Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 4221 - 4240 Napsat příspěvek

Gonzi

Ktory iny vyrobca dostal sudnym prikazom vytvorit systemovy backdoor a ide sa pre to sudit?:)

To, ze sud im prikazal aby im priviedli zivu Lochnessku je uz ina vec na povazenie, co za imbecilov tam sedi a rozhoduje o takych vaznych veciach s dalekosiahlymi nasledkami. A Obamove "ved ide len o tento JEDEN iPhone, slubujeme, ze to nezneuzijeme" je uz len bombonik. Trumpove "Who do they think they are?!" ani nekomentujem :D
645922
Ktory iny vyrobca dostal sudnym prikazom vytvorit systemovy backdoor a ide sa pre to sudit?:) To, ze sud im prikazal aby im priviedli zivu Lochnessku je uz ina vec na povazenie, co za imbecilov tam sedi a rozhoduje o takych vaznych veciach s dalekosiahlymi nasledkami. A Obamove "ved ide len o tento JEDEN iPhone, slubujeme, ze to nezneuzijeme" je uz len bombonik. Trumpove "Who do they think they are?!" ani nekomentujem :D
Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

ano, iPhone se hádá s vládou... a není v tom první (jako ostatně nikdy :D). Trolling stranou, v souvislosti s touhle kauzou jsem narazil na to, jak vlastně je ten telefon zašifrovaný a naprosto mě to dostalo. link

Vedle toho se Android zmohl na zašifrování dat s tím, že pak ani nejde změnit heslo :D:D:D:-:(, natož pak používat odemykání pomocí těch swype gest, nebo reinstalovat systém atd. atp...
645918
ano, iPhone se hádá s vládou... a není v tom první (jako ostatně nikdy *:D*). Trolling stranou, v souvislosti s touhle kauzou jsem narazil na to, jak vlastně je ten telefon zašifrovaný a naprosto mě to dostalo. https://www.reddit.com/r/technology/comments/467bsj/apple_ceo_tim_cook_directly_responds_to_court/d033x1s Vedle toho se Android zmohl na zašifrování dat s tím, že pak ani nejde změnit heslo *:D**:D**:D**:-**:(*, natož pak používat odemykání pomocí těch swype gest, nebo reinstalovat systém atd. atp...
Gorecki
0 0
reagovat
Axis: Jistě, já neříkám, že publikování screenshotů na webu je nezákoné (naopak), jde mi jen o ten princip, že recenzenti ty ochrany prolamují taky ?)...
645806
Axis: Jistě, já neříkám, že publikování screenshotů na webu je nezákoné (naopak), jde mi jen o ten princip, že recenzenti ty ochrany prolamují taky *?)*...
0 0
reagovat

KARLOS

U filmových recenzí, nebo recenzí BD placek a podobně se na ně z hlediska práva pohlíží jako na citace u knih. Tedy pokud tvoříš vlastní obsah a jen v něm uvádiš obrazové citace a ozdrojuješ je tak s tím není žádný problém.
Řešil to kamarád když po něm vyjel jeden ze spisovatelů jak si do svého textu může kopírovat výňatky knih, otáčel se na tom, že jsou ty citace neúměrně dlouhé a tudíž to jsou části díla.
Jinak se na problému AnyDVD/DVDFabu protinájí dvě části českého práva, tedy právo ne jednu kopii pro vlastníka originálního nosiče a zákaz prolamování bezpečnostních technik i když je to vámi vlastněný disk. Taky proto se Česká protipirátská unie a OSA snaží právo na jednu kopii vyhodit ze zákona.
645805
U filmových recenzí, nebo recenzí BD placek a podobně se na ně z hlediska práva pohlíží jako na [link="http://www.portal.cz/o-portalu/jak-legalne-nakladat-s-knihami-tistenymi-i-elektronickymi/50237/"]citace u knih[/link]. Tedy pokud tvoříš vlastní obsah a jen v něm uvádiš obrazové citace a ozdrojuješ je tak s tím není žádný problém. Řešil to kamarád když po něm vyjel jeden ze spisovatelů jak si do svého textu může kopírovat výňatky knih, otáčel se na tom, že jsou ty citace neúměrně dlouhé a tudíž to jsou části díla. Jinak se na problému AnyDVD/DVDFabu protinájí dvě části českého práva, tedy právo ne jednu kopii pro vlastníka originálního nosiče a zákaz prolamování bezpečnostních technik i když je to vámi vlastněný disk. Taky proto se Česká protipirátská unie a OSA snaží právo na jednu kopii vyhodit ze zákona.
KARLOS
0 0
reagovat
Prostě jsme malý trh, s tím nic nenaděláme. Můžeme být rádi, že se tu vydává aspoň něco. Jinak originální Blučka si kupuju pravidelně (jasně, při nějaké slevě, ale pokud mě osloví nějaká limitka, tak ji beru taky) a co u nás nevyšlo, to si klidně stáhnu, protože vím, že stahování pro vlastní potřebu není trestné.
645799
Prostě jsme malý trh, s tím nic nenaděláme. Můžeme být rádi, že se tu vydává aspoň něco. Jinak originální Blučka si kupuju pravidelně (jasně, při nějaké slevě, ale pokud mě osloví nějaká limitka, tak ji beru taky) a co u nás nevyšlo, to si klidně stáhnu, protože vím, že stahování pro vlastní potřebu není trestné.
0 0
reagovat
Těch lidí, co kupuje u nás, je minimum. Těch, co za hranicema, je minimum z minima. A na ty, co si počeštují origo BD ze zahraničí, asi nestačí nuly za desetiným číslem :D...

