Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 11101 - 11120 Napsat příspěvek
reaguje na: FallenMaia
Máš to tu v podsate čierne na bielom, rovnaká diagnóza ako u Trekkies a SW fanúšíkov, ktorí majú svoje predstavy, ktoré keď sa nevyplnia, tak potom dojde na to, že kto chce biť palicu si nájde, nie že by v tomto prípade bolo tú imaginárnu palicu ťažké nájsť.
844048
Máš to tu v podsate čierne na bielom, rovnaká diagnóza ako u Trekkies a SW fanúšíkov, ktorí majú svoje predstavy, ktoré keď sa nevyplnia, tak potom dojde na to, že kto chce biť palicu si nájde, nie že by v tomto prípade bolo tú imaginárnu palicu ťažké nájsť.
844041
4 -2
reagovat
Asi to bude tím, že máme rádi svět Pána prstenů, a těšili jsme, že tam strávíme nějaký čas. A jelikož Amazon dělá dobré seriály, tak tady žila naděje, že by to mohl být hodně dobrý seriál, a pak přišly prachy, což znamenalo to, že by to vizuálně mohlo být vypiplané a tvůrci si mohli dovolit točit na místech původního Pána prstenů, vyhrát si s některými aspekty atd. 

Myslím si, že většina lidí k tomu přistupovala stejně jako když se vraceli Star Wars VII. Těšili se na návrat do světa, který mají rádi.
844044
Asi to bude tím, že máme rádi svět Pána prstenů, a těšili jsme, že tam strávíme nějaký čas. A jelikož Amazon dělá dobré seriály, tak tady žila naděje, že by to mohl být hodně dobrý seriál, a pak přišly prachy, což znamenalo to, že by to vizuálně mohlo být vypiplané a tvůrci si mohli dovolit točit na místech původního Pána prstenů, vyhrát si s některými aspekty atd.  Myslím si, že většina lidí k tomu přistupovala stejně jako když se vraceli Star Wars VII. Těšili se na návrat do světa, který mají rádi.
844041
7 -1
reagovat
sundej brejle..penize že jsou vidět na kostýmech a vizualu? Otevři oči když na ten seriál koukáš lol 

- kostýmy absolutně cheap bez detailu, potisk brnění na tričku třeba :D
- vizual CGI celek na město a pak střih do jedné místnosti
- davové scény kdy skupinu o 30 hlavách kopirujou z cca pěti lidí :D
- příšerná choreo akce, kterou strká rádoby cool 20 let starej underworld 

tohle všechno vpodstate za neomezený rozpočet a ktomu navrch děj o hovne a scenar psal student prvního stupně..

Proto odpad, proto absolutní zklamání proto lidi nadávají 
844043
sundej brejle..penize že jsou vidět na kostýmech a vizualu? Otevři oči když na ten seriál koukáš lol  - kostýmy absolutně cheap bez detailu, potisk brnění na tričku třeba *:D* - vizual CGI celek na město a pak střih do jedné místnosti - davové scény kdy skupinu o 30 hlavách kopirujou z cca pěti lidí *:D* - příšerná choreo akce, kterou strká rádoby cool 20 let starej underworld  tohle všechno vpodstate za neomezený rozpočet a ktomu navrch děj o hovne a scenar psal student prvního stupně.. Proto odpad, proto absolutní zklamání proto lidi nadávají 
844041
11 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
Inak keď už sa tu otvorila téma veľkých očakávaní. Nejak mi nejde do hlavy ako ste k tým veľkým očakávaniam prišli. Čo vás tak nejak prinútilo myslieť si že to bude veľkolepé dielo? Nadhodil sa tu Nolan a že pri jeho filmoch ľudia hodnotia na základe odlišných kritérií. Tvorcovia tohto seriálu niesú nejak známe mená ktoré by za sebou mali tvorbu na základe ktorej by ste si mohli myslieť že to bude pecka. Showrunneri sú dvaja noname týpci, čize oni asi veľké očakávania nevzbudzovali. Ak by sa na tom podielal napríklad taký Jackson tak tomu rozumiem ale v tomto prípade to nedáva zmysel.

Je za tými očakávaniami samotný Tolkienov svet? Ten taktiež nieje zárukou úspechu, videli sme to už pri Hobitovi. Navyse keď si človek pozrie čo vlastne adaptujú, je to to najmenej zmapované obdobie celej LOTR histórie, kde bolo už od doby ako to oznámili jasné že si budú musieť domyslieť hromadu postáv a napísat si svoje dialógy a upravit si to celé do takej podoby aby im to sedelo na seriálové spracovanie.

Sú za tými očakávaniami financie? Ano je pravda že Amazon sa chváli tým že je to najdrahší seriál aky tu kedy bol, ale ako vieme peniaze nikdy neurčujú kvalitu výsledného diela. LOTR stál podstatne menej ako Hobit a aj tak bol Hobit vždy kritizovaný a peniaze to nijak nezmenili. Mnohokrát sú práve naopak tie menšie, menej nákladné projekty v mnohých ohľadoch lepšie ako tie najnákladnejšie filmy/seriály. Čize financie by nemali zvyšovať očakávania. Navyše ak sa pozrieme aký má ten seriál vizuál, masky, hudbu a kostými tak tam tie peniaze vidieť sú. Jedine kde ich nevidno je scenár a priznajme si, ten peniaze nikdy nezlepšia. Jediné čo by mohli urobiť by bolo najať si lepších scenáristov a to nieje o peniazoch.

Čize fakt nechápem prečo tie veľké očakávania a tak veľké sklamanie ktoré samé o sebe znižuje výsledne hodnotenie. Keď už od začiatku sa tu naopak vždy hovorilo že je jasné že to nedosiahne takú úroveň akú by väčšina fanúšikov chcela.
844041
Inak keď už sa tu otvorila téma veľkých očakávaní. Nejak mi nejde do hlavy ako ste k tým veľkým očakávaniam prišli. Čo vás tak nejak prinútilo myslieť si že to bude veľkolepé dielo? Nadhodil sa tu Nolan a že pri jeho filmoch ľudia hodnotia na základe odlišných kritérií. Tvorcovia tohto seriálu niesú nejak známe mená ktoré by za sebou mali tvorbu na základe ktorej by ste si mohli myslieť že to bude pecka. Showrunneri sú dvaja noname týpci, čize oni asi veľké očakávania nevzbudzovali. Ak by sa na tom podielal napríklad taký Jackson tak tomu rozumiem ale v tomto prípade to nedáva zmysel. Je za tými očakávaniami samotný Tolkienov svet? Ten taktiež nieje zárukou úspechu, videli sme to už pri Hobitovi. Navyse keď si človek pozrie čo vlastne adaptujú, je to to najmenej zmapované obdobie celej LOTR histórie, kde bolo už od doby ako to oznámili jasné že si budú musieť domyslieť hromadu postáv a napísat si svoje dialógy a upravit si to celé do takej podoby aby im to sedelo na seriálové spracovanie. Sú za tými očakávaniami financie? Ano je pravda že Amazon sa chváli tým že je to najdrahší seriál aky tu kedy bol, ale ako vieme peniaze nikdy neurčujú kvalitu výsledného diela. LOTR stál podstatne menej ako Hobit a aj tak bol Hobit vždy kritizovaný a peniaze to nijak nezmenili. Mnohokrát sú práve naopak tie menšie, menej nákladné projekty v mnohých ohľadoch lepšie ako tie najnákladnejšie filmy/seriály. Čize financie by nemali zvyšovať očakávania. Navyše ak sa pozrieme aký má ten seriál vizuál, masky, hudbu a kostými tak tam tie peniaze vidieť sú. Jedine kde ich nevidno je scenár a priznajme si, ten peniaze nikdy nezlepšia. Jediné čo by mohli urobiť by bolo najať si lepších scenáristov a to nieje o peniazoch. Čize fakt nechápem prečo tie veľké očakávania a tak veľké sklamanie ktoré samé o sebe znižuje výsledne hodnotenie. Keď už od začiatku sa tu naopak vždy hovorilo že je jasné že to nedosiahne takú úroveň akú by väčšina fanúšikov chcela.
3 -9
reagují: Gonzi, Attikus, hroubek, dreamy
reagovat
reaguje na: SteKi
Tak ten propad poctu hodnoceni Prstenu na csfd je znacny. E1: 3800, E2: 3300, E3: 2600... E7: 1500, E8: 1100 (zatim). Jak jsem uz psal u cisel sledovanosti: pro Disney+ a dalsi je ok ztratit mezi prvnim a poslednim dilem serie petinu, uplne max ctvrtinu divaku. Tady ta realita ale muze byt o dost horsi, tak se uvidi, jak o tom bude referovat Samba TV nebo Nielsen a jestli Amazon vytahne jen obligatni fraze o hitu, kdo vsechno si pustil prvni dva dily a kolik ma Prime celosvetove uzivatelu. :)
844037
Tak ten propad poctu hodnoceni Prstenu na csfd je znacny. E1: 3800, E2: 3300, E3: 2600... E7: 1500, E8: 1100 (zatim). Jak jsem uz psal u cisel sledovanosti: pro Disney+ a dalsi je ok ztratit mezi prvnim a poslednim dilem serie petinu, uplne max ctvrtinu divaku. Tady ta realita ale muze byt o dost horsi, tak se uvidi, jak o tom bude referovat Samba TV nebo Nielsen a jestli Amazon vytahne jen obligatni fraze o hitu, kdo vsechno si pustil prvni dva dily a kolik ma Prime celosvetove uzivatelu. :)
844035
4 -1
reagovat
Jop. She-Hulk není žádné veledílo, ale přiznám se, že mě to bavilo a v mých očí to víceméně splnilo, to co to splnit mělo - že s tím nesouhlasí lidé zde, na čsfd a kdekoliv jinde je zas úplně jiný problém, na úplně jinou debatu.

