Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 11281 - 11300 Napsat příspěvek
reaguje na: (=LIFTY=)
Je to velkej posun oproti původní verzi z 2013? 
854936
Je to velkej posun oproti původní verzi z 2013? 
854934
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: esmo
Remake, si chcel povedať ;)
854935
Remake, si chcel povedať *;)*
854931
1 0
reagují: esmo
reagovat
Můžu jen doporučit :+
854934
Můžu jen doporučit *:+*
854931
1 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Plus teda je zjevny, ze dnes hodne divaku tihne proste k tem atrakcim, takze je pro ne hodnotnejsi dat 2h s Black Adamem nez 6krat 50 min s Black Bird. Protoze jsou proste na blockbustery, na formu, nic jinyho tam nehledaji a serialy obvykle stoji na obyc nametech nebo levnych zanrech, ktery dnes do kin davy nenalakaj - napr Reacher 80s, Dahmer a Black Bird konec 90s, veskery sci-fi/fantasy/comicsy jsou jako serialy tez v budgetovy podobe.
854932
Plus teda je zjevny, ze dnes hodne divaku tihne proste k tem atrakcim, takze je pro ne hodnotnejsi dat 2h s Black Adamem nez 6krat 50 min s Black Bird. Protoze jsou proste na blockbustery, na formu, nic jinyho tam nehledaji a serialy obvykle stoji na obyc nametech nebo levnych zanrech, ktery dnes do kin davy nenalakaj - napr Reacher 80s, Dahmer a Black Bird konec 90s, veskery sci-fi/fantasy/comicsy jsou jako serialy tez v budgetovy podobe.
854929
2 0
reagovat
No nic hoši, až dokoukám celej seroš, tak kupuju ten novej Remaster … To zas bude mít Sony tržby :D
854931
No nic hoši, až dokoukám celej seroš, tak kupuju ten novej Remaster … To zas bude mít Sony tržby *:D*
854926
3 0
reagují: FallenMaia, (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ale serialy dokazi byt takove skutecnejsi, hmatatelnejsi. Daji jim prostor do jiste miry temi "lidmi" byt. Treba ta Irma Vep... Nechaji tam Vikander sedet na gauci a treba neco rikat a nebo taky ne. Dovoli ji chodit, aniz by se to hned strihlo. Zadny vychrlit dialog - detail - strih / strih / strih. Jsou urcite i filmy, ktere to dokazou (napr Will Hunting), ale v momente kdy postava = jen nastroj, tak to podle me neni dobre. Jasne, muzes je nejak nastajlovat, do nejake larger than life polohy. Muzes prijit s dejem, ktery divaka drzi na spickach. Nebo mit vitezstvi formy nad obsahem. Ale kdyz ty postavy nedostanou peci jako "lide"... Tak pak je to ten rozdil Raimiho Spidey 1 & 2 x marvelovky. Pak je to takove prazdne, pasivni, do jiste miry "tupe" koukani. Aspon teda za me, no. :)
854929
Ale serialy dokazi byt takove skutecnejsi, hmatatelnejsi. Daji jim prostor do jiste miry temi "lidmi" byt. Treba ta Irma Vep... Nechaji tam Vikander sedet na gauci a treba neco rikat a nebo taky ne. Dovoli ji chodit, aniz by se to hned strihlo. Zadny vychrlit dialog - detail - strih / strih / strih. Jsou urcite i filmy, ktere to dokazou (napr Will Hunting), ale v momente kdy postava = jen nastroj, tak to podle me neni dobre. Jasne, muzes je nejak nastajlovat, do nejake larger than life polohy. Muzes prijit s dejem, ktery divaka drzi na spickach. Nebo mit vitezstvi formy nad obsahem. Ale kdyz ty postavy nedostanou peci jako "lide"... Tak pak je to ten rozdil Raimiho Spidey 1 & 2 x marvelovky. Pak je to takove prazdne, pasivni, do jiste miry "tupe" koukani. Aspon teda za me, no. :)
854927
3 0
reagují: The Joker
reagovat
Jo jasně, nějak jsem si domyslel, že se ptá na Tess.
854928
Jo jasně, nějak jsem si domyslel, že se ptá na Tess.
854926
2 0
reagovat
Mno, já tu delší formu vyloženě preferuju, jen popisuju ten rozdíl, který bývá i u těch kvalitních věcí.
Ad figurky: postavy nejsou lidi. Postavy jsou nástroje umožňující vyjádřit myšlenku. Což je právě to, co filmy respektují víc a častěji, než seriály.
854927
Mno, já tu delší formu vyloženě preferuju, jen popisuju ten rozdíl, který bývá i u těch kvalitních věcí. Ad figurky: postavy nejsou lidi. Postavy jsou nástroje umožňující vyjádřit myšlenku. Což je právě to, co filmy respektují víc a častěji, než seriály.
854919
2 0
reagovat
reaguje na: Papricek
Není a nebyla zmlácená - to byla Tess. Poprvé ji potkáme s Joelem.
854926
Není a [spoiler]nebyla zmlácená - to byla Tess. Poprvé ji potkáme s Joelem.[/spoiler]
854925
3 0
reagují: esmo, Papricek
reagovat
Myslím že není. Poprvé ji vidíme už zmlácenou u  Joella 
854925
Myslím že není. [spoiler]Poprvé ji vidíme už zmlácenou u  Joella [/spoiler]
854923
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: Papricek
To jak byla vězněná u radiátoru tam nebylo? Už je to přece jenom skoro 10let, co jsem to hrál ...
854923
[spoiler]To jak byla vězněná u radiátoru tam nebylo? Už je to přece jenom skoro 10let, co jsem to hrál ...[/spoiler]
854922
2 0
reagují: Papricek
reagovat
reaguje na: do_Od
Hromada nových věcí tam je už teď. Prolog je v podstatě 1:1, akorát roztažený o nové scény, což je ale ku prospěchu věci. Část v QZ je pak ale dost odlišná. Kluk na začátku, linka kolem Roberta je úplně jiná, scény Ellie se Světlonošema ve hře taky nejsou atd. V podstatě tam je víc jiných věcí, než těch stejných.
854922
Hromada nových věcí tam je už teď. Prolog je v podstatě 1:1, akorát roztažený o nové scény, což je ale ku prospěchu věci. Část v QZ je pak ale dost odlišná. Kluk na začátku, linka kolem Roberta je úplně jiná, scény Ellie se Světlonošema ve hře taky nejsou atd. V podstatě tam je víc jiných věcí, než těch stejných.
854914
5 0
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Univerzální nick ... všude ;)
854921
Univerzální nick ... všude *;)*
854918
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Imo ale serialy stoji na vetsim spojeni divak + postavy a svet, zatimco ve filmech se spis jede divak sleduje postavy (spis figurky) a svet (spis nezivouci kulisy). A kdyz je to takhle, tak koukas na ne moc zajimavou storku, ktera tam treba ty oblouky ma, ale kdyz se pohybujes na omezenem prostoru, ve vyhrazenych mantinelech, tak to samozrejme vede k nejake genericnosti, ctvrl+c / ctrl+v. Tim nerikam, ze serialy nejsou casto stejny, zvlast ty vselijaky kriminalky, ale kdyz se podivam na mou topku za lonsky rok, tak tam proste vidim odvaznejsi vize, vic hrani si s formou apod., nez u takoveho vyberu filmu.
854919
Imo ale serialy stoji na vetsim spojeni divak + postavy a svet, zatimco ve filmech se spis jede divak sleduje postavy (spis figurky) a svet (spis nezivouci kulisy). A kdyz je to takhle, tak koukas na ne moc zajimavou storku, ktera tam treba ty oblouky ma, ale kdyz se pohybujes na omezenem prostoru, ve vyhrazenych mantinelech, tak to samozrejme vede k nejake genericnosti, ctvrl+c / ctrl+v. Tim nerikam, ze serialy nejsou casto stejny, zvlast ty vselijaky kriminalky, ale kdyz se podivam na mou topku za lonsky rok, tak tam proste vidim odvaznejsi vize, vic hrani si s formou apod., nez u takoveho vyberu filmu.
854916
5 -1
reagují: Gonzi
reagovat
OT: Jsem si tě nikdy nespojil se stejným nickem, který máš na B-F :)
854918
OT: Jsem si tě nikdy nespojil se stejným nickem, který máš na B-F *:)*
854908
2 0
reagovat

Last of Us

Mám za sebou teprve onu úvodní půlhodinku, ale jsem nadšený. Atmosféra, humor, později napětí, akce a nakonec silné emoce. Taky jsem měl slzy na krajíčku.
No a pak přijde titulek o dvacet let později a a mě spadla čelist, i když jsem něco takového čekal. Tak jsem to raději vypnul :D a šel spát a pošetřil na dnešek :))
první půlhodina : 10/10
854917
Mám za sebou teprve onu úvodní půlhodinku, ale jsem nadšený. Atmosféra, humor, později napětí, akce a nakonec silné emoce. Taky jsem měl slzy na krajíčku. No a pak přijde titulek [spoiler]o dvacet let později a [/spoiler]a mě spadla čelist, i když jsem něco takového čekal. Tak jsem to raději vypnul *:D* a šel spát a pošetřil na dnešek *:))* první půlhodina : 10/10
Last of Us
9 0
reagovat
Mno, toho bych se i zastal. Strašně málo seriálů má "správné" dramatické oblouky, protože je velmi těžké je mít už z principu. Každá epizoda by sama o sobě měla být malý příběh, který zapadá do většího celku. A tady je problém, protože potřebuješ aby se v každém díle hl. postava někam posunula. Každý další díl je defacto pokračování. Místo toho většinou dostaneme jeden příběh rozdělený na 8 částí, ale to rozdělení je čistě časové.

Špatně se mi to vysvětluje na seriálu, ale když vezmeš film (Matrix) a chtěl bys z něj udělat seriál... tak první díl bude o tom, jak mr. Anderson chodí do práce a nebaví ho to? Co ti ten první díl, sám o sobě, dá? Jaký tam bude dramatický oblouk, co bude jeho ústřední téma, filosofický konflikt atd. atp? A až toto vyřešíš... co ti dá druhý díl cos už v prvním nedostal? Jak ti stejné téma vykreslí jinak? Dle mého skromného názoru by takhle fungoval dokonalý seriál. Čímž se dostáváme k Animatrixu, který tak funguje, protože je to koláž minipříběhů. V každém díle jsou jiné postavy, jiný děj atd. ale dohromady to vypráví o začátku konfliktu, průběhu války a aktuálním stavu světa.

Čímž chci říct, že pokud někoho nebaví seriál ve smyslu film natažený na 8 hodin a rozsekaný na 8 částí, kdy jednotlivé části nejsou samy o sobě uzavřené, tak tomu naprosto rozumím, i akceptuju názor o "horším médiu". Na druhou stranu, já to většinou beru jako jeden film a v ideálním světě to binguju  :D:+
854916
Mno, toho bych se i zastal. Strašně málo seriálů má "správné" dramatické oblouky, protože je velmi těžké je mít už z principu. Každá epizoda by sama o sobě měla být malý příběh, který zapadá do většího celku. A tady je problém, protože potřebuješ aby se v každém díle hl. postava někam posunula. Každý další díl je defacto pokračování. Místo toho většinou dostaneme jeden příběh rozdělený na 8 částí, ale to rozdělení je čistě časové. Špatně se mi to vysvětluje na seriálu, ale když vezmeš film (Matrix) a chtěl bys z něj udělat seriál... tak první díl bude o tom, jak mr. Anderson chodí do práce a nebaví ho to? Co ti ten první díl, sám o sobě, dá? Jaký tam bude dramatický oblouk, co bude jeho ústřední téma, filosofický konflikt atd. atp? A až toto vyřešíš... co ti dá druhý díl cos už v prvním nedostal? Jak ti stejné téma vykreslí jinak? Dle mého skromného názoru by takhle fungoval dokonalý seriál. Čímž se dostáváme k Animatrixu, který tak funguje, protože je to koláž minipříběhů. V každém díle jsou jiné postavy, jiný děj atd. ale dohromady to vypráví o začátku konfliktu, průběhu války a aktuálním stavu světa. Čímž chci říct, že pokud někoho nebaví seriál ve smyslu film natažený na 8 hodin a rozsekaný na 8 částí, kdy jednotlivé části nejsou samy o sobě uzavřené, tak tomu naprosto rozumím, i akceptuju názor o "horším médiu". Na druhou stranu, já to většinou beru jako jeden film a v ideálním světě to binguju  *:D**:+*
854900
6 0
reagovat
Tak nových věcí tam bude dost, zmiňovaná třetí epizoda třeba, tak snad to pak Hlad vezme zpátky. :D

Já se nadmíru spokojil s tím dodatečným kontextem a vrstvením světa už v pilotu, plno zajímavých a místy i lépe vysvětlených věcí. Schválně jsem si pak tu pasáž do finále pilotu zahrál i ve hře, a ten seriál opravdu dělá něco i líp.
854914
Tak nových věcí tam bude dost, zmiňovaná třetí epizoda třeba, tak snad to pak Hlad vezme zpátky. *:D* Já se nadmíru spokojil s tím dodatečným kontextem a vrstvením světa už v pilotu, plno zajímavých a místy i lépe vysvětlených věcí. Schválně jsem si pak tu pasáž do finále pilotu zahrál i ve hře, a ten seriál opravdu dělá něco i líp.
11 0
reagují: Papricek
reagovat
Taky sem si říkal, že se to Hladovi bude líbit.
854912
Taky sem si říkal, že se to Hladovi bude líbit.
854909
5 0
reagovat
Imo je to stylisticka volba. Ono to prepina mezi stylizovanejsim, rekneme filmovym vizualem. A pak tim kdy lidi chodi po chodnicich, ktery vypada, nechci rict primo dokumentarne, ale az jako takovy raw material. Podle me je to snaha jak ten svet prodat jako "skutecny", mozna nejaka inspirace po covidu a tak. Ze kdyz by to cele melo filmovejsi look, tak ti hlava rekne ze koukas proste na neco fantaskniho, takze tim fakt raw lookem se pokousi navodit realitu, mimo vybrane dramaticke momenty (nasviceni, celkova stylizace apod. se "prepne"). Tim ale nerikam ze je to dobre nebo ne.
854910
Imo je to stylisticka volba. Ono to prepina mezi stylizovanejsim, rekneme filmovym vizualem. A pak tim kdy lidi chodi po chodnicich, ktery vypada, nechci rict primo dokumentarne, ale az jako takovy raw material. Podle me je to snaha jak ten svet prodat jako "skutecny", mozna nejaka inspirace po covidu a tak. Ze kdyz by to cele melo filmovejsi look, tak ti hlava rekne ze koukas proste na neco fantaskniho, takze tim fakt raw lookem se pokousi navodit realitu, mimo vybrane dramaticke momenty (nasviceni, celkova stylizace apod. se "prepne"). Tim ale nerikam ze je to dobre nebo ne.
854908
4 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se