Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 112721 - 112740 Napsat příspěvek

ghostrider

Myslím, že nás může čekat, ale ne z důvodu politických, avšak technických. Zvyk ukládat informace na záznamová média, která nejsou schopna dlouhodobě vydržet se může vymstít. Neustálým převodem na nová by si lidé mohli upravovat některé skutečnosti ku prospěchu svému (i když to dělají stále) a kdyby se nepřeváděli, tak můžou zhnít v křemíkovém nebi.
Zlatej papír, děrovaný štítky a kameny:) ty něco vydrží...někdy.
Počkejte až za 500 let nějaký archeolog vykope knihovnu a jediné co tam najde budou stříbrné polorozpadlé placky z nul a jedniček:D
464063
Myslím, že nás může čekat, ale ne z důvodu politických, avšak technických. Zvyk ukládat informace na záznamová média, která nejsou schopna dlouhodobě vydržet se může vymstít. Neustálým převodem na nová by si lidé mohli upravovat některé skutečnosti ku prospěchu svému (i když to dělají stále) a kdyby se nepřeváděli, tak můžou zhnít v křemíkovém nebi. Zlatej papír, děrovaný štítky a kameny:) ty něco vydrží...někdy. Počkejte až za 500 let nějaký archeolog vykope knihovnu a jediné co tam najde budou stříbrné polorozpadlé placky z nul a jedniček*:D*
ghostrider
0 0
reagovat

ghostrider

..a kto nim po tom filme nechcel byt?:)
464062
..a kto nim po tom filme nechcel byt?:)
ghostrider
0 0
reagovat

INDY Gorecki

Jasne, ja myslim, ze to panove Steven a George udelaji tak, ze nas to bude moc bavit. Tesim se... Indy je proste trida a znam alespon 3 spickove archeology z USA, kteri jako deti videli DOBYVATELE ZTRACENE ARCHY a v rozhovorech priznali, ze to prispelo k tomu, ze studovali prave tento obor :D sranda Taatadaataa tadadaa ....
464061
Jasne, ja myslim, ze to panove Steven a George udelaji tak, ze nas to bude moc bavit. Tesim se... Indy je proste trida a znam alespon 3 spickove archeology z USA, kteri jako deti videli DOBYVATELE ZTRACENE ARCHY a v rozhovorech priznali, ze to prispelo k tomu, ze studovali prave tento obor *:D* sranda Taatadaataa tadadaa ....
INDY Gorecki
0 0
reagovat
No jo: IT IS ALL POLITICS... Proste za vsim hledej politiku. Je pravda ze minulost je plna - znalostnich propadu a ztraty vedomosti - pro priklad Egypt , Rim , Stredovek - v prechodu mezi temito hegemony se casto mnoho vedomosti ztratilo a muselo byt znovu nalezeno (I kdyz cast Antiky zachranena kvuli vychodorimske risi atd.). Doufam, ze nas nejaka podobna brutalni predelova etapa tohoto typu neceka v nasem zivote. ?)
464060
No jo: IT IS ALL POLITICS... Proste za vsim hledej politiku. Je pravda ze minulost je plna - znalostnich propadu a ztraty vedomosti - pro priklad Egypt , Rim , Stredovek - v prechodu mezi temito hegemony se casto mnoho vedomosti ztratilo a muselo byt znovu nalezeno (I kdyz cast Antiky zachranena kvuli vychodorimske risi atd.). Doufam, ze nas nejaka podobna brutalni predelova etapa tohoto typu neceka v nasem zivote. *?)*
0 0
reagovat

ghostrider

Nemal som na mysli priamo wikipediu, ale odkazy na ine zdroje, ktore su tam uvadzane. A mozno som to cele trosku zjednodusil, priznavam, ale zafabuloval som ako to mohlo cele v skutocnosti byt a opieral som sa o to malo informacii, ktore som mohol vycitat na webe;)
Kazdopadne ma tieto archeologicke zalezitosti stale fascinuju.
Aj vdaka Indiana Jonesovi;) a som zvedavy ako to v tom filme nakoniec rozvedu (ak je to teda pravda;).
Kazdopadne mi to artefaktovo trosku pripomina Chram skazy s piatimi kristalovymi kamenmi (tu 13 lebkami), ktore maju zahadnu moc a pokope este vacsiu... hmm?)
464059
Nemal som na mysli priamo wikipediu, ale odkazy na ine zdroje, ktore su tam uvadzane. A mozno som to cele trosku zjednodusil, priznavam, ale zafabuloval som ako to mohlo cele v skutocnosti byt a opieral som sa o to malo informacii, ktore som mohol vycitat na webe;) Kazdopadne ma tieto archeologicke zalezitosti stale fascinuju. Aj vdaka Indiana Jonesovi;) a som zvedavy ako to v tom filme nakoniec rozvedu (ak je to teda pravda;). Kazdopadne mi to artefaktovo trosku pripomina Chram skazy s piatimi kristalovymi kamenmi (tu 13 lebkami), ktore maju zahadnu moc a pokope este vacsiu... hmm*?)*
ghostrider
0 0
reagovat

ghostrider

imho je logický, že by nemohla vydržet tak jako tak. Základem ovládnutí nějakého národa je omezení jejich vzdělanosti a přístupu k informacím, aby se lépe ovládali. Takové velké množství informací na jednom fleku tvořilo krev v očích nejednomu vládci:)