Prsteny moci si mě nezískaly trailery, ale chtěl jsem jim dát šanci. První dvě epizody mě docela bavili. Problém je to, že Prsteny mají tolik chyb, že je to k nevíře. Ono nemůžeš čekat, že budu ze seriálu nadšený a budu mu dávat dobré hodnocení, když mě v každé epizodě nasere asi 10 věcí - nefungují postavy, dialogy, vyprávění a logika. Tohle je prostě PRŮSER. Amazon chtěl vytvořit největší seriál všech dob, a jediné co se mu podařilo vytvořit je hloupý seriál, který si vytírá prdel s předlohou a nechápe vůbec nic z toho světa.

Já samozřejmě vím, že je to celé složitější - práva, dodatky a x dalších věcí. Ale když máš půl miliardy dolarů a vytvoříš tohle, tak si někde udělal kurevsky velkou chybu. 

A pak máš She-Hulk, která si jede svoje, ambice nejsou žádné velké, a pokud bude větší sledovanost, tak bude druhá řada, pokud ne, tak jí zapojí do filmu.
844036
Jop. She-Hulk není žádné veledílo, ale přiznám se, že mě to bavilo a v mých očí to víceméně splnilo, to co to splnit mělo - že s tím nesouhlasí lidé zde, na čsfd a kdekoliv jinde je zas úplně jiný problém, na úplně jinou debatu. Prsteny moci si mě nezískaly trailery, ale chtěl jsem jim dát šanci. První dvě epizody mě docela bavili. Problém je to, že Prsteny mají tolik chyb, že je to k nevíře. Ono nemůžeš čekat, že budu ze seriálu nadšený a budu mu dávat dobré hodnocení, když mě v každé epizodě nasere asi 10 věcí - nefungují postavy, dialogy, vyprávění a logika. Tohle je prostě PRŮSER. Amazon chtěl vytvořit největší seriál všech dob, a jediné co se mu podařilo vytvořit je hloupý seriál, který si vytírá prdel s předlohou a nechápe vůbec nic z toho světa. Já samozřejmě vím, že je to celé složitější - práva, dodatky a x dalších věcí. Ale když máš půl miliardy dolarů a vytvoříš tohle, tak si někde udělal kurevsky velkou chybu.  A pak máš She-Hulk, která si jede svoje, ambice nejsou žádné velké, a pokud bude větší sledovanost, tak bude druhá řada, pokud ne, tak jí zapojí do filmu.
843999
9 0
reagovat
Ja som to napríklad neohodnotil lebo som sa nedokázal dostať ďalej ako za tretiu časť. A je mi blbé to hodnotiť keď som to nevidel celé. No podľa toho čo som videl, by som tomu viac ako 2 z 5 nedal. A podľa toho čo tu ľudia písali o tom ďalej, možno aj menej. A teraz môžeme hádať či takýchto ľudí ako ja je viac alebo menej ako tých tvojich čo tomu dali odpad lebo "očakávania" Dopozerali to ľudia čo ich to bavilo a aj tak to má len 60%. Na seriál je to teda veľká bieda. Pretože dopozerať seriál nieje to isté ako dopozerať film a dať potom tomu 1z5 
844035
Ja som to napríklad neohodnotil lebo som sa nedokázal dostať ďalej ako za tretiu časť. A je mi blbé to hodnotiť keď som to nevidel celé. No podľa toho čo som videl, by som tomu viac ako 2 z 5 nedal. A podľa toho čo tu ľudia písali o tom ďalej, možno aj menej. A teraz môžeme hádať či takýchto ľudí ako ja je viac alebo menej ako tých tvojich čo tomu dali odpad lebo "očakávania" Dopozerali to ľudia čo ich to bavilo a aj tak to má len 60%. Na seriál je to teda veľká bieda. Pretože dopozerať seriál nieje to isté ako dopozerať film a dať potom tomu 1z5 
844030
8 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: RainMakeR
A nezapomeň na Gangs of London lol... trailer na 2. sérii má víc gore, než horory za posledních 10 let. 
844033
A nezapomeň na Gangs of London lol... trailer na 2. sérii má víc gore, než horory za posledních 10 let. 
844007
3 -1
reagovat
Tak si to napis pomovi, no. Stejne se ti pocita hodnoceni celeho serialu, i kdyz ohodnotis treba jen jeden dil. Klidne jeden dil z 500. Pro vsechny serialy je to stejne, ne nejake spiknuti proti Panovi prstenu. Jestli se to dostane aspon na 15K hodnoceni (Witcher ma snad 25K), tak se kliden vsadim, ze to minimalne jeste 2% ztrati a pokud se ti to nelibi, tak holt musis zalezt do sve bubliny, kde z toho jste nadseni (z podstaty ze to vzniklo). Nevim. Jine reality se asi nedockas. :)
844032
Tak si to napis pomovi, no. Stejne se ti pocita hodnoceni celeho serialu, i kdyz ohodnotis treba jen jeden dil. Klidne jeden dil z 500. Pro vsechny serialy je to stejne, ne nejake spiknuti proti Panovi prstenu. Jestli se to dostane aspon na 15K hodnoceni (Witcher ma snad 25K), tak se kliden vsadim, ze to minimalne jeste 2% ztrati a pokud se ti to nelibi, tak holt musis zalezt do sve bubliny, kde z toho jste nadseni (z podstaty ze to vzniklo). Nevim. Jine reality se asi nedockas. :)
844030
8 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
Pýtam sa, je správne hodnotiť seriál bez toho aby som ho dopozeral? Pre mňa je to hlúposť, ak už niečomu dám hodnotenie tak to predsa musím vidieť. Film taktiež na čsfd neohodnotím ked som z neho videl len polovicu. Nikdy som to doteraz neurobil a ani neurobím.
844030
Pýtam sa, je správne hodnotiť seriál bez toho aby som ho dopozeral? Pre mňa je to hlúposť, ak už niečomu dám hodnotenie tak to predsa musím vidieť. Film taktiež na čsfd neohodnotím ked som z neho videl len polovicu. Nikdy som to doteraz neurobil a ani neurobím.
844029
3 -9
reagují: SteKi, The Joker
reagovat
Hele... jestli jsi to nepochopil, tak to zjevne pochopit nedokazes. Nevim. Nic jinyho k tomu nejsem schopen doplnit.
844029
Hele... jestli jsi to nepochopil, tak to zjevne pochopit nedokazes. Nevim. Nic jinyho k tomu nejsem schopen doplnit.
844028
12 -1
reagovat
Tie tvoje počty, to je iná sranda. Tak mne povies že som si tú teóriu  o tom že odpady dávali ludia z nenávisti a v mnohých prípadoch bez toho aby to videli vytiahol z .... a teraz tu vyťahujes nejaké zázračné čísla bez nejakého zdroja, len si si to tak nejak pre seba vypočítal. Navyše tvrdíš že celý seriál hodnotia ludia, čo ani celý seriál nevideli do konca, je toto podľa teba správne? A nieje to svojim spôsobom potvrdenie toho čo hovorím ja že hodnotia negatívne čosi čo ani nevideli?

