Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 11061 - 11080 Napsat příspěvek

HoD

Jak je ten seriál herecky takřka dokonalý, tak Sonoya Mizuno (White Worm/Mysaria/Deamonova holka z prvních epizod) a její snaha o nějaký akcent je něco příšerného. Divím se, že to tvůrcům přijde OK a nenechají ji radši mluvit normálně.
844249
Jak je ten seriál herecky takřka dokonalý, tak Sonoya Mizuno (White Worm/Mysaria/Deamonova holka z prvních epizod) a její snaha o nějaký akcent je něco příšerného. Divím se, že to tvůrcům přijde OK a nenechají ji radši mluvit normálně.
HoD
8 0
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: duro
Súhlasím. Tiež som tu o tom písal. Po predchádzajúcej doteraz asi najlepšej epizóde mi toto príšlo omnoho slabšie, hlavne keď je takmer celá epizóda postavená na tom že hľadajú po meste budúceho kráľa. Nechápem to hodnotenie na čsfd, hlavne keď si to porovnám s takou 6. epizódou ktorá má omnoho slabšie hodnotenie. Ten záver bol za mňa nepodarený, presne ako píšeš, zabije stovky ľudí okolo a tých najhlavnejších ktorých má rovno na dlani nechá tak? To už ich rovno mohla sfúknuť všetkých a bol by pokoj. A čo sa týka efektov tak v rámci celého seriálu mi tam zatiaľ asi najviac bilo do očí nepodarené cgi.

Ale aj tak sa teším na finále a celkovo je ten seriál rozhodne nadpriemerný, určite o dosť lepší ako RoP :+
844248
Súhlasím. Tiež som tu o tom písal. Po predchádzajúcej doteraz asi najlepšej epizóde mi toto príšlo omnoho slabšie, hlavne keď je takmer celá epizóda postavená na tom že [spoiler]hľadajú po meste budúceho kráľa[/spoiler]. Nechápem to hodnotenie na čsfd, hlavne keď si to porovnám s takou 6. epizódou ktorá má omnoho slabšie hodnotenie. Ten záver bol za mňa nepodarený, presne ako píšeš, [spoiler]zabije stovky ľudí okolo a tých najhlavnejších ktorých má rovno na dlani nechá tak? To už ich rovno mohla sfúknuť všetkých a bol by pokoj[/spoiler]. A čo sa týka efektov tak v rámci celého seriálu mi tam zatiaľ asi najviac bilo do očí nepodarené cgi. Ale aj tak sa teším na finále a celkovo je ten seriál rozhodne nadpriemerný, určite o dosť lepší ako RoP *:+*
844244
4 -3
reagovat

House of the Dragon 09

Určite najslabšia epizóda. Ten záver bol naoko efektný, ale úplne nezmyselný až hlúpy a ani trikovo to nebolo bohviečo. Ale áno, zatlieskame tetke, že sa nasrala na chlapov a popri tom sfúkla zopár stoviek poddaných. :D
844244
Určite najslabšia epizóda. Ten záver bol naoko efektný, ale úplne nezmyselný až hlúpy a ani trikovo to nebolo bohviečo. Ale áno, zatlieskame tetke, že sa nasrala na chlapov a popri tom sfúkla zopár stoviek poddaných. *:D*
House of the Dragon 09
5 -6
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Daj tu čiaru kratšiu prosím ťa. Zas to mám na mobile celé posunuté :)
844226
Daj tu čiaru kratšiu prosím ťa. Zas to mám na mobile celé posunuté *:)*
844225
6 -1
reagovat
Už dost o té sračce.
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: kyller
Jój keby som mal pol miliardy tak už ma tu neuvidíte :))
844224
Jój keby som mal pol miliardy tak už ma tu neuvidíte *:))*
844220
1 -1
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Challenge accepted. Keď budeš mať pol miliardy, aby si mi to zafinancoval, tak sa ozvi. 8)
844220
Challenge accepted. Keď budeš mať pol miliardy, aby si mi to zafinancoval, tak sa ozvi. *8)*
844169
7 0
reagují: FallenMaia
reagovat
Jeste jak dood tady obhajuje jak je to skvely uspech aspon jako korporatni produkt. Mozna ti Amazon ukaze nejake pekne cisilka (ktere stoprocentne porad jsou za ocekavanim), ale tohle doslova bylo vyrabeno jako nove Game of Thrones a soucast korporatniho uspechu mela byt i kvalita odrazena nejen v nominacich a jejich promenovani, ale i v goodwill mezi skutecne schopnymi umelci v oboru. Ti se ted k Amazonu hrnout nebudou, a HBO se Amazonu smeje do ksichtu. Sorry, jakkoli se to libit muze, na tohle nevznikaji YouTube eseje o kvalitni filmarine, ale presne naopak.