KarelR:D:+
464058
imho je logický, že by nemohla vydržet tak jako tak. Základem ovládnutí nějakého národa je omezení jejich vzdělanosti a přístupu k informacím, aby se lépe ovládali. Takové velké množství informací na jednom fleku tvořilo krev v očích nejednomu vládci*:)* KarelR*:D**:+*
ghostrider
0 0
reagovat
Jo to je pravda - to bylo fajn ta scena se mi libila: jak se to vsechno osvitilo a bylo videt dedictvi minulosti :+
464057
Jo to je pravda - to bylo fajn ta scena se mi libila: jak se to vsechno osvitilo a bylo videt dedictvi minulosti *:+*
0 0
reagovat

ghostrider

Kdo videl Lovce pokladu tak vi, ze to s tou knihovnou neni pravda :D
464056
Kdo videl Lovce pokladu tak vi, ze to s tou knihovnou neni pravda *:D*
ghostrider
0 0
reagovat

Gorecki a zahady

Vy jste to rozjeli teda ;) :+ Gorecki dik za odkaz, ale Wikipedii nelze brat jako zdroj... S tim HP testovanim je to taky slozitejsi - jsou o tom napr. clanky v Scientific American - neni na webu - a v tech je to pomerne solidne dolozene, proc to nakonec nedopadlo. To s tou vypravou souhlasim - jsou tam dost nesrovnalosti... Nebudem to tu blokovat, protoze kdybych se rozjel tak to bude strasne dlouhy ;) Jinak dik za prispevky tobe i krispelovi je videt ze se vyznate, kazdy z jineho uhlu = dohromady to pak vyresime. Tu "Concrete" teorii pyramid znam a prjde mi velmi dobra. Celkove vzato ale tyto a jine zahady Egypta i spolu amaterskym badanim muze byt prinosne, protoze casto podniti dalsi poznani i na vedecke urovni. (samo neberu sekty kulty a jine obludnosti :-) Jen skoda, ze vyhorela ALEXANDIJSKA KNIHOVNA - tamni zaznami by pravdepodobne osvetlily velke mnozstvi tajemnych egyptskych jevu. Jo jo pech.
464055
Vy jste to rozjeli teda *;)* *:+* Gorecki dik za odkaz, ale Wikipedii nelze brat jako zdroj... S tim HP testovanim je to taky slozitejsi - jsou o tom napr. clanky v Scientific American - neni na webu - a v tech je to pomerne solidne dolozene, proc to nakonec nedopadlo. To s tou vypravou souhlasim - jsou tam dost nesrovnalosti... Nebudem to tu blokovat, protoze kdybych se rozjel tak to bude strasne dlouhy *;)* Jinak dik za prispevky tobe i krispelovi je videt ze se vyznate, kazdy z jineho uhlu = dohromady to pak vyresime. Tu "Concrete" teorii pyramid znam a prjde mi velmi dobra. Celkove vzato ale tyto a jine zahady Egypta i spolu amaterskym badanim muze byt prinosne, protoze casto podniti dalsi poznani i na vedecke urovni. (samo neberu sekty kulty a jine obludnosti :-) Jen skoda, ze vyhorela ALEXANDIJSKA KNIHOVNA - tamni zaznami by pravdepodobne osvetlily velke mnozstvi tajemnych egyptskych jevu. Jo jo pech.
Gorecki a zahady
0 0
reagovat

t_gon

ten mam doma, celkom dobry vyber a najma vykon za tie prachy ;)
464054
ten mam doma, celkom dobry vyber a najma vykon za tie prachy ;)
t_gon
0 0
reagovat

xMort

S temi monitory jsem na tom podobne. Prave jsem se uspesne zbavil starsiho CRT 17" kousku a pozitri kupuji 22" LG L226WA at mi na novem stroji vse pekne licuje :)

K te vcerejsi bource : byla fajn, az mi rachla za barakem do stromu, udelala z neho dva a prijeli to resit hasici...
464053
S temi monitory jsem na tom podobne. Prave jsem se uspesne zbavil starsiho CRT 17" kousku a pozitri kupuji [link="http://www.lge.com/products/model/detail/l226wa_1_6.jhtml"]22" LG L226WA[/link] at mi na novem stroji vse pekne licuje :) K te vcerejsi bource : byla fajn, az mi rachla za barakem do stromu, udelala z neho dva a prijeli to resit hasici...
xMort
0 0
reagovat

krispel

preco? kvoli par egomaniakom a statisicom s uchylnou vierou.. to ma uz tak moc nezaujima ;)
464052
preco? kvoli par egomaniakom a statisicom s uchylnou vierou.. to ma uz tak moc nezaujima ;)
krispel
0 0
reagovat

Gorecki

Díkes :)
464051
Díkes *:)*
Gorecki
0 0
reagovat

lubo

ved uz len tie obrazky maju viac;)
464050
ved uz len tie obrazky maju viac;)
lubo
0 0
reagovat
Ešte pridám odkaz pre download
464049
Ešte pridám odkaz pre [link="http://kk.kema.at/files/kkrieger-beta.zip"]download[/link]
0 0
reagovat

krispel

Tu máš jednu modernú záhadu odo mňa. Hra Kkrieger je amatérskou FPS strieľačkou a vyzerá takto: screen 1, screen 2, screen 3.
Vtip je v tom, že táto hra zaberá 96 kB, čo je asi 8-krát menej, než mal staručký Prince ;)
464048
Tu máš jednu modernú záhadu odo mňa. Hra Kkrieger je amatérskou FPS strieľačkou a vyzerá takto: [link="http://www.mathpuzzle.com/kkrieger.jpg"]screen 1[/link], [link="http://scr.softonic.com/s2/35000/35374/0_kkrieger_chapter_1.jpg"]screen 2[/link], [link="http://www.4gamer.net/patch/demo/kkrieger/003.jpg"]screen 3[/link]. Vtip je v tom, že táto hra zaberá 96 kB, čo je asi 8-krát menej, než mal staručký Prince *;)*
krispel
0 0
reagovat
Tak tedˇ, když už (pravděpodobně) víme jak, ještě chybí proč? to je druhá část záhady, přece se nespokojíme s polovičním řešením, nahoď něco Gorecki.
464047
Tak tedˇ, když už (pravděpodobně) víme jak, ještě chybí proč? to je druhá část záhady, přece se nespokojíme s polovičním řešením, nahoď něco Gorecki.
0 0
reagovat

krispel

Ak si cital clanok pozorne, Egyptske pyramidy su zahadne niecim velmi specifickym. Ako opracovali iba s medenymi nastrojmi take tvrde kamene aby na MILIMETER do seba dosadali, ako aj niekolko stotonove kvadre vytiahni do takych vysok (potrebne tisicky muzov), rychlost stavania a odkial brali tolko kvalitneho vapencoveho kamena pouziteho k stavbe. Tieto zahady tato teoria vysvetluje.

Tie ostatne pyramidy po celom svete sa stavali vacsinou neskor, kedy uz mali ludia k dispozicii koleso (narozdiel od egyptanov), omnoho pevnejsie nastroje a najma ovela mensie stavebne kamene, ktore zopar desiatok muzov "v pohode" utiahne, alebo cez kladku vytiahne hore..
464046
Ak si cital clanok pozorne, Egyptske pyramidy su zahadne niecim velmi specifickym. Ako opracovali iba s medenymi nastrojmi take tvrde kamene aby na MILIMETER do seba dosadali, ako aj niekolko stotonove kvadre vytiahni do takych vysok (potrebne tisicky muzov), rychlost stavania a odkial brali tolko kvalitneho vapencoveho kamena pouziteho k stavbe. Tieto zahady tato teoria vysvetluje. Tie ostatne pyramidy po celom svete sa stavali vacsinou neskor, kedy uz mali ludia k dispozicii koleso (narozdiel od egyptanov), omnoho pevnejsie nastroje a najma ovela mensie stavebne kamene, ktore zopar desiatok muzov "v pohode" utiahne, alebo cez kladku vytiahne hore..
krispel
0 0
reagovat
Velmi elegantní řešení, stejně by to ale s ufonama bylo lehčí. Jen mě napadá zda, jiní stavitelé po celé planetě (střední amerika, turecko, irán, irák, čína,...) stavěly své velké stavby, pyramidy a jiné superstavby podobnou technologií.....co třeba oblíbená terasa v balbeque (či jak se to píše).
464045
Velmi elegantní řešení, stejně by to ale s ufonama bylo lehčí. Jen mě napadá zda, jiní stavitelé po celé planetě (střední amerika, turecko, irán, irák, čína,...) stavěly své velké stavby, pyramidy a jiné superstavby podobnou technologií.....co třeba oblíbená terasa v balbeque (či jak se to píše).
0 0
reagovat

Michael

priatelka je architektka a potvrdila mi, ze su tam sice drobne zmeny, ktore vsak ani nepotrehnes, taze nic sa nestane ;)
464044
priatelka je architektka a potvrdila mi, ze su tam sice drobne zmeny, ktore vsak ani nepotrehnes, taze nic sa nestane ;)
Michael
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se