Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 4281 - 4300 Napsat příspěvek
Fakt je těžký si na tu ikonku zvyknout :D
859187
Fakt je těžký si na tu ikonku zvyknout :D
10 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

Co je aktuálně lepší seriál ?

Pojďme dát hlasování v palcové reakci na tento post. 

:- 1923

:+ The Last of Us 
859186
Pojďme dát hlasování v palcové reakci na tento post.  *:-* 1923 *:+* The Last of Us 
Co je aktuálně lepší seriál ?
19 -2
reagují: duro
reagovat

TLoU

Hmmm, doufal jsem, že ta Michone 2 nebude Maria, ale tak nemůže být každý casting parádní.
Přitom kdyby tam obsadili Jodie Foster, tak je přesná.
Jinak fajn díl prohlubující vztahy, ale nejvíc mě bavily ty random dvě neherní postavy na začátku.
Konec trochu urychlený, téhle pasáží hry by slušelo aspoň 10 minut navíc.
859185
Hmmm, doufal jsem, [spoiler]že ta Michone 2 nebude Maria[/spoiler], ale tak nemůže být každý casting parádní. Přitom kdyby tam obsadili Jodie Foster, tak je přesná. Jinak fajn díl prohlubující vztahy, ale nejvíc mě bavily ty random dvě neherní postavy na začátku. Konec trochu urychlený, téhle pasáží hry by slušelo aspoň 10 minut navíc.
TLoU
6 0
reagovat

TLOU

Bomba. Tohle bylo skvělý. Bella byla dneska úplně
dokonalá. A Pedro fakt hraje jak o život. Tolik pomrknutí. Miluju to. 
859182
Bomba. Tohle bylo skvělý. Bella byla dneska úplně dokonalá. A Pedro fakt hraje jak o život. Tolik pomrknutí. Miluju to. 
TLOU
6 -3
reagovat

Mythic Quest

Seriál z prostředí herní firmy. Je to celkem o ničem a nikomu to nedoporučuju... ALE... je tam úplně standalone díl, vyloženě 40minutový minifilm (s01e05), který doporučuju celkem dost. Škoda, že takový není celý seriál.

Těch 40 minut IMO stojí za shlédnutí, tedy pokud vás samotné téma alespoň trochu oslovuje.
859170
Seriál z prostředí herní firmy. Je to celkem o ničem a nikomu to nedoporučuju... ALE... je tam úplně standalone díl, vyloženě 40minutový minifilm (s01e05), který doporučuju celkem dost. Škoda, že takový není celý seriál. Těch 40 minut IMO stojí za shlédnutí, tedy pokud vás samotné téma alespoň trochu oslovuje.
Mythic Quest
1 0
reagovat
Druhá řada začala být v plánu poté, co Sheridanovi došlo, že to, co chce vyprávět, prostě nestíhá v té první. To je velký rozdíl à propos právě to jak je to velký a je v tom mnohem víc dějových linií než v 1883 by mohlo napovědět, že tady vůbec nejde *jenom* o nějaké vyřizování účtů v Montaně a čekání na Spencera. To by tam pak třeba vůbec nemusela být linka s Indiány. Ne, celá Afrika, mořeplavba, teď pro změnu Itálie, ti Indiáni a církevní školy, načrtnutá politika tehdejších USA a jak se v tom odráží současnost, to je docela komplexní freska té doby, z níž si lze brát mnohem víc.

Když jsem psal, že mě štve představa nevyhnutelného cliffhangeru tak mě to štve hlavně proto, že bych v tom pomalým nasávání všeho, co ten seriál zachycuje, nejradši hned pokračoval. Nedokážu si ale představit, že by se návrat Spencera a jeho vztah dokázal našroubovat do toho seriálu tak, aby to vyšlo na 8 epizod a bylo to stejně tak emocionální. Už jen třeba ta scéna se čtením dopisů, to by prostě v nějaké zkompresované podobě vůbec nefungovalo, nehledě na to, že by pak byl ubrán prostor i všem ostatním. 