Nene, oni AnyDVD u nás neřeší vůbec. Ti downloadeři jim v žaludku sedí zásadněji, než by se mohlo zdát, lámání ochran disků je navíc věc, kterou 99.9% lidí využívá především pro multimediální centra a vlastní zálohy. Plus ti lidi, kteří se živí psaním o těch plackách.
Warezáci uploadeři navíc něco, jako AnyDVD moc často nepoužívají, mají kapánek vlastní metody... Nebo alespoň ty velké světové skupiny.
645795
Těch lidí, co kupuje u nás, je minimum. Těch, co za hranicema, je minimum z minima. A na ty, co si počeštují origo BD ze zahraničí, asi nestačí nuly za desetiným číslem *:D*... Nene, oni AnyDVD u nás neřeší vůbec. Ti downloadeři jim v žaludku sedí zásadněji, než by se mohlo zdát, lámání ochran disků je navíc věc, kterou 99.9% lidí využívá především pro multimediální centra a vlastní zálohy. Plus ti lidi, kteří se živí psaním o těch plackách. Warezáci uploadeři navíc něco, jako AnyDVD moc často nepoužívají, mají kapánek vlastní metody... Nebo alespoň ty velké světové skupiny.
0 0
reagovat
Ale rozumíme si, já ti jenom říkám, že argument: "vždyť to ale dělají i mraky jiných lidí" je z právního hlediska jeden z nejhorších možných. Teda pokud by došlo na lámání chleba. Teď se tím můžeme solidně utěšovat... :)

Čeho se trochu osobně bojím je to, že notorické stahovače do jisté míry tolerují, protože jsou to často lidi, kteří by za nakoupení filmů jinak stejně nedali ani korunu. U lidí, co nastrkají poměrně dost peněz do nákupu nosičů ze zahraničí už mi to přijde jako jiné sousto.... A nákupem čehokoliv ze zahraničí proteče méně peněz přes ně, což je si myslím prostě srát musí.
645790
Ale rozumíme si, já ti jenom říkám, že argument: "vždyť to ale dělají i mraky jiných lidí" je z právního hlediska jeden z nejhorších možných. Teda pokud by došlo na lámání chleba. Teď se tím můžeme solidně utěšovat... *:)* Čeho se trochu osobně bojím je to, že notorické stahovače do jisté míry tolerují, protože jsou to často lidi, kteří by za nakoupení filmů jinak stejně nedali ani korunu. U lidí, co nastrkají poměrně dost peněz do nákupu nosičů ze zahraničí už mi to přijde jako jiné sousto.... A nákupem čehokoliv ze zahraničí proteče méně peněz přes ně, což je si myslím prostě srát musí.
0 0
reagovat
e-bay bych ani tak neřešil, to u nás na Aukru by bylo možné také... Jen by u nás muselo disky nakupovat vícero lidí než teď... Ale tak jasné, že tam se cenami dostaneš podstatně níž, to je pravda.
A ty slevy se fakt vyrovnají i těm našim - ostatně už i české e-shopy zavádějí blackfriday a tam za kilo starý disk seženeš taky. Většina 2+ roky staré roky se prodává pod dvě stovky. A to vychází stejně, jako těch osm doláčů z US Amazonu...
645792
e-bay bych ani tak neřešil, to u nás na Aukru by bylo možné také... Jen by u nás muselo disky nakupovat vícero lidí než teď... Ale tak jasné, že tam se cenami dostaneš podstatně níž, to je pravda. A ty slevy se fakt vyrovnají i těm našim - ostatně už i české e-shopy zavádějí blackfriday a tam za kilo starý disk seženeš taky. Většina 2+ roky staré roky se prodává pod dvě stovky. A to vychází stejně, jako těch osm doláčů z US Amazonu...
0 0
reagovat
Ne, nerozumíme si. Dle tvého by OSA musela automaticky zabásnout všechny redaktory BD.com, bývalou redakci HDmagu a celou film-arenu. Všichni tihle lámají ochranu a každému (včetně autorských združení) je to jasné... A nedělají to zrovna nenápadně, filarena si na tom ostatně postavila celý server film-arena...
Že by asi neudělali tytyty netvrdím. Ale tohle je tak specifické, že nevěřím, že by dělali cokolli víc. Všechny žaloby za warez u nás přece jenom mířily na uploadery a to navíc jen na ty z datových serverů.
Tím si nechci něco namlouvat. Analogie s červenou je špatná už z toho důvodu, že - a to nejen u nás, ale celkově - máš nárok na jednu 1:1 kopii pro vlastní účely. Lámáním ochran přecházíš zákon, ale samotné ochrany zákon porušují taky. A proč ještě nikdo nezažalovat SlySoft za poskytování nástroje na lámání ochran, když torrent servery se snaží (neúspěšně) upálit zaživa?
Otázka je, zda to nevidí kvůli v poměru minimální "vině", nebo kvůli něčemu jinému. Tak jako tak - má úplně prvotní myšlenka byla ta, že ano, porušuješ zákon a teoreticky na to můžeš doplatit. Prakticky se ale "domáháš" svého, v tomto ohledu jsi pro ně absolutně bezvýznamná rybka (protože jakmile ty lámeš ochranu na disku, v tom momentě už se na síti povaluje tisíce kopií od opravdových warez ryb - a že jsou k**va významnější jak ty, nebo já při počešťování BDček)...
645789
Ne, nerozumíme si. Dle tvého by OSA musela automaticky zabásnout všechny redaktory BD.com, bývalou redakci HDmagu a celou film-arenu. Všichni tihle lámají ochranu a každému (včetně autorských združení) je to jasné... A nedělají to zrovna nenápadně, filarena si na tom ostatně postavila celý server film-arena... Že by asi neudělali tytyty netvrdím. Ale tohle je tak specifické, že nevěřím, že by dělali cokolli víc. Všechny žaloby za warez u nás přece jenom mířily na uploadery a to navíc jen na ty z datových serverů. Tím si nechci něco namlouvat. Analogie s červenou je špatná už z toho důvodu, že - a to nejen u nás, ale celkově - máš nárok na jednu 1:1 kopii pro vlastní účely. Lámáním ochran přecházíš zákon, ale samotné ochrany zákon porušují taky. A proč ještě nikdo nezažalovat SlySoft za poskytování nástroje na lámání ochran, když torrent servery se snaží (neúspěšně) upálit zaživa? Otázka je, zda to nevidí kvůli v poměru minimální "vině", nebo kvůli něčemu jinému. Tak jako tak - má úplně prvotní myšlenka byla ta, že ano, porušuješ zákon a teoreticky na to můžeš doplatit. Prakticky se ale "domáháš" svého, v tomto ohledu jsi pro ně absolutně bezvýznamná rybka (protože jakmile ty lámeš ochranu na disku, v tom momentě už se na síti povaluje tisíce kopií od opravdových warez ryb - a že jsou k**va významnější jak ty, nebo já při počešťování BDček)...
0 0
reagovat
Nevim no, u toho co nakupuju já a většinou ve větším se pořád dostnau hluboko pod ceny u nás, hlavně při slevách, na Ebayi apod.
645788
Nevim no, u toho co nakupuju já a většinou ve větším se pořád dostnau hluboko pod ceny u nás, hlavně při slevách, na Ebayi apod.
0 0
reagovat
A fakt už naposled 8)... Tony, s cenou už to není úplně pravda... Jo, zlaté časy kurzu šesnácti kaček za $... Dnes jsou ty ceny víceméně vyrovnané, mnohdy jsou u nás i nižší kvůli dovymetení skladů. Novinky vycházejí stejně (cca 25 $ vs cca 600 Kč), katalogovky taky, některé sběratelské kousky a kolekce vyjdou v US před přepočtem levněji, ale to se ti pak stejně smázne na doplacení DPHáčka... Cokoliv, co vyjde u nás vážně nemá cenu kupovat za hranicemi, samozřejmě s vyjímkou, kdy jsou ty disky u nás zmršené...
645787
A fakt už naposled *8)*... Tony, s cenou už to není úplně pravda... Jo, zlaté časy kurzu šesnácti kaček za $... Dnes jsou ty ceny víceméně vyrovnané, mnohdy jsou u nás i nižší kvůli dovymetení skladů. Novinky vycházejí stejně (cca 25 $ vs cca 600 Kč), katalogovky taky, některé sběratelské kousky a kolekce vyjdou v US před přepočtem levněji, ale to se ti pak stejně smázne na doplacení DPHáčka... Cokoliv, co vyjde u nás vážně nemá cenu kupovat za hranicemi, samozřejmě s vyjímkou, kdy jsou ty disky u nás zmršené...
0 0
reagovat

KARLOS

Právní rovina je diskutabilní možná v globální rovině, v absolutní, individuální nikoliv. Takhle bys mohl argumentovat, když dostaneš pokutu, že " by si právo muselo došlápnout na každého, kdo chodí na červenou".
Svéé účely nesvé účely, to je uplně jedno, přímo prolamuješ ochranu, to je v našem řádu horší, jak stáhnutí filmu (nikoliv sdílení). btw neříkám, že je to tak dobře a už vůbec ne, že s tím souhlasím. Při tom, jaká jsou OSA banda ultrazmdů si dokážu reálně představit, že někomu projedou disk a za stažené seriály bez torrenty můžou málo, ale jak narazí na záznamy yo ripování ochran, tka bych za ně moc neručil...

No asi koukám po jiných zdrojích, ale na ripy 15+ narážím běžně, i když pravda ne u všeho a pořád dávám přednost zakoupení, pokud je k sehnání a trochu mne míchá, že si málokde můžu stáhnout legálně kvalitní rip. resp zakoupit, ale to už je na jinou debatu, protože mne rádoby HD streamy moc netankují....
645786
Právní rovina je diskutabilní možná v globální rovině, v absolutní, individuální nikoliv. Takhle bys mohl argumentovat, když dostaneš pokutu, že " by si právo muselo došlápnout na každého, kdo chodí na červenou". Svéé účely nesvé účely, to je uplně jedno, přímo prolamuješ ochranu, to je v našem řádu horší, jak stáhnutí filmu (nikoliv sdílení). btw neříkám, že je to tak dobře a už vůbec ne, že s tím souhlasím. Při tom, jaká jsou OSA banda ultrazmdů si dokážu reálně představit, že někomu projedou disk a za stažené seriály bez torrenty můžou málo, ale jak narazí na záznamy yo ripování ochran, tka bych za ně moc neručil... No asi koukám po jiných zdrojích, ale na ripy 15+ narážím běžně, i když pravda ne u všeho a pořád dávám přednost zakoupení, pokud je k sehnání a trochu mne míchá, že si málokde můžu stáhnout legálně kvalitní rip. resp zakoupit, ale to už je na jinou debatu, protože mne rádoby HD streamy moc netankují....
KARLOS
0 0
reagovat
Disk: Až mi ukážeš, kde si budu moct koupit české BD Pokání a moře dalších věcí, nehledě o řadě seriálů, pak ti srdečně poděkuju a přestanu řešit "blbosti".

Že je to téma složité tu nikdo nepopírá. Ale on je opak pravdou - složitě to možná vypadá, ale počeštit BD nedá tolik práce, na kolik to z psaného textu vypadá.

A ještě - pro jistotu - jednou. Tahle sranda nemá absolutně význam, pokud si ten disk můžeš koupit u nás. Nebo pokud u nás vyjde takový release, který splňuje kvalitativní nároky...

Tony: Právní rovina je diskutabilní. To by si potom "právo" muselo došlápnout na každého majitele AnyDVD. Na každého redaktora, co se hrabe v disku a vytváří screenshoty...

Ta právní rovina by se tě dotkla, když bys své origošky opravdu začal pirátit (poskytovat dál), ale pokud systém používáš čistě pro své účely, nebo pro účely recenzí a podrobných popisů, pak pochybuju že by se mě z právního hlediska kdokoli na cokoli ptal. Ale tak můžeme se zeptat stčka a Psemy, zda měli nějaké obštrukce z toho, že vytvářeli data pomocí obcházení zákonů.

A ještě k přímému downloadu - ano, furt to smysl má. Těch 1:1 mirrorů se možná na netu dá najít taky požehnaně, ale mám dojem, že brzo umírají, pro někoho s hlemýždí linkou jsou prakticky nedostupné a klasické ripy 2GB+ samozřejmě taky najdeš, ale ty nad 10 GB už je méně a 15 GB+ jsou prakticky nesehnatelné. Nejledě na to, že se opět dostáváme do situace, že bych takový rip stahoval třeba dvacet hodin.

Takže ano, to počeštění, které plus mínus zabere hoďku, pokud se s tím chce člověk piplat a přidat třeba dabingy (ale to už je něco, co je nad rámec klasického "dohození titlů"), může se s tím patlat i hodiny tři. Pak už ale stačí hodit na flasku, nebo (pokud se s tím člověk piplá) vypálit a má nejen kopii počeštěnou, ale i zálohovanou. V plné kvalitě.

Že to člověka na jednu stranu musí i "bavit" je jasné. Těch výhod, kdy si to nestáhne, ale koupí a pak počeští, ale ale víc. Od pohodlnosti, přes často opomíjené HD audio (těch ripů s HD zvukem je naprosté minimum), k třeba přímému přehrání na stolním playeru a 24Hz výstupem konče.

Nebop mi řekněte, že se neoplatí počešťit DCčko Království nebeského, tátovi pustit Kmotra, nebo dosáhnout na prakticky jakýkoli seriál ;)8):+...
645783
Disk: Až mi ukážeš, kde si budu moct koupit české BD Pokání a moře dalších věcí, nehledě o řadě seriálů, pak ti srdečně poděkuju a přestanu řešit "blbosti". Že je to téma složité tu nikdo nepopírá. Ale on je opak pravdou - složitě to možná vypadá, ale počeštit BD nedá tolik práce, na kolik to z psaného textu vypadá. A ještě - pro jistotu - jednou. Tahle sranda nemá absolutně význam, pokud si ten disk můžeš koupit u nás. Nebo pokud u nás vyjde takový release, který splňuje kvalitativní nároky... Tony: Právní rovina je diskutabilní. To by si potom "právo" muselo došlápnout na každého majitele AnyDVD. Na každého redaktora, co se hrabe v disku a vytváří screenshoty... Ta právní rovina by se tě dotkla, když bys své origošky opravdu začal pirátit (poskytovat dál), ale pokud systém používáš čistě pro své účely, nebo pro účely recenzí a podrobných popisů, pak pochybuju že by se mě z právního hlediska kdokoli na cokoli ptal. Ale tak můžeme se zeptat stčka a Psemy, zda měli nějaké obštrukce z toho, že vytvářeli data pomocí obcházení zákonů. A ještě k přímému downloadu - ano, furt to smysl má. Těch 1:1 mirrorů se možná na netu dá najít taky požehnaně, ale mám dojem, že brzo umírají, pro někoho s hlemýždí linkou jsou prakticky nedostupné a klasické ripy 2GB+ samozřejmě taky najdeš, ale ty nad 10 GB už je méně a 15 GB+ jsou prakticky nesehnatelné. Nejledě na to, že se opět dostáváme do situace, že bych takový rip stahoval třeba dvacet hodin. Takže ano, to počeštění, které plus mínus zabere hoďku, pokud se s tím chce člověk piplat a přidat třeba dabingy (ale to už je něco, co je nad rámec klasického "dohození titlů"), může se s tím patlat i hodiny tři. Pak už ale stačí hodit na flasku, nebo (pokud se s tím člověk piplá) vypálit a má nejen kopii počeštěnou, ale i zálohovanou. V plné kvalitě. Že to člověka na jednu stranu musí i "bavit" je jasné. Těch výhod, kdy si to nestáhne, ale koupí a pak počeští, ale ale víc. Od pohodlnosti, přes často opomíjené HD audio (těch ripů s HD zvukem je naprosté minimum), k třeba přímému přehrání na stolním playeru a 24Hz výstupem konče. Nebop mi řekněte, že se neoplatí počešťit DCčko Království nebeského, tátovi pustit Kmotra, nebo dosáhnout na prakticky jakýkoli seriál *;)**8)**:+*...
0 0
reagovat

Disketa1

Ty budeš mít zase pocit, že na tebe útočím, ale:
1) Tady se bavíme o originálních discích a jejich externí lokalizaci.
2) Na českém trhu nebude možná ani desetina fimových a seriálových blůček, co je k dispozici ze zahraničí.
3) Měl jsem objednávky, kdy mi za cenu jednoho disku u nás přišel ten stejný film a 4 další.
645780
Ty budeš mít zase pocit, že na tebe útočím, ale: 1) Tady se bavíme o originálních discích a jejich externí lokalizaci. 2) Na českém trhu nebude možná ani desetina fimových a seriálových blůček, co je k dispozici ze zahraničí. 3) Měl jsem objednávky, kdy mi za cenu jednoho disku u nás přišel ten stejný film a 4 další.
Disketa1
0 0
reagovat
A není lepší koupit si přímo originální Blu-ry disk a pustit si film přímo z Blučka? Řešíte tu strašně složité věci... :)
645779
A není lepší koupit si přímo originální Blu-ry disk a pustit si film přímo z Blučka? Řešíte tu strašně složité věci... *:)*
0 0
reagovat
No tak ony se nedají sehnat jenom dvougigové BDripy....
Ale to je jedno, ono by se na pocitovou složku z právního hlediska nikdo moc neptal a když tak nad tím přemýšlím, tak je to dokonce v našem právním řádu větší průser, než si stáhnout film (non torrent).
Jo je to totálně postavený na palici. :)
645778
No tak ony se nedají sehnat jenom dvougigové BDripy.... Ale to je jedno, ono by se na pocitovou složku z právního hlediska nikdo moc neptal a když tak nad tím přemýšlím, tak je to dokonce v našem právním řádu větší průser, než si stáhnout film (non torrent). Jo je to totálně postavený na palici. *:)*
0 0
reagovat
Oplati se to...
Pomineme ted to, ze zákony se tím fakt obchází. Morálně je to "v pořádku", pokud se jedná o disky, ktere u nás nekoupí, pak nevidím problém vůbec nikde.
Proč to ripovat? Nejen, ze si kupujes práva a to i HD verzi, ale BD je ta nejlepší dostupná kopie.
Tím mirrorem mám na mysli 1:1 kopii, do které vloží titule...
645773
Oplati se to... Pomineme ted to, ze zákony se tím fakt obchází. Morálně je to "v pořádku", pokud se jedná o disky, ktere u nás nekoupí, pak nevidím problém vůbec nikde. Proč to ripovat? Nejen, ze si kupujes práva a to i HD verzi, ale BD je ta nejlepší dostupná kopie. Tím mirrorem mám na mysli 1:1 kopii, do které vloží titule...
0 0
reagovat
Otázka je, jestli se to ještě vyplatí, protože odemykat disk není z hlediska legislativy o moc menší průser, než stáhnout si rip. :-
645768
Otázka je, jestli se to ještě vyplatí, protože odemykat disk není z hlediska legislativy o moc menší průser, než stáhnout si rip. *:-*
0 0
reagovat
Díky všetkým za odpovede. Čakal som, že to asi nijak normálne nepôjde. Síce ma to prekvapuje po toľkých rokoch, čo je blu-ray na trhu a tento rok už prichádza 4K blu-ray... Takže keď bude treba lokalizované titulky, najlepšie to jednoducho ripnúť.
645733
Díky všetkým za odpovede. Čakal som, že to asi nijak normálne nepôjde. Síce ma to prekvapuje po toľkých rokoch, čo je blu-ray na trhu a tento rok už prichádza 4K blu-ray... Takže keď bude treba lokalizované titulky, najlepšie to jednoducho ripnúť.
0 0
reagovat

kyller, ale vlastně celkově počešťování BD...

VLC, pot adt tohle všechno umí... Je to ale silně nepraktické - z vícero důvodů.
1/ A nejzásadnější - potřebuješ AnyDVD a odblokovat všechny ochrany. Pokud pomineme autorská práva a budeš to dělat jen pro své vlastní blaho, pak je ještě "problém" v další investici za licenci.
2/ Pokud už teda AnyDVD máš a film natáhneš do přehrávače, čeká tě velmi těžkopádné ovládání, ani ne tak samotnými funkcemi, jako tím, že třeba při pauze se titule dost často rozjíždějí (dělá to to, že video se nezastaví okamžitě, titule jo), ale nedělá to pravidelně (záleží na složitosti obrazových dat i bitrateu). Při posuvech myší to dělá úplně ten samý problém, opět né vždy...
3/ Pouštět BD (i odblokované, dokonce i mirror na disku dělá NĚKDY zřídka problémy) na těchto playerech je peklíčko. Vynechme teď to, že si pravděpodobně nepustíš menu (což možná někdo bude kvitovat) a příjdeš o možnost jetí po kapitolách. Ale i samotný film dělá paseku - buď ti pojede plynule, ale bude se rozpadat obraz, nebo se bude škubat, to vše v případě, že necháš decoding na CPU, pomocí grafiky se naopak těchto "libůstek" vyvaruješ, ale zase mi to mrvilo barvy a kotrast (Přitom PowerDVD u obou možností bez problémů). Mirror je na tom podstatně líp, ale pořád občas k něčemu takovému dojít může (ale je to opravdu minimálně).

Proto pokud už dělat mirror (kvůli kterému si tak jako tak opět musíš pořídit AnyDVD), pak bych neřešil nic jiného a prostě si natvrdo titule přidal do BD... Výsledek lze samozřejmě i vypálit.

Pokud se někdo zeptá na alternativu, kdy nebude muset odblokovávat BD a přihodí jen titule, pak se dají takové pgm najít, ale je to to nejhorší, co může člověk udělat - nemožnost byť jen pauzy, o posunu, či startu filmu jinde, než na začátku nemůže být řeč, ruční timming titlů při každém přehrání, title v černém rámečku... Prostě peklíčko. Jak se ten program jmenuje už si ani raději nepamatuju, zkusil sem ho jednou jedinkrát na deset minut - a nikdy víc.
645737
VLC, pot adt tohle všechno umí... Je to ale silně nepraktické - z vícero důvodů. 1/ A nejzásadnější - potřebuješ AnyDVD a odblokovat všechny ochrany. Pokud pomineme autorská práva a budeš to dělat jen pro své vlastní blaho, pak je ještě "problém" v další investici za licenci. 2/ Pokud už teda AnyDVD máš a film natáhneš do přehrávače, čeká tě velmi těžkopádné ovládání, ani ne tak samotnými funkcemi, jako tím, že třeba při pauze se titule dost často rozjíždějí (dělá to to, že video se nezastaví okamžitě, titule jo), ale nedělá to pravidelně (záleží na složitosti obrazových dat i bitrateu). Při posuvech myší to dělá úplně ten samý problém, opět né vždy... 3/ Pouštět BD (i odblokované, dokonce i mirror na disku dělá NĚKDY zřídka problémy) na těchto playerech je peklíčko. Vynechme teď to, že si pravděpodobně nepustíš menu (což možná někdo bude kvitovat) a příjdeš o možnost jetí po kapitolách. Ale i samotný film dělá paseku - buď ti pojede plynule, ale bude se rozpadat obraz, nebo se bude škubat, to vše v případě, že necháš decoding na CPU, pomocí grafiky se naopak těchto "libůstek" vyvaruješ, ale zase mi to mrvilo barvy a kotrast (Přitom PowerDVD u obou možností bez problémů). Mirror je na tom podstatně líp, ale pořád občas k něčemu takovému dojít může (ale je to opravdu minimálně). Proto pokud už dělat mirror (kvůli kterému si tak jako tak opět musíš pořídit AnyDVD), pak bych neřešil nic jiného a prostě si natvrdo titule přidal do BD... Výsledek lze samozřejmě i vypálit. Pokud se někdo zeptá na alternativu, kdy nebude muset odblokovávat BD a přihodí jen titule, pak se dají takové pgm najít, ale je to to nejhorší, co může člověk udělat - nemožnost byť jen pauzy, o posunu, či startu filmu jinde, než na začátku nemůže být řeč, ruční timming titlů při každém přehrání, title v černém rámečku... Prostě peklíčko. Jak se ten program jmenuje už si ani raději nepamatuju, zkusil sem ho jednou jedinkrát na deset minut - a nikdy víc.
kyller, ale vlastně celkově počešťování BD...
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se