Jsem ted mesic v San Franciscu a setkavam se s lidmi 25-30 let. Nesleduje to nikdo.
844217
Jeste jak dood tady obhajuje jak je to skvely uspech aspon jako korporatni produkt. Mozna ti Amazon ukaze nejake pekne cisilka (ktere stoprocentne porad jsou za ocekavanim), ale tohle doslova bylo vyrabeno jako nove Game of Thrones a soucast korporatniho uspechu mela byt i kvalita odrazena nejen v nominacich a jejich promenovani, ale i v goodwill mezi skutecne schopnymi umelci v oboru. Ti se ted k Amazonu hrnout nebudou, a HBO se Amazonu smeje do ksichtu. Sorry, jakkoli se to libit muze, na tohle nevznikaji YouTube eseje o kvalitni filmarine, ale presne naopak. Jsem ted mesic v San Franciscu a setkavam se s lidmi 25-30 let. Nesleduje to nikdo.
9 -2
reagovat
Vždycky když vidím ve vláknu seriály 50 novejch příspěvků, tak se marně modlim ať to neni o RoP. 
844214
Vždycky když vidím ve vláknu seriály 50 novejch příspěvků, tak se marně modlim ať to neni o RoP. 
21 0
reagovat
Pozrite si celkom rozumnú debatku o Rings of Power na Games :+ Betka ma celkom prekvapila
844209
Pozrite si celkom rozumnú debatku o Rings of Power na Games *:+* [url=https://youtu.be/xRhGXJ0-jUs]Betka ma celkom prekvapila[/url]
4 -3
reagovat
reaguje na: Sam.Vimes
Není pravda, že se žádná z postav nechová podle svého zamýšleného charakteru. Nori, Arondir, Elendil, i ten Sauron. Come on... :D a takhle bych mohl vyvracet a nesouhlasit dál. Zkrátka jak píše Gonzi. 

A já už taky končím, Memphis dole posílal skvělý video s mlácením mrtvýho koně. 

Zítra večer se role obrátí a já si budu trhat vlasy na Black Adamovi, kterýho zase cílovka Venoma beztak vystřelí do stratosféry. Circle of life.
844208
Není pravda, že se žádná z postav nechová podle svého zamýšleného charakteru. Nori, Arondir, Elendil, i ten Sauron. Come on... *:D* a takhle bych mohl vyvracet a nesouhlasit dál. Zkrátka jak píše Gonzi.  A já už taky končím, Memphis dole posílal skvělý video s mlácením mrtvýho koně.  Zítra večer se role obrátí a já si budu trhat vlasy na Black Adamovi, kterýho zase cílovka Venoma beztak vystřelí do stratosféry. Circle of life.
844204
5 -3
reagovat
reaguje na: do_Od
No nevím to by jsi sem neměl dávat, hodnotit seriál Boba Fett jako sračka - haha se směju až na Měsíc haha.
844207
No nevím to by jsi sem neměl dávat, hodnotit seriál Boba Fett jako sračka - haha se směju až na Měsíc haha.
844194
2 -9
reagovat
Skvěle je asi silné slovo ( :D ) ale souhlas. I se zbytkem. Hodně lidí je tady butthurt protože prostě čekali víc (IMO oprávněně) a protože to do jisté míry asi kazí milovanou značku, což prostě nasere. Na druhou stranu se shodneme na tom, že objektivní hodnocení je někde kolem průměru (technické disciplíny celkem super, umělecké disciplíny tragédie) tlačeném nahoru spíš penězi než "srdíčkem", což prostě nějakou dlouhodobou fanbase imho nevybuduje.