Prostě ne, takhle jak to je je to dokonalý.
859169
Druhá řada začala být v plánu poté, co Sheridanovi došlo, že to, co chce vyprávět, prostě nestíhá v té první. To je velký rozdíl à propos právě to jak je to velký a je v tom mnohem víc dějových linií než v 1883 by mohlo napovědět, že tady vůbec nejde *jenom* o nějaké vyřizování účtů v Montaně a čekání na Spencera. To by tam pak třeba vůbec nemusela být linka s Indiány. Ne, celá Afrika, mořeplavba, teď pro změnu Itálie, ti Indiáni a církevní školy, načrtnutá politika tehdejších USA a jak se v tom odráží současnost, to je docela komplexní freska té doby, z níž si lze brát mnohem víc. Když jsem psal, že mě štve představa nevyhnutelného cliffhangeru tak mě to štve hlavně proto, že bych v tom pomalým nasávání všeho, co ten seriál zachycuje, nejradši hned pokračoval. Nedokážu si ale představit, že by se návrat Spencera a jeho vztah dokázal našroubovat do toho seriálu tak, aby to vyšlo na 8 epizod a bylo to stejně tak emocionální. Už jen třeba ta scéna se čtením dopisů, to by prostě v nějaké zkompresované podobě vůbec nefungovalo, nehledě na to, že by pak byl ubrán prostor i všem ostatním.  Prostě ne, takhle jak to je je to dokonalý.
4 -3
reagovat
ehm... titulek o půl roku později?  třeba? Já neříkám že to je špatný ale zase ty prestrelene rekace typu serial roku:D
Tam se v úvodu rozehraje epickej epos aby to vpodstate jeste na zacatku brutalne slaplo na brzdu a cekalo na Spencera.. však se Ford stihnul uzdravit a muze to vystrilet sám 8)
trpí to tím že byla v plánu druhá řada, narozdil od 1883..takže tu máme klasiku vzorec: velkolepej úvod a pak se čeká na cliffhanger a otevrenej konec v poslednim díle 
859165
ehm... titulek o půl roku později?  třeba? Já neříkám že to je špatný ale zase ty prestrelene rekace typu serial roku*:D* Tam se v úvodu rozehraje epickej epos aby to vpodstate jeste na zacatku brutalne slaplo na brzdu a cekalo na Spencera.. však se Ford [spoiler]stihnul uzdravit a muze to vystrilet sám *8)* [/spoiler]trpí to tím že byla v plánu druhá řada, narozdil od 1883..takže tu máme klasiku vzorec: velkolepej úvod a pak se čeká na cliffhanger a otevrenej konec v poslednim díle 
859161
6 -2
reagovat
reaguje na: Papricek
Měly by bejt dvě série (po osmi dílech) a konec, takže do třetí se na nic čekat nebude :)
859152
Měly by bejt dvě série (po osmi dílech) a konec, takže do třetí se na nic čekat nebude *:)*
859122
2 0
reagovat
mě teda to absolutní nadšení u 1923 aka Čekání na Spencera, po dvou dílech úplně pustilo a tu všeobecnou totální adoraci nechápu..ty máš Indyho, Bonda jako zaporaka Terminátora jako šerifa ale oni tam prostě...jenom sou.. Kdyby se tihle tři celej serial hadali kde se budou past ovce,  bylo by to zajímavější/napinavejsi.. ale tam se krom sezení na ranči skoro vůbec nic neděje..afrika je putování klišé vata bez emocí ptz Spencer nemuze zemřít a musí se jednou vrátit zejo..a hlavně je jí moc. 1883 mělo jeden červená knihovna díl s indianem a tornadem, jinak furt nějaké nebezpečí a finále které emočně sejme i lidi bez srdce. v 1923 se do posledniho dílů nic nestane a pak jééb cliffhanger
859135
mě teda to absolutní nadšení u 1923 aka Čekání na Spencera, po dvou dílech úplně pustilo a tu všeobecnou totální adoraci nechápu..ty máš Indyho, Bonda jako zaporaka Terminátora jako šerifa ale oni tam prostě...jenom sou.. Kdyby se tihle tři celej serial hadali kde se budou past ovce,  bylo by to zajímavější/napinavejsi.. ale tam se krom sezení na ranči skoro vůbec nic neděje..afrika je putování klišé vata bez emocí ptz Spencer nemuze zemřít a musí se jednou vrátit zejo..a hlavně je jí moc. 1883 mělo jeden červená knihovna díl s indianem a tornadem, jinak furt nějaké nebezpečí a finále které emočně sejme i lidi bez srdce. v 1923 se do posledniho dílů nic nestane a pak jééb cliffhanger
4 -3
reagovat

Pistol

Miniséria od Dannyho Boyla, dostupná na Disney+, zobrazujúca zrod, vzostup a koniec legendárnych Sex pistols si jednoznačne zaslúži Váš čas a pozornosť, zvlášť pokiaľ radi pozeráte hudobné biografie, či už skutočné alebo aj fiktívne (Spinal tap), nech je ten diapazón širší, čo je rozhodne môj prípad, hoci po pravde punk mi nikdy nejako nesadol v porovnaní s hard rockom a heavy metalom. Výhodou je aj relatívne krátke pôsobenie kapely, ktoré tým pádom sa dalo dobre vtesnať práve do minisérie a vyhli sme sa tam veľkým časovým skokom, prípadne nejakej nekonzistentnosti, teda v rámci stopáže je to tak akurát. Kulisy a kostými, najmú zobrazenie dobových pomerov ukázalo prostredie a príčiny, z ktorého punk vzišiel. Hudba skvelo dokresľuje atmosféru v jednotlivých častiach seriálu. Danny Boyle, ktorý to aj celé režíroval, si to dával na pána a tento projekt by si zaslúžil nejaké to ocenenie. Herecké výkony sú tu vynikajúce od de facto hlavnej postavy gitaristu Steva Jonesa, ktorého pamätí sú podkladom k seriálu, cez Anu de Armas (tá herečka sa na ňu fakt dosť podobá), cez ich manažéra Malcolma až po Johnnyho Rottena, ale aj vedľajšie postavy sú dobrým doplnkom a ich výkony sú na úrovni. Postava Johnnyho Rottena je zvlášť pre mňa fantastická, tento herec má veľký potenciál a po pravde keby jeho postavu prekopírovali 1:1 do Batversa Matta Reevesa, tak by krásne vynikol kľudne ako Joker namiesto nezaujímavého Barryho Keoghana. Dej veľmi umne strieda dramatické, humorné ako aj odľahčené scény a vytvára krásny ucelený obraz obsahujúci naozaj aj silné emotívne scény, škoda len, že linka Steva s jeho rodičmi, ktorá patrí k tým emotívne silnejším ostala neuzavretá. Každopádne za mňa silných 9/10.

P.S.: Ale už fakt by po tomto chcel osa pustiť do podobných projektov ďalších legiend ako Black Sabbath, Lemmy Kilmister, Kiss a pod., podklady na to sú a v dobrých rukách ako sú aj tie Dannove by to mohli byť zlaté vajcia nie až tak náročné na rozpočet, ideálne na formáty minisérie alebo seriály na max 3 sezóny po 6 častiach, proste pre streamy.
859133
Miniséria od Dannyho Boyla, dostupná na Disney+, zobrazujúca zrod, vzostup a koniec legendárnych Sex pistols si jednoznačne zaslúži Váš čas a pozornosť, zvlášť pokiaľ radi pozeráte hudobné biografie, či už skutočné alebo aj fiktívne (Spinal tap), nech je ten diapazón širší, čo je rozhodne môj prípad, hoci po pravde punk mi nikdy nejako nesadol v porovnaní s hard rockom a heavy metalom. Výhodou je aj relatívne krátke pôsobenie kapely, ktoré tým pádom sa dalo dobre vtesnať práve do minisérie a vyhli sme sa tam veľkým časovým skokom, prípadne nejakej nekonzistentnosti, teda v rámci stopáže je to tak akurát. Kulisy a kostými, najmú zobrazenie dobových pomerov ukázalo prostredie a príčiny, z ktorého punk vzišiel. Hudba skvelo dokresľuje atmosféru v jednotlivých častiach seriálu. Danny Boyle, ktorý to aj celé režíroval, si to dával na pána a tento projekt by si zaslúžil nejaké to ocenenie. Herecké výkony sú tu vynikajúce od de facto hlavnej postavy gitaristu Steva Jonesa, ktorého pamätí sú podkladom k seriálu, cez Anu de Armas (tá herečka sa na ňu fakt dosť podobá), cez ich manažéra Malcolma až po Johnnyho Rottena, ale aj vedľajšie postavy sú dobrým doplnkom a ich výkony sú na úrovni. Postava Johnnyho Rottena je zvlášť pre mňa fantastická, tento herec má veľký potenciál a po pravde keby jeho postavu prekopírovali 1:1 do Batversa Matta Reevesa, tak by krásne vynikol kľudne ako Joker namiesto nezaujímavého Barryho Keoghana. Dej veľmi umne strieda dramatické, humorné ako aj odľahčené scény a vytvára krásny ucelený obraz obsahujúci naozaj aj silné emotívne scény, škoda len, že linka Steva s jeho rodičmi, ktorá patrí k tým emotívne silnejším ostala neuzavretá. Každopádne za mňa silných [b]9/10[/b]. P.S.: Ale už fakt by po tomto chcel osa pustiť do podobných projektov ďalších legiend ako Black Sabbath, Lemmy Kilmister, Kiss a pod., podklady na to sú a v dobrých rukách ako sú aj tie Dannove by to mohli byť zlaté vajcia nie až tak náročné na rozpočet, ideálne na formáty minisérie alebo seriály na max 3 sezóny po 6 častiach, proste pre streamy.
Pistol
6 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Určitě bylo (ve hře zazní, kdy ji poprvé viděla) a taky jsem si juchnul. :D Celkově další famózní epizoda, jedno oko nezůstalo suchý, a ta kamera tvle. Zima je ve hře moje nejoblíbenější pasáž, podle preview to ale vypadá, že si dáme před tím finále ještě zastávku v obchoďáku, což je naopak moje nejmíň oblíbená pasáž. :D Tenhle díl si ale dám rozhodně ještě několikrát.
859131
Určitě bylo (ve hře zazní, [spoiler]kdy ji poprvé viděla[/spoiler]) a taky jsem si juchnul. *:D* Celkově další famózní epizoda, jedno oko nezůstalo suchý, a ta kamera tvle. Zima je ve hře moje nejoblíbenější pasáž, podle preview to ale vypadá, že si dáme před tím finále ještě zastávku v obchoďáku, což je naopak moje nejmíň oblíbená pasáž. *:D* Tenhle díl si ale dám rozhodně ještě několikrát.
859114
3 0
reagovat
Je tu ještě někdo, koho ty Sheridanoviny zas tak moc neberou?

Spencer + Alex mezi sebou mají úplně neuvěřitelnou chemii, že kdybych byl jejím partnerem v reálném životě, tak jsem z toho docela nervózní. Jinak je ale jejich linka jedno velké klišé s úplně lacinýma telenovelníma twistama (viz ten z posledního poslední). Moc mě teda nebaví ani zbytek, kdy se tam od asi třetího dílo vůbec nic nestalo, k sezónnímu finále tam není žádný build-up a to, na co lidi čekají celou dobu (návrat Spencera) se tímhle tempem dočkáme tak ve třetí sérii.
859122
Je tu ještě někdo, koho ty Sheridanoviny zas tak moc neberou? Spencer + Alex mezi sebou mají úplně neuvěřitelnou chemii, že kdybych byl jejím partnerem v reálném životě, tak jsem z toho docela nervózní. Jinak je ale jejich linka jedno velké klišé s úplně lacinýma telenovelníma twistama (viz ten z posledního poslední). Moc mě teda nebaví ani zbytek, kdy se tam od asi třetího dílo vůbec nic nestalo, k sezónnímu finále tam není žádný build-up a to, na co lidi čekají celou dobu (návrat Spencera) se tímhle tempem dočkáme tak ve třetí sérii.
6 -2
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: KarelR
Já si to uplně nemyslím, že je to nutné jet časově chronologicky. Podle mne je to uplně jedno. Je tam akorát velmi krátce voice over a vědomí, že se nějací lidé někam dostali, ale to už jsme tak nějak věděli před 1883. 
Že to je někdo jiný je IMHO dost jedno....
859120
Já si to uplně nemyslím, že je to nutné jet časově chronologicky. Podle mne je to uplně jedno. Je tam akorát velmi krátce voice over a vědomí, že se nějací lidé někam dostali, ale to už jsme tak nějak věděli před 1883.  [spoiler]Že to je někdo jiný je IMHO dost jedno....[/spoiler]
859118
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
Hele jediná důležitá věc je dát 1883 (který už je celý) před 1923. Yellowstone si můžeš dát před i po.

