Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 11281 - 11300 Napsat příspěvek
reaguje na: duro
Ja som len napísal že ak by tu bol seriál o Darth Vaderovi ktorý by bol rovnako dospelí a kľudne by to mohlo byť aj Rko, ale ani nemuselo to je jedno, tak by to malo vyššiu sledovanosť pretože už len samotna tá postava je lákadlo pre všetkých fans, nie že by Andor nebol dospelý seriál. Práve naopak je to dospelé ale tá sledovanosť svedčí o tom že mnohých jednoducho nebaví sledovat seriál ktorý sa primárne venuje postave ktorá v Rogue One nikoho nebavila. To bolo vidieť už aj z tých reakcií keď ten seriál oznámili.
844578
Ja som len napísal že ak by tu bol seriál o Darth Vaderovi ktorý by bol rovnako dospelí a kľudne by to mohlo byť aj Rko, ale ani nemuselo to je jedno, tak by to malo vyššiu sledovanosť pretože už len samotna tá postava je lákadlo pre všetkých fans, nie že by Andor nebol dospelý seriál. Práve naopak je to dospelé ale tá sledovanosť svedčí o tom že mnohých jednoducho nebaví sledovat seriál ktorý sa primárne venuje postave ktorá v Rogue One nikoho nebavila. To bolo vidieť už aj z tých reakcií keď ten seriál oznámili.
844570
3 -2
reagovat
Nezapomeňte, že jsou dnes venku první dva díly The Peripheral s "Hit-girl".
Večer si to asi dám.
844575
Nezapomeňte, že jsou dnes venku první dva díly The Peripheral s "Hit-girl". Večer si to asi dám.
2 -1
reagovat

Sin Límites / Boundless

Toto mi dobre padlo. Možno preto, že som v detstve miloval seriály ako Marco Polo a toto je podobný oldschool, klasicky natočený príbeh o Magalhãesovej ceste okolo sveta (teda, on ju celú neabsolvoval, ale časť jeho posádky to nakoniec zvládla).

Na televíznu produkciu je to obstojne výpravné a riadne dobrodružné a krvavé, je tam pekná námorná bitka i hojné boje s rebelmi a domorodcami. V historických reáliách sú úlety, ale nič, čo by vyslovene kazilo zážitok. Navyše to má len 6 asi 30-minútových častí, takže by sa z toho dal zostrihať 3-hodinový film. V hlavných úlohách Rodrigo Santoro z 300 a Westworldu a profesor z La Casa de Papel.

Spokojných 7/10
844574
Toto mi dobre padlo. Možno preto, že som v detstve miloval seriály ako Marco Polo a toto je podobný oldschool, klasicky natočený príbeh o Magalhãesovej ceste okolo sveta (teda, on ju celú neabsolvoval, ale časť jeho posádky to nakoniec zvládla). Na televíznu produkciu je to obstojne výpravné a riadne dobrodružné a krvavé, je tam pekná námorná bitka i hojné boje s rebelmi a domorodcami. V historických reáliách sú úlety, ale nič, čo by vyslovene kazilo zážitok. Navyše to má len 6 asi 30-minútových častí, takže by sa z toho dal zostrihať 3-hodinový film. V hlavných úlohách Rodrigo Santoro z 300 a Westworldu a profesor z La Casa de Papel. Spokojných 7/10
Sin Límites / Boundless
2 -1
reagovat
reaguje na: duro
vzhledem k te sledovanosti a odklepnuti 2. rady, tak ocekavam ze hned v prvnim teaseru na druhou radu bude Vader :D:D:D
844573
vzhledem k te sledovanosti a odklepnuti 2. rady, tak ocekavam ze hned v prvnim teaseru na druhou radu bude Vader *:D**:D**:D*
844570
10 0
reagují: RainMakeR
reagovat