IMHO tedy máš lidi, kterým se to líbí, protože prostě nemají žádné rozlišovací schopnosti a pak lidi, kteří to buď vezmou na milost jako průměrný příjemný večer a lidi kteří jsou aktivně nasraní. Což bych i jako fail označil.

Podobné rozložení nadšení diváků lze mít za mnohem méně peněz a bez šlapání po značce.
844206
Skvěle je asi silné slovo ( *:D* ) ale souhlas. I se zbytkem. Hodně lidí je tady butthurt protože prostě čekali víc (IMO oprávněně) a protože to do jisté míry asi kazí milovanou značku, což prostě nasere. Na druhou stranu se shodneme na tom, že objektivní hodnocení je někde kolem průměru (technické disciplíny celkem super, umělecké disciplíny tragédie) tlačeném nahoru spíš penězi než "srdíčkem", což prostě nějakou dlouhodobou fanbase imho nevybuduje. IMHO tedy máš lidi, kterým se to líbí, protože prostě nemají žádné rozlišovací schopnosti a pak lidi, kteří to buď vezmou na milost jako průměrný příjemný večer a lidi kteří jsou aktivně nasraní. Což bych i jako fail označil. Podobné rozložení nadšení diváků lze mít za mnohem méně peněz a bez šlapání po značce.
844203
11 -1
reagovat
Já si taky myslím, že je jeho postava a dějová linka tragická, ale asi v jiném významu slova :D
844205
Já si taky myslím, že je jeho postava a dějová linka tragická, ale asi v jiném významu slova *:D*
844203
9 -1
reagovat
Já nic nehodnotím na protest.

Viděl jsem Shannaru, Prokletou, viděl jsem i The Outpost nebo devadesátková Sindibádova dobrodružství. Jsou to béčkové a céčkové fantasy a i tak je všechny hodnotím výš než Prsteny moci, asi v rozsahu 4-6/10. Proč? Protože třeba ten Sindibád je v jádru poctivý brak, který má jednoduché postavy, které jsou jen sbírkou archetypů, ale ten seriál jim alespoň rozumí a ony se podle těch schematicky načrtných vlastností skutečně chovají. I Shannara tu a tam trefila sympatickou postavu, uvěřitelné chování nebo použitelný dialog.

Prsteny moci oproti tomu selhávají na každé úrovni scénáře, v tom jak jsou napsané zápletky, postavy i jednotlivé dialogy. Žádná z postav se nechová v souladu se svým zamýšleným charakterem, nikdo nedělá to, co by podle svých motivací měl, ale pouze to, co potřebuje zápletka. Tvůrci si velmi často protiřečí v tom, co chtějí říct, co je zamýšlené vyznění, v jakém světle chtějí své postavy zobrazovat a v tom, jaké je pak skutečné vyznění. Stejně tak dialogy mnohdy přímo odporují tomu, co vidíme (aniž bychom to měli považovat za lež) nebo na sebe ani nenavazují. Slova i činy tady nemají následky, pokud to nevyžaduje zápletka.

