC? Mně se zdá, že se to chová úplně stejně jako Win7.
0 0
reagovat
A pokud dam pohled čistě uživatelský v domácím prostředí, pak Win10 je ing o tragický...
Vážně sem si musel manuálně zobrazovat optické mechaniky? Vážně musím při každé druhé operaci odklikavat, ze sem administrátor? A další milion věcí, co mo na Win7 určitě nechybí? Ještě, ze v práci mi update nepřišel na mysl...
644810
A pokud dam pohled čistě uživatelský v domácím prostředí, pak Win10 je ing o tragický... Vážně sem si musel manuálně zobrazovat optické mechaniky? Vážně musím při každé druhé operaci odklikavat, ze sem administrátor? A další milion věcí, co mo na Win7 určitě nechybí? Ještě, ze v práci mi update nepřišel na mysl...
0 0
reagovat

TrDLo

Zkus si u Windows 10 nezakládat účet přes nějaký e-mail, ale mít klasický Administrator + další uživatele nespárované s jakýmkoliv MS Live účtem. Naši zákazníci prostě mají zabezpečené interní sítě a internetové připojení neexistuje. Dojdeš k závěru, že účet built-in Administrator je defaultně zakázán a když se povolí, tak i v tomto případě např. nespustíš ten jejich slavný Edge (viz link. Vše lze samozřejmě vyřešit, ale takových zásahů (hlavně do registrů) je nespočet a jedná se o naprosto zbytečnou režii, kterou ti nikdo nechce zaplatit. Zákazník nepotřebuje nějaké lockscreeny s krásnými obrázky. Vyžaduje spolehlivý a nijak zbytečně zatěžující systém, kde obvykle běží HMI aj. prostředky. Tohle prostě Windows 10 momentálně splňuje mnohemkrát hůře než Win 7.

Už nám stačí, kdy se pro zákazníky zřizují pracovní stanice (zpravidla Dell), kde v rámci objednávky bylo požadavkem dodání licencí k MS Office. V tomto případě se jednalo už o Office 2016, počítače byly s Pro Support (neplést s NBD, kde vás spojí s nějakým Polákem). Už tak bylo nepohodlný zbytečně otravovat zákazníka o určitý e-mail, na který se provedly aktivace licencí (protože dříve to dlouhé roky nebylo potřeba), ale ony ty aktivace vůbec nefungovaly a až po dvou týdnech se samotný Microsoft uráčil zaslat funkční licence. Tohle prostě jsou nepřípůstné situace pro zakázky, kde se odstávky ve výrobě plánují měsíce dopředu.
644808
Zkus si u Windows 10 nezakládat účet přes nějaký e-mail, ale mít klasický Administrator + další uživatele nespárované s jakýmkoliv MS Live účtem. Naši zákazníci prostě mají zabezpečené interní sítě a internetové připojení neexistuje. Dojdeš k závěru, že účet built-in Administrator je defaultně zakázán a když se povolí, tak i v tomto případě např. nespustíš ten jejich slavný Edge (viz [link="http://www.virtualizationhowto.com/2015/07/windows-10-edge-opened-builtin-administrator-account/"]link[/link]. Vše lze samozřejmě vyřešit, ale takových zásahů (hlavně do registrů) je nespočet a jedná se o naprosto zbytečnou režii, kterou ti nikdo nechce zaplatit. Zákazník nepotřebuje nějaké lockscreeny s krásnými obrázky. Vyžaduje spolehlivý a nijak zbytečně zatěžující systém, kde obvykle běží HMI aj. prostředky. Tohle prostě Windows 10 momentálně splňuje mnohemkrát hůře než Win 7. Už nám stačí, kdy se pro zákazníky zřizují pracovní stanice (zpravidla Dell), kde v rámci objednávky bylo požadavkem dodání licencí k MS Office. V tomto případě se jednalo už o Office 2016, počítače byly s Pro Support (neplést s NBD, kde vás spojí s nějakým Polákem). Už tak bylo nepohodlný zbytečně otravovat zákazníka o určitý e-mail, na který se provedly aktivace licencí (protože dříve to dlouhé roky nebylo potřeba), ale ony ty aktivace vůbec nefungovaly a až po dvou týdnech se samotný Microsoft uráčil zaslat funkční licence. Tohle prostě jsou nepřípůstné situace pro zakázky, kde se odstávky ve výrobě plánují měsíce dopředu.
TrDLo
0 0
reagovat

Tony

Stale mi unika akakolvek zmysluplna paralela k segmentu, trzbam, podielu na trhu ci vyvoju akcii s Applom. Skus to trosku viac rozviest.

"Trhovy podiel a samovrazda" - nedavame si tu vseobecne ekonomicke poucky, ale bavime sa o trhu s mobilmi, ze? Ako si zvysujes trhovy podiel? Ponukas siroke portfolio produktov, z ktoreho si vyberie kazdy a v roznych cenovych hladinach. Highend segment sa predava najtazsie, musis vediet zaujat, musis mat pridanu hodnotu, imidz ktory sa buduje dlho a zdroje. V lowend segmente mas vsak tvrdu konkurenciu, ktora to vie vyrabat lacnejsie ako ty a staci jej aj taka minimalna marza, ktora teba po case zabije. Lebo si ju nemas kde kompenzovat tak ako velki hraci z inych segmentov. "Race to the bottom".

Ak sa podla teba Apple nezameriava na highend a je to "nesmysl na kvadrat", urcite pre teba nebude problem mi tu uviest priklady jeho lowendovych ultrabookov, notebookov, desktopov, smartwatchov ci pracovnych stanic.

Apple ma akcie na haku a panecku JO. Neobchoduje s nimi, skupuje ich vzdy a vsade kde sa da a vyuziva ich len ako nastroj na odmenovanie. Su mu skor na obtiaz, kedze sa musi zodpovedat ich majitelom a zverejnovat detailne svoje vysledky, co odkryva karty konkurencii. Ale skusme taku prikladovu situaciu. Predstavme si, ze z dna na den Applu klesnu akcie na polovicu. Takyto nepochybne katastroficky scenar by nemal byt pre teba problem. Skus popisat, ako by to konkretne ovplyvnilo Apple v jeho schopnosti vyvijat, vyrabat a predavat svoje produkty. :)

Nie, neuvedomujem si ze je to rovnaky argument ako s Hadamczikom, pretoze skratka nie je. Kritizovat Apple, ze v buducnosti neprinesie nic revolucne alebo dolezite, ked nevies co ma u seba vo vyvoji a dava si na tom KURVAzalezat, aby to nikto nevedel, je prejav cistej prekoksovanej demencie. To teraz nebolo myslene na teba;)
644806
Stale mi unika akakolvek zmysluplna paralela k segmentu, trzbam, podielu na trhu ci vyvoju akcii s Applom. Skus to trosku viac rozviest. "Trhovy podiel a samovrazda" - nedavame si tu vseobecne ekonomicke poucky, ale bavime sa o trhu s mobilmi, ze? Ako si zvysujes trhovy podiel? Ponukas siroke portfolio produktov, z ktoreho si vyberie kazdy a v roznych cenovych hladinach. Highend segment sa predava najtazsie, musis vediet zaujat, musis mat pridanu hodnotu, imidz ktory sa buduje dlho a zdroje. V lowend segmente mas vsak tvrdu konkurenciu, ktora to vie vyrabat lacnejsie ako ty a staci jej aj taka minimalna marza, ktora teba po case zabije. Lebo si ju nemas kde kompenzovat tak ako velki hraci z inych segmentov. "Race to the bottom". Ak sa podla teba Apple nezameriava na highend a je to "nesmysl na kvadrat", urcite pre teba nebude problem mi tu uviest priklady jeho lowendovych ultrabookov, notebookov, desktopov, smartwatchov ci pracovnych stanic. Apple ma akcie na haku a panecku JO. Neobchoduje s nimi, skupuje ich vzdy a vsade kde sa da a vyuziva ich len ako nastroj na odmenovanie. Su mu skor na obtiaz, kedze sa musi zodpovedat ich majitelom a zverejnovat detailne svoje vysledky, co odkryva karty konkurencii. Ale skusme taku prikladovu situaciu. Predstavme si, ze z dna na den Applu klesnu akcie na polovicu. Takyto nepochybne katastroficky scenar by nemal byt pre teba problem. Skus popisat, ako by to konkretne ovplyvnilo Apple v jeho schopnosti vyvijat, vyrabat a predavat svoje produkty. *:)* Nie, neuvedomujem si ze je to rovnaky argument ako s Hadamczikom, pretoze skratka nie je. Kritizovat Apple, ze v buducnosti neprinesie nic revolucne alebo dolezite, ked nevies co ma u seba vo vyvoji a dava si na tom KURVAzalezat, aby to nikto nevedel, je prejav cistej prekoksovanej demencie. To teraz nebolo myslene na teba;)
Tony
0 0
reagovat

Clavius

Kde přesně vidíš problém u Win10 jako pracovního systému?

Upřímně mě to zajímá - jsem taky z oboru, takže sbírám zkušenosti a postřehy.

Po původním odmítavém postoji jsem se asi před měsícem rozhodl upgradovat (chcíplo mi SSD, tak jsem využil příležitosti k reinstalu) a kromě roztříštěnosti nastavení mezi klasické Ovládací panely a moderní "Nastavení" si v podstatě nemám nač stěžovat. Vše funguje úplně stejně jako na Win7 a naopak si začínám nebezpečně zvykat na různé pohodlné drobnosti, které mi najednou v práci na Win7 dost chybí.
644802
Kde přesně vidíš problém u Win10 jako pracovního systému? Upřímně mě to zajímá - jsem taky z oboru, takže sbírám zkušenosti a postřehy. Po původním odmítavém postoji jsem se asi před měsícem rozhodl upgradovat (chcíplo mi SSD, tak jsem využil příležitosti k reinstalu) a kromě roztříštěnosti nastavení mezi klasické Ovládací panely a moderní "Nastavení" si v podstatě nemám nač stěžovat. Vše funguje úplně stejně jako na Win7 a naopak si začínám nebezpečně zvykat na různé pohodlné drobnosti, které mi najednou v práci na Win7 dost chybí.
Clavius
0 0
reagovat
Jasne, ze to nebolo myslene osobne. Skor taky vseobecny povzdych.

Mas pravdu, MS som v tomto ukrivdil. Kazdopadne idu na to spravne, skoda toho imidzu.
644801
Jasne, ze to nebolo myslene osobne. Skor taky vseobecny povzdych. Mas pravdu, MS som v tomto ukrivdil. Kazdopadne idu na to spravne, skoda toho imidzu.
0 0
reagovat

Gorecki

ČEZ jsem uvedl z hlediska vývoje na trhu CP, nikoliv výrobku a ČEZ si růst opravdu nedělal jenom prodejem elektřiny. :)

" trhovy podiel na de facto naplnenom trhu je podnikatelska samovrazda." Prosím ekonomicky podložit, takhle to je jeden z největších nesmyslů. :)

"Apple sa uz dlhe roky zameriava iba na high end v kazdom svojom segmente " nesmysl na kvadrát....

"A ano, Apple ma akcie na haku" zase na základě čeho? Protože hmmmm opravdu ne :)

""Tohle je argument sprominutim na hovno" No praveze nie je, je to ten jediny spravny argument, kedze o tom, co ma Apple vo svojej pipeline vie len a len Apple, ziadny yuppie analytik."
Fakt si neuvědomuješ, že tohle je argument typu pan Hadamczik to přece ví nejvíc, nebudeme mu do toho kecat?

644800
ČEZ jsem uvedl z hlediska vývoje na trhu CP, nikoliv výrobku a ČEZ si růst opravdu nedělal jenom prodejem elektřiny. *:)* " trhovy podiel na de facto naplnenom trhu je podnikatelska samovrazda." Prosím ekonomicky podložit, takhle to je jeden z největších nesmyslů. *:)* "Apple sa uz dlhe roky zameriava iba na high end v kazdom svojom segmente " nesmysl na kvadrát.... "A ano, Apple ma akcie na haku" zase na základě čeho? Protože hmmmm opravdu ne *:)* ""Tohle je argument sprominutim na hovno" No praveze nie je, je to ten jediny spravny argument, kedze o tom, co ma Apple vo svojej pipeline vie len a len Apple, ziadny yuppie analytik." Fakt si neuvědomuješ, že tohle je argument typu pan Hadamczik to přece ví nejvíc, nebudeme mu do toho kecat?
Gorecki
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se