Osobně bych klidně doporučil to jet 1883, 1923 (to co je, zbytek pak dokoukáš) a pak Yellowstone, protože ten je zdaleka nejdelší, že jo.
859118
Hele jediná důležitá věc je dát 1883 (který už je celý) před 1923. Yellowstone si můžeš dát před i po. Osobně bych klidně doporučil to jet 1883, 1923 (to co je, zbytek pak dokoukáš) a pak Yellowstone, protože ten je zdaleka nejdelší, že jo.
859102
5 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

TLOU 6

Tak spolu s třetím dílem je tento můj nejoblíbenější.
Pascal je pan herec...:+ 

A jestli to bylo cameo TÉ postavy z druhé hry, tak mi málem spadla čelist.
859114
Tak spolu s třetím dílem je tento můj nejoblíbenější. Pascal je pan herec...*:+*  A jestli to bylo cameo TÉ postavy z druhé hry, tak mi málem spadla čelist.
TLOU 6
3 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: esmo
1883 pozri pred 1923. Yellowstone mozes predtym, pocas tych dvoch ale aj po nich :D
ja som najprv pozeral 1883 a teraz pozeram 1923 (tu som videl prvych 6 dielov) a Yellowstone zacinam (som na druhom diely:)). 
Yellowstone sa odohrava vzdialene od ciselnych serialov, takze ziadny spoiler nehrozi.
859104
1883 pozri pred 1923. Yellowstone mozes predtym, pocas tych dvoch ale aj po nich *:D* ja som najprv pozeral 1883 a teraz pozeram 1923 (tu som videl prvych 6 dielov) a Yellowstone zacinam (som na druhom diely*:)*).  Yellowstone sa odohrava vzdialene od ciselnych serialov, takze ziadny spoiler nehrozi.
859102
2 0
reagovat
Pánové, ty seriály 1883, 1923 a Yellowstone na sebe nějak pasují ? Mám to koukat jak chci, nebo je lepší nějaký pořadí ? 
859102
Pánové, ty seriály 1883, 1923 a Yellowstone na sebe nějak pasují ? Mám to koukat jak chci, nebo je lepší nějaký pořadí ? 
1 0
reagují: KarelR, Cobretti
reagovat
reaguje na: do_Od
Právě že emoce v 1883 jsou mnohem silnější, třeba celý finále, to snad ani nejde dorovnat. Plus tam nikdy nevíš, jaký peklo vyskočí za další zatáčkou, v 1923 často jen v klidu posedávaj v chajdě :)

Nicméně jinak souhlas, že tu řešíme jen drobnej rozdíl. 1883 za 10/10, 1923 za 9/10 8)
859101
Právě že emoce v 1883 jsou mnohem silnější, třeba celý finále, to snad ani nejde dorovnat. Plus tam nikdy nevíš, jaký peklo vyskočí za další zatáčkou, v 1923 často jen v klidu posedávaj v chajdě *:)* Nicméně jinak souhlas, že tu řešíme jen drobnej rozdíl. 1883 za 10/10, 1923 za 9/10 *8)*
859098
4 -1
reagovat
reaguje na: KarelR
Nesouhlas, 1883 bylo hodně dobrý, ale místy taky velmi protivný v tom, jak pracovalo s Elsou. A jakkoli jsem si to dějový vzduchoprázdno spolu s oslavou krajiny užíval, tak tady se toho děje strašně moc a celý je to daleko poutavější. V podstatě to jsou dva seriály v jednom (Afrika->cestování/Montana), plus to má jasný (a zatím famózní) záporáky, Ford+Mirren > McGraw+Hill (s přehledem) a taky silnější emoce, a to kupodivu hlavně ty pozitivní (kterých u 1883 moc nebylo). 

Bavíme se ale o rozdílu mezi 8-9/10 a 9-10/10. :D
859098
Nesouhlas, 1883 bylo hodně dobrý, ale místy taky velmi protivný v tom, jak pracovalo s Elsou. A jakkoli jsem si to dějový vzduchoprázdno spolu s oslavou krajiny užíval, tak tady se toho děje strašně moc a celý je to daleko poutavější. V podstatě to jsou dva seriály v jednom (Afrika->cestování/Montana), plus to má jasný (a zatím famózní) záporáky, Ford+Mirren > McGraw+Hill (s přehledem) a taky silnější emoce, a to kupodivu hlavně ty pozitivní (kterých u 1883 moc nebylo).  Bavíme se ale o rozdílu mezi 8-9/10 a 9-10/10. *:D*
859096
3 0
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: do_Od
"Je to rozhodně mnohem lepší než 1883."

Pf, 1923 je super, ale mělo to teda pomalejší rozjezd (meganářez až od třetího dílu). 1883 je mistrovský dílo od začátku do konce 8)
859096
"Je to rozhodně mnohem lepší než 1883." Pf, 1923 je super, ale mělo to teda pomalejší rozjezd (meganářez až od třetího dílu). 1883 je mistrovský dílo od začátku do konce *8)*
859075
6 0
reagují: do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se