Ano, je to drahé a vypadá to dobře (i když i tak mám výhrady třeba ke kameře, některým kostýmům nebo rekvizitám a měřítku). Ale je to především příběh, ne showreel trikového studia. Nebudu mizernému příběhu přidávat body za triky. Neskládám hodnocení jako součet "2 body za herce, 2 za scénář, 2 za triky, 1 za hudbu..."
844204
Já nic nehodnotím na protest. Viděl jsem Shannaru, Prokletou, viděl jsem i The Outpost nebo devadesátková Sindibádova dobrodružství. Jsou to béčkové a céčkové fantasy a i tak je všechny hodnotím výš než Prsteny moci, asi v rozsahu 4-6/10. Proč? Protože třeba ten Sindibád je v jádru poctivý brak, který má jednoduché postavy, které jsou jen sbírkou archetypů, ale ten seriál jim alespoň rozumí a ony se podle těch schematicky načrtných vlastností skutečně chovají. I Shannara tu a tam trefila sympatickou postavu, uvěřitelné chování nebo použitelný dialog. Prsteny moci oproti tomu selhávají na každé úrovni scénáře, v tom jak jsou napsané zápletky, postavy i jednotlivé dialogy. Žádná z postav se nechová v souladu se svým zamýšleným charakterem, nikdo nedělá to, co by podle svých motivací měl, ale pouze to, co potřebuje zápletka. Tvůrci si velmi často protiřečí v tom, co chtějí říct, co je zamýšlené vyznění, v jakém světle chtějí své postavy zobrazovat a v tom, jaké je pak skutečné vyznění. Stejně tak dialogy mnohdy přímo odporují tomu, co vidíme (aniž bychom to měli považovat za lež) nebo na sebe ani nenavazují. Slova i činy tady nemají následky, pokud to nevyžaduje zápletka. Ano, je to drahé a vypadá to dobře (i když i tak mám výhrady třeba ke kameře, některým kostýmům nebo rekvizitám a měřítku). Ale je to především příběh, ne showreel trikového studia. Nebudu mizernému příběhu přidávat body za triky. Neskládám hodnocení jako součet "2 body za herce, 2 za scénář, 2 za triky, 1 za hudbu..."
844194
14 -1
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Gorecki
Pochopil, jen s tebou nesouhlasím. V rámci toho seriálu to bylo zpracovaný výborně, díky tomu si můžeš nyní Saurona interpretovat jako tragickou figuru místo jednorozměrnýho záporáka a Galadriel má pro změnu motivaci k tomu napravit svůj mess a konečně se začít na svět dívat jinýma očima. Jedna z mála věcí, která byla naopak napsaná skvěle.
844203
Pochopil, jen s tebou nesouhlasím. V rámci toho seriálu to bylo zpracovaný výborně, díky tomu si můžeš nyní Saurona interpretovat jako tragickou figuru místo jednorozměrnýho záporáka a Galadriel má pro změnu motivaci k tomu napravit svůj mess a konečně se začít na svět dívat jinýma očima. Jedna z mála věcí, která byla naopak napsaná skvěle.
844200
4 -7
reagují: Gonzi, Sam.Vimes
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Sorry, za to co tu predvadzas moje empaticke body neziskas. A to fakt nesuvisi s tym, ze mam uplne opacny nazor na RoP. Ide o sposob, ako svoj nazor prezentujes. Nie o to, ze si za nim stojis.
844202
Sorry, za to co tu predvadzas moje empaticke body neziskas. A to fakt nesuvisi s tym, ze mam uplne opacny nazor na RoP. Ide o sposob, ako svoj nazor prezentujes. Nie o to, ze si za nim stojis.
844193
8 -1
reagovat
reaguje na: okkac
Měřítko je lame, jednoznačně. Cesta Froda ze Dna pytle do Bree byla živější než Númenor, Jižní kraje a Eregion dohromady.
844201
Měřítko je lame, jednoznačně. Cesta Froda ze Dna pytle do Bree byla živější než Númenor, Jižní kraje a Eregion dohromady.
844199
11 -1
reagovat
:D:D:D
No tak potom si to zhrnutie nepochopil, lebo to je ukazkove bad writing.
844200
*:D**:D**:D* No tak potom si to zhrnutie nepochopil, lebo to je ukazkove bad writing.
844195
10 -3
reagovat
Ty prachy, ale šly vidět jen v pár záběrech. Nikde jsme se nedočkali nějakých masovějších scén. Celé The Southlands jsou asi dvě vesnice o 4 domech. Žádný záběr nějakých davů skrz Massive software jak bylo v LotR nebo i v poslední epizodě HoD. I ty lodě mohli mohli naklíčovat ze 3 na několik desítek, ale to by pak museli dodělat i ty davy :D Jako vizuál hezký, ale epičnost z něho prostě nesálá.
844199
Ty prachy, ale šly vidět jen v pár záběrech. Nikde jsme se nedočkali nějakých masovějších scén. Celé The Southlands jsou asi dvě vesnice o 4 domech. Žádný záběr nějakých davů skrz Massive software jak bylo v LotR nebo i v poslední epizodě HoD. I ty lodě mohli mohli naklíčovat ze 3 na několik desítek, ale to by pak museli dodělat i ty davy :D Jako vizuál hezký, ale epičnost z něho prostě nesálá.
844198
9 -2
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist