Ani ne ke Spider-manům, ale obecně k těm všem doporučením.
Nechci aby to znělo jaká nějaká velká kritika nebo buzerování, protože sis tady s tím výpisem dal práci, ale za mě by bylo fajn přiložit ke spoustě zmíněných komiksů disclaimer, že je nutnost dalšího kontextu.
Z toho všeho cos poslal jsem četl tak třetinu, ale i tak bych dost často věci z výběru vlastně nedoporučil.
Např. Avengers: Disassembled má imo smysl v momentu, kdy někdo chce záchytný přelomový bod, od kterého pak pojede chronologicky dál.
Jinak je to úplně reálně bordel, kde je 1 000 postav a dějou se náhodně* věci, až na konci přijde velké odhalení a exposition dump, které ale většině lidí ani nic neřeknou.
Stejně tak třeba House of M a obecně většina těch větších eventů mi nedává jako doporučení smysl, protože dle mého názoru tyhle komiksy fungují primárně jako transformace/změna aktuálního stavu toho světa a příběh, který tu změnu protlačí, sám o sobě nemá moc sílu.
Např. Secret Invasion je super primárně protože k invazi byl build-up asi 5 let, ale ten komiks sám o sobě je už spíš taková koncovka.
Z těch prvních 50 mi na samostatné přečtení přijdou nejlepší ty čísla s Wolverinem, Daredevilem, Spider-Manem, Punisherem, pak Planet Hulk a první New Avengers. Možná Tajná válka, protože to je tak trochu bokem. A asi Winter Soldier.
Nevidím u tebe ve výběru Astonishing X-Men, podle mě super série, která by možná taky mohla být fajn i samostatně.
Zmínil jsem Planet Hulk, ale World War Hulk mi přišlo tak o dvě třídy níž.
reaguje na:
hroubek
|
reagovat
|