Andor

je super, Gorecki má vo všetkom pravdu a osobne si ani neviem predstaviť, ako by sa dal ešte dospelejšie napísať seriál "o zrode povstania proti galaktickému Impériu". Áno, mohli by tam byť ešte nejaké zelené mimozemské cecky a mohol by tam Darth Vader rúbať hlavy, ale to je len vec prístupnosti, nie dospelosti. Že si to niekto mýli, je pre mňa iba na prevrátenie očami.
844570
je super, Gorecki má vo všetkom pravdu a osobne si ani neviem predstaviť, ako by sa dal ešte dospelejšie napísať seriál "o zrode povstania proti galaktickému Impériu". Áno, mohli by tam byť ešte nejaké zelené mimozemské cecky a mohol by tam Darth Vader rúbať hlavy, ale to je len vec prístupnosti, nie dospelosti. Že si to niekto mýli, je pre mňa iba na prevrátenie očami.
Andor
16 0
reagují: Gonzi, FallenMaia, speta.jr
reagovat
reaguje na: hroubek
Ano, přistupuje se jinak. Blbě. Je to shit jak brněnské nádraží 8):-
844559
Ano, přistupuje se jinak. Blbě. Je to shit jak brněnské nádraží *8)**:-*
844553
4 -8
reagovat
Ach jaj, prvý piatok bez Prsteňov Moci, chýba mi ten seriál. Tak sem dám aspoň jeden lotr meme: link
844558
Ach jaj, prvý piatok bez Prsteňov Moci, chýba mi ten seriál. Tak sem dám aspoň jeden lotr meme: https://www.instagram.com/p/Cj8wd8Ruv8T/?igshid=MDJmNzVkMjY=
4 -12
reagovat

Andor

Osobně se mi to hodně líbí a oceňuji, že je to dospělejší - žádné vtipy, žádná roztomilost, postavy které nejsou černobílé a mají motivace, pohled ze strany Impéria a jakým způsobem funguje, vynechání Jediu, soustředění se na obyčejné postavy. Celková neuhlazenost, dialogy které by fungovaly v normálním dramatu atd. 

Nejlepší přirovnání je Marvel filmy a Marvel seriály od Netflixu. Odehrává se to ve stejném světě, ale je vidět že se k postavám a k jejich příběhům přistupuje jinak. 
844553
Osobně se mi to hodně líbí a oceňuji, že je to dospělejší - žádné vtipy, žádná roztomilost, postavy které nejsou černobílé a mají motivace, pohled ze strany Impéria a jakým způsobem funguje, vynechání Jediu, soustředění se na obyčejné postavy. Celková neuhlazenost, dialogy které by fungovaly v normálním dramatu atd.  Nejlepší přirovnání je Marvel filmy a Marvel seriály od Netflixu. Odehrává se to ve stejném světě, ale je vidět že se k postavám a k jejich příběhům přistupuje jinak. 
Andor
13 -2
reagují: RainMakeR
reagovat

Gangy Londýna 2x1

Včera první díl a je to Gore jak Brno. Fakt masakr. Ale těším se na další díly.... Hlavně není potřeba čekat týdny.... 

A dneska Shantaram 4. Díl 8):+
844548
Včera první díl a je to Gore jak Brno. Fakt masakr. Ale těším se na další díly.... Hlavně není potřeba čekat týdny....  A dneska Shantaram 4. Díl *8)**:+*
Gangy Londýna 2x1
2 -1
reagovat

RoP haters po konci seriálu a čekající na 2. Serii

844547
https://images.app.goo.gl/nga7eLwnhJc7T2ZG9
RoP haters po konci seriálu a čekající na 2. Serii
2 -1
reagovat

Iveta

V podstatě jsem se na to podíval, protože o tom moc pěkně mluvila castingová režisérka u Civala. A nelitoval jsem. 
Měl bych k tomu mraky výhrad, ale proč ? Kdyby takhle vypadala většina tuzemské nejenom seriálové produkce, tak si můžeme gratulovat. 
Anna Fialová je fantastická a moc krásná herečka, ale trochu mi k Ivetě neseděla, vnímal jsem ji jako více dívčí a jemnější, ale odvedla tak dobrou práci, že jsem na to k závěru zapomněl. 
Menší výtku bych ke castingové režisérce měl a snad to tu nečte, když říkala, že ji reakce mrzí... Je to postava Štaidla. To jak se povedlo v Bangeru rozbít Mišíka, aby byl někdo jiný, tak tady se to nepovedlo s Brzobohatým. On nehrál Štajdla, ale sebe. Jo, je výrazný a divácky vděčný, ale jeho výkon je vzhledem k postavě mimo.

Možná i klidně 8/10 a je to divný, ale těším se na další rady podobně jako na Crown s tím jak které události tvůrci pojmou.
844543
V podstatě jsem se na to podíval, protože o tom moc pěkně mluvila castingová režisérka u Civala. A nelitoval jsem.  Měl bych k tomu mraky výhrad, ale proč ? Kdyby takhle vypadala většina tuzemské nejenom seriálové produkce, tak si můžeme gratulovat.  Anna Fialová je fantastická a moc krásná herečka, ale trochu mi k Ivetě neseděla, vnímal jsem ji jako více dívčí a jemnější, ale odvedla tak dobrou práci, že jsem na to k závěru zapomněl.  Menší výtku bych ke castingové režisérce měl a snad to tu nečte, když říkala, že ji reakce mrzí... Je to postava Štaidla. To jak se povedlo v Bangeru rozbít Mišíka, aby byl někdo jiný, tak tady se to nepovedlo s Brzobohatým. On nehrál Štajdla, ale sebe. Jo, je výrazný a divácky vděčný, ale jeho výkon je vzhledem k postavě mimo. Možná i klidně 8/10 a je to divný, ale těším se na další rady podobně jako na Crown s tím jak které události tvůrci pojmou.
Iveta
8 0
reagovat
Venku je konečně trailer na druhou sérii mého oblíbeného švédského seriálu Young Royals a hodně se na to těším. O veřejném coming outu známých osobností se dnes mluví s větší naléhavostí, jenže co má dělat následník trůnu? A přijala by ho veřejnost?
844531
Venku je konečně [url=https://www.youtube.com/watch?v=sMbHV7rmNn0]trailer[/url] na druhou sérii mého oblíbeného švédského seriálu [b]Young Royals[/b] a hodně se na to těším. O veřejném coming outu známých osobností se dnes mluví s větší naléhavostí, jenže co má dělat následník trůnu? A přijala by ho veřejnost?
1 -2
reagovat
reaguje na: Gonzi
Na toto nemam cas, chut a ani pivo poruke:), takze hard pass, to by som tu mohol vypisovat litanie, kedze s polovicou tvojho hodnotenia nesuhlasim a ta druha potvrdzuje moj point, hoci to nevidis. Popojedem.;)
844529
Na toto nemam cas, chut a ani pivo poruke:), takze hard pass, to by som tu mohol vypisovat litanie, kedze s polovicou tvojho hodnotenia nesuhlasim a ta druha potvrdzuje moj point, hoci to nevidis. Popojedem.*;)*
844527
8 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Že má každá postava uvěřitelnou motivaci je dobrý scénář. Celý druhý odstavec je dobrý scénář. Třetí neposoudím.
Čtvrtý odstavec nesouhlas. Je to jednostranný zásah z pozice moci, je tam zastřelený neozbrojený civilista, je ukázáno, jak se bezbranní civilisti masově schovávají atd. atp. Naopak tam chybí polidštění těch policistů (pomáhání civilistům, zásah proti obchodu s bílým masem apod.)

A abych se trochu vrátil, ano, Impérium není "bad guys in uniforms", ale jsou to postavy. Super. Je tam lenivý kapitán, natěšený team leader, ambiciózní "záporák", lenivý radarista, ambiciózní ženská, vnitřní politikaření. Jen to politikaření (já to chci vyšetřovat, ale nemůžu protože...) bych označil za dospělý motiv (i ženská, i hlavní záporák). Zbytek mi jen přijde jako dobrý scénář psaný dospělým člověkem.

Ten seriál je super, ale pokud tohle označíme za dospělý seriál, tak to označení ztrácí smysl. Dospělý seriál jsou draci, The Shield, The Wire, Mare of East Town, Breaking Bad a já nevím co všechno ještě, kde postavy řeší rodinné spory, vyrovnávají se s těžkými traumaty, jsou alkoholici, "zlí" jsou produktem svého prostředí atd. atp. Obecně je pak středobodem dění často nějaké morální dilema, které člověka nutí hluboce přemýšlet. Tohle tady (zatím?) prostě není.

A ještě si čtu tvůj koment: "hnacim motorom zaciatku pribehu" Mno, není. a) on uznal že ti dva byli evidentně "špatní", "ve službě v bordelu" apod. (tedy, impérium je zlé). Dál řekl, že se mu to nechce a nehodí řešit (pohodlnost, nezájem o lidský život, navíc svých podřízených, zase, impérium je zlé). Zbytek postav dokresluje defacto totéž. Jen hlavní záporák (ve smyslu překážky pro hrdinu) je ... ambiciózní a dělá svou práci odhodlaně.

Připouštím, že záporák je zatím sympaťák (3 díly), ale není nějak víc polidštěný, nemá rozporuplné pocity, nedělá žádná těžká rozhodnutí. On je prostě "policista dělající svou práci" i přes nepřízeň okolí (šéfa) a tím jsem vyčerpal jeho popis. Nerozhoduje se mezi "službou vlasti" a "službou rodině", nemá na začátku nějaký morálně neurčitý zásah (když zatknu zločince, tak jeho dítě umře hlady) apod.

Vrátím se k tomu po dalších dílech, jen pro jistotu ještě jednou napíšu, že podle mě je to celkem super věc, jen nechápu proč se to označuje jako dospělé Star Wars. Přijde mi to jako marketingový pojem, protože říct že to má "fakt dobrý scénář" implikuje, že ostatní věci ne (což je pravda, ale asi to nikdo nechce říct nahlas)... mno a nějak se to začalo všude papouškovat a tak je najednou "kvalitní SW" hned "dospělé SW", což v tom osobně nevidím.
844527
Že má každá postava uvěřitelnou motivaci je dobrý scénář. Celý druhý odstavec je dobrý scénář. Třetí neposoudím. Čtvrtý odstavec nesouhlas. Je to jednostranný zásah z pozice moci, je tam zastřelený neozbrojený civilista, je ukázáno, jak se bezbranní civilisti masově schovávají atd. atp. Naopak tam chybí polidštění těch policistů (pomáhání civilistům, zásah proti obchodu s bílým masem apod.) A abych se trochu vrátil, ano, Impérium není "bad guys in uniforms", ale jsou to postavy. Super. Je tam lenivý kapitán, natěšený team leader, ambiciózní "záporák", lenivý radarista, ambiciózní ženská, vnitřní politikaření. Jen to politikaření (já to chci vyšetřovat, ale nemůžu protože...) bych označil za dospělý motiv (i ženská, i hlavní záporák). Zbytek mi jen přijde jako dobrý scénář psaný dospělým člověkem. Ten seriál je super, ale pokud tohle označíme za dospělý seriál, tak to označení ztrácí smysl. Dospělý seriál jsou draci, The Shield, The Wire, Mare of East Town, Breaking Bad a já nevím co všechno ještě, kde postavy řeší rodinné spory, vyrovnávají se s těžkými traumaty, jsou alkoholici, "zlí" jsou produktem svého prostředí atd. atp. Obecně je pak středobodem dění často nějaké morální dilema, které člověka nutí hluboce přemýšlet. Tohle tady (zatím?) prostě není. A ještě si čtu tvůj koment: [i]"hnacim motorom zaciatku pribehu"[/i] Mno, není. a) on uznal že ti dva byli evidentně "špatní", "ve službě v bordelu" apod. (tedy, impérium je zlé). Dál řekl, že se mu to nechce a nehodí řešit (pohodlnost, nezájem o lidský život, navíc svých podřízených, zase, impérium je zlé). Zbytek postav dokresluje defacto totéž. Jen hlavní záporák (ve smyslu překážky pro hrdinu) je ... ambiciózní a dělá svou práci odhodlaně. Připouštím, že záporák je zatím sympaťák (3 díly), ale není nějak víc polidštěný, nemá rozporuplné pocity, nedělá žádná těžká rozhodnutí. On je prostě "policista dělající svou práci" i přes nepřízeň okolí (šéfa) a tím jsem vyčerpal jeho popis. Nerozhoduje se mezi "službou vlasti" a "službou rodině", nemá na začátku nějaký morálně neurčitý zásah (když zatknu zločince, tak jeho dítě umře hlady) apod. Vrátím se k tomu po dalších dílech, jen pro jistotu ještě jednou napíšu, že podle mě je to celkem super věc, jen nechápu proč se to označuje jako dospělé Star Wars. Přijde mi to jako marketingový pojem, protože říct že to má "fakt dobrý scénář" implikuje, že ostatní věci ne (což je pravda, ale asi to nikdo nechce říct nahlas)... mno a nějak se to začalo všude papouškovat a tak je najednou "kvalitní SW" hned "dospělé SW", což v tom osobně nevidím.
844518
2 -4
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Gonzi
OK, fakt by ma zaujimal tvoj nazor, ked uvidis 7. diel.;)

Z mojho pohladu to nebolo ciernobiele uz od zaciatku, Andor nebol urcite ziadny dobracik a ten tlsty "Imperial" Kostek bol zase vyslovene sympatak, ktoremu sa nedalo nefandit. Od zaciatku bol v tom seriali kladeny doraz na urcitu ambivalentnost a moralne ci osobnostne dilemy (ved to je hnacim motorom zaciatku pribehu, vid. uzasny monolog Karnovho nadriadeneho, ktory chce mat pokoj, co tam po profesijnej cti).

Co vsak neznamena, ze kazda postava musi byt vyslovene tak trochu dobrak a trochu hajzel, o tom to nie je. Niektore postavy mozu byt "idealisticke", tak ako aj v realnom zivote. Dolezita je uveritelna motivacia a tu tie postavy skratka maju. Vedia ju zahrat a maju ju skvele napisanu v scenari aj dialogoch.

A kym na zaciatku serialu to bolo este ako tak jednoznacne (na prvy pohlad) rozhodene v ramci divackych logickych ocakavani, ze Imperium je to zle a rodiaci sa rebeli musia byt tym padom ti Mirkovia Dusinovia z OT, no tak postupne ten serial tieto idealy z teba celkom uspesne vytlcie.

Edit:
Oni si v tom tretom dieli nesli len tak z pasie doslapnout na nejake mestecko ako zli banditi zo Siedmych statocnych. Isli si po nebezpecneho potencialneho teroristu, ktory mal na svedomi vrazdu dvoch clenov bezpecnostnych zloziek. Oni su vo svojich ociach ti dobri, ktori udrziavaju poriadok. V tomto su velmi dobre sceny s tou matkou toho akoze "zaporaka" Karna.
844518
OK, fakt by ma zaujimal tvoj nazor, ked uvidis 7. diel.*;)* Z mojho pohladu to nebolo ciernobiele uz od zaciatku, Andor nebol urcite ziadny dobracik a ten tlsty "Imperial" Kostek bol zase vyslovene sympatak, ktoremu sa nedalo nefandit. Od zaciatku bol v tom seriali kladeny doraz na urcitu ambivalentnost a moralne ci osobnostne dilemy (ved to je hnacim motorom zaciatku pribehu, vid. uzasny monolog Karnovho nadriadeneho, ktory chce mat pokoj, co tam po profesijnej cti). Co vsak neznamena, ze kazda postava musi byt vyslovene tak trochu dobrak a trochu hajzel, o tom to nie je. Niektore postavy mozu byt "idealisticke", tak ako aj v realnom zivote. Dolezita je uveritelna motivacia a tu tie postavy skratka maju. Vedia ju zahrat a maju ju skvele napisanu v scenari aj dialogoch. A kym na zaciatku serialu to bolo este ako tak jednoznacne (na prvy pohlad) rozhodene v ramci divackych logickych ocakavani, ze Imperium je to zle a rodiaci sa rebeli musia byt tym padom ti Mirkovia Dusinovia z OT, no tak postupne ten serial tieto idealy z teba celkom uspesne vytlcie. Edit: Oni si v tom tretom dieli nesli len tak z pasie doslapnout na nejake mestecko ako zli banditi zo Siedmych statocnych. Isli si po nebezpecneho potencialneho teroristu, ktory mal na svedomi vrazdu dvoch clenov bezpecnostnych zloziek. Oni su vo svojich ociach ti dobri, ktori udrziavaju poriadok. V tomto su velmi dobre sceny s tou matkou toho akoze "zaporaka" Karna.
844503
7 -2
reagují: Gonzi
reagovat