A stále si mi neobjasnil ako si myslel ten sestupný trend pri hodnotení.
844028
Tie tvoje počty, to je iná sranda. Tak mne povies že som si tú teóriu  o tom že odpady dávali ludia z nenávisti a v mnohých prípadoch bez toho aby to videli vytiahol z .... a teraz tu vyťahujes nejaké zázračné čísla bez nejakého zdroja, len si si to tak nejak pre seba vypočítal. Navyše tvrdíš že celý seriál hodnotia ludia, čo ani celý seriál nevideli do konca, je toto podľa teba správne? A nieje to svojim spôsobom potvrdenie toho čo hovorím ja že hodnotia negatívne čosi čo ani nevideli? A stále si mi neobjasnil ako si myslel ten sestupný trend pri hodnotení.
844023
3 -12
reagovat
Já dávám tak.max 3 seriály týdně, víc toho prostě časově nestíhám. Takže mě se to okno krásné zaplní do konce roku 8):D
+ Se už dlouho chystám na Breaking Bad 2. Řadu.... 
844026
Já dávám tak.max 3 seriály týdně, víc toho prostě časově nestíhám. Takže mě se to okno krásné zaplní do konce roku *8)**:D* + Se už dlouho chystám na Breaking Bad 2. Řadu.... 
844012
2 0
reagovat
reaguje na: Godlike
She Hulk je negenericka odpadní sragora.8)
 je to jak nějakej nádor v těle kterej se nečekaně objeví a musíš ho nechat pracně odstranit :-
844024
She Hulk je negenericka odpadní sragora.*8)*  je to jak nějakej nádor v těle kterej se nečekaně objeví a musíš ho nechat pracně odstranit *:-*
844014
3 -3
reagovat
Hodnoceni poslednich epizod je do jiste miry bezpredmetne, kdyz se ti k nim velke procento ani nedostane a kvuli nekvality skonci driv. Peak % S1 byl tusim 67-68% a ted kdyz uz jde hodnotit cela rada a ne jen jednotlive epizody, tak to klesa, protoze spousta lidi proste da jen jeden az treba ctyri prvni dily a skonci.
844023
Hodnoceni poslednich epizod je do jiste miry bezpredmetne, kdyz se ti k nim velke procento ani nedostane a kvuli nekvality skonci driv. Peak % S1 byl tusim 67-68% a ted kdyz uz jde hodnotit cela rada a ne jen jednotlive epizody, tak to klesa, protoze spousta lidi proste da jen jeden az treba ctyri prvni dily a skonci.
844022
9 -1
reagovat
Sestupný trend? Ako to myslíš? Ved posledné dve časti z troch majú práve najvyššie hodnotenie. Alebo si to myslel nejak inak? Nechápem.
844022
Sestupný trend? Ako to myslíš? Ved posledné dve časti z troch majú práve najvyššie hodnotenie. Alebo si to myslel nejak inak? Nechápem.
844019
3 -6
reagovat
Nehovorím o ambíciach tvorcov ale hodotení divákon, takže byť najlepší a najväčší tlak sú mimo a presne tie predpoklady, že čím väčší rozpočet tým to musí byť lepšie alebo že to točí známejší režisér tak to bude bomba sú už v podstate iba teória a v praxi tak na úrovni ruskej rulety s nie jedným ale troma nábojmi, keďže tých príkladov kedy tomu tak nebolo je naozaj veľa, vrátane toho Nolana, krásnym príkladom je Ridley. Nepopieram, že známejšie mená a vyšší rozpočet vedia nalákať, ale aspoň teda u mňa sú to skôr dôvody (okrem ďalších), že prečo si to vôbec pozriem, čo je dosť rozdiel oproti tomu čakať, že z toho budem mať mentálne orgazmy a keď nie, Boh ochraňuj internety.
Samozrejme keď chce ho niekto mať nech si ho má, ale nie je potom ďaleko od toho pomysleného vstupovania dva krát do tej istej rieky. Keď mám za seba hovoriť, tak odstránením tohoto som si veľmi vnútorne pomohol, menej sa clovek sklame, a menej picuje :)
844020
Nehovorím o ambíciach tvorcov ale hodotení divákon, takže byť najlepší a najväčší tlak sú mimo a presne tie predpoklady, že čím väčší rozpočet tým to musí byť lepšie alebo že to točí známejší režisér tak to bude bomba sú už v podstate iba teória a v praxi tak na úrovni ruskej rulety s nie jedným ale troma nábojmi, keďže tých príkladov kedy tomu tak nebolo je naozaj veľa, vrátane toho Nolana, krásnym príkladom je Ridley. Nepopieram, že známejšie mená a vyšší rozpočet vedia nalákať, ale aspoň teda u mňa sú to skôr dôvody (okrem ďalších), že prečo si to vôbec pozriem, čo je dosť rozdiel oproti tomu čakať, že z toho budem mať mentálne orgazmy a keď nie, Boh ochraňuj internety. Samozrejme keď chce ho niekto mať nech si ho má, ale nie je potom ďaleko od toho pomysleného vstupovania dva krát do tej istej rieky. Keď mám za seba hovoriť, tak odstránením tohoto som si veľmi vnútorne pomohol, menej sa clovek sklame, a menej picuje *:)*
844002
3 -2
reagovat
Cemuz muze verit jen nekriticky fanboy. :D:D Realne to ma 63.6% pri 4700 hodnoceni a sestupny trend. Coz je ciste prumer. Spis min kdyz vezmu, ze i ty nejmin povedene IP franchise brand veci se drzi 40-45% (Trankova Fantastic Four 42.8%). Delat si pro sebe a pred svetem nejaky konstrukt, jak tomu stovky nebo tisice lidi nahazeli odpad, aby hodnoceni stahli dolu... To je hodne moc naivni a zaslepene. Jestli neco, tak to potkalo prvni dil Watchmen, ale nakonec to ta kvalita vytahla na celkovych 77.1% a pohoda. :)
844019
Cemuz muze verit jen nekriticky fanboy. *:D**:D* Realne to ma 63.6% pri 4700 hodnoceni a sestupny trend. Coz je ciste prumer. Spis min kdyz vezmu, ze i ty nejmin povedene IP franchise brand veci se drzi 40-45% (Trankova Fantastic Four 42.8%). Delat si pro sebe a pred svetem nejaky konstrukt, jak tomu stovky nebo tisice lidi nahazeli odpad, aby hodnoceni stahli dolu... To je hodne moc naivni a zaslepene. Jestli neco, tak to potkalo prvni dil Watchmen, ale nakonec to ta kvalita vytahla na celkovych 77.1% a pohoda. :)
844016
10 -2
reagovat
Dobre hoši. Na čsfd to má nad 60, čo je nadpriemer a hlasujú tam všetci dobrovolne. To že pre vás to v pohode nieje, vám neberiem. Celkové priemerné hodnotenie hovorí čosi iné. A zase, môžme sa bavit koľkí ľudia tam dávali odpady bez toho aby to vôbec videli, len z nenávisti a z nejakého presvedčenia alebo na základe prehnaných očakávaní ako som tu už spomenul. Čiže by to hodnotenie mohlo byt aj vyššie, možno aj nad 70 čo by určite viac sedelo.
844016
Dobre hoši. Na čsfd to má nad 60, čo je nadpriemer a hlasujú tam všetci dobrovolne. To že pre vás to v pohode nieje, vám neberiem. Celkové priemerné hodnotenie hovorí čosi iné. A zase, môžme sa bavit koľkí ľudia tam dávali odpady bez toho aby to vôbec videli, len z nenávisti a z nejakého presvedčenia alebo na základe prehnaných očakávaní ako som tu už spomenul. Čiže by to hodnotenie mohlo byt aj vyššie, možno aj nad 70 čo by určite viac sedelo.
3 -9
reagovat
Měl jsem minimální očekáváni, protože showrunneři a trailery. A je to ještě horší než jsem myslel. She-Hulk si nepustím, ale hádám, že i když asi sračka, tak ne generická. 
844014
Měl jsem minimální očekáváni, protože showrunneři a trailery. A je to ještě horší než jsem myslel. She-Hulk si nepustím, ale hádám, že i když asi sračka, tak ne generická. 
844011
6 0
reagují: RainMakeR
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist