Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum HRY

příspěvky 1401 - 1420 Napsat příspěvek

Star Wars Jedi: Survivor

Rozhovor se Stigem Asmussenem. 
860335
[url=https://youtu.be/U36ly0ExZ5k]Rozhovor[/url] se Stigem Asmussenem. 
Star Wars Jedi: Survivor
1 -2
reagovat
860321
[url=https://www.youtube.com/watch?v=eOBNJdRuqaw]I need a hero![/url]
2 -1
reagovat

Star Wars Jedi: Survivor

Další z řady IGN preview článků.
860235
Další z řady IGN preview [url=https://www.ign.com/articles/how-star-wars-jedi-survivor-evolves-the-metroidvania-roots-of-jedi-fallen-order-ign-first]článků[/url].
Star Wars Jedi: Survivor
1 0
reagovat
reaguje na: connor
Tak pokud tomu odpovídají i tři prsa, jsem pro 8)
860189
Tak pokud tomu odpovídají i tři prsa, jsem pro *8)*
860185
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
Jistě, a taky tři ruce. To ocení jenom skuteční gurmáni. :D
860185
Jistě, a taky tři ruce. To ocení jenom skuteční gurmáni. *:D*
860182
1 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: connor
Vidím správně tři nohy?
860182
Vidím správně tři nohy?
860168
1 0
reagují: connor
reagovat
Internet střídá ty waifus jak ponožky. Nejprve profesorka Garlick, před týdnem robotí dvojčata (a lednice) a teď Virginia ze Sons of the Forest
860168
Internet střídá ty waifus jak ponožky. Nejprve profesorka Garlick, před týdnem [url=https://www.youtube.com/watch?v=3zB1TlYXBsA]robotí dvojčata[/url] [spoiler](a lednice)[/spoiler] a teď [url=https://www.youtube.com/watch?v=C6tz5K4Isuw]Virginia ze Sons of the Forest[/url]. 
1 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Gonzi
4) Absolutní většinu lidí příběh ve hrách zajímá ještě míň než v pornu a je jim dost jedno co se tam děje, chtějí primitivní zábavu bez přesahu - jinak by vznikalo víc her jako Disco Elysium a méně jako Call of Duty.
Nebudu se nad ně ale vyvyšovat, u spousty her to mám stejně, když teď hraju SW: Squadrons, chci knipl v ruce a kosit Tie Fightery, dialogy přeskakuju. Nicméně... přeskakoval bych je i v případě že by existovala naděje na to že budou zajímavé a budou přispívat k příběhu který je nějak podstatný?

A to médium není v plenkách s tím že by se vyvíjelo, naopak je to spíš regrese, na vyprávění příběhu prostředím a interakcí imho doteď nic nepřekonalo Half Life 2 a ten už má skoro dvacet let, a z dialog-heavy her je pořád etalonem Planescape Torment který je ještě starší. A ještě víc do minulosti, když se podíváš třeba na celou sérii Fallout, tak nejlepší příběh měla jednička.
859993
4) Absolutní většinu lidí příběh ve hrách zajímá ještě míň než v pornu a je jim dost jedno co se tam děje, chtějí primitivní zábavu bez přesahu - jinak by vznikalo víc her jako Disco Elysium a méně jako Call of Duty. Nebudu se nad ně ale vyvyšovat, u spousty her to mám stejně, když teď hraju SW: Squadrons, chci knipl v ruce a kosit Tie Fightery, dialogy přeskakuju. Nicméně... přeskakoval bych je i v případě že by existovala naděje na to že budou zajímavé a budou přispívat k příběhu který je nějak podstatný? A to médium není v plenkách s tím že by se vyvíjelo, naopak je to spíš regrese, na vyprávění příběhu prostředím a interakcí imho doteď nic nepřekonalo Half Life 2 a ten už má skoro dvacet let, a z dialog-heavy her je pořád etalonem Planescape Torment který je ještě starší. A ještě víc do minulosti, když se podíváš třeba na celou sérii Fallout, tak nejlepší příběh měla jednička.
859980
3 -3
reagovat
reaguje na: Gonzi
Tohle bys měl spíš napsat pode mne, tady se vlamuješ do otevřených dveří. 
859983
Tohle bys měl spíš napsat pode mne, tady se vlamuješ do otevřených dveří. 
859980
2 0
reagovat
Já se do té diskuze nerad pouštím (hlavně protože ta pointa se blbě vysvětluje bez 20 minutového opisu a pak vyznívá jinak), ale stručně: hry mají vesměs jednoduché příběhy (i ty top of the line věci), ale kompenzují to hloubkou světa, vedlejšími postavami či lokálními minipříběhy.

Je to dáno interaktivitou:
1) Ty to chceš hrát, což ti dost omezuje volbu protagonisty (jaksi to nemůže být Hitler). Nebo uděláš TLOU2 a pak tě překvapí rozpolcené reakce. :D

2) Psaný příběh se řeší docela těžce, když hráč může volit. Tedy buď jedeš něco lineárního a hrdina se rozhoduje "standardně", aby si toho hráč nevšiml, nebo začneš podporovat různá členění děje, což je ale vývojově obrovsky náročné a hlavně... trochu rozbíjí nějaký koncept tématu, ústředního oblouku, hrdinovy cesty atd. atp.

3) Dobrý filmový příběh není borec co čte knížku, že... má se vyprávět mimikou herce, nasvětlením, kamerou, atd. atp... mno a dobrý herní příběh se pak taky nevypráví filmečkem, ale interakcí. V tom je celé médium ještě v plenkách, protože práce s tímhle je zatím jen pár okrajových vlaštovek.

Indie hry s tímhle občas experimentují, ale "Citizen Kane videoher" ještě neexistuje.

Co naopak funguje řádově líp, než filmy či knihy je svět. Je velmi snadné rozmisťovat poznámky random postav po světě, pracovat s dialogy kolemjdoucích atd. atp.
859980
Já se do té diskuze nerad pouštím (hlavně protože ta pointa se blbě vysvětluje bez 20 minutového opisu a pak vyznívá jinak), ale stručně: hry mají vesměs jednoduché příběhy (i ty top of the line věci), ale kompenzují to hloubkou světa, vedlejšími postavami či lokálními minipříběhy. Je to dáno interaktivitou: 1) Ty to chceš hrát, což ti dost omezuje volbu protagonisty (jaksi to nemůže být Hitler). Nebo uděláš TLOU2 a pak tě překvapí rozpolcené reakce. *:D* 2) Psaný příběh se řeší docela těžce, když hráč může volit. Tedy buď jedeš něco lineárního a hrdina se rozhoduje "standardně", aby si toho hráč nevšiml, nebo začneš podporovat různá členění děje, což je ale vývojově obrovsky náročné a hlavně... trochu rozbíjí nějaký koncept tématu, ústředního oblouku, hrdinovy cesty atd. atp. 3) Dobrý filmový příběh není borec co čte knížku, že... má se vyprávět mimikou herce, nasvětlením, kamerou, atd. atp... mno a dobrý herní příběh se pak taky nevypráví filmečkem, ale interakcí. V tom je celé médium ještě v plenkách, protože práce s tímhle je zatím jen pár okrajových vlaštovek. Indie hry s tímhle občas experimentují, ale "Citizen Kane videoher" ještě neexistuje. Co naopak funguje řádově líp, než filmy či knihy je svět. Je velmi snadné rozmisťovat poznámky random postav po světě, pracovat s dialogy kolemjdoucích atd. atp.
859948
5 -2
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat
No nevím, když jsem před časem koukal na nejziskovější hry, tak nějaké Pubg a mikrotransakce moc nepovažuji za kdovíjakou kulturu a za poslední rok Ragnarok, Elden Ring, Call of Duty asi kvalitativní filmové ekvivalenty najdou.
859967
No nevím, když jsem před časem koukal na nejziskovější hry, tak nějaké Pubg a mikrotransakce moc nepovažuji za kdovíjakou kulturu a za poslední rok Ragnarok, Elden Ring, Call of Duty asi kvalitativní filmové ekvivalenty najdou.
1 0
reagovat
No když se z filmů koukáš jen na Marvelovky, tak ano, to pak mají i hry často lepší příběh :D
859960
No když se z filmů koukáš jen na Marvelovky, tak ano, to pak mají i hry často lepší příběh *:D*
859948
8 0
reagovat
Zrovna Hogwarts moc dobrej příběh nemá, tuhle hru si lidi kvůli story nekupuji :D
859951
Zrovna Hogwarts moc dobrej příběh nemá, tuhle hru si lidi kvůli story nekupuji *:D*
859948
7 0
reagovat
Hogwards Legacy za dva týdny slaví už přes 12 milionů prodaných kopií. :o:+
859930
Hogwards Legacy za dva týdny slaví už přes 12 milionů prodaných kopií. *:o**:+*
3 0
reagovat

Star Wars Jedi: Battle Scars

Recenze. Jako překlenutí mezi oběma hrami a pro fanoušky SW dobré. Jako samostatné dílo to asi nebude nijak geniální. Vysokou přidanou hodnotu ale najdete v audioknize.
859876
[url=https://www.youtube.com/watch?v=ov2CBlZmadA]Recenze[/url]. Jako překlenutí mezi oběma hrami a pro fanoušky SW dobré. Jako samostatné dílo to asi nebude nijak geniální. Vysokou přidanou hodnotu ale najdete v [url=https://www.audible.com/pd/Star-Wars-Jedi-Battle-Scars-Audiobook/B0B9TB4PKC]audioknize[/url].
Star Wars Jedi: Battle Scars
1 0
reagovat

Star Wars Jedi: Survivor

AI companions; jak už bylo patrné z reveal traileru. Zatím to všechno zní (a vypadá) až podezřele moc dobře. :o
859756
[url=https://www.ign.com/articles/star-wars-jedi-survivor-get-a-little-help-from-your-ai-friends-ign-first]AI companions[/url]; jak už bylo patrné z reveal traileru. Zatím to všechno zní (a vypadá) až podezřele moc dobře. *:o*
Star Wars Jedi: Survivor
1 -1
reagovat
reaguje na: esmo
Nezáviděníhodná situace, to se musí nechat. :)
859685
Nezáviděníhodná situace, to se musí nechat. *:)*
859684
1 0
reagovat
reaguje na: Haggar
Ano, preferuji akci, protože u hororů se bojím :D ... ale zároveň bych je strašně chtěl hrát, jen to prostě nejde ... 
859684
Ano, preferuji akci, protože u hororů se bojím *:D* ... ale zároveň bych je strašně chtěl hrát, jen to prostě nejde ... 
859680
1 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: esmo
Tak pětka jako nej díl je hodně zajímavá volba. Ale proč ne, špatný to nebylo.
Tipl bych tě víc na akci než na horor. :)
859680
Tak pětka jako nej díl je hodně zajímavá volba. Ale proč ne, špatný to nebylo. Tipl bych tě víc na akci než na horor. *:)*
859640
1 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Ještě měsíc, snad nebudu své předobjednávky litovat! Vypadá to fakt dobře, RE4 je spolu s pětkou můj nejoblíbenější díl. :+
859640
Ještě měsíc, snad nebudu své předobjednávky litovat! Vypadá to fakt dobře, RE4 je spolu s pětkou můj nejoblíbenější díl. *:+*
859638
1 0
reagují: Haggar
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se