Loki

Zkouším to v rámci chronologickýho Rewatch celý timeline podruhé a je to teda úmorná nuda. Plácám se skrz to už skoro dva měsíce a jsem teprve v půlce třetího dílu. Pokaždý spolehlivě zaspím.
Na takovej "opening" do Phase 4 teda extrémní nuda k posrání, kde zatím nefunguje nic.
844516
Zkouším to v rámci chronologickýho Rewatch celý timeline podruhé a je to teda úmorná nuda. Plácám se skrz to už skoro dva měsíce a jsem teprve v půlce třetího dílu. Pokaždý spolehlivě zaspím. Na takovej "opening" do Phase 4 teda extrémní nuda k posrání, kde zatím nefunguje nic.
Loki
7 -3
reagovat
reaguje na: KARLOS
yop trailer roka :o:+
844512
yop trailer roka *:o**:+*
844509
2 -2
reagovat
reaguje na: KARLOS
krásná práce a ten song ... :D8):+:+:+ esence 90' 8):+:+:+:+
844511
krásná práce a ten song ... *:D**8)**:+**:+**:+* esence 90' *8)**:+**:+**:+**:+*
844509
3 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Napsal jsem tu už několik příkladů...

Do setkání s rebely tam nebylo nic dospělého, tedy krom *gasp* byl v lobby bordelu (čti: v baru) a *gasp* za misi má zaplaceno...
844510
Napsal jsem tu už několik příkladů... Do setkání s rebely tam nebylo nic dospělého, tedy krom *gasp* byl v lobby bordelu (čti: v baru) a *gasp* za misi má zaplaceno...
844507
2 -2
reagovat

Crown s05

Trailer roku?
Za me velika parada. Ctyrku povazuju za neslabsi radu, ale jestli poslouzila jako odpich k materialu, co prezentuje trailer, vsechno bude odpusteno.
Plus sesta rada ma obsahovat Williama a Kate, takze ty udalosti s nejvetsi katarzi a nejsirsim dopadem z kralovske rodiny budou nacpane do nadchazejici rady.
Plus Debinski si Dianu dava s prstem v nose uz z ukazky (a je to pro ni mnohem ferovejsi vyzva, jak pro Emmu Corrin, ktera se sice snazila, ale ta postava na ni byla fakt moc), nove obsazeni uz absolutne nedela problem (a Imelda je fantasticka) a celkove to vypada tak hrozne super, ze uz nemuzu dospat :+:+:+
844509
[url=https://www.youtube.com/watch?v=Ej0vb8xhvbw]Trailer roku?[/url] Za me velika parada. Ctyrku povazuju za neslabsi radu, ale jestli poslouzila jako odpich k materialu, co prezentuje trailer, vsechno bude odpusteno. Plus sesta rada ma obsahovat Williama a Kate, takze ty udalosti s nejvetsi katarzi a nejsirsim dopadem z kralovske rodiny budou nacpane do nadchazejici rady. Plus Debinski si Dianu dava s prstem v nose uz z ukazky (a je to pro ni mnohem ferovejsi vyzva, jak pro Emmu Corrin, ktera se sice snazila, ale ta postava na ni byla fakt moc), nove obsazeni uz absolutne nedela problem (a Imelda je fantasticka) a celkove to vypada tak hrozne super, ze uz nemuzu dospat *:+**:+**:+*
Crown s05
8 -3
reagují: studo, RainMakeR
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist