Mam rad vsechno jidlo, od divnych jako ruzne vnitrnosti (veprovy jazyk vypada... zajimave, ale je to to nejjemnejsi maso), pres vsechny ty koriandry a rukoly a kopry a kreny, az po sladke veci jako poradne merunkove gulivary (ovocne knedlicky) posypane orechem. Trik je samozrejme vzdy ve schopnostech kuchare.
Pecivo s maslem a bananem naprosto v pohode vec, doporucuju vsak maslo arasidove. A na chleb s maslem a medem naskladat slane korbacky (syrove nite).
Ze zaklady mam trauma jen z jedne veci, kterou jsem nedokazal pojmout. Nevim, jestli to ma jiny nazev nez "ovocna omacka", ale v receptu jde zhruba o povareni obsahu jahodove konzervy a k tomu houskovy knedlik. Hele ja si dam kvasene zeli skoro s cimkoli, a nikdy ta kombinace neni tak zrudna, jako tohle. Jednou jsem to zkusil snist v dospelosti, a sice jsem to v sobe uz bez problemu udrzel, ale nedivim se, ze to z bezne nabidky jidelen a restauraci vymizelo.
|
reagují:
Vault_13
|
reagovat
|
Já jsem všežravec, nemám ráda jen skopové/jehněčí, koriandr a šneky. A ananas na pizze a broskev na kuřeti (to je vrchol odpornosti). Ale řízek s rýží je dost běžný. V Brazílii obden, teď jsem v Portugalsku a už se tomu vůbec nedivím. A je to dobrý! Celkově tady v Portugalsku skvěle vaří, jen počasí je trochu jiné, než jsem si představovala max 22 stupňů a prší. 




